Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ובנימה אופטימית זו - איך שכונת נווה שרת? שם ליד הפרדסים שבין רמת השרון לבין ת"א? הבנתי שכונה טובה. השאלה אם יש קאץ' כלשהו.

ובלי קשר - נתקלתי בעמוד פייסבוק שמרכז את התופעה של דירות עלובות במחירים מופקעים (מאוד מאוד משעשע):

https://www.facebook.com/dirot.medakot?fref=ts

העמוד נקרא דירות שמדכאות אותי ואשכרה מציגים בהן דירות שלעכבר לא הייתי נותן לגור שם במחירים הזויים.

בכל אופן, מצאתי עוד מספר של דירות שאני אבדוק אותן במהלך השבוע ונראה מה קורה.

מצב הדיור על הפנים למי שמחפש לשכור או לרכוש, אחלה למי שהרוויח מזה.

אני אשכרה נדהם מאנשים. פשוט חושבים שאני אהבל. אומר לי אדם "אני נותן ממתק לשוכרים שלי ולא מעלה שכירות בשנה שנתיים הקרובות". אוי באמת תודה לך איש אדיב. אתה לא פאקינג אמור להעלות לי את השכירות סתם ככה אלא אם יהיה זינוק רציני במחירים.

אדם אומר בעצם "אני לא אתנהג אלייך כמו בן זונה" כאילו זה משהו שאני אמור להודות על זה. זה הפאקינג obvious. אתה לא אמור להתנהג כמו בן זונה, אין בזה שום דבר עילאי או נוסף מעבר, תוספת, ממתק, תמריץ או זירוז.

נתקלתי גם במקרה של חברה שרכשה בניין שלם ויש להם סעיף בחוזה, סעיף סטנדרטי מבחינתם, של עלייה של 5 % כל שנה במחיר. יעני גם אם תיפול לידי פצצת אטום - תוסיף 5 %. מה לעזאזל? על מה ולמה?

במקרה אחר אדם אומר לי "המונה מים עם השכנים משותף, משלמים חצי - חצי". מה לעזאזל? למה שאשלם על הוצאות של השכן שלי? עונה לי - "מה אכפת לך, זה 30-50 ש"ח". אז תוריד לי 30-50 ש"ח מהשכר דירה.

פאק. אנשים הזויים.

למזלי יש לי ניסיון מסוים בנדל"ן ואני בעל ידע בתחום ולכן יכול ללכת לבדי ולבדוק את כל הבחינות שאדם צריך לבדוק כשהוא שוכר / רוכש דירה. לא הייתי רוצה לדמיין מה היה קורה אם הייתי הדיוט שפונה למתווך. גם משלם לו שכר מפוצץ וגם כנראה היה עובד עליי. אם חשבתי שהם מניאקים בכל הנוגע למכירת דירה - כשזה נוגע לשכור הם יותר גרועים. ינסו למכור קופסת טונה בתור קוויאר.

וגם לבעלי דירות לא חסר. מנסים לעבוד עלייך בכל דבר קטן (לא כולם).

עריכה אחרונה על ידי Smiro
  • תגובות 254
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם כבר דיברנו על יוקר, תנסה להשיג דירה במחיר שפוי בחור כמו אריאל.

מחירים פסיכיים שאם לא הייתה שם אוניברסיטה היו אולי חמישית ממה שעכשיו.

חדר בדירת ארבעה חדרים מגיע בכיף ל-1300 לבנאדם לא כולל כלום, מעונות 1500 לחדר או קרוואן מסריח שהביאו אותו בשנות ה-70 והוא בגודל 15 מ"ר ל-2 אנשים במחיר של 1500 ש"ח לזוג.

פשוט פסיכי.

פורסם

המצב הוא כזה, בשביל לשמור על איזון במחירי הדיור צריך לפחות 50,000 דירות בשנה.

כל בלבולי המוח שיש היום (מע"מ 0, פיקוח על שכירות, הסכמי גג) זה רק פתרון זמני.

וכל שנה של בונים את הכמות הזאת, המדינה נכנסת לפיגור.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

יש לך ה"פ.

ובהקשר הזה, אני מפנה את הדירה שאני שוכר כרגע בשכונת רמת חן שברמת גן, שורה ראשונה לפארק הלאומי - במחיר שכירות נוח, עקב מעבר לאירופה.

אם יש מעוניינים שגרו ה"פ.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם
אתה צודק, אבל הייצוא זה לא חזות הכל , ונראה שהמשק למרות הכל נכנס למיתון חזק כרגע, אם תסתכל על המדידות האחרונות הביצועים של המשק גרועים בהרבה מאלה של יוון, הצמיחה נעצרה לגמרי.

מצד שני ככל שהמצב הזה נמשך, יותר ויותר אנשים לוקחים משכנתה מעבר ליכולות שלהם ובגלל שהריבית נמוכה כרגע המשכנתה לא נורא יקרה ויש אשליה שהם יכולים לקחת משכנתה של סכום גבוה עם החזרים שנראה כרגע שהם יכולים לעמוד בהם. זה עוד גורם לעליית המחירים ודבר גורר דבר.

המצב הזה לא יימשך לנצח יגיע הרגע או שהריבית תעלה, או שהאבטלה תעלה, או שמשהו אחר שכרגע קשה לחזות אותו יפר את האיזון הזה, ולא צריך מספר מאד גדול של אנשים שלא מסוגלים לעמוד בהחזרים שלהם כדי שהדבר הזה יתפוצץ ותהיה כאן קטסטרופה. ב 2008 הייתה דוגמה מאד יפה למצב כזה.

יצוא זה לא חזות הכל, אבל זה מה שמחזיק אותנו. תחשוב לדוגמא, מחר בנק ישראל מעלה את הריבית לשלושה עד ארבעה אחוזים. כל העולם המערבי מפנה לכאן כספים. אני מדבר בזרמים של עשרות מיליארדים ביום. בנק ישראל לא יוכל להתמודד, השקל יתחזק עד לדרגה למשל של שני שקל לדולר או יותר. כל מפעלי הייצור, ההייטק, היצוא הבטחוני, כיל וכל הנגב איתם נעצרים במכה. פיטורים המוניים, שלב שני המעגלים התומכים, חברות שנותנות שירותים ליצואנים. צניחה בגביית מיסים, קיצוצים חדים בתקציב, וגם עובדי מדינה מוצאים את עצמם או עם משכורת מופחתת או מפוטרים. כל המפוטרים לא יוכלו לשלם משכנתא, גל ההדף יגיע לבנקים.

ואז כמובן שמחירי הדירות יקרסו, גם מחירי הרכבים יחתכו בחצי. אבל למי יהיה כסף לקנות?.

המצב בארץ לא מלבב, אבל עדיין יש צמיחה כללית (פר נפש אנחנו קרובים לאפס), ביוון לשם דוגמא המשק התכווץ בהרבה אחוזים.

אני חושב שפישר ידע מה הוא עושה לשוק הנדלן שהוריד את הריבית, האלטרנטיבה הייתה הרבה יותר גרועה.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אכן ההבדל הוא בין הגרוע לגרוע יותר. אבל כל התיאוריות הכלכליות האלה לא עוזרות בשיט כשאתה נכנס לדירה ואתה מרגיש רואה חורבה במחיר מופקע.

פורסם

תראה, שאין כסף היכן שרוצים לגור , צריך להתפשר. אני למשל לפני עשרים שנה שחיפשתי בית מה שראיתי לקנות באיזור גבעתיים, רמת גן , ונכנסו לתקציב שלי היו דירות כמו שאתה מתאר, אז הדרמנו לרחובות, ובאותו מחיר קנינו דירה טובה. היה לנו יתרון גם שההורים של אישתי גרו בעיר. אבל המסר הוא פשוט להרחיב מעט את מעגלי החיפוש. ולהתאזר בסבלנות. אתה נכנס לחורף, תקופה טובה לשוכרים. רואים בעיות רטיבות, אין סטודנטים שמחפשים, בעלי משפחות עם ילדים לרוב כבר ממוקמים ולא זזים בגלל גנים ובתי ספר. בקיצור קצת סבלנות.

פורסם (נערך)

זה לא עניין של אין כסף היכן שרוצים לגור. אני זקוק למרכז בגלל זוגתי שמשפחתה שם וגם עבודתה. באשקלון חיפשנו והיינו אמורים לעבור אבל זה סיבוך עם הגעה למרכז בשבילה ושם באזור אין עבודות.

אני לא רוצה לזרוק סכום נכבד ממשכורתי על דירה מעפנה שלא שווה את זה. זה עניין של יוקר, לא עניין של תקציב. אם הייתי חפץ בפנטהאוז הייתי משלם את המחיר שדורשים כי זה פנטהאוז - זה משהו יוקרתי שהוא מעבר לבסיסי, זה דרישות לוקסוס כבר ולזה יש מחיר. אבל בשביל דירות חורבה במצב ירוד בגודל של קופסת נעליים לבקש פאקינג סכומי עתק כאלה זה הזוי פשוט. דירת 3 חדרים לא שווה לא 6 וגם לא 5 אלף. לטעמי 4 גם מוגזם אבל ניחא, התגמשתי. אפילו 4500. אבל אתה מקבל דירות מגעילות פשוט בסכומים כאלה (לרוב).

לא רואה עצמי גר ברחוב צפוף שכשאתה פותח חלון אתה בחלון של השכן שלך. לא רואה את עצמי גר בדירה בגודל של איזה 40 מ"ר.

מילא הייתי משלם בשביל זה סכום קטן, אבל היחס והתמורה פה פשוט לא תואמים אחד את השני.

אני בחור צעיר, לא רואה סיבה לשרוף חלק נכבד מהמשכורת ולגור בפארק צמרת למשל. אין לי סיבה לחיות במגדל יוקרה ולשלם 11 אלף בחודש. לא מחפש את הפלצנות הזאת. אבל דירת 3 חד' שהיא לא חור שמגעיל אותך לחיות אני כן רוצה, ודירה כזו לא אמורה לעלות

כל כך הרבה. כאילו אנשים מנצלים את זה שהדירה לא חור ועפים על עצמם.

יש רמה גבוהה, יש רמה בינונית סבירה ויש תת רמה. צריך לשלם בהתאם, מסכים עם זה. רמה גבוהה זה צמרת, תל ברוך וכו', בינונית זה כל שאר הבניינים בני 15 - 20 שנה +/ - שנראים טוב, תת רמה זה כל אותם שיכונים עם בניינים בני 30-40-50 שנה שנראים כמוו הצרות שלי. לעזאזל, לשלם 5 אלף על התת רמה? זה הזוי. וגם 4500 וגם 4 אלף זה הזוי.

ברחובות הדירות הנורמליות גם כן מחירי שכירות שעוברים את ה-4. עם כל הכבוד לרחובות, המחיר כבר קרוב מדי למחיר של הדירות במקומות שאני מחפש. אלא אם אני רוצה להתפשר על חורבה ואז המחיר ירד.

אנשים על דירה מעפנה (בבניין חדש) בשכונת התקווה מבקשים 3900. מי לעזאזל ישלם 3 אפילו, 3900?! החליקו על השכל.

עריכה אחרונה על ידי Smiro
פורסם

לא חייבים ללכת לרחובות , אפשר פתח תקוה, אור יהודה, רעננה,הוד השרון. להרחיב אופקים. ולגבי המחיר, לא נראה , תמשיך הלאה. אם כולם ימשיכו הלאה, בעלי הדירות יורידו מחירים. הם צריכים את שכר הדירה למימון משכנתא לרוב.

פורסם

לא מעוניין לשלם 5 אלף ש"ח. זה כל העניין. מחיר הזוי בשביל דירת 3 חדרים. לא זקוק ל4 חדרים בכלל. 3 חדרים גם זה בכלל שאני זקוק למשרד בבית. מה אעשה עם חדר נוסף? אין לי מה לעשות איתו.

אור יהודה, רעננה והוד השרון - יקר. בפתח תקווה מצאתי כמה דברים שנראים טוב. מחר אתקשר לברר ואסע לראות.

• תוכן חדש...