Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 254
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זה לא עניין של אין כסף היכן שרוצים לגור. אני זקוק למרכז בגלל זוגתי שמשפחתה שם וגם עבודתה. באשקלון חיפשנו והיינו אמורים לעבור אבל זה סיבוך עם הגעה למרכז בשבילה ושם באזור אין עבודות.

אני לא רוצה לזרוק סכום נכבד ממשכורתי על דירה מעפנה שלא שווה את זה. זה עניין של יוקר, לא עניין של תקציב. אם הייתי חפץ בפנטהאוז הייתי משלם את המחיר שדורשים כי זה פנטהאוז - זה משהו יוקרתי שהוא מעבר לבסיסי, זה דרישות לוקסוס כבר ולזה יש מחיר. אבל בשביל דירות חורבה במצב ירוד בגודל של קופסת נעליים לבקש פאקינג סכומי עתק כאלה זה הזוי פשוט. דירת 3 חדרים לא שווה לא 6 וגם לא 5 אלף. לטעמי 4 גם מוגזם אבל ניחא, התגמשתי. אפילו 4500. אבל אתה מקבל דירות מגעילות פשוט בסכומים כאלה (לרוב).

לא רואה עצמי גר ברחוב צפוף שכשאתה פותח חלון אתה בחלון של השכן שלך. לא רואה את עצמי גר בדירה בגודל של איזה 40 מ"ר.

מילא הייתי משלם בשביל זה סכום קטן, אבל היחס והתמורה פה פשוט לא תואמים אחד את השני.

אני בחור צעיר, לא רואה סיבה לשרוף חלק נכבד מהמשכורת ולגור בפארק צמרת למשל. אין לי סיבה לחיות במגדל יוקרה ולשלם 11 אלף בחודש. לא מחפש את הפלצנות הזאת. אבל דירת 3 חד' שהיא לא חור שמגעיל אותך לחיות אני כן רוצה, ודירה כזו לא אמורה לעלות

כל כך הרבה. כאילו אנשים מנצלים את זה שהדירה לא חור ועפים על עצמם.

יש רמה גבוהה, יש רמה בינונית סבירה ויש תת רמה. צריך לשלם בהתאם, מסכים עם זה. רמה גבוהה זה צמרת, תל ברוך וכו', בינונית זה כל שאר הבניינים בני 15 - 20 שנה +/ - שנראים טוב, תת רמה זה כל אותם שיכונים עם בניינים בני 30-40-50 שנה שנראים כמוו הצרות שלי. לעזאזל, לשלם 5 אלף על התת רמה? זה הזוי. וגם 4500 וגם 4 אלף זה הזוי.

ברחובות הדירות הנורמליות גם כן מחירי שכירות שעוברים את ה-4. עם כל הכבוד לרחובות, המחיר כבר קרוב מדי למחיר של הדירות במקומות שאני מחפש. אלא אם אני רוצה להתפשר על חורבה ואז המחיר ירד.

אנשים על דירה מעפנה (בבניין חדש) בשכונת התקווה מבקשים 3900. מי לעזאזל ישלם 3 אפילו, 3900?! החליקו על השכל.

לא נעים להגיד, אבל שחברה שלך תסתדר. לא כזה סיבוך להגיע מאשקלון למרכז וגם אפשר לקחת מדי פעם מוניות ספיישל.

אני משלם בבאר שבע 2100 שקל על דירה 3.5 חדרים(80 מ"ר) ברמה שהגדרת אותה כבינונית. 3000 שקל הפרש זה המון. אפשר לממן בזה הרבה מוניות ספיישל לחברה :)

פורסם
זה לא עניין של אין כסף היכן שרוצים לגור. אני זקוק למרכז בגלל זוגתי שמשפחתה שם וגם עבודתה. באשקלון חיפשנו והיינו אמורים לעבור אבל זה סיבוך עם הגעה למרכז בשבילה ושם באזור אין עבודות.

אני לא רוצה לזרוק סכום נכבד ממשכורתי על דירה מעפנה שלא שווה את זה. זה עניין של יוקר, לא עניין של תקציב. אם הייתי חפץ בפנטהאוז הייתי משלם את המחיר שדורשים כי זה פנטהאוז - זה משהו יוקרתי שהוא מעבר לבסיסי, זה דרישות לוקסוס כבר ולזה יש מחיר. אבל בשביל דירות חורבה במצב ירוד בגודל של קופסת נעליים לבקש פאקינג סכומי עתק כאלה זה הזוי פשוט. דירת 3 חדרים לא שווה לא 6 וגם לא 5 אלף. לטעמי 4 גם מוגזם אבל ניחא, התגמשתי. אפילו 4500. אבל אתה מקבל דירות מגעילות פשוט בסכומים כאלה (לרוב).

לא רואה עצמי גר ברחוב צפוף שכשאתה פותח חלון אתה בחלון של השכן שלך. לא רואה את עצמי גר בדירה בגודל של איזה 40 מ"ר.

מילא הייתי משלם בשביל זה סכום קטן, אבל היחס והתמורה פה פשוט לא תואמים אחד את השני.

אני בחור צעיר, לא רואה סיבה לשרוף חלק נכבד מהמשכורת ולגור בפארק צמרת למשל. אין לי סיבה לחיות במגדל יוקרה ולשלם 11 אלף בחודש. לא מחפש את הפלצנות הזאת. אבל דירת 3 חד' שהיא לא חור שמגעיל אותך לחיות אני כן רוצה, ודירה כזו לא אמורה לעלות

כל כך הרבה. כאילו אנשים מנצלים את זה שהדירה לא חור ועפים על עצמם.

יש רמה גבוהה, יש רמה בינונית סבירה ויש תת רמה. צריך לשלם בהתאם, מסכים עם זה. רמה גבוהה זה צמרת, תל ברוך וכו', בינונית זה כל שאר הבניינים בני 15 - 20 שנה +/ - שנראים טוב, תת רמה זה כל אותם שיכונים עם בניינים בני 30-40-50 שנה שנראים כמוו הצרות שלי. לעזאזל, לשלם 5 אלף על התת רמה? זה הזוי. וגם 4500 וגם 4 אלף זה הזוי.

ברחובות הדירות הנורמליות גם כן מחירי שכירות שעוברים את ה-4. עם כל הכבוד לרחובות, המחיר כבר קרוב מדי למחיר של הדירות במקומות שאני מחפש. אלא אם אני רוצה להתפשר על חורבה ואז המחיר ירד.

אנשים על דירה מעפנה (בבניין חדש) בשכונת התקווה מבקשים 3900. מי לעזאזל ישלם 3 אפילו, 3900?! החליקו על השכל.

חוקי הביקוש וההיצע במירעם.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

קריית השרון בנתניה

רוב הדירות פחות מ 10 שנים, קירבה לרכבת .

ב 4-4500 ש"ח תמצא שם דירות בשפע.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

smiro בן כמה אתה?

אתה נשמע צעיר, זה יפה שאתה רוצה וזה נשמע כאילו אתה מתאר את רוסיה הקומוניסטית שמישהו חייב לך דירה 3 חדרים ועוד עם ממד וחניה, במרכז בשקל תשעים ויודע מה, אני אפילו בעד שתמצא כזו, גם אני רוצה כזאת, הבעיה שכולם רוצים כזו, מה קורה בקפיטליזים? מי שמשלם יותר יקבל מה שהוא רוצה, מה עושה בעל בית שרואה שיש 35 אנשים שרוצים? מעלה את המחיר עד שהוא נשאר עם אחד שמוכן לשלם את המחיר המקסימלי, הוא לא צריך יותר מאחד, ושכל השאר יקפצו לבעל הבית וילכו להתלונן בקארזפורום.

זה המצב בקפיטליזים שאולי אפשר לכנות חזירי, בסוציאליזים קיצוני הממשלה תתן לך במתנה בדיוק את הבית שאתה צריך.

האמת צריכה להיות באמצע כנראה, הממשלה והמשק חייבים לאזן את צרכי האוכלוסיה ככה שעדין יהיה שוק חופשי במידת האפשר אבל שרוב האוכלוסיה לא תרגיש נרמסת ע"י עול הדיור.

מה עושה הממשלה? כלום, אין בניה מספיקה ולכן החזירות עולה ועולה (ואני ממש לא בעד זה אבל זה המצב)

אתה יודע מה משגע אותי? שממשיכים לבחור באותה ממשלה שוב ושוב ושוב ואולי גם בפעם הבאה שוב, אני לא מבין את הטמטום הזה.

נווה שרת זה אתר בניה, הדירות אחרי פינוי בינוי זה 6500 לחודש לדירת 4 חדרים 90 מטר ולפני פינוי בינוי 3500 לדירות 40 מטר(!) בנות 50 שנה שעוד שניה הורסים, זה לגור ממש באתר בניה, יש רחובות של חרדים גמורים (לא ברור לי איך הם שם) ויש רחובות שקטים יותר, כל חודש סוגרים ופותחים רחוב אחר לתנועה כי צריך לסלול שם משהו (מים ביוב חשמל כבלים וכו)

זה שאתה רוצה ממד מעלה מאוד את המחיר, ממד זה בבניינים חדשים וכמו שגם אמרו ממ"ד נדיר בדירות 3 חדרים.

בפ"ת יש דירות 75-85 מטר בבניינים עם מעלית אבל בלי ממ"ד ב 4000 שקל ולפעמים אפילו עם חניה, זה המקסימום שאני חושב עליו.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

~

Smiro - תניח שניה את המגאפון ותסביר מה זה "מרכז" בשבילכם. היכן עובדת/לומדת בת הזוג? היכן אתה עובד? היכן גרים ההורים ובאיזו תדירות אתם מבקרים אותם?

אשמח גם להבין בשביל מה אתם צריכים ממ"ד. למיטב הבנתי מרכז הארץ נמצא בסיכון נמוך למדי לפגיעת טילים.

פורסם

מה זה 6-7-8? זה מחיר של דירת 3.5 חדרים באמא של מרכז ת"א. קשה לי להאמין שזה מחיר של דירה גם בחולון, הרצליה קיפוח או ראשון לציון [או שאר ערים שקרובות לת"א].

אני כן חושב שכדאי שתכתוב בדיוק מה זה מרכז כמו שציין דריש.

יש למשל הבדל עצום אם אתה למשל עובד ליד רכבת או לא. אם כן, אפשר לשכור גם מחוץ לגוש דן ואז למשל הפתרון של ישה מעולה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

בסוציאליזים קיצוני הממשלה תתן לך במתנה בדיוק את הבית שאתה צריך.

בסוציאליזם הממשלה אמורה לתת לך את הבית שאתה צריך, אבל בגלל העוני הכללי תקבל אותו בגיל חמישים וגם אז מדובר בדירת שני חדרים בשיכון.

"קפיטליזם הוא חלוקה בלתי צודקת של העושר, סוציאליזם הוא חלוקה שיוונית של העוני" / וינסטון צ'רצ'יל

עריכה אחרונה על ידי shugiflex

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)

אם תוותר על החניה כנראה שתמצא ביותר זול, באזור גוש-דן חניה מעלה מחיר שכירות מ500 עד 1000 שקלים - תלוי באזור ובבעיות החניה שם.

ומציע לך למרות התדמית, לנסות לחפש בפתח-תקווה מחירי השכירות שם יותר ריאלים מתל-אביב, רמת-גן וגבעתיים.

גם בחולון ובת-ים אפשר למצוא מציאות רק צריך לבדוק את הדירות ובמיוחד את השכונה.

דוג׳ למציעה היא וילה שחבר משכיר: 2 קומות, 4 חדרים וחניה, בשכונה טובה ושקטה ב4700 שקל - השיטה היא פשוט סבלנות והתמדה.

עריכה אחרונה על ידי Taimors
פורסם (נערך)
~

Smiro - תניח שניה את המגאפון ותסביר מה זה "מרכז" בשבילכם. היכן עובדת/לומדת בת הזוג? היכן אתה עובד? היכן גרים ההורים ובאיזו תדירות אתם מבקרים אותם?

אשמח גם להבין בשביל מה אתם צריכים ממ"ד. למיטב הבנתי מרכז הארץ נמצא בסיכון נמוך למדי לפגיעת טילים.

בשביל מה אני צריך ממ"ד? כי אני רוצה להיות בטוח, שזוגתי תהיה בטוחה ושהכלב שלי יהיה בטוח כשיהיו טילים באוויר, ושנינו יודעים שיהיו טילים באוויר. המרכז נמצא בסיכון נמוך? זה שאננות שיש לכל תושבי המרכז, שתחלוף מהר מאוד בהישמע האזעקה בפעם הבאה.

זוגתי עובדת נכון לעכשיו בדרך השלום, אבל כנראה בעתיד תחליף מקום תעסוקה. לנסוע מאשקלון ייקח שעה לכל כיוון (ברכבת) + אוטובוסים פנימיים עם הפקקים הפנימיים מה שאומר בבוקר לקום באיזה 5 בבוקר במקרה הטוב, ולחזור בסביבות 7 בערב. זה כשבאמצע היא עובדת קשה (סייעת בגן שמתפקדת גם כגננת) ובלי קשר יש בחילות באוטובוסים וכו'.

קצת מפונקת האמת אבל גם אין סיבה לקרוע את עצמה ולהרגיש חרא.

אם תוותר על החניה כנראה שתמצא ביותר זול, באזור גוש-דן חניה מעלה מחיר שכירות מ500 עד 1000 שקלים - תלוי באזור ובבעיות החניה שם.

ומציע לך למרות התדמית, לנסות לחפש בפתח-תקווה מחירי השכירות שם יותר ריאלים מתל-אביב, רמת-גן וגבעתיים.

גם בחולון ובת-ים אפשר למצוא מציאות רק צריך לבדוק את הדירות ובמיוחד את השכונה.

דוג׳ למציעה היא וילה שחבר משכיר: 2 קומות, 4 חדרים וחניה, בשכונה טובה ושקטה ב4700 שקל - השיטה היא פשוט סבלנות והתמדה.

פתח תקווה נמצאת בבדיקה, רמת גן - דירות זוועתיות ממש שראיתי עד עכשיו וצפיפות מטורפת. מחר הולך לראות דירה של חבר פורום שנראית סבבה אך בלי ממ"ד.

בית בן 2 קומות זה נחמד אבל לא זקוק לזה. לא מעוניין לשלם 4700.

לוותר על חניה? במרכז? השתגעתי? זה אומר לחפש חניה כמו כלב ברחוב, וכשמצאתי אחת לא להזיז משם את הרכב כדי שלא יתפסו אותה וגם לפחד כל הזמן שאיזה כלב ידפוק לי את האוטו ובטוח מישהו ידפוק / ישרוט אותו. ראיתי איך חונים במרכז לא פעם ולא פעמיים. לא, תודה.

תבינו, יש את האנשים שמוכנים לחיות בדירת חדר וחצי עם מיטה שצריך לטפס לשם בסולם, לאכול חרא מבעל הבית, לוותר על הצרכים המינימאליים של אדם (וכן חניה מסודרת זה צורך מינימאלי לבעל רכב שלא רוצה שיזיינו לו את הרכב) וכל זאת בעד מחיר מטורף. אני לא אחד מהם. מחפש דירה עם צרכים בסיסיים בלי דרישות בשמיים (פרטיות, ביטחון ושמירה על הרכוש שלי זה לא דרישות בשמיים לדעתי).

או שהגזמתי כשאמרתי שאני לא רוצה שיזיינו לי את האוטו? אולי זה בסדר שיחנו לי פגוש לפגוש וישרטו אותו. הרי בסך הכל פח, לא?

ובשביל לגור כמו אדם הגון אני לא חושב שעליי לשלם סכומים שמשתווים למשכורות של רוב האנשים במדינה שלנו.

כמו שציינתי, יש רמה גבוהה, רמה בסיסית רגילה ותת רמה. אני לא חושב שרק בגלל שדירה היא נמצאת ברמה בסיסית רגילה ולא תת רמה - הבעלים צריך לחשוב שיש לו זהב ביד ולדרוש סכומים אגדיים פשוט בעד הדירה שלו.

אני כרגע וזוגתי מתגוררים בנפרד לאחר תקופה שחיינו ביחד בגלל אילוצים מסוימים, קשה אך לשנינו יש איפה לגור. אנחנו נמצא בית נורמלי במחיר נורמלי. עם כל הכבוד, לא נולדתי אתמול, אני לא איזה פליט ולא עובד זר שאליהם לא מתייחסים כאל בני אדם (שגם זה לא בסדר). לא חושב שדרשתי משהו מוזר והזוי.

כל דירה שלא נמצאת בבניין ישן באיזה שיכון מסריח ומלאה בעובש מגעיל עם רצפה מגעילה וקירות מתקלפים, אנשים דורשים מחירים מופקעים. קצת נעלמו לאנשים הפרופורציות.

עריכה אחרונה על ידי Smiro
פורסם

~

אתה ממשיך לצעוק, וזה לא נעים כשאני מנסה לדבר עם מישהו והוא צועק לי בפנים. ברור לכל הנוכחים פה שאתה מתוסכל, רבים מאיתנו היו במצבך ומכירים את ההרגשה. עכשיו תחליט בבקשה אם באת לפה להוציא עצבים או למצוא פתרון. אם אתה מחפש לנהל דיון ענייני - תרגיע.

אני מבין שאם לא אמרת לנו איפה אתה עובד והיכן גרים ההורים, אז האילוץ היחידי הוא דרך השלום בת"א. אם כך, מה לגבי כפר סבא? קח לדוגמה את שכונת הדרים - יש אוטובוס 149 ישיר לת"א, או קו 2 לרכבת (רבע שעה) ומשם לת"א. הבניינים חדשים יחסית ולכן יש ממ"ד, השכונה עצמה מעולה ועלות הארנונה הגבוהה נספגת ע"י מחירי המזון הנמוכים באזור התעשייה הסמוך. אפשר למצוא שם דירות נאות החל מ-4K או יחידות דיור עצמאיות בסביבות 3.5K.

יחידות דיור גדולות ונפרדות יש גם במושבים הסמוכים ובשכונות של הוד השרון, רבים מהם במרחק נסיעת אופניים מהרכבת.

אני מניח שיש על מה לדבר גם בהרצליה, ואם אתם בעלי ראש פתוח אז בהתנחלויות כמו צופין או שער אפרים אפשר לשכור בסכום הזה בתים שלמים עם שלוש חניות. כך שיש אופציות.

פורסם

לא מעניין ביח' דיור. רוצה דירה רגילה, פרופר.

אני לא צועק, זה פורום, הכל כתוב. מצחיק להגדיר תסכול בכתב כצעקה.

לגבי ארנונה וכו', הפרשים של 300-400-500 ש"ח לא יכוסו ע"י פערים מזעריים של מחירי מזון.

שאגב, שמתי לב שגם הארנונה ברחובות גבוהה מאוד. (סתם נקודה לציון).

את הוריי מבקרים בסופ"ש - נסיעה של שישי בערב (משאיר אצלם את הכלב ) ובשבת בערב (לוקח אותו).

הוריה מתגוררים בתל אביב והיא נוסעת לפגוש אותם מתי שהיא רוצה.

האמת שבאתי יותר להוציא עצבים, ואם כבר אולי מישהו שמכיר משכיר בעצמו דירה נורמלית במחיר שפוי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
עצוב, אבל מה שיוריד פה באופן דרסטי את מחירי הדירות זה אם כל אלה שלקחו משכנתא וקנו דירה להשקעה, ירוצו לזרוק את המפתח בבנק כי העניין הפסיק להשתלם להם.

לדוגמא אם יצטרכו לרשום את הדירה כעסק, להגיש דו"חות למס הכנסה, ולשלם עליה מס חברות.

זה כבר ככה. אם השכירות עוברת את סף המס, צריך לשלם למס הכנסה. וזה עדיין משתלם, כמו משכורת נוספת.

באיזה עוד תחומים שווה להשקיע במדינה הזאת חוץ מנדל"ן? כלום.

דירה לעולם תהייה עסק משתלם מאחר וערך הנדל"ן במדינה לא צפוי לרדת.

מדוע?

שילוב של יותר מדי אנשים שרוצים לגור בקרבת הרקטום של המדינה ואי בניית סוגים שונים של מבני מגורים. 4 חדרים וממ"ד מתאימים לאוכלוסייה ספציפית וכל השאר ימשיכו לגור בשכירות בבתים ישנים ששופצו וחולקו למיליון דירות חדר וחצי.

בצפון המצב פחות גרוע משמעותית ואב6K אפשר לגור בשכירות בווילה כמו איזה דושבאג מז'רזי-שור, ולנסוע כל יום 20 דק' לעבודה בחיפה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

smiro, ואתה היחיד שמחפש דירה במרכז עם ממ"ד כדי להרגיש בטוח ועם חניה כדי לא לחפש ברחוב כמו כלב ועם מעלית כדי לא להזיע במדרגות ועם 250 מטר עד השכן הבא בשביל פרטיות?

אתה יכול להמשיך להרביץ למקלדת כמה שאתה רוצה (ואולי אפילו בצדק) רואים את זה על פני כל ההודעה שלך שאתה ממש רותח, זה לא ישנה את המצב, לא ב 7 שנים הקרובות בטוח (נגיד וירצו להציף את השוק זה הזמן המינימלי) ולא אי פעם כנראה, עכשיו אתה יכול לבחור להיות חלק מהעדר שמשלם 7500 שקל על 20 מטר מחולקת בשינקין בלי חניה ועם שעון מים משותף או לגור ברחובות בסכום דומה אבל ב 150 מטר עם ממד חניה ומעלית או לעזוב את הארץ או לנסות להפיל את השלטון (רמז סתיו שפיר ניסתה, לנו זה לא עזר, ביבי עדיין פה אבל לה יש משכורת של 38K, לה זה כנראה עזר) או כל פתרון אחר אבל לצעוק בפורום לא ממש יעזור לך כרגע, מצטער לאכזב...

עריכה אחרונה על ידי DrorZi

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

• תוכן חדש...