Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

למה חזירות ?, יש הנחה לסטודנטים מצטיינים.

חוץ מזה פעם היה הרבה יותר גרוע :

עריכה אחרונה על ידי martines
  • תגובות 254
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה עם בת-ים ?

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם (נערך)

לא. פרסמתי את הרכב שלי פעם אחת למכירה לפני כשנה במחיר מחירון (שהיה טיפה נמוך ממחיר שביקשו עבור קורסה חדשה עם הנחה).

והמודעה ירדה כעבור ימים ספורים היות ונפתרה בעיה שבגללה נאלצתי למכור את הרכב.

עריכה אחרונה על ידי Smiro
פורסם (נערך)

צר לי חבוב, אבל כמו ששוגי כתב (הניסוח שלו היה הכי 'שלם') וכמוהו עוד המון אנשים, ניכר שאתה לא לגמרי מבין איך שוק חופשי עובד, או לחלופין מבין אבל בוחר להתעלם מכך.

כאילו אם אתה סתם פותח שרשור בשביל לשחרר קיטור אני לגמרי איתך, כן?

אבל כשאתה מתחיל לקרוא לאנשים חזירים על כך שהם משכירים את הנכס שלהם במחיר הריאלי בשוק הנוכחי, אתה... ובכן, צר לי, אבל אתה כנראה צבוע (בנושא הזה לפחות).

הסבר: אם אתה היית משקיע כסף ורוכש דירה, ואז היית משכיר אותה, אני בספק ענק שהיית משכיר אותה לפי 'מפתח סמירו' שגוזר ערך מסויים לפי כמה מאגניבה הדירה. לצורך ההמחשה אם היתה לך דירה שכל אחיותיה ברחוב מושכרות במחיר מופקע של 5K, האם אתה מוכן לומר 'עם יד על הלב' מה שנקרא שהיית משכיר אותה ב3K בגלל ש'וואלה היא לא באמת שווה 5K'...?

(תחת ההנחה שהתשובה שלילית, זה עומד בסתירה להצהרות שלך ממקודם, ומכאן הטענה לצביעות בנוגע לנושא)

האזרחים לא אשמים במצב הזה, הרגולטור הוא הראשון שצריך לבוא אליו בטענות. בועת הנדלן בארץ מטורפת ברמות אחרות, ואני לא מבין איך אנשים שאינם עשירים מבית / עובדים בהייטק או עבודת top tier אחרת מבחינת שכר אמורים לרכוש היום, או בעתיד, דירה נורמלית למגורים.

היות ואנחנו כציבור עסוקים הרבה יותר במצב הביטחוני והנושא החברתי-כלכלי הוא משני בחשיבותו, אין סיבה שהפוליטיקאים יקחו את הנושא הזה ברצינות. גם כשהם יעשו את זה מתישהו יהיה איזה סבב אלים וכולם יחזרו לדפוס הרגיל ויתעלמו מכל הנושאים האלו. לכו תבדקו איזה חוק פסיכי מבחינה כלכלית/חברתית עבר היום בכנסת... (לא נכנס לזה בשביל לא לעשות הייג'ק)

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
אם שלי הייתה במצב מעולה כמו חדש עם תוספות - 200. אם שלי הייתה נראית כמו תחת, הרוסה, שבורה עם מכות בכל הרכב שמן דולף ולא יודע מה - רחוק מזה. וזה בעצם מצבן של רוב הדירות במרכז, אלו שמבקשים עליהן גם 4 וגם 5 וגם 6 והן ממש לא שוות את זה.

אני אומר מה חזירות בעיניי. ולדעתי להעמיד דירה כזו להשכרה :

[ATTACH=CONFIG]441749[/ATTACH]

32 מ"ר ב3500 - זו חזירות.

או דירה כזו

[ATTACH=CONFIG]441750[/ATTACH]

ב5500.

זו חזירות.

לבקש על דירות מסריחות שלא שוות את העובש שגודל להן על הקירות 3-4 אלף זה חזירות. לא רק שאני קובע, יש נורמות מסוימות. ואתה יודע מה? סבבה. לטעמי זו חזירות.

דירה בבניין בן 30-40-50 שנה שווה 4 אלף? לא חושב.

ואם אני אמצא דירה טובה והכל מתאים ודרושה ערבות מסוימת - אני אגיע להסדר עם בעל הדירה. זה תנאי שעוד איכשהו אפשר להבין.

כבר היה לי מקרה שבעלת דירה ביקשה ערבות של 15 אלף ש"ח (אמנם לא חצי שנה אבל גם סכום לא קטן) לאחר משא ומתן הגענו להסדר הרבה הרבה יותר נמוך.

אל תשכח שזה תלוי גם באדם ואני לא נראה כמו אחד שיבוא ויהרוס את הדירה.

ואם בזמן כתיבת שורות אלו הושכרו עוד כמה דירות מעפנות במחירים מופגזים - בעיה של מי ששוכר אותן. טמבלים. ובגלל שטמבלים כאלו ממשיכים להשכיר אנשים כמוני נפגעים.

חבר, ביקשתי ממך להניח את המגאפון כי חשבתי, בטעות, שאתה מעוניין לקבל פתרון או דעות שייתרמו לך.

אתה חוזר על אותן הטענות, ועל אותה הלשון הפרובוקטיבית המתובלת בלא מעט קלישאות.

עכשיו, בעמוד 10, אני מבין שככל הנראה אתה רק מעוניין לבלבל את המוח ולא להתייחס לרעיונות המצויינים שקיבלת פה.

חבר, אני מברך אותך לרגל הכאפה הראשונה שקיבלת בשוק הדיור ומאחל לך שזו תהיה האחרונה שתקבל.

נ.ב- אשמח שתעדכן מה עשית בסוף. התפשרת על התקציב או על המיקום.

בהצלחה,

אלון

פורסם

מכירים את השיר תל אביב יא חביבי תל אביב?

ברור שדירה באמא של מרכז תל אביב תעלה 5-6-7-8 וגם 12, תלוי בגודל וזה.

סמירו, כל מה שאתה כותב נכון [נגיד, לא באמת קראתי הכל]. ועדיין, זה לא מקרב אותך לפתרון.

אני ממליץ לך לעבור על השרשור שוב ולקרוא את אלו שניסו לייעץ. יש כמה וכמה אופציות ובכולן תצטרך להתפשר על משהו, אלא אם אתה לא ממהר, ואז אתה יכול לחפש שנים עד שתמצא משהו שתואם את כל הציפיות שלך, וגם זה לא בטוח.

אני עדיין לא הבנתי איזה אילוצים יש חוץ מעבודה בדרך השלום ונסיעה פעם בשבוע לאשקלון ברכב. כי אם אלו האילוצים היחידים אז אתה צריך לחפש מקומות שקרובים לרכבת ולאו דווקא למרכז תל אביב.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לפות"ש: אני מבין שאתה כותב כאן בדיוק כפי שאתה מתבטא בחיים, אך נורא צורם לי בפורום הזה התבטאויות כגון "פאקינג" וכדוגמתה. בבקשה הימנע מכך - זה לא נעים לעין או לאוזן, וגם לא מכובד או מכבד.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

thebaron - אני לא יודע אם אתה צוחק או רציני, אבל נניח ואתה רציני - לא מתאים לך - אל תקרא. לא באתי וצרחתי לך באוזן פאקינג, נכון? מיוזמתך בחרת להיכנס לשרשור ולקרוא. ברוכים הבאים לשרשור הוצאת הקיטור שלי ובו אני משתמשים בביטויים כגון פאקינג. לא נעים לך, מצטער חבר, אל תקרא.

Alonyam - הפוסט הינו יותר הוצאת קיטור מאשר מציאת פתרון. לא חשבתי שמישהו פה יציע לי איזה פתרון שובר עולמות שלא חשבתי עליו קודם ויפתור לי את הבעיה. כי כל מה שהציעו כבר עלה לי בראש ונשלל או לחלופין, נמצא בבדיקה. מה שכן חשבתי זה אולי מישהו פה משכיר דירה שמתאימה לדרישות או מכיר מישהו שמשכיר או שמע על משהו.

בנוגע למרכז תל אביב - כמה שיותר רחוק משם יותר טוב. לא מחפש לגור במרכז תל אביב, אך כן במרכז בכללי (קרי מראשון לציון עד הרמת השרון +/- כאשר כמובן רמת השרון יקרה מדי).

oryo - מבין לגמרי את המשמעות של השוק החופשי. העניין הוא שלעתים אנשים נדפקים משוק חופשי, ובדיוק כמו שאנחנו מתלוננים על מחירי הקוטג' והעגבניות, כך יש לי חשק להתלונן על המצב העגום בשוק החופשי בארצנו בנוגע לדירות.

אני יוצא בביטויים כגון חזירות שוב - כי אני לא אומר שדירה שהיא מושקעת או דירה באמת טובה עולה יקר מדי, אני אומר שדירות שהן שוות לתחת יקרות. ואין שום היגיון בלדרוש מחירים של 3500-4 ואף 5 אלף עבור דירות שהן באמת תת רמה. לחלופין, עבור דירה פשוטה שהיא לא תת רמה, אבל פשוטה ובלי שום ערך מוסף, פשוט 4 קירות שלא מצחינים, דורשים כבר מחירים כאילו זה פנטהאוז. זה לטעמי חזירות. למה כשיבואן דורש עבור מאזדה מיאטה 230-240 אלף זו חזירות וכשמישהו דורש עבור דירת 3 חד' בתל אביב 6 אלף זה לא? תקרא, יש לא מעט פוסטים הכוללים את הביטויים חזירות היבואן. אז אם לא יתאים לי מיאטה חדשה ב230, אני יכול ללכת לרכוש משומשת ב100. אבל אם לא תתאים לי דירה חדשה ב6 אלף שכירות, מה אני עושה? דירה משומשת טובה תעלה מחיר דומה. רק דירות מצחינות יעלו פחות. אז זה כבר לא כמו במקום לרכוש מיאטה חדשה לרכוש אחת במצב טוב בת מספר שנים בפחות, זה כבר כמו לרכוש פג'ו 205 קבריולט ישנה מאיזה ערס שמעשן נרגילות באוטו, שלא ראתה מוסך מימיה (לא כי לא צריך, פשוט כי לא לקחו את הרכב למוסך). ועל זה אני מלין.

פורסם (נערך)

סמירו זכור לי משרשור אחר שאמרת פעם שכשאתה מחליט משהו אז זה לא הולך להשתנות, כך שבתכלס ברור לי שאין ממש טעם להכנס לזה - אבל זה חזק ממני:

אני חוזר ואומר שאני מסכים איתך שהמחירים מופקעים, ולא מסכים איתך בעליל כשאתה מכנה אנשים פרטיים שחיים כאן 'חזירים' בגלל שהם מתמחרים את הנכס שלהם לפי שווי שוק.

אם אני מקביל את הדוגמא שלך למצב, אז אפשר אולי לטעון שהיבואן חזיר כי הוא מוכר את הרכב בשולי רווח גבוהים, אבל כשהלקוח שקנה את המיאטה מוכר אותה במחירון - הוא חזיר...? אתה מבין מה זה אומר עליך ועל התגובה שלך בנוגע לקורסה שלך שפרסמת במחירון....?

אתה יכול לחלופין לענות על השאלה ששאלתי אותך עם 'מפתח סמירו', זו אותה הגברת בשינוי אדרת.

אבל הכי קל שלא תקרא / תפנים / תתייחס לאף אחד מהשאילתות הנ"ל, זה עלול חלילה לגרום לך לראות שמה שרשמת לא לעניין, ולפוצץ את האקסיומה ההיא של 'הדעה שלי ברזל' ;)

אתה מתוסכל, ובתסכול שלך בשילוב עם ההתעלמות מאיך עובד שוק אתה יוצא נגד מי שלא אשם במצב אלא פשוט חי אותו. אתה עושה את הדבר המיידי והקל ביותר, במקום להבין ולהתרעם על הסיבות שהביאו אותנו לכאן. יורה בש.ג. וכו'.

(אגב, כמו שוגי - איני שייך לחבורת משכירי הדירות)

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מחפש בחורה עם זוגתי כבר תקופה ולא מוצא. מה כבר דרשתי? 3 בחורות עם ממד, מקום נורמלי ושכנים לא יהיו תקועים לי בחלון. פאק. מה שנתקלתי בו או בחורה במקומות מגעילים או בחורה שאתה פותח חלון והשכן בתוך הבית שלך כבר או פאקינג מחירים הזויים. למה לעזאזל בחורה עם 3 חדרים אמורה לעלות 7-8-6 אלף ₪? אנשים נדפקו.

במקרים אחרים נתקלתי בכל מיני קומבינות של בעלי בחורות. פשוט מגעיל מה שהולך פה.

בתסכול רב אני פונה למי שמכיר יודע שמע על משהו נורמלי באזור המרכז (לאו דווקא תל אביב, אפילו עדיף לא תל אביב) אשמח לקבל הפניות.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

• תוכן חדש...