Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

נכנסתי לשיחה הבוקר עם בעל אופניים חשמליות,

שורה תחתונה העלות שלהן היא בערך 4 אלף שקל ואין עוד הוצאות מעבר ומבחינת אמינות האופניים אין בעיה.

אני נוסע כל בוקר מצד אחד של ראשון לצד השני בפקקים, בחישוב מהיר ולארג' לוקח לי מינימום מינימום 5 שקל כל כיוון (בערך 8-7 ק"מ נסיעה בין רמזורים ופקקים) ואני לא מדבר על בלאי+ק"מ שנצבר.

אלה הם הנסיעות היחידות שלי בן ראשון לחמישי. והנסיעה הזו לוקחת לי כ25 דק' רק בגלל הפקקים.

השקעה של אופניים כאלה תיהיה בערך 4 אלף שקל (אפילו יד שניה) עוד קסדה וציוד מגן בכמה מאות שקלים בודדים. וסידרתי לעצמי כלי יעיל ומהיר לעבודה.

בחור שעובד איתי בבניין יוצא מרחוב לידי כל בוקר איתי באותה השעה (נפגשים בצומת בבוקר) ומגיע בערך 10 דק' לפני.

מה דעתכם בנושא? ואל תגלשו לשיחה על ילדים שדורסים זקנים ועוברים באדומים בצומת.

למישהו יש מידע לנדב לי? מה יותר נחשב בשוק? על מה צריך להסתכל?

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

אני מאד מאד בעד אופניים חשמליות לנסיעות לעבודה ובכלל. מהר מאד אתה מחזיר את ההשקעה. ובמצב שלך זה נשמע ממש אידאלי.

הסוללה היא רכיב מאד יקר שם - בין חצי לשליש מהעלות של האופניים כולם. כדאי לקחת סוללת ליטיום שתחזיק מעמד הרבה יותר זמן.

כדאי מאד שהאופניים הללו יוכלו להתקפל כדי שתוכל להכניס אותם למשרד. להשאיר כאלה בחוץ ממש לא כדאי.

כדאי גם שיהיו קלות עד כמה שאפשר - שלדת אלומיניום לפחות, כדי שתוכל להרים אותם.

פורסם

בשביל לחסוך 10 דקות, לא הייתי קונה אופניים חשמלים.

בדיעה זאת אינני מתחשב בעלות קניה של אופניים כנ"ל לעומת תחזוקת רכב ו/או הסיכוי שאופניים ייגנבו ותחזוקתם. ההתיחסות הוא לחיסכון להנאה/תועלת מהחיסכון בזמן.

פורסם

השנקל שלי מנסיון של חצי שנה:

המדרכה לא רלוונטית לרכיבה-מעבר לאיסור ולהולכי הרגל, כמות המכשולים שיש על מדרכה ארץ ישראלית והבורות שבה ישבשו לך את הרכיבה.

על הכביש אתה לא ממש נספר, המהירות שלך לא מספיק גבוהה כדי לתפוס אמצע נתיב ומצד שני הצמדות לימין בעיקר בנתיב עירוני, תגרום לך לפתח ראייה של נץ על כל מונית שירות שמחליטה על סטיית פתע לאסוף נוסע, או אפילו עמידה במרכז נתיב ופתיחת הדלת לכיון ימין.

תיכף חורף, נעים זה לא יהיה לך.

קטנוע 50 סמ"ק משומש יעלה לך אותו הדבר.. הביטוח שלו זול ביותר בקטגוריית הדו"ג.

המהירות גבוהה יותר מאופניים, אתה תגיע 10 דקות לפני החבר עם האופניים!

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם

קטנוע זה עוד הרבה בעיות, רישוי +הוצאת רישיון, ביטוח אולי זול יחסית לשאר הדו"ג אבל עדיין מאד יקר ונדמה לי שבמחיר הביטוח לשנה אפשר לקנות זוג אופניים טובים. ויש את עניין הדלק שאולי לא יקר במיוחד אבל עדיין מורגש.

וכמובן - הרגולציה והמשטרה - דוחות על עבירות תנועה, גניבות (אי אפשר להכניס אותו הבייתה) , אגרה שנתית שאני לא יודע כמה ?

פורסם

*חשמליים

*שלהם

אופניים זה זכר.

ולענייננו - בשביל 10 דקות זה לא שווה. לא כיף לנסוע באופניים חשמליים כשחם, בגשם זה לא פרקטי (לא שאנחנו מדינה מוכת גשמים, נהפוכו), אין לך שום אמצעי בטיחותי, אתה לא יכול לרכב על מדרכות, בכביש אתה איטי מדי ולא סופרים אותך כי אתה לא מספיק מהיר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני נוסע כל בוקר מצד אחד של ראשון לצד השני בפקקים, בחישוב מהיר ולארג' לוקח לי מינימום מינימום 5 שקל כל כיוון (בערך 8-7 ק"מ נסיעה בין רמזורים ופקקים) ואני לא מדבר על בלאי+ק"מ שנצבר

זה עולה לך הרבה יותר מ 5 שקלים.

אנחנו מדברים על מזרח-מערב? כי אם כן אז קיימת תשתית נהדרת לאורך משה דיין ורכיבה של 15 דקות על אופניים חשמליות נשמע כמו פתרון קלאסי עבורך.

ביום-יומיים בשנה שיורד גשם סע עם האוטו, זה לא שהאופניים הם כלי התחבורה היחידי שברשותך.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אז אני קניתי שבוע שעבר זוג מסניף ecofun בריב''ל בת''א (מאוד ממליץ - חווית קניה מעולה).

אני החלטתי להחליף את הנסיעה ברכב ללימודים באופניים חשמליים. השיקול העיקרי היה שאוטובוס הלוך וחזור עולה 13.80, וחניה יש אבל רחוק וזה מציק, ופשוט באופן כללי מרגיש כמו אוברקיל כי אני גר קרוב. למה לא לבחור בפתרון האקולוגי שגם מביא אותי עד לפתח הבניין שאני צריך.

ההפתעה הכי נעימה היא שעכשיו אני יכול להגיע למרכז ת''א אל חברים בלי לדאוג לחניה וכו'. כשמתסכלים על הברוטו (זמן נסיעה+חניה+הליכה ליעד) אצלי האופניים יוצאים עדיפים על רכב.

עוד לא חוויתי גשם אבל הבנתי שאפשר לנסוע איתם בגשם אבל לא מומלץ להחנות (הבקר לא הכי עמיד למים). בגדול יש מערכות חשמל של 24,36,48 וולט. מה שלכולם יש זה 36 וולט וסוללה של 10-11 אמפר, מה שמאפשר טווח של כ-25-30 ק''מ. עוד לא בדקתי את הטווח.

פורסם

המלצה שלי אל תחפש חברות ומותגים כול האופניים החשמליים זה חברות מדבקה וכלן אותו הדבר זה רק עניין של מיתוג.

תחפש רק דגם עם נתונים טובים כמו סוללת ליטיום פולימר בלמי דיסק מאחור ומקדימה ובלם זעזועים אחורי

פורסם

מתעלק על הפוסט כי גם אני מתעניין. לא כתחליף לרכב אלא בנוסף. הבנתי כבר שכל מה שמביאים לארץ זה דרעק מדבקה סיני אבל עדיין הבנתי שיש סיני ויש סיני. יש כאלה עם סוללות של סמסונג וכו'. דגמים כמו פישר גולד או שיקו הבנתי שהם סיניים ברמה יותר טובה

פורסם

אם כבר החלטת ללכת על הרכישה, אני ממליץ לקנות מיד2 ולא מחנות במחיר מלא.

אני קניתי אופניים חשמליות Hendrix עם מידת גלגל 12 אינץ'. בחנויות בקשו ממני להגיד יפה שלום

ל-5,000 ש"ח. אחרי חיפוש של כמה ימים ביד2 מצאתי מישהו שרצה להפטר מהדגם הזה במחיר של

3,500 ש"ח. היופי בכל הסיפור הזה שהוא לא עשה בהן שימוש בכלל, ברמה שהיו עדיין ניילונים על האופניים (!).

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם

גם אני בדיעה של Style, חפש אופניים שמורים מיד שנייה. עם קצת סבלנות אפשר למצא אופניים שמורים ב 30-50% ממחיר חדשות.

אם תראה שאופניים חשמליים הם לא פיתרון נוח בשבילך, אז תמיד תוכל למכור. אם תקנה מיד שנייה אז תוכל למכור אותם כמעט באותו מחיר וכך לא תפסיד.

אני משתמש באופניים חשמליים בנוסף לרכב. מאוד נוח להקפיץ איתם את הילדים לגן ולסידורים בעיר.

קניתי אופניים מיד2 מאוד שמורות בנות חצי שנה ב 2000 ש"ח (חדשות כאלו עלו אז 3600 ש"ח). משמשות אותי כבר כחמישה חודשים.

תשקיע במנעול הכי טוב שתמצא (עדיף מנעול שמיועד לאופנועים לפחות ב 250-300 ש"ח) ואף פעם אל תשאיר את הסוללה על האופניים.

פורסם

השנקל שלי מרכיבה בת חצי שנה בזמנו להשלמת בגרויות.

מסלול: פארק לאומי רמת גן עד מכללת לוינסקי, בערך 12 ק"מ כל כיוון.

המון מכשולים, חצי דרך אין מסלול לרוכבים, במסלול אופניים לעיתים הולכות אימהות עם עגלות או סתם ילדים.

ובעיקר המון ילדים שעוקפים אותי עם קורקינטים שעולים כמו מכונית.

נסיעה קופצנית לעיתים, כאבי גב וזעה קלה לעיתים. יום אחד נשבר לי הזין ומכרתי אותם וקניתי קטנוע 50 סמ"ק.

העלות שלו הייתה 1200 שקלים, יישור קו 800 לטעמי לא חובה. ביטוח שנתי (בן 24 עם ותק 3 שנים לדו'ג) 1950 חובה וג' 600.

מחזיק רכב שנשאר המון בבית ובכלל עכשיו לקראת הלימודים שמתחילים בקרוב8):-) שוקל להעיף את האוטו. לא מסוגל לנהוג בפקקים.

תמיר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לי יש אופניים בשנה האחרונה מתוצרת Koning (ממליץ בחום), ואני נוסע בשביל אופניים ייעודי מרחק של 6 ק״מ לכל כיוון לעבודה.

בימים שבהם יש מזג אוויר חמים ונעים אז גם כולם יוצאים לרוץ/לרכוב והשבילים מלאים וכמעט כל יום אני רואה כמעט ונפגע של רוכבים/רצים עם אוזניות.

בחורף קר וחייבים לקחת מלא ציוד כדי לא לקפוא.

בגדול זה נחמד, אבל מיציתי ואני חוזר לרכב.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

• תוכן חדש...