Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תהיו חכמים ויצרתיים אנשים, אני פשוט מוציא את הפילטר בימים כאלו ומחזיק אותו בבית עד שהאובך נעלם ואז מחזיר אותו, ככה אני משאיר אותו נקי..

!פוסט זה נכתב בציניות.

ואתה נשאר איתו בבית?

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אצלי הפילטר בטוח יעבור ניקוי אחרי הסופה הזאת (אינבוקס לא נייר). מעבר לזה אני נוהג מתון יותר (לא עולה לכיוון הקו האדום כמו בימים רגילים) כרגע אבל זה סתם משהו פסיכולוגי שאני לא חושב שיש לו השפעה.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

אם אני מתניע את הרכב לכמה דקות אני עדיין צריך לנקות/להחליף פילטר אוויר?

הכוונה לזה שאני רק מתניע את הרכב לא נוהג בו, כי לא נסעתי ברכב כמה ימים טובים ואני רוצה להתניע כדי להביא לו כמה דקות לעבוד קצת. החלפתי פילטר אוויר לפני שבועיים ככה שהוא ממש חדש.

פורסם

אם אתה לא נוסע ברכב ורק מניע אותו אז כמות האבק לפילטר תהיה זניחה.

לי יש פילטר אינבוקס יבש (כלומר ללא שימון) ברכב ואני אנקה אותו עם מים על פי הוראות יצרן הפילטר.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
ואתה נשאר איתו בבית?

ברור, אני לא אצע החוצה במזג אוויר כזה, האוטו נוסע על שלט.

פורסם

אז לכל המכונאים הותיקים כאן.

אצלי אני יכול לפרק את הפילטר בקלות יחסית.

השאלה היא איך לעשות ללא כלים ולחץ אוויר? אני מפרק אותו ומוציא אותו ואז איך אני אנקה אותו? סתם אנער אותו ? לא יקרה כלום?

זה פילטר סיני, אבל בסך הכל עבר 6 אלף ק"מ ומוחלף בכל מקרה בטיפול 10K הקרוב.

פורסם (נערך)

נראה שכמות האובך פחתה באופן משמעותי והגיע הזמן לטפל ברכב.

נגשתי הבוקר למוסך שלי כדי להחליף (שוב) את הפילטר.

המחיר כולל עבודה וניקוי בית המנוע: 69 שקל. מחיר של רבע מיכל כדי לשמור על המנוע והטורבו הקטן והרגיש.

בתמונה ניתן לראות את הפילטר הישן, לא הבחנתי במשהו חריג.

הפילטר שהורכב הוא מתוצרת סין אבל זהו הפילטר שבו צ'מפיון משתמשים בטיפולים השוטפים לרכבים שלהם.

הרכב שלי עדיין באחריות כך שלא נראה לי שהם יקחו פה סיכון מיותר.

filter1.jpg

filter2.jpg

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם (נערך)

באנג'י מאן - אתה נותן יותר מדי קרדיט לצ'מפיון. תראה את האשכול של רון בנושא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?578208

שילמת 70 שקל על פילטר סיני מעפאן. לפחות ייאמר לזכותם שהפעם הם לא רשמו OEM.

אתה באמת רוצה לשמור על המנוע? שים פילטר של MANN.

http://catalog.mann-filter.com/EU/eng/catalog/MANN-FILTER%20Katalog%20Europa/Vehicles/CARS%20%2B%20TRANSPORTERS/SEAT/Ibiza%20V/1.2%20TSI%20CBZB%20(T99442)/Air%20Filter/C%2015%20008

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

אם הפילטר הסיני שווה באיכותו לפילטר המקורי הם חסכו כסף (אחרת היו משתמשים במקורי).

אם הפילטר הסיני נחות מהמקורי ההשלכות לכך כנראה לא יופיעו בתקופת האחריות אלא לאחריה ואז הם הרויחו כסף כי יהיה להם יותר רכבים לתקן מחוץ לתקופת האחריות.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

יש יצרנים אשר מאפשרים את ניקוי פילטר האוויר באמצעות לחץ אוויר. אני משער שזה תלוי בסוג המדיה. הנה דוגמאות מ Service Manual מקוריים של טויוטה וסוזוקי.

בכל מקרה גם אם נעשה שימוש בלחץ אוויר יש לשמור מרחק מהפילטר, לא לדחוף את הזרבובית בין החריצים.

suzuki.jpg

toyota.jpg

toyota2.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
נראה שכמות האובך פחתה באופן משמעותי והגיע הזמן לטפל ברכב.

נגשתי הבוקר למוסך שלי כדי להחליף (שוב) את הפילטר.

המחיר כולל עבודה וניקוי בית המנוע: 69 שקל. מחיר של רבע מיכל כדי לשמור על המנוע והטורבו הקטן והרגיש.

בתמונה ניתן לראות את הפילטר הישן, לא הבחנתי במשהו חריג.

הפילטר שהורכב הוא מתוצרת סין אבל זהו הפילטר שבו צ'מפיון משתמשים בטיפולים השוטפים לרכבים שלהם.

הרכב שלי עדיין באחריות כך שלא נראה לי שהם יקחו פה סיכון מיותר.

[ATTACH=CONFIG]436808[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]436809[/ATTACH]

מיותר לחלוטין לדעתי, עדיף שתשתמש בפילטר אוויר מקורי ולא בתחליפים

סיניים במקום להחליף פילטר בכל פעם שיש כמה ימי אובך.

צ'מפיון בסה"כ דחפו לך את הפילטר (באיכות סבירה) עליו יש להם את שולי הרווח הגדולים ביותר,

כך שניכם מרוצים - אתה שילמת מעט והם הרוויחו הרבה (ההפרש בין מחיר הקנייה שלהם למחיר

בו הם מכרו לך אותו).

לדעתי, אם הפילטר חדש יחסית, אין שום צידוק להחליפו.

אפשר להוציא את הפילטר ולנער אותו היטב או להקדים טיפול אם הוא גם ככה

מיועד לקרות בקרוב.

פורסם

תודה לכם על המידע השימושי.

בתמימותי חשבתי שמדובר בחלק OEM בגלל שכתוב "צ'מפיון מוטורס" על הקופסה.

משתמש בשם

ROEi1 עלה על זה בתחילת השירשור ולא כל כך רציתי להאמין לזה :oops:

עדיין עדיף להחליף לפילטר סיני חדש מאשר לא להחליף בכלל את אותו הפילטר מהטיפול האחרון.

בטיפול הבא אני אבקש את הפילטר היקר יותר והמקורי!

S60 Rdesign

פורסם
תודה לכם על המידע השימושי.

בתמימותי חשבתי שמדובר בחלק OEM בגלל שכתוב "צ'מפיון מוטורס" על הקופסה.

משתמש בשם

ROEi1 עלה על זה בתחילת השירשור ולא כל כך רציתי להאמין לזה :oops:

עדיין עדיף להחליף לפילטר סיני חדש מאשר לא להחליף בכלל את אותו הפילטר מהטיפול האחרון.

בטיפול הבא אני אבקש את הפילטר היקר יותר והמקורי!

אני דווקא חושב הפוך.

עדיף להשאר עם פילטר מקורי אחרי האובך (שכאמור נלקח בחשבון על ידי היצרן) מאשר להחליף לאחד סיני.

• תוכן חדש...