Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

גם הפילטר הקודם הוא סיני שהורכב באותו המוסך בטיפול 30K האחרון...

זוהי ברירת המחדל שלהם בביצוע הטיפולים, הם אפילו לא שאלו אם אני מעונין להוסיף עבור פילטר מקורי.

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
על פי הכתבה של קובי ליאני, המזג אויר הזה יכול לגרום לנזקים משמעותיים.

http://cars.walla.co.il/item/2889108

קראתי את הכתבה, הוא היסטרי יותר מדי,

החלקים\חלפים של היום מחזיקים המון המון זמן וקילומטראז' יומים של אובך כזה לא עושה נזק, מקסימום מנקים מעט את האבק,

יגרם נזק ללב שלנו אם נדאג ונלחץ מכל פעם שיש אובך.

רועי

פורסם

היסטרי לגמרי...חלקיקים מיקרונים שכן עוברים את המסננים לא עושים נזק למנוע.

בכל מקרה אפשר לנקות עם אויר רק פילטר אויר מסוג יבש את הסוג הרטוב לא ניתן

האובך הזה מניסיון מקצר את אורך החיים של המסנן אבל לא צריך לרוץ ומיד להחליף אלא רצוי לבדוק ולנקות אם הפילטר מסוג יבש

פורסם (נערך)

בהמשך לפילטר הסיני שהורכב אצלי בתגובה לאובך. מאוד סקרן אותי מקור הפילטר שנמצא אצלי עכשיו במנוע.

בצעתי תחקיר "גוגגלי" בעזרת סימנים מזהים על הקופסה של הפילטר.

ובכן... הפילטר אומנם מיוצר בסין אבל החברה עצמה היא ישראלית מאשדוד.

להלן פרטי יצרן הפילטר:

A.L. Filter עיסוק: מפתחת ומייצרת מסנני אוויר, דלק ושמן לעולם הרכב מיקום: בישראל פועלת מאשדוד; פעילה גם בארה"ב, סין, בולגריה ויפן

שנת הקמה: 1965 מייסדים: האחים אהוד וגדעון אלוני בעלים: משפחת אלוני מכירות שנתיות (הערכה): כ-100 מיליון דולר

החברה מעסיקה למעלה מ-1,100 עובדים באתריה בישראל, ארה"ב, סין, בולגריה ויפן. יש לה קטלוג בן למעלה מ-150 אלף יישומים לרכב. "למעשה, יש סיכוי טוב שברכב שלך נמצא אחד מהמסננים שלנו", נכתב באתר האינטרנט. ברשימת המסננים שבאתר החברה מפורטים שמות יצרני רכב בולטים ובהם BMW, מיצובישי, רנו, פורד, הונדה ועוד

http://www.alfilter.com/

לא יודע עם זה אמור לשפר את ההרגשה שלי אבל זה לפחות לא יצרן עלום שם.

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם

פילטר איכותי של MANN יעלה לך בערך אותו מחיר כמו הסיני של צ'מפיון, תרכוש לך אחד ותרכיב לבד.

תעשה לעצמך ולרכב שלך טובה גדולה מאוד.

פורסם

טוב, עכשיו כשהאובך הרציני מאחורינו ואחרי כ-400 ק"מ שהרכב עבר במזג האוויר, ירדתי לרכב במטרה לנקות את מסנן האוויר ובכלל את כל האבק מתחת למכסה המנוע.

כשפתחתי את בית פילטר האוויר והסתכלתי פנימה, הופתעתי לראות שהפילטר נקי ולבן כשלג. לכן לא נגעתי בו ומיד סגרתי את בית הפילטר בחזרה.

מה שכן, השקעתי חצי שעה בנקיון מתחת למכסה המנוע. הנקיון חזר למצב שלפני הסופה. :-)

8112cae304709cb2ebc75240886089a5.jpg

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם (נערך)

תזכרו שכל שנה יש ימי אובך. במקרה יצא מקרה מזג אוויר נדיר יחסית שהאובך הגיע ממזרח (ולא ממערב על ידי שקע ברומטי דרומי המשיא אובך מאפריקה), ובשילוב של אפיק פרסי עם אפיק מים סוף, שהביא למזג אוויר יציב מאוד, כמעט ולא התפזר ושוקע לאיטו (אפילו עושה סירקולוציה קטנה מעלינו). עכשיו לא מכל יום אובך עושים היסטריה והולכים להחליף פילטר אוויר, אז לא נורא אם נסעתם בשלושה ימים רצופים.

אגב, יותר מזעזע אותי אנשים שנוסעים עם חלונות פתוחים בימים האלה. לא מספיק שהאוויר עומד, לח מאוד וסופח את כל הפיח של המכוניות, גם יש כמויות היסטריות של אבק. ההתקמצנות על הדלק מצחיקה. אנשים שבכלל עושים פעילות ספורטיבית מחוץ לבית בימים אלו, צריכים השתלת מוח.

עריכה אחרונה על ידי Dark Muse

פורסם

TDEAN,

ץודה על השיתוף, והנקיון יצא פצצה, ממש טוב.

ורק הוכחת את הטענות של כמה חברי פורום.

DARK MUSE, גם אני מופתע איך אפשר לעשות פעילות גופנית ביום כזה, רצתי לאוטובוס וכמעט התעלפתי, ותודה על ההסבר.

רועי

פורסם
בהמשך לפילטר הסיני שהורכב אצלי בתגובה לאובך. מאוד סקרן אותי מקור הפילטר שנמצא אצלי עכשיו במנוע.

להלן פרטי יצרן הפילטר:

A.L. Filter עיסוק: מפתחת ומייצרת מסנני אוויר, דלק ושמן לעולם הרכב מיקום: בישראל פועלת מאשדוד; פעילה גם בארה"ב, סין, בולגריה ויפן

שנת הקמה: 1965 מייסדים: האחים אהוד וגדעון אלוני בעלים: משפחת אלוני מכירות שנתיות (הערכה): כ-100 מיליון דולר

החברה מעסיקה למעלה מ-1,100 עובדים באתריה בישראל, ארה"ב, סין, בולגריה ויפן. יש לה קטלוג בן למעלה מ-150 אלף יישומים לרכב. "למעשה, יש סיכוי טוב שברכב שלך נמצא אחד מהמסננים שלנו", נכתב באתר האינטרנט. ברשימת המסננים שבאתר החברה מפורטים שמות יצרני רכב בולטים ובהם BMW, מיצובישי, רנו, פורד, הונדה ועוד

א.ל מסננים היא חברה ישראלית אומנם אבל היא גם חברה OEM של כמה יצרנים בדיוק כמו ש MANN למשל ולכן אתה יכול להיות רגוע

פורסם

להלן פרטי יצרן הפילטר:

בעבר גם אנוכי המלצתי על פילטרים תוצרת A.L. אבל מנסיון מצטבר של מספר שנים איכות המסננים הנמכרים לציבור הרחב די דומה למסננים הסינים.

איזה כייף לי :)

פורסם
ירדתי לרכב במטרה לנקות את מסנן האוויר ובכלל את כל האבק מתחת למכסה המנוע.

כשפתחתי את בית פילטר האוויר והסתכלתי פנימה, הופתעתי לראות שהפילטר נקי ולבן כשלג. לכן לא נגעתי בו ומיד סגרתי את בית הפילטר בחזרה.

:-)

לפילטר יש צד כניסה וצד יציאה. הסתכלת על צד היציאה שתמיד נראה נקי יותר.

לכן גש שוב לבית הפילטר, והפעם תוציא אותו לגמרי ותבדוק את הצד השני שלו.

Stay Dirty

פורסם
טוב, עכשיו כשהאובך הרציני מאחורינו ואחרי כ-400 ק"מ שהרכב עבר במזג האוויר, ירדתי לרכב במטרה לנקות את מסנן האוויר ובכלל את כל האבק מתחת למכסה המנוע.

מה שכן, השקעתי חצי שעה בנקיון מתחת למכסה המנוע. הנקיון חזר למצב שלפני הסופה. :-)

8112cae304709cb2ebc75240886089a5.jpg

עבודה יפה מאוד. אשמח אם תוכל לספר קצת על הליך הניקיון, באיזה כלים ו/או חומרים השתמשת?

פורסם
לפילטר יש צד כניסה וצד יציאה. הסתכלת על צד היציאה שתמיד נראה נקי יותר.

לכן גש שוב לבית הפילטר, והפעם תוציא אותו לגמרי ותבדוק את הצד השני שלו.

עכשיו אחרי שאמרת את זה חשבתי קצת איך בנויה המערכת שם. אתה צודק, באמת הסתכלתי על צד היציאה!

בכל אופן היום כבר חשוך, אבל מחר אבדוק!

עבודה יפה מאוד. אשמח אם תוכל לספר קצת על הליך הניקיון, באיזה כלים ו/או חומרים השתמשת?

האוטו חדש ועבר סה"כ 6.5K ק"מ. כל הפלסטיקים, גומיות והצינורות במצב טוב, אז לא היה צריך לעשות משהו מיוחד מעבר למגבת מיקרופייבר שהרטבתי וסחטתי מספר פעמים תוך כדי התהליך, וסבלנות בשביל להיכנס לכל החריצים בשביל להוציא מהם את החול.

מה שכן חשוב זה לשמור על הנקיון של תא המנוע באופן שיגרתי. כלומר פעם בכמה שטיפות לפתוח את תא המנוע ולנקות כמו שכבר הסברתי.

ככה שום דבר לא מספיק להתלכלך יותר מדי.

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם

גם אני נוטה להיסטריה משהו מסביב לאפקט האובך לגבי האוטו. פירקתי את מסנן האויר של המנוע - הוא הוחלף בטיפול האחרון לפני 5,000 ק"מ, ונראה גם היום די נקי. שמתי לב שיש גם ככל הנראה מערכת של צנרת כניסת אויר לבית המסנן עם כיפופים ומעין חסימה כזו - מזכיר קצת את הרעיון של קרב מסנן בג'יפים - ע"י הטיית כיוון זרימת האויר חלק מהמזהמים לא נכנסים לבית המסנן כלל. בכל אופן - אני עדיין שוקל אם להחליף את המסנן ליתר ביטחון כי אולי לא רואים את החלקיקים האלה שנכנסו לנייר האקורדאון ואתייעץ עם המוסך יבואן. המסנן מזגן - זה כבר סיפור אחר - הוא מסנן פחם פעיל והצבע שלו גם כשהוא נקי הוא אפור. חוץ מעלים קטנים שנשאבו לא ראיתי לכלוך מיוחד - ליתר ביטחון טפחתי עליו קלות במדרכה והוצאתי את הלכלוך הגס. גם הוא נראה תקין בסך הכל. האוטו עבר היום שטיפה ידנית יסודית ונראה כמו חדש, למעט בית המנוע שיעבור מתישהו ניקיון יסודי עם מטליות, ואולי עם לחץ אויר (בעדינות) - בשום פנים ואופן לא עם זרימה של מים משום החשש לפגיעה באלקטרוניקה/חיווטי חשמל.

הלוואי הייתי דואג לעצמי כמו שאני דואג למכונית :roll:

• תוכן חדש...