Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

תאני מחזיק סיאט איביזה 1.2 טורבו.

אני די מרוצה מהרכב אך הבנתי לאחרונה שיש מן צ׳יפ/תוכנה שנותנת למנוע עוד כוח סוס ומומנט.

1. כמה דבר כזה אמור לעלות?

2. האם זה חוקי?

3. אני יודע שבמחשבים יש דבר דומה שקוראים לזה overclock זה גורם למעבד לעבוד חזק יותר אך צריך לשדרג את המערכת קירור של המחשב כי זה מתחמם יותר, אז ברכב זה אותו הדבר? צריך מערכת שמקררת יותר את המנוע או משהו כזה?

4. אם אני לא מרוצה אני יכול להחזיר את זה לסטנדרט שלו?

5. האם אני יכול לקנות כזה ולשפר לבד?

ובכללי אשמח לכל הידע שיש לכם בנושא.

תודה

פורסם

יש פסיקה בעניין הזה שתוכנה אינה חוקית? זה נבחן משפטית?

במה זה שונה מיצרן דלק או שמן שמבטיח שיפור בביצועים? האם גם הם לא חוקיים?

אגב, גם היצרנים עצמם מעדכנים תוכנות או מוכרים מנוע זהה במספר גרסאות תוכנה כאשר שאר המרכיבים זהים.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

בטיפול ואז זו לא בהכרח בעיה מול רשויות האכיפה.

חלילה תעשה תאונה ומישהו יעשה את פרוייקט חייו ויגלה שנהגת ברכב שאינו מקורי.

ואז תעלה השאלה שאני שאלתי.

פורסם (נערך)
יש פסיקה בעניין הזה שתוכנה אינה חוקית? זה נבחן משפטית?

במה זה שונה מיצרן דלק או שמן שמבטיח שיפור בביצועים? האם גם הם לא חוקיים?

אגב, גם היצרנים עצמם מעדכנים תוכנות או מוכרים מנוע זהה במספר גרסאות תוכנה כאשר שאר המרכיבים זהים.

לרוב, גרסאות חזקות יותר מגיעות עם ברקסים גדולים יותר, כמו שעשו באיביזה קופרה אל מול הFR.

איזה דלק או שמן יתנו לך שיפור של 20-30% בביצועים (כמו שתוכנה עושה)??

אגב לא צריך שום פסיקה או בחינה משפטית, החוק מציין שאסור לשפר יותר מX אחוז בהספק (ה-X ממה שאני זוכר קרוב ל10 אחוז אם אינני טועה).

עריכה אחרונה על ידי נתנאל
פורסם (נערך)

אתה עכשיו כבר פותח דיון מתי זה מהותי. וזו כבר שאלה מצויינת.

אני אשאל אותך - סיאט הוציאו קופרה 280 כ"ס ומשנת 2016 היא תהיה עם 290 כ"ס.

נניח שלא יהיה שום שינוי אחר. האם עדכון לתוכנה שתעלה ל 290 היא עבירה על החוק. הרי הרכב זהה לרכב שהיצרן מוכר. (~3%)

תוספת:

בהזדמנות נא התייחסות לעדכון תוכנה שנועד לטפל בצריכת דלק - האם היא חוקית? הרי מדובר גם בהשפעה על ביצועים.

האם ניפוח צמיגים בלחץ העולה ב10% מעל המלצת היצרן היא חוקית?

עריכה אחרונה על ידי shayy

פורסם (נערך)

החוק מאפשר לך לשדרג את הרכב (באישור) לחלקים הנמכרים ע"י היצרן המיועדים לאותה שלדה.

כלומר, ניקח את האנלוגיה לסובארו, נניח ויש לך WRX, מותר לך לשדרג את החלפים ברכבך לשל STI.

מכיוון שמדובר באותה השלדה.

החוק ניתן לפירוש לכאן או לכאן, לדוגמא: בתחילת הדרך יפנאוטו נתנו לכמה רכבים אישור לשדרג למנועי 2.5 ליטר ולאחר מכן סגרו זאת (בתכל'ס מכיוון שראו שיש מגמה שפוגעת במלאי מנועי ה2 ליטר שלהם) בטענה שלא מדובר באותה שילדה.

עריכה אחרונה על ידי נתנאל
פורסם (נערך)

אתה מדבר על שינויי מבנה וכאן מדובר על תוכנה.

אני בספק האם תוכנה תכלל כחלק מהעניין.

הרי בטיפולים עצמם מעודכנת תוכנת מנוע או גיר מבלי שהיצרן עבר תקינה מקומית לצורך כך. עד כמה שאני יודע.

וגם אם אני טועה, הרי שבמסגרת עדכונים כאלו מושפעים ביצועי הרכב.

אני מניח שלו העניין היא נבחן משפטית בסופו של דבר היה נקבע סף מסויים שקובע מהו שינוי מהותי. האם שיפור של 1%, 5% או 20%...

אין לי מושג.

וגם אז, במידה ועשית תאונה - הרי שמעבר לצל שזה מטיל עליך, יצטרכו להוכיח שבעת התאונה הרכב הגיע לרמת ביצועים שלא היה מסוגל לו ללא התוכנה. מצב נדיר ביותר.

עריכה אחרונה על ידי shayy

פורסם

לא מדובר כאן במקרה של תאונה (הרי אף אחד לא יקח את הרכב לבדיקה יסודית על מנת להטיל גם אשמת שיפור כזו או אחרת).

במידה ומשהו במשטרה יקבל את הג'ננה ויחליט לשים סוף לכל סאגת הצ'יפים למניהם, אזי תצא החלטה לקחת רכבים לדיינו, לראות אם הרכב מוציא הספק מעל למה שרשום ברשיון ונגמר הסיפור.

פורסם

עד כמה שאני יודע ההספק בגלגל אינו זהה להספק ברישיון. במצב מקורי.

פורסם

מה שוודאי יקרה הוא שהמדינה תתחיל להתייחס לאזרחיה אחרת, תבטל את נושא שינוי המבנה ותתיר שיפורי תוכנה, ותחייב את האזרח הנבון להצהיר מול חברות הביטוח ולבטח את עצמו בהתאם כמו שקורה במדינות אחרות.

סליחה תיקון - זה כנראה לא יקרה בדור פקידות המדינה הנוכחי, מתישהו מישהו יידכא את כל הענף הכלכלי הזה ויכניס גם את זה תחת חוקי המדינה הרבים המתחילים בניסוח משפטי שמשמעותו ''אסור''.

חבל כי הרי ידוע שנבואה היא דבר שמגשים את עצמו, וכל עוד ימשיכו להתייחס אל אנשים רודפי חוק ונורמטיבים כאל רמאים ורפי -שכל, ככה הכל ימשיך להראות. ממש תפארת

פורסם

זה הנושא, שאלת לגבי חוקיות, קיבלת דעות לכאן או לכאן, תקרא אותן טוב ותעשה את השיקולים שלך.

לגבי ההקבלה לOVERCLOCKING, אין בכלל מה להשוות, "שיפור רכיב חשמלי" זה לא קרוב בכלל לשיפור רכיב מכאני.

הדבר היחיד שאפשר להקביל אליו זה הבלאי, בשני המקרים יהיה לך בלאי, בדיוק כמו שלמעבד המחשב יתקצרו החיים כך גם לרכיבים המכאניים כגון המנוע, הטורבו ועוד.

עד כמה? אי אפשר לדעת (גם במחשבים וגם במכוניות).

אין צורך לשדרג את מערכת הקירור באוטו שלך לאחר צ'יפ (תוכנה).

לגבי הסרה, כל הסדנאות מציעות גרסת התנסות לפני שצורבים אחת בצורה קבועה, כמוכן מציעות גם שירות הסרה לפי דרישתך, כמה שתרצה ומתי שתרצה (לפחות בPITSTOP, לגבי שאר הסדנאות אין לי מושג, אתה מוזמן לפנות אליהן ולשאול).

אתה לא יכול לקנות תוכנה ולצרוב לבד (גם אם היה אפשר, לא מומלץ הדבר, ישנם משתנים שאתה לא מכיר ברכב שבעלי המקצוע כן ועל כן תוכל לגרום נזק).

ישנן קופסאות מחברות בחו"ל שתוכל לרכוש (עלותן קרובה מאד אם לא זהה למחירים בארץ) ולהתקין בעצמך, תעשה חיפוש ברשת, שוב הדבר לא מומלץ.

• תוכן חדש...