Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3967 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יגאל יש המון דברים בעולם שאין להם הסבר מדעי מדוייק מה לעשות?! אם תחפש לכל דבר הסבר מדוייק ולא תאמין יש לך בעיה אחי.

אדוני דתי?

אני עומד מאחורי האמירה שלי, אדם שלא מבין את הבעיה לא מסוגל לפתור אותה כמו שצריך, בכל תחום בחיים. במקרה הטוב יכול לשים פלסטר או לטייח אותה.

יום טוב גם לך

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הבנו שאתם מזלזלים (מה שאני לא עשיתי) לא צריך לחפור .

איתמר "מטויוטה" אם זה היה מוסך תל אביבי אז הטיעון ישמע לך יותר הגיוני ? אתה רשאי לנעול בכיף שלך ושלי כי אין טעם להתווכח ולהשמיץ ולזלזל כל עוד אף אחד מכם לא נתן שום פתרון לבעיה וכמובן שאתם לא חייבים ליישם שום דבר ממה שסיפרתי ולהמשיך לחפש בספרים.

כולם חאפרים חוץ ממכם? כל המוסכניקים טועים ואתם צודקים? יהירות וטיפשות לשמה.

אף אחד מכם לא מוסכניק מקצועי וכולם כאן (או לפחות 95% מהמגיבים) חובבנים שמתיימרים להיות מקצועיים על ידי קריאת ספרים.

תנו לי פתרון אחר במקום לבלבל את המוח על ספרים וכו' ואני אקח אותו בזרועות פתוחות כי אמרתי שזהו לא הפתרון האולטמיטיבי אבל היחידי שקיים נכון לעכשיו.

יגאל אני לא דתי אבל יש לך הסבר מדעי מהספרים שלך למה השמיים כחולים או למה התפוח אדום והתפוז כתום? בטוח שלא.

תשאל את המרצה באקדמיה אולי לו תהיה תשובה מדעית מופלצת בשבילך?!

מה שאני למדתי בחיים יש לך עוד הרבה מה ללמוד מר אקדמיה והזלזול שלך מראה עד כמה החכמת ולמדת משהו.

אסף היחידי שהראה נקודת אור וקצת כבוד לבעל מקצוע אמיתי.

מבטיח שאמשיך לחקור את הבעיה בצורה אמיתית בעזרת בעלי מקצוע אמיתיים ואם יהיה חדש אני אשמח לעדכן .

פורסם (נערך)

נתקלתי בבעיה ולמען האמת לא היה קל לפתור אותה.תחילה אתאר את הסימפטומים- רכב עובד תקין במוסך יוצא לדרך פתוחה ומתחמם ובנוסף הלקוח טוען שיש לו רעש של שקשוק מים בדש.רדיאטור טרמוסטט ומשאבת מים נבדקו ונמצאו תקינים ,אממה בזמן פירוק המשאבה התבהרה לי התמונה, הבנתי שהצינור הקטן ממע' החימום אחראי די מרכזי לחימום סביבת הטרמוסטט ולפתיחתו ולאישור ההשערה ביצעתי גישור (מעקף) לחימום ואכן הבעיה נפתרה.אני חושב שכן יש כאן תכנון לקוי הטרמוסטט צריך בנקודה עליונה יותר ולא הנמוכה ביותר כפי שהוא ממוקם בדגם הזה.

לסיכום רדיאטור חימום סתום (גםחלקית )יגרום לתופעה הזו .

עריכה אחרונה על ידי hook
פורסם
אין שום סיבה בעולם לקדוח חור בטח שלא בטרמוסטט מקורי שתפקידו אחד החשובים במערכת הקירור. מי שקודח חורים זה קומבינטור ולא מיקצוען. אולי כדאי לבדוק קצת יותר לעומק את הבעיה של פותח השירשור איך ולמה זה מגיע למצב של היתחממות עם טרמוסטט כמו ניקוז אויר ב

שלום.

אוף איך אני אוהב את התשובות האלה!!!

ידידי יועץ טכני אתה לא מכיר סוברו ג'סטי 1200 93 ולמה ?

כי הטרמוסטט מורכב בצינור מים התחתון ליד צינור הפליטה .

לבעל הסוברו!!

החלפת הטרמוסטט לא מסובכת אבל אני מודיע לך על תיגע כי אחרי זה אתה תיסתבך אם מנוע מיתחמם ורותח.

לנקז אויר בסוברו גסטי לפעמים מיסתבך ומוציע את הנשמה כמו כן יש לקדוח חורים בטרמוסטט החדש.

בברכה בני ל.

צורה תקינה ובדיקת לחץ הפוך.

בעבר היה לי דיון בנושא עם בני ל וגם שם כתבתי שאין צורך לקדוח קדח בתרמוסטט חדש אבל בעלי המקצוע טענו שכן.

איזה כייף לי :)

פורסם

אבל זה שקודחים חור בטרמוסטט זה נכון לעשות? שוב, כאשר מערכת הקירור תקינה לחלוטין וכל מרכיביה ומיכלוליה תקינים והטרמוסטט הוא הגורם לכשל כל שהוא יש לשים טרמוסטט מקורי במיוחד בסובארו ולנקז אויר כמו שצריך ולא אמורות להיות שום בעיות. ביצעתי לא פעם ולא פעמיים החלפת טרמוסטט בסובארו ומעולם לא ניתקלתי בקובינציה של לקדוח חור ולא ראיתי חור קדוח בטרמוסטטים כאלה שהחלפתי.

פורסם

לא צריך ישר להשמיץ - זו בעיה ידועה והפתרון ידוע ונכון יותר מ 20 שנה.

המכונאי מבצע זאת כנראה מהניסיון המצטבר בטיפול בבעיות חום המנוע בדגם זה .

( זו זליגה מתוכננת - ולפעמים פיתרון מקומי ונכון לבעיה )

כך עובר קצת נוזל קירור לפני פתיחת הטרמוסטט ,
גם אויר לכוד מתנקז
, והפרשי החום בראש המנוע יותר יציבים.

אם חום המנוע אח"כ תקין ויציב - כנראה שהפיתרון נכון .

ראו דיונים קודמים בבעיה

א
-
http://www.carsforum.co.il/vb/showth...4%D7%92&page=2

ב
-
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?256717-למה-מכונאים-עושים-חורים-בטרמוסטט-במנועים-של-סובארו&highlight=%%95%%98

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני לא מצליח להבין, הרכב נסע שנים והכל היה בסדר, היה מותקן טרמוסטט מקורי שעשה את העבודה. יום אחד הרכב מתחמם, ואז פתאום התכנון לקוי ? וצריך לקדוח חורים בטרמוסטט ?

פורסם (נערך)

יגאל אני לא דתי אבל יש לך הסבר מדעי מהספרים שלך למה השמיים כחולים או למה התפוח אדום והתפוז כתום? בטוח שלא.

תשאל את המרצה באקדמיה אולי לו תהיה תשובה מדעית מופלצת בשבילך?!

.

אני מקווה שאתה צוחק, זה שאלות שילד בן 7 שואל והמדע ענה עליהן מזמן. היה פעם ספר עזר להורים צעירים שלא יעשו פאדיחות עם שאלות של ילדים, נדמה לי קראו לו ״לכל שאלה תשובה״, שווה לקרוא..

וזה העיניין עם תשובות מדעיות.. הן לא מופלצות, הן מבוססות ומוכחות. לעומת הסברים של אנשי דת או ״בעלי נסיון״ שאין להם מושג.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם
...

אף אחד מכם לא מוסכניק מקצועי וכולם כאן (או לפחות 95% מהמגיבים) חובבנים שמתיימרים להיות מקצועיים על ידי קריאת ספרים.

תנו לי פתרון אחר במקום לבלבל את המוח על ספרים וכו' ואני אקח אותו בזרועות פתוחות כי אמרתי שזהו לא הפתרון האולטמיטיבי אבל היחידי שקיים נכון לעכשיו. ראה את הודעות מספר 21, 22.

יגאל אני לא דתי אבל יש לך הסבר מדעי מהספרים שלך למה השמיים כחולים או למה התפוח אדום והתפוז כתום? בטוח שלא. אז לידע כללי יש הסבר מדעי מדוע השמיים כחולים - בגלל האטמוספרה, וגם מדוע הפירות אדומים וכתומים - אבולוציה.

...

העניין הוא שהמערכת תוכננה ע"י המהנדסים בסובארו לעבוד בצורה מסויימת, ועובדה שהכל היה בסדר עד שהיה צריך להחליף טרמוסטט.

אולי התכנון לא מוצלח במיוחד, ובכדי לתקן את התקלה צריך להתאמץ קצת, או לקרוא את הספרות הטכנית כדי להבין ולדעת כיצד לבצע את העבודה כמו שצריך כדי שהבעיה לא תצוץ.

אני אישית מתייחס לכל שינוי מסוג כזה ברכב לקומבינה, ואפילו חאפריות. כי הרי לקדוח חור בטרמוסטט חדש הרבה יותר פשוט מאשר להתחיל להתעסק עם מערכת קירור של רכב זקן ולנסות לאתר בעיות ומחלות שונות.

עדיין ניתן למצוא מוסכים שפותחים ספרות, ופותחים סכימות לאיתור ופתרון מקצועיים ולא מקומבנים של תקלות.

פורסם

יש תרמוסטטים שמגיעים מהמפעל עם חור.

כמה שזה נשמע מוזר, יצרני הרכב לא יודעים הכל, עובדה שלכל מכונית יש מחלות ילדות ופאשלות שהיצרן לא חשב עליהם.

פורסם

אם זה היה הפתרון המתבקש במקרה הנ"ל, אז אני בטוח שסובארו היו מוציאים טרמוסטט חדש עם חורים מוכנים ולא משאירים את קדיחת החורים למכונאים במוסך.

פורסם
יש תרמוסטטים שמגיעים מהמפעל עם חור.

כמה שזה נשמע מוזר, יצרני הרכב לא יודעים הכל, עובדה שלכל מכונית יש מחלות ילדות ופאשלות שהיצרן לא חשב עליהם.

גם במקרה המדובר התרמוסטט מגיע מהמיפעל עם חור עבר עשרות שנים ועשרות דגמים, יש לחור תפקיד ברור ומוגדר. פשוט אנשים מניחים שהחור לא גדול מספיק

יום טוב גם לך

פורסם

אני בדיוק בדעה שאם זה עבד קודם ועכשיו זה לא, כנראה שיש תקלה או שהמכונאי לא יודע מה הוא עושה.

למדתי שנתיים מכונאות וחשמל אופנועים (פה באירלנד), ותמיד ההנחיה היא לעבוד עם ספרות היצרן. סתם בשביל לתת דוגמה למכונאי עם ״ניסיון״: האופנוע שקניתי עבר החלפה של הרגלית בצד ימין. כשבדקתי אותו לפני הקניה ראיתי שהבלם האחורי לא חוזר למקום כמו שצריך ושאלתי את הבעלים מה קרה שם. הוא אמר לא יודע, החלפתי את הרגלית במוסך וזה ככה מאז.

החלטתי לבדוק את זה בעצמי אחר כך כי זה מסוכן לרכב ככה.

בבית פירקתי את הרגלית ובהתחלה לא הבנתי מה הבעיה. הכל נראה בסדר, יש גריז ועד שאני מהדק את הבורג של הרגלית הכל בסדר. מה שכן שמתי לב זה שיש שתי שייבות על הציר של התושבת. בגלל שלא הייתי בטוח אם זה אמור להיות שם, פתחתי שירטוט של סוזוקי ומצאתי שאמורה להיות רק שייבה אחת. הוצאתי שייבה והבעיה נפתרה.

שייבה אחת שבתכלס יכלה לגרום לנעילה של הבלם האחורי ולתאונה שתוצאותיה לא ידועות.

אין תחליף לנסיון בהרבה דברים אבל גם אין גבול לטימטום.

ברור שיש מקרים שגם אלף מהנדסים פיספסו משהו אבל אם משהו עבד טוב קודם, אין שום סיבה שאיזה מכונאי יבוא וישפצר אותו כי הוא חושב שזה יותר טוב.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

בלי שום קשר לנשוא קידוח חור בטרמוסטט: לא חסר מקרים של תכנון הנדסי לא מספיק מוצלח.

כשכל רכיבי המערכת חדשים ותקינים 100% - זה עובד.

אבל עם צבירת הבלאי והתיישנות מתחילות בעיות שיצרן לא חשב עליהן.

דוגמא - הוספת מצנן חיצוני לתיבת הילוכים. מדוע רכב נוסע כמה שנים תקין ואז פתאום צריך מצנן חיצוני שלא תוכנן על ידי היצרן?

דוגמא אחרת - הוספת ממסר לסטרטר (מגבר סטרור). מדוע רכב מניע כמה שנים תקין ואז פתאום יש מפלי מתח ולא מניע?

יש עוד לא מעט דוגמאות, את הכל אפשר כמובן לתקן "לפי הוראות היצרן" על ידי החלפה של כל הרכיבים לחדשים, מה שיכול להיות יקר מאוד.

פורסם

דווקא ממסר לסטרטר זו דוגמה טובה לעצלנות של מכונאים או חשמלאים. במקום למצוא איפה הבעייה עוקפים אותה. למה? כי זה יותר קל וגם בגלל שהלקוח לא מעוניין לשלם על הזמן של הבדיקה.

הלקוח קובע המון בדברים האלה (הרבה פעמים לא במודע) בכך שהוא לא מוכן לשלם את העלות של עבודה טובה ומעדיף לשלם פחות על קומבינה כל עוד זה עובד.

כמובן שיש פה גם דיון על מה נחשב לעלות מוצדקת אבל זה סיפור אחר.

גם סיפור החלפים הוא מאוד רלוונטי ופה יש גם בעייתיות במיוחד בארץ לאור עלות החלפים בגלל מיסים למינהם וכו.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

• תוכן חדש...