Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רואה את זה קצת אחרת:

"קומבינה", אם זה נעשה טוב ופותר את הבעיה בלי לפגוע בתפקוד המערכת בכלליות היא לא דבר פסול. תכלס לאף אחד - לא ללקוח ולא למכונאי אין שום רצון להשקיע שעות ומאות או אלפי שקלים בשביל למצוא לא החלק הבעייתי ולהחליף דווקא אותו.

זה כמו שנניח יש נתק בחוט מסויים, בשביל למצוא ולתקן את הנתק צריך עבודת פירוק של 4 שעות. אז עושים מעקף לחוט, זה עושה את אותה העבודה בדיוק בלי פירוק של 4 שעות.

האם לדעתך הכרחי לתקן "לפי הספר" עם פירוק?

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא הכרחי. מה שכן הכרחי זה שאם עושים מעקף, שהוא יעשה בצורה טובה עם חוט מתאים וחיבורים איכותיים, במקום איזה ליפוף וחצי של חוט ואיזולירבנד.

לא משנה מה אתה עושה, זה חייב להיות ברמה טובה ומקצועית.

העולם לא עובד לפי הספר וכך גם מוסכים ולקוחות אבל חייב להיות גבול.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם (נערך)

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם
לא הכרחי. מה שכן הכרחי זה שאם עושים מעקף, שהוא יעשה בצורה טובה עם חוט מתאים וחיבורים איכותיים, במקום איזה ליפוף וחצי של חוט ואיזולירבנד.

לא משנה מה אתה עושה, זה חייב להיות ברמה טובה ומקצועית.

העולם לא עובד לפי הספר וכך גם מוסכים ולקוחות אבל חייב להיות גבול.

אז אם עושים קידוח שיעשו אותו מדוייק ועגול.
פורסם

שוב הכל תלוי בנסיבות. ברור לי שלמוסך אין יומיים. בקשר לבעיות ניקוז אוויר, ראיתי שבארהב הם משתמשים במין כלי שמתחבר לפקק של הרדיאטור ומאפשר להגביה בעצם את מפלס הנוזל בזמן המילוי כך שבעצם אותו הכלי הוא הנקודה הכי גבוהה במערכת וזה עוזר לניקוז אוויר. לא יודע אם בארץ משתמשים בזה.

אני הייתי מעדיף למצוא פתרון מתאים בלי לעשות חורים אבל זה רק אני. אין לי מוסך להריץ ולקוחות ממהרים. יש לי את האופנוע שלי ואת כל הזמן שבעולם לחפור בספרות שלו ולנסות מה שבא לי.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם
בקשר לבעיות ניקוז אוויר, ראיתי שבארהב הם משתמשים במין כלי שמתחבר לפקק של הרדיאטור ומאפשר להגביה בעצם את מפלס הנוזל בזמן המילוי כך שבעצם אותו הכלי הוא הנקודה הכי גבוהה במערכת וזה עוזר לניקוז אוויר. לא יודע אם בארץ משתמשים בזה.

יש כזה כלי מקורי בפיז'ו + הוראת יצרן להשתמש בו כשעושים ניקוז אוויר. אפשר לאתלתר כלי דומה מבקבוק חתוך.

למשל בברלינגו אי אפשר לנקז ללא הכלי הזה (או הבקבוק החתוך) כיוון שגובה פקק מיכל עיבוי נמוך יותר מגובה פתח ניקוז אוויר שקיים במערכת.

פורסם

זה לא ענין של גבהים, במנועי סובראו מסויימים הטרמוסטט נמצא למטה בכניסה מהרדיאטור ולפעמים מתיישבת שם בועת אויר ואויר לא יוצא לא משנה מה עושים והטרמוסטט לא נפתח.

פורסם

נסיוני עם סובארו כזו מחזק את דבריו של דנאידין, אבל אם המנוע לא מנפח, צריך רק להקפיד שהחור המובנה בטרמוסטט יהיה למעלה, וניקוז אויר י-ס-ו-ד-י למערכת, אויר כלוא זה כל הסיפור.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם
יש כזה כלי מקורי בפיז'ו + הוראת יצרן להשתמש בו כשעושים ניקוז אוויר. אפשר לאתלתר כלי דומה מבקבוק חתוך.

למשל בברלינגו אי אפשר לנקז ללא הכלי הזה (או הבקבוק החתוך) כיוון שגובה פקק מיכל עיבוי נמוך יותר מגובה פתח ניקוז אוויר שקיים במערכת.

היי בוקי,

אתה בטוח שאי אפשר?

במוסך החלפתי כמה וכמה פעמים לברלינגו (גם לחדשות, וגם לישנות)

ולא הייתי צריך את הכלי הזה, רק פתיחת פקקי ניקוז אוויר.

רועי

פורסם

אני בטוח שיש הוראת יצן להשתמש בבקבוק הזה בעת מילוי מערכת קירור. כמו שאנחנו אוהבים לאמור: "יצרן יודע הכי טוב".

מעשית, יש מכוניות בהן לא נשאר אוויר במערכת גם כשלא פותחים את פקקי הניקוז בכלל.

אבל אם יצרן רכב דאג לעשות את הפקקים האלו או דאג לייצר כלי ייעוד, אז כנראה שיש לזה סיבה.

פורסם

בחלק מהסיטרואנים גובה פקק הרדיאטור נמוך מפקק ניקוז האויר שמאחורי המנוע (עקב עיצוב מכסה המנוע המשופע) ולכן צריך את המשפך היעודי או בקבוק מיים חתוך בקוטר הנכון.

ולעניין עניין פותש,גם בטרמוסטטים של אלפאסוד היה רצוי להוסיף חור למעבר אויר שלא התנקז.

פורסם
לפעמים הכל בסדר ולא מתנקז האויר עד שאתה לא עושה חור בטרמוסטט...מה תעשה? תתעקש להוציא אויר יומיים ?

האמירה הזו מסכמת את הנושא ופותרת את הבעיה.

תודה רבה למקצוענים שבינכם וחבל שלקח לכם הרבה זמן להגיב, היה חוסך הרבה בושות לחברה החובבנים שבינכם.

אני חייב להודות שקראתי הרבה מאמרים מארה"ב שבהם אומרים שיש לפעמים כשל באטם ראש מנוע ופה מתחיל הבלאגן עם מערכת הקרור אבל לרוב זה לא המצב ואכן אוויר במערכת זו בעיה רצינית בסובארו בשנים מסויימות.

כמו שאמרתי עוד בהתחלה יש כשל הנדסי במיקום של התרמוסטט וסובארו שינו את מיקומו במשך השנים.

לעניין אחר שלא קשור שגם לא נותן לי מרגוע ואולי האחראים יתעצבנו עליי עכשיו הוא עניין צבע הפירות שלנו שכמה חברה כאן טוענים

שזו האבולוציה שגרמה לצבעים שונים בפירות שאנו אוכלים. אתם מאמינים לעצמכם שאתם טוענים שאבולוציה היא אחראית לכל מה שנוצר כאן בעולם המרהיב שלנו? לדעתי זו טיפשות ויהירות ביחד לחשוב ככה! בתורת האבולוציה יש 200000 סטירות ודעות שונות ואתם באמת מאמינים שהיא הוכחה חותכת לבריאתו של העולם? אני לא ארחיב בנושא כי זה לא קשור לפורום ומי שרוצה עוד הוכחות לחארטה של האבולוציה מוזמן לכתוב לי הודעה בפרטי . אפילו איינשטיין שנחשב לגדול המדענים בכל ההיסטוריה לא סירב לדעה שיש יישות על טבעית שאחראית לקיומנו ואף האמין בה'. אבולוציה היא עוד נושא שהאוניברסטאות לוקחות עליו המון כסף בשביל ללמד וזה הכל מדע ספקולטיבי וחסר עמוד שדרה . לא חייבים להסכים ואיש באמונתו ייחיה .

תודה רבה לכולם.

• תוכן חדש...