Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חצי יובל לב.מ.וו סדרה 3 E36.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן, כרגיל תודה על הכתבה.

אני רק אוסיף שבהתאם למסורת, BMW התחרו עם ה-E36 בגרסאות שונות של מרוצי סאלון ו-GT, למשל כאן בגרסת GTR:

BMW-E36-GTR-(3).jpg

וכנראה שהגרסה הכי מוכרת ואהובה מכולן התחרתה בזמן תור הזהב של ה-BTCC, כאן בידיו של יואכים ווינקלהוק שלקח עימה את אליפות 1993:

btcc_93_winkel_1G4H_1.jpg

וקחו עוד תמונה שצילמתי בזאלצבורגרינג לפני כשנה:

15070871997_e30f72bcf7_b.jpg

פורסם

זו כנראה ה-3 שפתחה את הפער הגדול ביותר בינה לבין מתחרותיה. מכונית מצוינת!

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

באמת נהניתי מהכתבה.

כאשר פנים הרכב לא סדוק, מרופט, קרוע או מטונף הוא נראה ממש טוב והנדסת האנוש ממש מעולה, תיאורטית אפשר לשים מסך מגע והרכב יישר קו מול רכבים בני ימינו.

פורסם
זו כנראה ה-3 שפתחה את הפער הגדול ביותר בינה לבין מתחרותיה. מכונית מצוינת!

לפחות 5-6 שנים לא היו לה מתחרות רציניות, לא כמשפחתית ולא כספורטיבית.

המרצדס C שהוצגה ב 93' היתה אמנם מכונית טובה, אך היתה רכה ומשעממת, ולאלפא פשוט לא היה מה להציע, וכנ"ל לנצ'יה.

ה E36 היתה מכונית נהדרת משום שסדר העדיפויות של מתכנניה היה נכון; הם לא חיפשו קיצורי דרך, לא נכנעו לתכתיבים פופוליסטיים ושמו את הנהג בראש סדר העדיפויות.

ככלל, בתחילת שנות ה 90' היצע ב.מ.וו היה מרשים מאד, ובכל אחת מהקטגוריות שבהן הציעה מכוניות, שלטה.

פורסם

תודה.

מצטער, אבל אני חייב להעיר כי בבעלותי מכוניות עם שני המנועים:

מנוע הארבע בוכנות הישן של הe30 נקרא m10, אני מניח שm190 זו שגיאת הקלדה, כדאי לתקן.

לגבי מנועי ה6 בוכנות של הe36 שנקראים m50: הם הגיעו לסידרה 5 e34 לא לפני הe36, רק ב1990.

מנוע 6 צילינדר עם 4 שסתומים בכל צילנדר הוא עם 24 שסתומים כמובן, לא 16. זה בערך כמו לכתוב בקאקס קדמי או כיוון פרונט אחורי.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

איך 16 יכול להתחלק ל 6 ?!

הכוונה היתה כמובן ל 4 שסתומים לבוכנה.

הטעות בשם המנוע נבעה מטעות הקלדה.

תודה על ההערות, להבא אקפיד יותר על הגהה.

פורסם

היה לי הכבוד "לשתות" איזו במוו סדרה 3 לאיזה שבוע-שבועיים.

וואלה, יופי של אוטו. הכי הדהים אותי שנסעתי ברכב מודל 1996 שהרגיש ממש כמו רכב מודרני. מערכת שמע מקורית, בקרת אקלים, מד צריכת דלק רגעית ועוד. זכורה לי התנהגות כביש מופתית לצד נוחות נסיעה טובה בסך הכל. קצת חבל שהגרסה שנהגתי בה הייתה מעט חלשה (320i כדומני). אבל כמו שאומרים - סוס שמקבלים במתנה ממנהל פורום בכיר ממך, לא בודקים לו את השיניים.

מכונית קלאסית ותודה על הסקירה!

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

היה לי את העונג להיות בעלים של אחת 323 קופה נהדרת ,בהחלט הרכב הכי טוב שהיה לי (תחזוקה,כוח,תמורה לכסף,התנהגות,אמינות,פרקטיות,איכות בנייה והרכבה) אפילו התעלתה על ה330 שהחליפה אותה שנפלה ממנה בגלל בעיות אמינות ואיכות הרכבה פחות טובה.

Porsche 944 turbo

פורסם

היתה לנו במשפחה 325 קופה ידנית.

מכונית מעולה, גם בקנה מידה של היום.

ביצפר להנעה אחורית (בלי א' באדום במקום ה-ע', שלא תדפוק לי בדלת משטרת הקלישאות) עם ארגונומיה מופתית.

כדי למצוא משהו לא אידיאלי ברכב הזה צריך לחפור עמוק (טוב, אפשר היה הגה יותר קטן, אם רוצים ממש להתעקש).

לא כל החוויות היו אידיאליות, אבל אף אחת לא נגמרה בצד הדרך או בספין, ובמכונית נטולת ESP זה משהו.

יציאה אחת נסתיימה בריב עם חברה טובה שרצתה לנהוג במקומי הביתה, במקום לחכות שאני אתנקה מאלכוהול, אבל באותו לילה גשום לא היה לה סיכוי לקבל מקום מאחורי ההגה של הבימר. היא חתומה על המשפט: "עפר חרא של בנאדם, אבל לפחות נותן לך לנהוג במכוניות שוות...".

אבל לא בלילה גשום.

למחרת לקחתי אותה למגרש עפר והדגמתי למה, והבימר שוב הצדיקה את המוניטין כצרחניה מס' 1 (המכונית שגורמת לבחורות לצרוח...).

יש עוד סיפורים, אבל אני לא אשחית את הנוער, פן יבואו "מאור ירוק" וייקחו אותי לסדרת חינוך מחדש.

אם היו שואלים אותי אילו מהמכוניות ההיסטוריות שלי הייתי רוצה עכשיו בחנייה (כחדשה, לא כפרוייקט אספנות) - זה הרכב.

בלי בולשיט, רק מה שצריך.

נ.ב. לגבי תחרות, היו באותה תקופה (פחות או יותר) גם 156 וגם פיאט קופה (טורבו 16V). הקופה היתה מעט מהירה מהבימר, אבל פחות טובה בכל קריטריון, להוציא עיצוב. ה-156 אפילו לא בליגה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

רכב מדהים, חבל שרוב הקופה הידניות הגיעו היום לכפרים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...