Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק אני חושב שזה הזוי שאתם מחפשים "פרימיום" ברכב סופר מיני עממי? אף רכב בקטגוריה הזאת לא באמת פרימיום. גם לא הפולו, ובטח שלא הפיאסטה (טובות ככל שיהיו). רוצים פרימיום? תשלמו יותר ותלכו על אאודי A1 או מרצדס A קלאס.

מאזדה מייצרת וייצרה (מאז ה-6 הראשונה) דגמים טובים שיש להם מקום מכובד בקטגוריות שבהן היא נמצאת. ה-3 אחת המכוניות הטובות שבקטגוריה שלה (עדיפה על הפוקוס לדעתי), כנ"ל גם ה-6 וה-CX5. וכנראה שה-2 היא מכונית טובה ביחס למתחרות. אבל פרימיום היא לא תהיה, וגם לא אמורה להיות. תחושה טובה בנהיגה ובנסיעה, כמעט בטוח שהיא תיתן כצפוי ממאזדה (וזה לפחות גם מה שאומרים המבחנים עד כה).

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למה הזוי? כי התרגלנו לקבל חרא של אבזור?

מה פרימיום באודי a1 מה פרימיום במיני?? כלום ושום דבר.

אומנם לא פרימיום כמו מרצדס, אבל הפיאסטה, והפולו והרכבים היותר טובים בקטגוריה של הסופרמיני יכולות להיות אחלה פרימיום עם האבזור הנכון.

למה סופרב / פאסאט/סדרה 1 נחשבות לפרמיום?

רק בגלל המותג( וגם זה הולך ונעלם), בשורה התחתונה אין ברכבים האלו שום ערך מוסף מלבד המימדים לבין רכבי סופרמיני.

יש בחו"ל רמות אבזור של הפיאסטה והפולו שמראות לרכבים יקרים בהרבה בארץ מאיפה הדג משתין.

תאמין לי שנהגתי בסופרב, פאסאט ועוד לא מעט רכבים שנחשבים פרימיום ובאמת לא מצאתי מה כ"כ פרימיום בהם.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

פרימיום זה לא רק אבזור. אבזור כמובן זה נחמד והכל, אבל בטח שלא הופך רכב רגיל מסטנדרטי לפרימיום. אם אבזור היה בהכרח פרימיום, אז ה-MG-350 היא פרימיום לכל דבר בזכות השפע אבזור שהיא נותנת (גימורי דמוי עץ ועור, מושבי עור חשמליים, מולטימדיה, גג שמש...). אז האם לדעתך ה-MG הזאת היא פרימיום? מנהיגה מרובה בה דרך העבודה, היא רחוקה מלהיות כזאת.

גם אני נהגתי בסופרב ובפאסאט (לא החדשות), וגם אני לא הרגשתי מהן פרמיום יותר מדי. התחושה אבל, הייתה טובה בהרבה מאשר בפולו ובפיאסטה. מבחינת רעידות, עידון, בידוד, איכות, נוחות ויציבות, אותן סופר מיני'ז לא יכולות להתחרות בהן גם אם תכניס להן את כל האבזור שרק תרצה.

אתם מתלוננים שה-2 לא פרמיום, אבל אני בטוח שאני לא מחדש לכם את זה שהיא לא. היא גם לא אמורה להיות. היא אמורה להיות סופר מיני איכותית, מהנה, מאובזרת, בטוחה ונעימה לנסיעה/נהיגה. אני בטוח שהיא לא תהיה פחות טובה מהפיאסטה ומהפולו במובנים האלה ותיתן חבילה מגובשת ושלמה למדי. פרימיום (מושג די חמקמק) אף אחת מהן לא.

אולי בגרסאות הפשוטות של ה-A קלאס, A1, מיני, אין באמת פרמיום. אבל התחושה שם מכובדת יותר מאשר בסופר מיני רגילה כמו הפיאסטה או הקליאו. כמו שאמרתי על פרימיום משלמים, ככל שתלכו גבוה יותר בדגמים של ה-A קלאס ודומותיה כך תקבלו יותר תחושת פרמיום.

פורסם (נערך)

לבידוד רעשים בכלל לא התייחסתי, ואני אפתיע אותך ואגיד שהבידוד רעשים בפיאסטה ובפולו עדיפים על האלו שבפאסאט ובאוקטביה, וגם מהסופרב.

יציבות? הסופרב הרגישה יציבה מהפאסאט, אבל מדובר בשני טנקים שבאף אחד מהם לא הרגשתי יותר מידי בטוח לפאסאט מתלים רכים מאוד ויש לה בודי רול משמעותי, בכללי אני לא מת על רכבים גדולים.

ולא יודע אם ישבת במיני, אבל התחושה הכללית הזכירה לי אלטו( טוב אני מגזים קצת ואני מדבר על הדגמים משנת 11 אולי הם השתפרו מאז)

בa1 זה רק נראה יפה.

לדעתי בכלל עד לרכבים מאוד יקרים של מרצדס ובימר לגרסאות הפשוטות מלבד השם אין שום פרימיום.

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

כתבתי בנושא אחר , בניגוד לכמה אנשים כאן , אני חושב שמאזדה 2 לא תהפוך בקלות ללהיט מכירות.

התמכור שלה בעייתי מאוד.

נכון המחיר שלה מתחיל ב99.5K , אבל מי שבאמת בוחן את הדברים רואה שהדגם הזה דל בצורה מוזרה למדי בכל מה שקשור לאיבזור , בעוד ה"דיינמיק" שעולה 106K מאובזר בהרבה הרבה יותר , כך שבתאחלס ,שמסתכלים על הדברים בצורה פרקטית , מבינים שהמאזדה 2 מתחילה ב106K .

לדעתי היא תיפול אצל הרבה קונים בין התקציבים.

הרבה פעמים אלה שבוחרים בסגמנט של ה"מיני", עושים זאת בגלל המחיר (האפשרות לקנות רכב חדש במחיר סביר קורצת להם).

מאזדה 2 תעמיד את אותם אנשים במצב קצת בעייתי ,כי פתאום המחיר לא רחוק מהסגמנט המשפחתי .

פורסם

אל תשכח שזו מאזדה, ולמאזדה בארץ יש מוניטין טוב (זה גם משפיע פסיכולוגית).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
פרימיום זה לא רק אבזור. אבזור כמובן זה נחמד והכל, אבל בטח שלא הופך רכב רגיל מסטנדרטי לפרימיום. אם אבזור היה בהכרח פרימיום, אז ה-MG-350 היא פרימיום לכל דבר בזכות השפע אבזור שהיא נותנת (גימורי דמוי עץ ועור, מושבי עור חשמליים, מולטימדיה, גג שמש...). אז האם לדעתך ה-MG הזאת היא פרימיום? מנהיגה מרובה בה דרך העבודה, היא רחוקה מלהיות כזאת.

גם אני נהגתי בסופרב ובפאסאט (לא החדשות), וגם אני לא הרגשתי מהן פרמיום יותר מדי. התחושה אבל, הייתה טובה בהרבה מאשר בפולו ובפיאסטה. מבחינת רעידות, עידון, בידוד, איכות, נוחות ויציבות, אותן סופר מיני'ז לא יכולות להתחרות בהן גם אם תכניס להן את כל האבזור שרק תרצה.

אתם מתלוננים שה-2 לא פרמיום, אבל אני בטוח שאני לא מחדש לכם את זה שהיא לא. היא גם לא אמורה להיות. היא אמורה להיות סופר מיני איכותית, מהנה, מאובזרת, בטוחה ונעימה לנסיעה/נהיגה. אני בטוח שהיא לא תהיה פחות טובה מהפיאסטה ומהפולו במובנים האלה ותיתן חבילה מגובשת ושלמה למדי. פרימיום (מושג די חמקמק) אף אחת מהן לא.

אולי בגרסאות הפשוטות של ה-A קלאס, A1, מיני, אין באמת פרמיום. אבל התחושה שם מכובדת יותר מאשר בסופר מיני רגילה כמו הפיאסטה או הקליאו. כמו שאמרתי על פרימיום משלמים, ככל שתלכו גבוה יותר בדגמים של ה-A קלאס ודומותיה כך תקבלו יותר תחושת פרמיום.

עיקר תחושת הפרימיום נובעת מהיכולת המופלאה והמטרידה כאחד של הטבע האנושי להשליך מהסמל שיש לאוטו על הגריל על כלל התכונות האחרות שלו. שים מישהו עם כיסוי עיניים בתוך A1 או פולו מקבילה במכלוליה, בכלל לא בטוח שהוא יזהה איפה יש לו ואיפה אין לו פרימיום.

פורסם
כתבתי בנושא אחר , בניגוד לכמה אנשים כאן , אני חושב שמאזדה 2 לא תהפוך בקלות ללהיט מכירות.

התמכור שלה בעייתי מאוד.

נכון המחיר שלה מתחיל ב99.5K , אבל מי שבאמת בוחן את הדברים רואה שהדגם הזה דל בצורה מוזרה למדי בכל מה שקשור לאיבזור , בעוד ה"דיינמיק" שעולה 106K מאובזר בהרבה הרבה יותר , כך שבתאחלס ,שמסתכלים על הדברים בצורה פרקטית , מבינים שהמאזדה 2 מתחילה ב106K .

לדעתי היא תיפול אצל הרבה קונים בין התקציבים.

הרבה פעמים אלה שבוחרים בסגמנט של ה"מיני", עושים זאת בגלל המחיר (האפשרות לקנות רכב חדש במחיר סביר קורצת להם).

מאזדה 2 תעמיד את אותם אנשים במצב קצת בעייתי ,כי פתאום המחיר לא רחוק מהסגמנט המשפחתי .

המזדה מתומכרת כמו כול סופר מיני, תוסיף לזה תדמית אמינות מעולה, איבזור טוב ולדעתי היא תימכר לא רע בכלל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
עיקר תחושת הפרימיום נובעת מהיכולת המופלאה והמטרידה כאחד של הטבע האנושי להשליך מהסמל שיש לאוטו על הגריל על כלל התכונות האחרות שלו. שים מישהו עם כיסוי עיניים בתוך A1 או פולו מקבילה במכלוליה, בכלל לא בטוח שהוא יזהה איפה יש לו ואיפה אין לו פרימיום.

הפרימיום (כבר נמאס לי מהמילה הזאת... :wink:) זה תחושה שאתה מקבל מהרכב על כל המרכיבים שלו. לסמל אין השלכה ישירה להפוך רכב לפרימיום, אבל סמל נחשק כן יתן לקונה ולסובבים אותו (אלו שלא מבינים לעומק בתחום המוטורי) הרגשה של פרימיום. שים פולו ליד A1 וישר תבין מי מהן יקרה יותר. במקרה של הפולו לעומת ה-A1, אולי אין הבדל גדול בנהיגה בגרסאות מסוימות, אבל הירידה לפרטים, הצבעים בתא הנוסעים, הגימור, העיצוב כל אלו תורמים לאודי להרגיש "מכובדת" יותר. נכון, אם תשים מישהו עם כיסוי עיניים בפולו ובאאודי, לא בטוח שהוא ישים לב להבדלים. אבל אם תכסה רק את הסמלים ברכבים ותיתן לו לראות את תאי הנוסעים והעיצוב אני בטוח שהוא יצביע על האאודי כמכונית היקרה יותר (כמובן שההבדל לא מצדיק לדעתי את הפרשי המחירים).

בכל מקרה אנחנו זולגים לגמרי מהפואנטה של השרשור. מה שאני בא להגיד מההתחלה זה שהמאזדה 2, כמו כל מתחרה בסגמנט שלה של הסופר מיני העממיות - היא לא פרימיום. לא היא, לא פיאסטה ולא פולו, ולכן לא אמורים לבחון אותן ככאלה. ואבזור, זה לא מה שישנה את התמונה, כי אם אבזור היה הופך רכב מממוצע לפרימיום, אז MG350 היא משפחתית פרימיום.

במקרה של הפיאסטה (שהיא מכונית שאני אוהב, כמו רוב דגמי פורד), גם אם תדחסו את כל האבזור שתחשבו עליו, היא לא פרימיום. לא באיכות הנסיעה (שטובה מאוד ביחס לקטגוריה) ולא באיכות הגימור (שרחוקה מלהיות מושלמת). אלו מכוניות טובות ואיכותיות, אבל עדיין כאלה שנועדו לבעלי תקציב מוגבל. זאת בניגוד לב.מ.וו 1, מרצדס A קלאס, ואאודי A1, שנועדו להיות "גרסאות כניסה" לאותם מותגי הפרימיום (גם אם הן לא בהכרח עושות את זה בצורה מספקת).

פורסם

בבקשה. בדיוק מאמר שמתאים לנושא.

http://www.thecar.co.il/archives/17678

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יש מצב לקבל הסבר מדוע בשנת 2015 הרכב קיבל רק 4 כוכבים במבחן הריסוק ?

על פניו,בסרטון של euroncap נראה שה2 עומדת לא רע,אז מדוע היא קיבלה רק 4 כוכבים ?

• תוכן חדש...