Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מאחור צפוף כפי שצפוי מסופר מיני.

האם הדשבורד מעור? אני לא מתכוון על הפס, אני מתכוון על כל הדשבורד (מאחורי המסך, מאחורי הגה וכו'....)

זה ממש לא צפוי שסופר מיני תהיה צפופה, למשל הפולו, ריו מרווחת מאחור.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני בקושי מבדיל בין מאזדה 3 ו-6 החדשות, נראה לי גם הדמיו הזאת תצטרף לבלבול, כולן נראות אותו רכב בדיוק אך ביחסי גודל שונים.

:(

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

ה2 נראית די מרשימה וגם חסכונית יחסית לקטגוריה.

אבל מה הקטע עם המחירים המוגזמים האלה ?

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

לדעתי תקופה טובה עוברת על מזדה לאחרונה, מאז הצגת ה-6 החדשה.

YNET פירסמו מבחן דרכים ל2 - הוא מאוד מחמיא.

אבל רק לי נראה תמוהה שרכב שקיבל רק 4 כוכבים במבחן ריסוק מקבל אצלהם ציון של 9/10 בסעיף בטיחות והתנהגות?

די מסתמן שהיא הסופר מיני המובילה כרגע בשוק, מחכה לקרוא עוד מבחנים, אולי בקרוב יעלה משהו מטעם המגזין שלנו? (אהמ אהמ..)

פורסם
יצא לי לסוע במשך כשבוע ב6 2.0 לאחרונה כשהאוקטביה 1.2 השכורה שהיתה לי נלקחה לטיפול, וכל מה שיכולתי לחשוב עליה זה שהיא יפה מאוד אבל מה יש בה ששווה 40,000 ש״ח יותר.

פחות מרווחת, בג'אז קטן משמעותית, מנוע לא נמרץ בעליל , והיא תופסת יותר מקום בחניה...

המחודשת נראית פרמיום מבפנים עם זה אני לא יכול להתווכח (ישבתי בה כבר במרץ בג׳נבה) אבל שוב, מאזדה לא נחשבת ולעולם לא תיחשב כמותג פרמיום (לא שזה מעניין אותי אישית).

לא יודע על מה אתה מדבר.

מעבר לעניין המנוע (ותא המטען), ה-6 עולה על האוקטביה בכל פרמטר, ובהרבה.

יותר מרווחת, גם אם נראה לך שלא.

הרבה יותר איכותית ויוקרתית בתא הנוסעים.

יותר מאובזרת, כולל אבזור נדיר יחסית (כל מיני מערכות בטיחות, מצלמות היקפיות, עצור וסע שעובד טוב, מולטימדיה משוכללת ועוד ועוד).

יותר נוחה בהרבה. גיר יותר מוצלח (מעבר לעניין האמינות).

יותר מהנה וחדה בהמון. הגה יותר מוצלח. מושבים תומכים ומעולים ברמה שנדירה ברכבים לא ספורטיביים.

הרבה הרבה יותר שקטה.

יותר יפה בשנות אור.

בקצרה - ה-6 היא פשוט מכונית מנהלים מצוינת, עם מעלות רבות ונדירות בקטגוריה, והיא אחת מהטובות בקבוצתה לכל הדעות.

לעומתה, האוקטביה היא לכל היותר משפחתית ממוצעת, בלי שום יתרון מהותי על פני מתחרותיה.

פורסם
.

בקצרה - ה-6 היא פשוט מכונית מנהלים מצוינת, עם מעלות רבות ונדירות בקטגוריה, והיא אחת מהטובות בקבוצתה לכל הדעות.

לעומתה, האוקטביה היא לכל היותר משפחתית ממוצעת, בלי שום יתרון מהותי על פני מתחרותיה.

הדעות שלך לגבי האוקטביה ידועות כך שזה מיותר להתווכח אתך, אבל הן הפוכות לחלוטין מכל מה שתקרא בעיתונות הרכב המקצועית באירופה (אתה יודע יותר טוב כנראה...).

להגיד שהאוקטביה ממוצעת ללא יתרון משמעותי על מתחרותיה זו בדיחה טובה במקרה הטוב, כי היא עולה על כל מתחרה אחרת שלה גם במרווח לנוסעים, גם בגודל הבגאז׳ שלה, גם באיכות שלה, וגם במנועים שלה (גם בבסיסי ביותר).

אני מסכים אתך שה6 מהנה יותר לנהיגה כי יש לה הגה טוב יותר, אבל הSkyActive מכויל לחסכון בדלק ושיוטים רגועים ולא לביצועים וזה מורגש היטב גם ב2.5 שלא לדבר על ה2.0.

בניגוד לדבריך, הדגם הקודם היה רחוק מלהיות איכותי או יוקרתי בתא הנוסעים ולכן גם השינוי הדרמטי במחודש, ובחיי שאין לי מושג על מה אתה מדבר כשאתה טוען שיש לה ״מעלות נדירות״ בקטגוריה - איזה מעלות נדירות בדיוק?

אגב, אני אובייקטיבי לחלוטין ואין בבעלותי לא אוקטביה ולא 6 אבל יש לי מספיק נסיון עם שניהן.

פורסם

אז מה? צר לי אבל Ynet (ולצערי לא רק הם פה בארץ) זו בדיחה בכל הקשור בעיתונות מוטורית.

בלי קשר, ה2 נראית מצוין ודווקא המחירים שלה נראים לי סבבה לגמרי.

לא יכול לחוות שום דבר מעבר כי טרם נהגתי בה.

פורסם
אז מה? צר לי אבל Ynet (ולצערי לא רק הם פה בארץ) זו בדיחה בכל הקשור בעיתונות מוטורית.

בלי קשר, ה2 נראית מצוין ודווקא המחירים שלה נראים לי סבבה לגמרי.

לא יכול לחוות שום דבר מעבר כי טרם נהגתי בה.

מסכים איתך. הכתבות רכב בYNET זה בדיחה. כל פעם מחדש שאני קורא את הכתבות שם אני לא מבין איך ידיעות אחרונות מעיזים לשים שם כתבים שאין להם אפילו ידע בסיסי בעולם הרכב.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

לא מכיר את האוטו, מקבל שהוא מהמצוינים בקטגוריה, אבל אבד הקסם של העיצוב הקודם, החדש נראה כמו מזדה 3 מוקטנת שנראית מצידה כמו 6 מוקטנת והצרה היא שלפחות בעיני כל הקטנה כזו גם פוגמת במראה.

פורסם

מקצועיות של כתבי רכב אירופאים? הצחקת אותי. בשביל כתב אירופאי פולקסווגן טוב. לא פולקסווגן זבל. מידי פעם כתבים אירופאים מצליחים לכתוב ביקורת אוהדת על מותג אחר.

פורסם
לדעתי תקופה טובה עוברת על מזדה לאחרונה, מאז הצגת ה-6 החדשה.

אבל רק לי נראה תמוהה שרכב שקיבל רק 4 כוכבים במבחן ריסוק מקבל אצלהם ציון של 9/10 בסעיף בטיחות והתנהגות?

די מסתמן שהיא הסופר מיני המובילה כרגע בשוק, מחכה לקרוא עוד מבחנים, אולי בקרוב יעלה משהו מטעם המגזין שלנו? (אהמ אהמ..)

גם פעם שעברה זה התחיל עם 6 ועיצוב הזום זום ואז ה-3 הצטרפה לחגיגה. רק שהפעם יש להם תחרות קשה יותר.

לגבי הבטיחות, גם הופתעתי, מיד הלכתי לבדוק מה היה במבחן הריסוק וראיתי שהוא בסדר סה"כ, לא קיבלו כוכב חמישי בגלל שהיה חסר 2% בהגנה על ילדים. נקודת חולשה נוספת זה בפגיעה מאחור ליושבים במושב האחורי. אם שתי הנקודות האלה לא מפריעות (נוסעים לבד או זוג כל הזמן), אז הבטיחות מצוינת בשאר הפרמטרים.

אבל בעקרון ויינט ולא רק לא באמת אמינים. זה נראה כאילו הם הרבה פעמים מחליקים את החסרונות ברכבים ומדגישים את היתרונות דווקא. ראיתי את זה גם במקומות אחרים כולל כאן בפורום. צריך תמיד לבדוק בעצמיך הכל ולא להאמין לשום כתב, מוערך ככל שיהיה. במקרה של הבטיחות הציון הגבוה כנראה בגלל שה-2 קיבלה ציון 5 בדירוג משרד התחבורה, רק הם שכחו לציין שבדגם הבסיס אין כלום והציון ישאף ל-0! בקיצור מבחן בדיחה כרגיל שם.

פורסם
אני בקושי מבדיל בין מאזדה 3 ו-6 החדשות, נראה לי גם הדמיו הזאת תצטרף לבלבול, כולן נראות אותו רכב בדיוק אך ביחסי גודל שונים.

:(

התופעה הזאת כבר די מוכרת מקונצרן ואג. סופרב-אוקטביה-ראפיד. היו גם שנים שההבדלים בין הג'טה לפאסאט היו זניחים ביותר (למשל דור 6 של הג'טה ו7 של פאסאט).

בקשר למאזדה 2, בינתיים המבחנים של ואללה, טמקא וicar היו די דומים. הרבה מחמאות כאשר החסרונות היו בעיקר צפיפות וקשיחות.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
ב-icar כבר יש מבחן ראשון, נשמעת כמו חבילה חביבה לחובבי העיצוב אוהדי היפניות.

הדגם שנמכר ב-105 (דיינמיק) מאובזר לא רע, הבאים אחריו כבר יקרים מדי לדעתי אבל מוסיפים מערכות בטיחות שלא קיימות בשוק הסופר מיני, מעניין.

הרשה לי לתקן אותך, קיימות אך לא מיובאות במפרטים שנבנו ע"י היבואן לשיווק בארץ.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...