Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היה חם מאוד היום כמו שכולכם הרגשתם אבל היה גם מאוד חם לרכבים שלנו.

מסקרן אותי לדעת מה היא הטמפרטורה המקסימלית שאחריה מערכת הקירור והמיזוג כבר לא יהיו יעילות.

אני בטוח ש43 מעלות כמו שהיה היום לא אמור להוות בעיה לרכב עם מערכת קירור תקינה.

האם מקרים קיצוניים יותר של למעלה מ 45 מעלות כבר מתחילים לדגדג את מגבלות הרכב?

ושאלה אחרונה, האם המכוניות שנמכרות בישראל שונות מהמכוניות שנמכרות בערב הסעודית לדוגמה מבחינת מערכות הקירור והמיזוג? הרי שם טמפרטורות קיצוניות הן עניין שיגרתי עם הבדלי טמפרטורות חדים בין הימים ללילות.

S60 Rdesign

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם הרנו בת ה14 (ו200,000 ק"מ) שלי נסעה היום, אז אני לא רואה שום סיבה שרכבים אחרים לא יסעו.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

ישראל נמצאת באזור הסוב-טרופי, כמו אוסטרליה , ערב הסעודית, דרום אפריקה הודו וכו' - ראה מפה.

250px-Subtropical.png

יצרניות הרכב והאלקטרוניקה שולחת לישראל מוצרים בתקן טרופי T . (תמיד מתייחסים לתקן חמור יותר)

כל הרכבים המגיעים מאמצע שנות ה90 מותאמים לתקן הטרופי, ואמורים להתמודד עם האקלים של ישראל.

ההתאמה מבוצעת ע"י שינוי מפות ניהול מנוע, מערכת קרור מתוגברת, ושגרת טיפולים מותאמת לאקלים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בקורולה הישנה שלי, היום הנמכתי את המזגן לדרגה 3 מתוך 4 מכיוון שנהיה קר אחרי חצי שעה של נסיעה. בחוץ היה למעלה מ 40 מעלות.

לדעתי כל מכונית תקינה תשרוד את האקלים פה.

פורסם (נערך)

מתעלק על השרשור,

לאחרונה עם עליית הטמפ', שמתי לב שאחרי שהרכב חנה במשך היום בטמפ גבוה, נדרשות עוד כמה שניות לסטרטר להניע את המנוע (סיטרואן C4).

האם זה תקין? בימים קרים יותר הרכב היה מניע אחרי שניה.

עריכה אחרונה על ידי JohnnyEnglish
פורסם

יותר ויותר יצרנים היום טורחים לבצע את הניסויים שלהם גם בתנאי קיצון של מדינות חמות וקרות מאוד. 43 מעלות זה חם אבל לא משהו שהרכב לא יודע להתמודד איתו. לעומת זאת, לחבר שלי יש מוסך לאופנועים והוא אמר לי שקטנועים למשל נתקעים חופשי בימים כאלה.

פורסם (נערך)

תודה על המידע עד כה.

עדיין לא מצאתי מספר סופי שמעליו המערכת לא יעילה.

לכל מכשיר חשמלי שאנחנו קונים למשל, יש נתונים יבשים לגבי טמפרטורת עבודה מינמלית ומקסימלית.

אגב, המידע של "ליין מן" מאוד מעניין.

אני מניח שיבוא אישי של מכוניות לארץ

מאזורים אחרים יכול להוות בעיה, כנ"ל לגבי שיפורים בתוכנת ניהול המנוע במנועי טורבו שרבים מבצעים היום.

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם

אני ראיתי בכתבה בעיתון טופ גיר על האמארוק של פולקסוואגן באחת המידבריות (לא זוכר איזה) עם טמפרטורה חיצונית 54.5! מעלות צלסיוס

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם (נערך)
תודה על המידע עד כה.

עדיין לא מצאתי מספר סופי שמעליו המערכת לא יעילה.

לכל מכשיר חשמלי שאנחנו קונים למשל, יש נתונים יבשים לגבי טמפרטורת עבודה מינמלית ומקסימלית.

אגב, המידע של "ליין מן" מאוד מעניין.

אני מניח שיבוא אישי של מכוניות לארץ

מאזורים אחרים יכול להוות בעיה, כנ"ל לגבי שיפורים בתוכנת ניהול המנוע במנועי טורבו שרבים מבצעים היום.

כאשר נפתחו סוכנויות היבוא האישי באמצע שנות ה 90 - אכן הייתה בעיה ביבוא רכבים לא מתאימים לאקלים של ישראל.

עם הזמן הסוכנויות למדו להביא רכבים במפרט הנכון - וכדאי לקונים ביבוא אישי של רכב גם היום, כי ישאלו ויבדקו.

לגבי העלאת הספק עם תוכנות ניהול מנוע.

לתוכנות ניהול יש טווח פעולה, מוגדר בערך , מינימום אמצע ומקסימום.

ובד"כ בדף המפרט מצויין כי מעבר להספק מעל האמצע, להשתמש בדלק באוקטן 98 .

מאחר והוא יותר עמיד לחום ולדחיסה.

בתנאי חום יש גם הפסד כוח בדחיסת האויר, אויר קריר נותן יותר הספק.

(סדנאות טובות אומרות על תנאי שימוש בתנאי חום, אשר בהם לא כדאי לדחוף את הרכב למצבי קיצון)

מצבר -

לאחרונה עם עליית הטמפ', שמתי לב שאחרי שהרכב חנה במשך היום בטמפ גבוה, נדרשות עוד כמה שניות לסטרטר להניע את המנוע (סיטרואן C4).

האם זה תקין? בימים קרים יותר הרכב היה מניע אחרי שניה

כן זה אפשרי , אבל לא בהגזמה עוד שניה שתיים.

המצברים הנמכרים בישראל בד"כ מתאימים לאקלים.

ראה,

א - מצברים לרכב מבית Varta גרמניה מסדרת StartUp. יצרן המצברים הגדול בעולם ומגיע מקורי ברוב הרכבים האירופאיים. בעלי 12 חודשי אחריות, משווקים ע"י איציק מצברים ומותאמים לתנאי האקלים בישראל. מצברים אטומים ללא טיפול מים.

ב - מצברים לרכבים בישראל צריכים להיות מותאמים לאקלים הישראלי החם, מצבר שאינו מותאם לאקלים בישראל והוא אינו עמיד בטמפרטורות גבוהות סביר שיהיו בו תקלות והוא לא יוכל לתפקד כראוי.

ג - חשוב שזהו יהיה מצבר המותאם לאקלים הישראלי ובעל תו תקן של מכון התקנים הישראלי. מצברים המותאמים לאקלים הישראלי הם מצברים בעלי ריכוז נמוך של חומצה. בנוסף ,,,

ד - מצבר שנפ המיוצר בארץ ומצברי ורטה הפופולאריים בארץ ידועים כמצברים עמידים לחום. עמידות

מצברים בעומס חום היא אחד הגורמים המרכזיים המבטיחים את אריכות הימים של המצבר

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

ד - מצבר שנפ המיוצר בארץ ומצברי ורטה הפופולאריים בארץ ידועים כמצברים עמידים לחום. עמידות

מצברים בעומס חום היא אחד הגורמים המרכזיים המבטיחים את אריכות הימים של המצבר

אייל.

זה מה שהייצרן כותב באתר שלו אבל בפועל אלה מצברים חארטא בארטא אשר נוזלים ונסדקים על ימין ושמאל. רוב המוסכים הקטנים לא מתעסקים עם מצברים תוצרת שנפ אלא רק עם מצברים תוצרת בוש/וורטא.

טכנולוגית הייצור של המצברים תוצרת שנפ מיושנת ולא עומדת בסטנדרטים של ימינו למרות כול הפרסומת שלהם רוב המצברים הנמכרים תחת הכותרת 'ללא טיפול' לצערי אלה מצברים שכן מאבדים מים/אלקטורליט במהלך חיים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

ויכוח בין חברים (ומוסכניק אחד).

הרכבים האירופאים לא עומדים בחום הישראלי.

הרכבים מהמזרח הרבה יותר עמידים.

לא מדובר על פלסטיקה וריפוד, אלא על רכיבי מנוע, גיר, חשמל וכדומה.

למען הגינות הדיון, אפשר להוציא מהדיון את הרכבים ההיברידיים (או להתייחס אליהם בכוכבית).

מה דעתכם?

יש לדברים ביסוס?

פורסם

שטות גמורה. יש מספיק מקומות בעלי אקלים דומה לשלנו באירופה.

אם כבר אז יש הבדלים בתחום אחר והוא כמות האבק באויר ויחס הנסועה הבין עירונית לעירונית.

ישראל מאובקת יותר מרוב מדינות אירופה וכמעט ואין בה כבישים בין עירוניים אמיתיים כי היא קטנה. זה משליך ישירות על מרווח הטיפולים ככל שזה נוגע להחלפת פילטר אויר ואולי על הזדקנות שמן המנוע בגלל היעדר כבישים בין עירוניים ארוכים.

פורסם

כשחלק מגירי ה-DSG7 של VAG התחילו להחזיר את נשמתם לבורא,

חלק מטיעוני הקונצרן היו שהגיר הזה לא מתאים לאקלים הישראלי.

לא יודע כמה אמת יש בדבר אבל כנראה שאתם לא היחידים שמתווכחים על זה.

• תוכן חדש...