Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1190 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעה, Ido12 כתב:

אני לא מבין על מה הדיון. 

שמעת cbr1000rr סטוק(כי אני שמעתי מלקוח שהוציא אותו מהיבואן בתל אביב,00 קמ עם ניילונים עליו) 

ואיך נשמע? 

כמו קורבט 7 ליטר. 

אם קשה לך להאמין שיש אופנועים מקוריים וחוקיים שעושים רעש פסיכי,שיהיה לך לבריאות. 

אסור להוריד אופנוע חוקי מהכביש סתם כי בא לשוטר. 

ויפה שאתה רוכב על הארלי,תנסה נייקד,ואז תבין שלא רואים אותך במראה ואתה לא יכל להיות עם מנוע שקט לגמרי. 

כי הארלי הוא בנפח של רכב,ואתה נוסע כמו רכב. 

אז באמת גם אם תשים עליו מנוע חשמלי זה בסדר.

מצטער לאכזב אותך. אני מצרף טבלאות. אתה תגלה שמשאית פינוי זבל עושה יותר רעש מאשר CBR1000 עם אגזוז מקורי.
ולענייננו, אם האגזוז על אופנוע הוא מקורי, לא קדחו בו ולא עשו בו קומבינות ובכל זאת רוכב קיבל דוח, אני ממליץ לו להביא אישור תקינות של האגזוז ממוסך מורשה יבואן וללכת לבית משפט. בשביל זה הוא קיים. 
הונדה סי בי אר 1000 עם אגזוז מקורי מייצר רעש ברמות של 74 דציבלים בתוך העיר (בסל"ד נמוך ונורמאלי) ו 77 דציבלים (בסל"ד גבוה ובשיא ההספק). צירפתי לך מקור וגם העתק.
בקשר למה שרשמת, נכון מאוד, אני רוכב על הארלי, אופנוע שמשקלו הנקי ללא רוכב וללא נוזלים הוא 450 ק"ג לערך. אי לכך ובשל כך אי אפשר לרכוב עליו כאילו זה קטנוע מובי 125 סמ"ק. אני לא רואה כל בושה בלהמתין ברמזור מאחורי מכוניות כאילו אני מכונית בעצמי. לא יודע אם זה האופנוע או הגיל. אני כבר לא רואה שום טעם להשתחל בין מכוניות כמו טיפש רק בשביל לחסוך עוד 5 דקות ברמזור. בסופו של דבר כולנו מגיעים לאותו המקום, בית העלמין. בכדי לדחות את הקץ עד כמה שאפשר אחד מהדברים שאני עושה זה לרכוב כמו אדם שפוי ולא כמו מטורף רק בגלל שאני דו גלגלי ויש לי יותר כוח הספק על משקל ביחס למכונית. לא סתם אומרים "איזהו גיבור הכובש את יצרו".

טבלת דציבלים השוואה
נתוני רעש הונדה CBR1000 שנת 2022

הונדה.jpg

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex
  • אהבתי 3

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

את מי מעניין מה הטבלה אומרת? 

תעמוד ליד cbr/z900/mt09/קטמ 890 ועוד הרבה...גם שהם סטוק.

פול גז ונקרע עור התוף.

אין לי מושג מה זה רעש של 70 או 80 דיצבלים במציאות.

יודע שcb650r סטוק עושה רעש של קורבט 8 צילנדרים.

שקט זה לא,ולהעיר שכונה שלמה גם כסטוק זה לא בעיה. 

הנה סרטון של אופנוע שרכבתי עליו כסטוק(מפוצץ אוזניים)והוא סטוק 100%...

מה שוטר יכל לעשות עם זה?כלום.

הוא סטוק,מה יכולים לעשות? 

בגלל זה אני אומר,גם שאופנוע סטוק,יש כאלה שעושים המון פיצוצים ורעש,סטוק מהיבואן.

וזה עוד האח הקטנציק,הליטר באמת קורע עורי תוף במציאות,הטבלה לא מעניינת.

אז אין לזה פיתרון,איפה אני טועה? 

שרשום בטבלה מספר דיצבלים מסויים זה לא מעניין.שהאופנוע הזה יעבור בפול גז בשכונה כל השכונה תקפוץ לשמיים. 

ואין על מה לתת דוח,הכל חוקי באופנוע. 

ובגלל זה אני אומר שאי אפשר לאכפוף את זה. 

רק להפסיק למכור כלים עם רישוי צהוב. 

פורסם
לפני שעה, Ido12 כתב:

פול גז ונקרע עור התוף.

הנה סרטון של אופנוע שרכבתי עליו כסטוק(מפוצץ אוזניים)והוא סטוק 100%...

מה שוטר יכל לעשות עם זה?כלום.

הוא סטוק,מה יכולים לעשות? 

בגלל זה אני אומר,גם שאופנוע סטוק,יש כאלה שעושים המון פיצוצים ורעש,סטוק מהיבואן.

וזה עוד האח הקטנציק,הליטר באמת קורע עורי תוף במציאות,הטבלה לא מעניינת.

שרשום בטבלה מספר דיצבלים מסויים זה לא מעניין.שהאופנוע הזה יעבור בפול גז בשכונה כל השכונה תקפוץ לשמיים. 

ברצינות, אתה לא שומע את ההבדלים המהותיים בסרטון בין ״סטוק״ לחתיכת אגזוז של מרכבה 4 שהתקינו עליו? 

• אהבתי 1

2018 Mazda 3 2.0 Hatchback Premium.

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, CarloAbarth כתב:

ברצינות, אתה לא שומע את ההבדלים המהותיים בסרטון בין ״סטוק״ לחתיכת אגזוז של מרכבה 4 שהתקינו עליו? 

יש הבדל,וזה אופנוע קטן(יחסית) בנפח 600,עליו יותר ״בטוח״לי לרשום כי פיזית רכבתי עליו כמה פעמים.(של חבר)ובאמת גם איתו הוא מפוצץ אוזניים על פול גז. 

הליטרים הגדולים נשמעים בסטוק מספיק חזק בישביל לפוצץ אוזניים,ולהיות חוקיים לגמרי. 

בלי שום חורים באגזוז,כמו שרשמו.

עריכה אחרונה על ידי Ido12
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Ido12 כתב:

פול גז ונקרע עור התוף.

אתה מדבר ממש לא לעניין. אם יש איזה מטומטם אחד שרוכב על האופנוע שלו בעיר כאילו הוא במסלול מירוצים בסל"ד גבוה אני מאוד מקווה שיעצרו אותו לפני שהוא יפגע במישהו או בעצמו. אף אחד לא אמור להגיע לפול גז בעיר ואם הוא כבר רוכב מחוץ לעיר בפול גז אזי הוא צריך להיות מודאג גם מרעש הרוח שמכה חזק בקסדה שלו. לכן רוכבים משתמשים באטמי אוזניים איכותיים. גם אם האגזוז סופר שקט, במהירויות של מעל 100 קמ"ש ובכלל הרעש החיצוני מזיק לאוזניים. 
תקרא מה שאתה רושם. אף אחד לא אמור לטוס בפול גז בעיר. לפיכך בסל"ד שפוי שמתאים למהירויות עירוניות אופנוע עם אגזוז מקורי לא אמור להעיר מתים. אף אחד לא יבקש מיצרן אופנועים לעמוד בתקנות רעש בזמן רכיבה בעיר כאשר המנוע עובד על סל"ד מקסימלי המותר לו. בזמן רכיבה בעיר מהירות אמורה להיות לא יותר מאשר 50 קמ"ש כחוק. בסל"ד הזה עם אגזוז מקורי האופנוע אמור להיות בלתי מורגש יחסית. כפי שרשמתי התקן לרעש לאופנוע שלי זה 83 דציבלים על 3000 סל"ד שגם זה נחשב המון אם הסל"ד המקסימלי שבו המנוע שלי מרגיש בנוח הוא 5000 וקצת. 
ושום פעם טבלה. אם תסתכל אתה תתפלא לגלות שקורבט עם כל העוצמה והכוח שלה מרעישה פחות ממשאית פינוי זבל. הזוי נכון? 
https://www.auto-decibel-db.com/index_kmh.html

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם (נערך)

טוב הבנתי,אז פה ההבדל שלא הבנו אחד את השני. 

כל רוכב נייקד/סופרספורט לוחץ המון(זה לא אומר לטוס 200 במעברי חצייה,אבל כן לחיצות בראשון-שני/הורדות הילוכים אלימות ליפני רמזור עם גז בניים שההילוך יכנס חלק,כמו ברכב) 

אופנוע לא קונים בישביל התניידות.(טוב מלבד האופנועים ששוקלים חצי טון)

בישביל זה יש קטנועים 250. 

אני לא מכיר רוכב אחד שנוסע בעיר על 50. 

אתה צדיק בסדום. 

אף אחד לא קונה אופנוע 600-1200 בישביל לרכב על 50(כמו שאף אחד לא קונה רכב ספורט בישביל לסוע בנס הרים על 90) 

אנחנו בפורום רכב,לא אור ירוק. 

מי שקונה אופנוע בישביל לרכב 50 בשטח עירוני,ו90 בכביש מהיר שיקנה טוסטוס 125. 

כמו שרשמתי,רוכבי הארלי/גולדווינג וכל האלה לא ממש רואים את האופנוע כמו שאר הרוכבים כאדרנלין מסויים. 

כל האלה שנוסעים על 50 בשבת בנס הרים,אלה האופנועים בגודל של רכב.

זה קהילה שונה לגמרי,אין קשר. 

אם רוכבים היו נוסעים על 50 בשטח עירוני עם האצה עדינה,צודק. 

אבל זה לא יקרה לעולם. 

גם פה יש נהגים ברכב שנוסעים בתוך העיר ב100+++,ומבוגרים ואחראיים,תאמין לי.

פורסם (נערך)
בתאריך 4.11.2022 בשעה 16:43, sperial כתב:

לפני מספר שנים עשו מבצע בכביש הסרגל - מדדו מהירות של אופנוע שכנראה התפרע מעבר למקובל, מסוק עקב אחריו,

אבל זה היה ארוע חד פעמי שבו הושקעו הרבה מאוד כסף וכוח אדם.

היום יש רחפנים, שהם דבר די זול.

ובמקרים שאותי מטרידים לא מדובר ברוכב אחד אלא קבוצות, אז עלות מבצע האכיפה מתחלקת.

בתאריך 4.11.2022 בשעה 17:46, vadim6385 כתב:

ברור, אני כבר רואה איך עושים את זה עם אופניים חשמליים

למה אתה מתכוון?

לפני 22 דקות, Ido12 כתב:

אופנוע לא קונים בישביל התניידות.(טוב מלבד האופנועים ששוקלים חצי טון)

אף אחד לא קונה אופנוע 600-1200 בישביל לרכב על 50(כמו שאף אחד לא קונה רכב ספורט בישביל לסוע בנס הרים על 90)

אם אכן כך, המסקנה היא שצריך לאסור בחוק על אופנועים לנסוע בכבישים רגילים.

עריכה אחרונה על ידי elera
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

זה כי אף אחד פה לא רוכב.(לא מחשיב את ארלי,סליחה) 

תפתח אשכול זהה בפולגז,תראה מה יגידו. 

הבנתי שלדון עם אופנועים בפורום מכוניות זה מיותר לגמרי.  

וגם אתה נוהג על 100+ בתוך העיר. 

אז בוא לא ננהג,כי נוהגים ״מהר״. 

עריכה:עדיין,אף אחד לא הסביר איפה אני טועה חוץ מחפירות.(וגם אני חפרתי,מודה) 

אופנועים חוקיים לחלוטין עושים מלא רעש,איפה הטעות?

אופנוע עם אגזוז עוד יותר מרעיש,מרגישים אותו יותר בכביש,כל רוכב יסכים עם זה.(להוציא מהמשוואה רוכבים על חצי טון) 

טענתי שמהירות לא הורגת(בגבול ההיגיון כן?לא 300),שרכיבה מהירה מקצב התנועה בטוחה יותר.(בניגוד לרכב) 

כי זגזוג על אופנוע לא קרוב לאותו דבר כמו זגזוג על רכב.

וזה דבר ראשון שלומדים בקורס נהיגה מתקדמת. 

לא רשמתי דבר אחד לא נכון.

נכון,אם נוסעים על 50 קמש,עד 10% מצערת,גם אופנוע ליטר יהיה שקט עם אגזוז מקורי. 

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Ido12 כתב:

אם רוכבים היו נוסעים על 50 בשטח עירוני עם האצה עדינה,צודק. 

אבל זה לא יקרה לעולם. 

גם פה יש נהגים ברכב שנוסעים בתוך העיר ב100+++,ומבוגרים ואחראיים,תאמין לי.

לא הבנתי, מה לא יקרה לעולם? שרוכבים ינהגו 50 כחוק בעיר?

לא יודע על סמך מה האמירה הזאת. אני רוכב על דו״ג כבד 28 שנים (On/Off) ורוכב כחוק, במיוחד בעיר.

מי שרוכב על אופנוע כבד (ומהיר) לא בהכרח עובר על החוק כל הזמן.

ולגבי נהגי רכב או דו״ג שנוהגיפ בעיר  100+++ ,צר לי, אתה טועה. אז מעבר לעבירה על החוק והסכנה הגדולה הנלווית לנהיגה פרועה כזאת הם ממש לא אחראיים. לא משנה אם הם מבוגרים או צעירים.

עריכה אחרונה על ידי Dudi2

I shall explain: dialog it is exactly like monolog, except in the case of monolog, it is one person talking to himself; in dialog - two persons talking to themselves

Shaike Ophir שייקה אופיר

פורסם
לפני 3 שעות, Ido12 כתב:

זה כי אף אחד פה לא רוכב.(לא מחשיב את ארלי,סליחה) 

תפתח אשכול זהה בפולגז,תראה מה יגידו. 

הבנתי שלדון עם אופנועים בפורום מכוניות זה מיותר לגמרי.  

וגם אתה נוהג על 100+ בתוך העיר. 

אז בוא לא ננהג,כי נוהגים ״מהר״. 

עריכה:עדיין,אף אחד לא הסביר איפה אני טועה חוץ מחפירות.(וגם אני חפרתי,מודה) 

אופנועים חוקיים לחלוטין עושים מלא רעש,איפה הטעות?

אופנוע עם אגזוז עוד יותר מרעיש,מרגישים אותו יותר בכביש,כל רוכב יסכים עם זה.(להוציא מהמשוואה רוכבים על חצי טון) 

טענתי שמהירות לא הורגת(בגבול ההיגיון כן?לא 300),שרכיבה מהירה מקצב התנועה בטוחה יותר.(בניגוד לרכב) 

כי זגזוג על אופנוע לא קרוב לאותו דבר כמו זגזוג על רכב.

וזה דבר ראשון שלומדים בקורס נהיגה מתקדמת. 

לא רשמתי דבר אחד לא נכון.

נכון,אם נוסעים על 50 קמש,עד 10% מצערת,גם אופנוע ליטר יהיה שקט עם אגזוז מקורי. 

הטעות היא שאף אופנוע חוקי לא עושה כזה רעש שמהווה מטרד. הנה, עכשיו קמתי משינה ב-1:15 כי ילד מזדיין לחץ פה בכביש, שוב. כל לילה זה קורה. כביש שמלא בבניינים עם זוגות צעירים וילדים קטנים. לחץ סתם, כדי לעשות רעש, עם אופנוע עם אגזוז משופר. 

מבטיח לך שאף אופנוע סטוק לא היה עושה רעש כזה. מוזמן להעביר כאן לילה ולשמוע בעצמך. 

2016 BMW M235i.

פורסם

@Ido12אם אתה נוסע 100 קמ"ש בעיר (והאיילון אינו בעיר) מקומך אינו בכביש, כי אתה אדם מסוכן לסביבה.

לגבי הרעש - התקן האירופי לאופנוע הוא 77 דציבל (במרחק 10 מ', ויש תקן שלם כיצד למדוד. זה המכסימום, כי לאופנועים קלים התקן יותר נמוך). כמובן שמי שרוכב על האופנוע סופג הרבה יוצר רעש ונזק לבריאות, הרי עוצמת הרעש פוחתת היחס הפוך לריבוע המרחק.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

@Ido12 בבקשה, עוד סרטון שמישהי מהקבוצה של הפייסבוק של השכונה שלי העלתה.

עכשיו בוא תסביר לי אתה איך זה בגבולות הנורמה ולא מהווה מטרד. הסרטון צולם מקומה מאוד גבוהה.

אגב, הסתכלתי ב"פול-גז". בחיים לא ראיתי קומץ כל כך גדול של בורים, מנותקים וחיים בסרט כמו האנשים שמגובבים שם.

עד שהתופעה בסרטון לא תיפסק, אני אמשיך לאחל להם להתהפך ולמות. וכן, אני מכליל. הרוכבים עושים מה שבא בזין שלהם.

ואני לא מאשים אותם - אין אכיפה. אבל לשמחתי אני לא צריך להתאמץ עם האיחולים שלי יותר מדי, נראה שהם עושים את זה בעצמם:

image.thumb.png.10aab7aec8e2b07787927a374c8c862c.png

image.thumb.png.996bcee0e445fe7b33c452cffd085cb4.png

עריכה אחרונה על ידי Fraysa
  • אהבתי 1

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

@Ido12אם אתה נוסע 100 קמ"ש בעיר (והאיילון אינו בעיר) מקומך אינו בכביש, כי אתה אדם מסוכן לסביבה.

לגבי הרעש - התקן האירופי לאופנוע הוא 77 דציבל (במרחק 10 מ', ויש תקן שלם כיצד למדוד. זה המכסימום, כי לאופנועים קלים התקן יותר נמוך). כמובן שמי שרוכב על האופנוע סופג הרבה יוצר רעש ונזק לבריאות, הרי עוצמת הרעש פוחתת היחס הפוך לריבוע המרחק.

יש עיר ויש עיר. 

נחלת יהודה/משה דיין למשל זה גם בתוך העיר,וזה כביש למשל עם 3-4 נתיבים ורחב ומאוד.

יש מספיק מקומות בתוך העיר שאפשר ללחוץ בלי סיכון. 

באמת צריך להסביר שבתוך העיר הכוונה לא מול בתי ספר/גנים?שם אני נוסע על 30. 

כביש עם 4 נתיבים,גדר הפרדה,ראות מעולה קדימה כמו משה דיין. 

תסתכל את הסרטון בתגובה מעלי,כביש עם ראות מעולה,מה הבעיה לתת שם גז ראשון-שני? 

בתור העיר זה לא בהכרח כביש עם נתיב אחד,ומעברי חצייה עליו. 

יש כל כך הרבה כבישים בתוך העיר עם 3 נתיבים+גדר הפרדה.

frasya,יודע מה,מה ששלחת בסרטון כבר באמת מוגזם. 

אם אתה חווה את זה כל לילה באופן קבוע,יכל להבין אותך. 

אולי לקחתי את זה אישית את ה״איחולי מוות לכולם״ ,כי לא כולם לוחצים בעיר בלילה/בוקר מוקדם אז זה נקודה רגישה.

אני אחרי 8-9 בערב פשוט לא עובר את החצי מצערת.

לרוכב בסרטון עדיין לא הייתי מאחל מוות(זאת מילה רגישה,יותר מחבר אחד נהרג על הכלי הזה) 

כל פעם שמאחלים מוות לרוכב,זה עושה רע.

איחול שיגנבו לו תבוקר באופנוע,בכיף.... 

סיימתי את הדיון פה,עושה לי לא טוב. 

אבל כן לקחתי כמה נקודות להבנה.

• רעיון גרוע 1

• תוכן חדש...