Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1190 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לעקוף

לפני 2 דקות, Lior_Django כתב:

אתה מבין מה הבעיה כאן ?

אתה יוצא מנק הנחה שכולם מפנים לך את הכביש. יום אחד לא יפנו לך ואתה עוד תבוא בתלונות.

אגב, אני מפנה לפעמים לא בגלל הרעש, אלא אם אני רואה במראה.

אפילו להפך, אופנוע רועש סתם יעצבן אותי ואני לא אזוז לו ואולי אפילו אזוז לכיוון ההפוך בשביל שלא תעבור לידי.

אני לא אמרתי שמפנים לי את הדרך,אמרתי שהפסיקו לעבור עלי נתיב.

בפקקים מפנים דרך,כי שומעים אותי,עם האגזוז המקורי,לא שמעו ובגלל זה לא טרחו להסתכל. 

זה דיון שלהכנס אליו רק עם מי שנוהג ולא רוכב לא יתן כלום. 

תאמין לי,עברתי החלקה עצמית מכתם שמן ענק שאי אפשר היה לראות אותו,הדבר האחרון שאני רוצה זה תאונה,זה כואב רצח. 

הדבר האחרון שכל רוכב הוא ״מניח״שיפנו לו מקום,אני מניח שכל נהג רוצה להרוג אותי ורוצה רק לברוח,שלא יהיה רכבים מהצדדים שלי. 

אבל עדיין,עם אגזוז שמים יותר לב.

ספריאל,לעקוף מימין על 120 באמצע עיקול זה מטומטם,נכון. 

לעקוף על 120 בכביש ישר מימין,זה לא מטומטם,נגיעה בגז ולא עבר חצי שנייה וסיימת את העקיפה. 

מי שמזגזג בן רכבים על 160 הוא חמור.(אין זמן להגיב)בכביש ישר יצא לי לרכב על 200,אבל שהכביש פנוי בשמאלי ורואים מאות מטרים קדימה. 

הכוונה שלי היית לזגזג שכולם נוסעים על 40-50,ותרכב על 70-80,זה משאיר מספיק זמן להגיב,אני בדרכ תמיד ״המהיר״בפקקים/תנועה איטית ולא רוכב מעל 90 בחיים בכביש עם תנועה יחסית איטית. 

אני באמת לא יודע איזה רוכבים אתם רואים. 

אני כבר חצי שנה לא ראיתי אופנוע שמגזג ב160 בכביש עם הרבה תנועה.

לא ראיתי רוכב אופנוע שמטייל על המדרכה יותר מכמה מטרים לחנייה,או סתם עובר באור אדום כי משעמם לו. 

אני רוכב בעיקר בראשלצ/רחובות/אשדוד,באמת לא רואה יותר מידי שטיות של אופנועים. 

אגב התופעה של האמטי המתאבדים זה לא רק בארץ,זה גם בחול...אני בטוח שאתם רואים את האופנוע שמושך אליו אוכלסיה מאוד ספציפית. 

גם בחול רוב המתפרעים בציבורי זה האמטים. 

אני לא מכיר רוכב המציאות שרוכב כמו בסרטון כמו שאתם מתארים. 

• רעיון גרוע 3
  • תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, Ido12 כתב:

אי אפשר להסביר את זה בכתב,רק מי שגם רוכב וגם נוהג יבין. 

ואני שוב גם נוהג(וספורטיבי,היה שנה מיאטה)אני ראיתי את שני הצדדים. 

עדיין חושב שרוכבים ערניים יותר בכביש. 

כמובן שיש נהגים ברכב מעולים,אבל יש יותר מידי נהגים שאין להם מושג בנהיגה,והם הורגים. 

ללא צל של ספק ובאופן שלא משתמע לשני פנים: אתה צודק. הרי יש מלא נהגים פח ויש מלא רוכבים פח. הכלי זה לא מה שהופך את הנהגים לפח, אלא חוסר השימוש של ההורים שלהם באמצעי מניעה. עכשיו כשזה בצד אני כן חושב שנגעת בנקודה מאוד נכונה ועדיף לדון על ההבדלים שלא בהכרח תלויים בנהג מסוים אלא יותר בכלי ובאותו נהג על שני כלים.

רוכבים פי מיליון יותר עירניים ונהגים לרוב חולמניים. לדעתי זה מגיע מובנה עם ההעדפה לרכב. אנשים קונים רכב מתוך נוחות ורצון לבטיחות. הנוחות הזו מראש הופכת את הנהיגה למאוד רגועה (לרוב) מה שמביא לחוסר ריכוז. רכב כיום גם מאפשר חוסר ריכוז למען האמת. לא רק זה, אלא שהמון רכב מעצם היותו גדול יותר מאפשר לנהגים רבים לחוש לגיטימציה לדרוס רוכבים או נהגים ברכב קטן מהם. זו תופעה שלא ברורה לי בכלל אבל ראיתי אנשים זהים נוהגים על רכבים קטנים ועל ג'יפים מאסיביים וזה חד משמעית מתרחש. אשליית הבטיחות והגודל מקנים לנהגים רבים שינוי בהתנהגות/זהירות. 

אצל הרוכבים גם יש בעיה שמושרשת בעצם הכלי. זה כלי שמראש רוב האנשים קונים אותו כדי לבצע עבירות תנועה (כלומר כדי להגיע מהר ובשביל חייבים עבירות תנועה). בוא לא ניתמם, אין רוכב אחד שלא עושה LANE SPPLITING, אין כמעט רוכבים שלא עומדים באמצע על שני נתיבים כשהם ראשונים ברמזור, אין כמעט רוכבים שמפנים לי את הנתיב השמאלי ובוודאי שלא בעיר ואין כמעט רוכבים שיעמדו אחריי ברמזור כשברור לשנינו שאני נוסע מהר יותר כשיש ירוק. אז מראש, מי שקונה דו"ג קונה אותו כדי לנוע יותר מהר וכתוצאה מכך הוא חייב להיות יותר מרוכז. כתוצראה מכך הוא גם בהכרח מבצע יותר עבירות. הרי לנסוע עם אור גבוה בהכרח פוגע בנהגים אחרים, אבל הרוכב אומר "על הז*ן שלי נהגים אחרים העיקר שלי יהיה סבבה" וזה המקור. כדי להצדיק אפשר לספר על בטיחות, אבל זה חרטוט שמספרים כדי להצדיק את זה שרוב הרוכבים פשוט רוצים לנוע הכי מהר שאפשר בלי שיפריעו להם או חלילה יצטרכו להאט ולתת למישהו לעבור לפניהם. זה בעצם מגיע עם הכלי, כי זה סגנון הנהיגה שהוא מתווה. הרי אם רוכב היה רוכב במהירות דומה או קצת יותר גבוהה מהתנועה ובמרכז הנתיב הוא לא היה צריך לא אור גבוה ולא רעש חזק. אז זה לא שקר להגיד שזה תורם לבטיחוות, אבל זה בעיקר תורם לבטיחות כשרוכבים בצורה נמרצת בוא נאמר. 

לפני שעתיים, Ido12 כתב:

סטינו לגמרי מהנושא,הדיבור על אגזוז רועש זה בישביל הבטיחות שלך. 

מי שסתם עושה רעש בשכונה בסיבובים,הוא חלאה ולא רוכב. 

זה בידיוק ״אותו משחק״ברכבים,יש נהגים שסתם עושים רע בנס הרים/מפגשים,ויש את הנהגים שנוהגים ספורטיבי. 

מספיק כמה בעייתים בישביל להרוס לכל השאר. 

אני מבין לחלוטין ומקבל איך הרעש מונע מאנשים לעלות עליך. אבל עם יד על הלב, הוא לא גם תורם לך בעקיפות?

אני יכול להגיד לך שכשאני נוסע ברכב עם האור הלבן סטייל קסנון, אפשר לטעון שזה יותר בטיחותי כי זה מאיר את הדרך טוב, אבל זה יהיה 90% חרטוט. הדבר הכי טוב בקסנונים זה שהאור הגבוה שלהם בהיר מאוד וזה מזיז נהגים אדישים מהשמאלי מצוין, הרבה יותר מהאורות הצהובים ברכב הישן שלי. אז בלי לייפות את המציאות על אף שזה לכאורה תורם לבטיחות, הסיבה שאני אוהב את הרכב עם האורות הלבנים היא כי הם מצוינים בלהעיף אחרים מאיפה שבא לי לנסוע. אותו דבר פילטר פתוח ובלה בלה. 

הרי אם אני הייתי נוהג במהירות דומה או קצת יותר גבוהה מהתנועה גם לא הייתי צריך לא אגזוז מרעיש ולא אור שמסנוור נהגר כשהוא באור גבוה.  אז זה לא שקר להגיד שזה תורם לבטיחות, אבל זה בעיקר תורם לבטיחות כשנוהגים בצורה נמרצת בוא נאמר.

• אהבתי 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Ido12 כתב:

דיי, דיי להיות מתחסד וצדיק כמו אמא תרזה. 30 שנים אני רוכב על אופנועים. מרביתם גאונים של אמא שעושים מה שבא להם על הכביש. לא פלא שבמדינת ישראל מתו יותר אנשים על הכבישים מאשר מלחמות. לא פלא שרוכבי אופנועים נפגעים ביחס גבוה מאוד לכמות שלהם מכלל משתמשי הכביש. לא פלא שמחיר פוליסת הביטוח היא כמו שהיא. מי שאוכל אותה אלה הם הרוכבים המתונים והשפויים כמוני. אפשר לרכוב מבלי להשתולל ומבלי לסכן אף אחד. אל תבלב בשכל. אגוז רועש זה בכדי לפצות על איבר מין קטן או חוסר און מיני או לקבל צ'ומי שאבא ואמא לא העניקו לילד. אני רוכב על הארלי עם אגזוזים מקוריים ומבסוט עד השמיים ובחזרה. האגזוזים הרועשים היו גומרים אותי בכביש בהם יש גדר הפרדה מבטון. גלי הקול מתנגשים בבטון וחוזרים אלי עד כדי כך שזה מצריך אטמים. רכיבה במצב כזה ללא אטמים פוגעת ותפגע בשמיעה.

תקרא לי איך שאתה רוצה. אני רוכב גם וגם מזה 30 שנים. כאשר אתה ברכב ולא יכול לעשות על הכביש מה שבא לך כמו שאתה על אופנוע אתה מגלה הרבה תבונות חדשות.

לפני 5 דקות, ניקו פ. כתב:

אצל הרוכבים גם יש בעיה שמושרשת בעצם הכלי. זה כלי שמראש רוב האנשים קונים אותו כדי לבצע עבירות תנועה (כלומר כדי להגיע מהר ובשביל חייבים עבירות תנועה). בוא לא ניתמם, אין רוכב אחד שלא עושה LANE SPPLITING, אין כמעט רוכבים שלא עומדים באמצע על שני נתיבים כשהם ראשונים ברמזור, אין כמעט רוכבים שמפנים לי את הנתיב השמאלי ובוודאי שלא בעיר ואין כמעט רוכבים שיעמדו אחריי ברמזור כשברור לשנינו שאני נוסע מהר יותר כשיש ירוק. אז מראש, מי שקונה דו"ג קונה אותו כדי לנוע יותר מהר וכתוצאה מכך הוא חייב להיות יותר מרוכז. כתוצראה מכך הוא גם בהכרח מבצע יותר עבירות. הרי לנסוע עם אור גבוה בהכרח פוגע בנהגים אחרים, אבל הרוכב אומר "על הז*ן שלי נהגים אחרים העיקר שלי יהיה סבבה" וזה המקור. כדי להצדיק אפשר לספר על בטיחות, אבל זה חרטוט שמספרים כדי להצדיק את זה שרוב הרוכבים פשוט רוצים לנוע הכי מהר שאפשר בלי שיפריעו להם או חלילה יצטרכו להאט ולתת למישהו לעבור לפניהם. זה בעצם מגיע עם הכלי, כי זה סגנון הנהיגה שהוא מתווה. הרי אם רוכב היה רוכב במהירות דומה או קצת יותר גבוהה מהתנועה ובמרכז הנתיב הוא לא היה צריך לא אור גבוה ולא רעש חזק. אז זה לא שקר להגיד שזה תורם לבטיחוות, אבל זה בעיקר תורם לבטיחות כשרוכבים בצורה נמרצת בוא נאמר. 

לא עושה אף אחד מהדברים שאתה מציין. אתה מבין, אני רוכב על הארלי עם כל המזוודות והציוד. אופנוע כזה פלוס רוכב עובר משקל של חצי טון. מצטער, אני מתנייד על הכביש כאילו אני רוכב. לא ממהר לעקוף, מאותת, מתבונן כמה פעמים ואז עוקף או משנה נתיב. שעומדים ברמזור אני מחכה כמו דרדלה מאחורי המכונית ולא מנסה לעקוף או להשתחל. או שזה הגיל או שזאת פשוט הבנה של המגבלות של האופנוע. אבל זה גם הגיל והתבונות שבאות איתו. ממש לא משנה אם נהיה בבית 10 דקות לפני או אחרי. העיקר שנגיע. אשפר להיהנות על אופנוע גם משיוט של 100 וקצת קמ"ש. גם ככה ההאופנוע שלי לא מתלהב ממהירויות של 130 ומעלה. 

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex
  • אהבתי 4

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, Cerebral Cortex כתב:

דיי, דיי להיות מתחסד וצדיק כמו אמא תרזה. 30 שנים אני רוכב על אופנועים. מרביתם גאונים של אמא שעושים מה שבא להם על הכביש. לא פלא שבמדינת ישראל מתו יותר אנשים על הכבישים מאשר מלחמות. לא פלא שרוכבי אופנועים נפגעים ביחס גבוה מאוד לכמות שלהם מכלל משתמשי הכביש. לא פלא שמחיר פוליסת הביטוח היא כמו שהיא. מי שאוכל אותה אלה הם הרוכבים המתונים והשפויים כמוני. אפשר לרכוב מבלי להשתולל ומבלי לסכן אף אחד. אל תבלב בשכל. אגוז רועש זה בכדי לפצות על איבר מין קטן או חוסר און מיני או לקבל צ'ומי שאבא ואמא לא העניקו לילד. אני רוכב על הארלי עם אגזוזים מקוריים ומבסוט עד השמיים ובחזרה. האגזוזים הרועשים היו גומרים אותי בכביש בהם יש גדר הפרדה מבטון. גלי הקול מתנגשים בבטון וחוזרים אלי עד כדי כך שזה מצריך אטמים. רכיבה במצב כזה ללא אטמים פוגעת ותפגע בשמיעה.

תקרא לי איך שאתה רוצה. אני רוכב גם וגם מזה 30 שנים. כאשר אתה ברכב ולא יכול לעשות על הכביש מה שבא לך כמו שאתה על אופנוע אתה מגלה הרבה תבונות חדשות.

לא הבנתי מה אתה מנסה לומר. 

חסיד לא,אני גם חוטא ביציאות בפול גז מרמזורים/משכיב בפניות נמוך שאין רכבים לידי והכביש טוב. 

על אופנוע יש יותר חופש תנועה,זה ברור....ו? 

אתה חושב שעדיף לסוע בן רכבים בפקקים מאשר לרכב על 70 בשול? 

אתה חושב שיותר בטוח לרכב על 110 מאשר 140 בתנועה זורמת? 

אתה עם הארלי,זה כמו רכב ורואים אותך במראה. 

על אופנוע רגיל לא. 

אם אתה חושב ששמים אגזוז בגלל ז קטן,אתה לא מחובר. 

תרכב פעם אחת על טוסטוס חשמלי,תבין לבד כמה להיות שקט זה מסוכן על דו גלגלי.

ועדיין,אפילו בהארלי שלך אם תשים אגזוזים תשים לב ישר שישימו לב אלייך יותר. 

אשכרה משהו חושב שאין יותר ערנות לסביבה שיש מאחורה אופנען עם אגזוז?נו באמת. 

אני שם לב שאנשים מורידים את הטלפון מהיד שאני מתקרב אלהם מפחד. 

בלי להעליב,רוכב הארלי זה רוכב על רכב. 

אי אפשר לרכב איתו כמו על אופנוע נייקד/טרייסר/אדוונצר וכו.

עריכה:פספסתי את החלק שרשמת שברכב אי אפשר לעשות מה שבא לך,חסר רכבים שחותכים על השוליים/מזגזגים בתנוע יחסית צפופה?

מי שרוצה להתשולל ישתולל גם עם לנסר.

עריכה אחרונה על ידי Ido12
  • רעיון גרוע 1
פורסם
לפני שעתיים, Ido12 כתב:

(אין זמן להגיב)בכביש ישר יצא לי לרכב על 200,אבל שהכביש פנוי בשמאלי ורואים מאות מטרים קדימה. 

תשמע - גם אתה לא מראה חוכמת יתר.

אתה חושב הכביש ישר ושרואים מאות מטרים קדימה. אבל במהירות הזו, כשנהג שמתכנן עקיפה ומציץ במראה הוא לא רואה אותך, ואם הוא רואה משהו זה איזה אור קלוש במרחק כמה מאות מטרים - ויוצא לעקיפה - ואז אתה נכנס בו מאחור וזה הסוף שלך.

היה איש חכם - אאל"ט קוראים לו וינסטון צ'רצ'יל (אבל אולי צריך תיקון) שאמר שאם לא היו בעולם גברים בני 18 לא היו מלחמות. אתה שייך לאותה קבוצת אוכלוסיה שנוטה לקחת סיכונים מיותרים. כנראה שאי פעם כשהיינו הומו ארקטוס זה היה טוב כדי להרשים את הנקבות. אבל אנחנו לא שם, ועם האמצעים המודרניים זו שיטה די טובה כדי לעצור את השרשרת הגנטית שלך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 דקות, sperial כתב:

תשמע - גם אתה לא מראה חוכמת יתר.

אתה חושב הכביש ישר ושרואים מאות מטרים קדימה. אבל במהירות הזו, כשנהג שמתכנן עקיפה ומציץ במראה הוא לא רואה אותך, ואם הוא רואה משהו זה איזה אור קלוש במרחק כמה מאות מטרים - ויוצא לעקיפה - ואז אתה נכנס בו מאחור וזה הסוף שלך.

היה איש חכם - אאל"ט קוראים לו וינסטון צ'רצ'יל (אבל אולי צריך תיקון) שאמר שאם לא היו בעולם גברים בני 18 לא היו מלחמות. אתה שייך לאותה קבוצת אוכלוסיה שנוטה לקחת סיכונים מיותרים. כנראה שאי פעם כשהיינו הומו ארקטוס זה היה טוב כדי להרשים את הנקבות. אבל אנחנו לא שם, ועם האמצעים המודרניים זו שיטה די טובה כדי לעצור את השרשרת הגנטית שלך.

אתה מפספס פרט אחד. 

אופנוע בולם הרבה יותר טוב מרכב(טוב..שוקל 200 קילו)אופנוע סביר בולם כמו פורש. 

נו ונגיד וראית רכב מרחוק עובר נתיב,אתה חושב שזה כמו רכב?

לבלום 200- קילו זה לא כמו לבלום 2 טון.

והיכולת תמרון שונה לגמרי. 

זה לא מקרה מסוכן בכלל,וקרה לי כמה פעמים והיה מרווח בטחון שסמי טריילר תעבור בו.

ברור שלא רואים אותך במראה שאתה על 200,בגלל זה מביטים רחוק וזה לא מצב מסוכן בכלל,מה שכן מפחיד זה שיעוף עלייך אבן קטנה במהירות הזאת הרבה יותר מרכב מרחוק שיעבור נתיב. 

מיותר לגמרי לדון על רכיבה עם נהגים או עם רוכבים על הארלי שזה פיקנטו על גלגלים. 

מי שגם רוכב,וגם נוהג...יבין. 

מי שלא פשוט לא. 

זה כמו לדבר על צרות של נהג אוטובוס שלא נהגת באוטובוס. 

• רעיון גרוע 2
פורסם

אני לא מתיחס לצרות של האופנוען. אני מתיחס למצבים שאליהם הוא מכניס אותי. וההתנהלות של אופנוענים שאני פוגש - הן בעיר והן בכביש המהיר - מעידה על שני דברים - אני ואפסי עוד, והתעלמות מוחלטת מהסביבה. מאוד לא חכם כשאתה חשוף ב-200 קמ"ש, וגם ב-50.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

באופן כללי 

בתור אחד שגם לו חשוב נושא הרעש 

פעם בדקתי את הנושא והתברר לי שיש דבר כזה שנקרא חלונות כפולים (כמו במטוס)  לבית

זה מבודד רעשים בצורה של 99%

בהרבה בתי מלון שממוקמים במרכזי הערים משתמשים בזה אתה בהלם מהשקט שמה

יכול לעבור מסוק ליד הבית ובקושי תשמע

אז אני אומר במקום להקים משמר לאומי  או משטרת הורים או איך שקראת לזה 

אם הנושא מדיר שינה מעינך פשוט שים כמה  אלפי שקלים ותחליף את החלון בצד שפונה לחזית לכזה תאמין לי מאותו יום לא תחשוב על זה אפילו

זו עיצה פרקטית

מה שנקרא  אם אתה לא יכול לשנות את המציאות - תחיה איתה 

כי בא : הערסים לא הולכים להיעלם מכאן בכל יום מתווספים אליהם עוד ,זה מועדון יוקרתי וחבר מביא חבר  ....

ולמשטרה יש מליון דברים לפני זה 

עד אז שפר את איכות חיייך  

עריכה אחרונה על ידי ידני
  • רעיון טוב! 1
פורסם

ובוא נקים גדרות תייל סביב הבית עם כלבי שמירה, שמעתי שזה עובד מצויין בבתי סוהר, וככה לא יפרצו לך לבית. הרי למשטרה יש מליון דברים, וככה תשפר את איכות החיים שלך.

רשמתי בעבר וארשום שוב.

הרוע בעולם זה לא בגלל אנשים רעים, זה בגלל האנשים הטובים שעמדו מהצד ולא עשו כלום.

• אהבתי 7

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 10 שעות, Ido12 כתב:

אתה מפספס פרט אחד. 

אופנוע בולם הרבה יותר טוב מרכב(טוב..שוקל 200 קילו)אופנוע סביר בולם כמו פורש. 

נו ונגיד וראית רכב מרחוק עובר נתיב,אתה חושב שזה כמו רכב?

לבלום 200- קילו זה לא כמו לבלום 2 טון.

והיכולת תמרון שונה לגמרי. 

אתה מתייחס רק לפרט אחד, המשקל

יש בבלימה הרבה יותר גורמים ממשקל ומחיפוש קצר בגוגל אתה טועה - המרחק עצירה המומצע של אופנועים גדול משל רכב.

רכב אולי שוקל הרבה יותר, אבל יש לו גם הרבה יותר שטח מגע בכביש (4 גלגלים שמנים במקום 2 רזים), יש לו הרבה יותר ברקסים, הוא לא מתהפך קדימה אם הוא בולם מהר מידי (אולי מחליק קצת, אבל רכבים מודרנים כבר יודעים לעבוד עם זה גם אם הנהג לא. ואגב החלקה - אם אתה מחליק קצת על אופנוע במהירות כזאת אתה גמור) וגם אם אתה לא מתהפך קדימה, אתה מוריד מלא משקל מהגלגל האחורי ואז הוא בקושי תורם לבלימה.

וגם לרכב יש יותר גרר אווירודינמי(פרופיל יותר גדול), על 200 אם אתה מוריד רגל מהגז אתה מאט מהר מאוד.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 40 דקות, Sparrow420 כתב:

אתה מתייחס רק לפרט אחד, המשקל

יש בבלימה הרבה יותר גורמים ממשקל ומחיפוש קצר בגוגל אתה טועה - המרחק עצירה המומצע של אופנועים גדול משל רכב.

רכב אולי שוקל הרבה יותר, אבל יש לו גם הרבה יותר שטח מגע בכביש (4 גלגלים שמנים במקום 2 רזים), יש לו הרבה יותר ברקסים, הוא לא מתהפך קדימה אם הוא בולם מהר מידי (אולי מחליק קצת, אבל רכבים מודרנים כבר יודעים לעבוד עם זה גם אם הנהג לא. ואגב החלקה - אם אתה מחליק קצת על אופנוע במהירות כזאת אתה גמור) וגם אם אתה לא מתהפך קדימה, אתה מוריד מלא משקל מהגלגל האחורי ואז הוא בקושי תורם לבלימה.

וגם לרכב יש יותר גרר אווירודינמי(פרופיל יותר גדול), על 200 אם אתה מוריד רגל מהגז אתה מאט מהר מאוד.

זה לא נכון. 

רכבת על אופנוע? 

אופנוע מאט 200-50 קמש  מהר יותר מרכב ממוצע,יותר בכיוון של פורש עם ברקסים קרמיים. 

רכב עוצר מהר יותר במהירות נמוכה עירונית,כי המהירות נמוכה=יציבות נמוכה.(בידיוק הפוך מרכב)

איזה קטע,יש היום abs,גם באופנוע נגמר העידן של נעילת גלגל קידמי ולהמרח ליפני עשור. 

ואם מתהפך קדימה הכוונה שלך לסטופי,אתה צריך ממש לרצות לנסות את זה בישביל להתהפך קדימה,סתם ככה זה לא קורה. 

נכון שבאופנוע שאתה בולם 90% מהבלימה תלוי בברקס קידמי כי האחורי בלי אחיזה.(כמו שאמרת משקל עובר קדימה) 

גם ברכב זה המצב. 

אופנוע זה לא כמו רכב,מהירות=יציבות. 

זה לא כמו רכב,ובגלל זה מיותר לדון עם נהגים על דו גלגלי. 

זה פשוט לא דומה. 

אישית,קרה לי כמה פעמים רכב שיצא לעקיפה ש״טסתי״וזה פשוט לא קרוב אפילו קצת למצב בעייתי. 

אי אפשר להסביר את זה. 

רכב זה כמו סמי טריילר  בהשוואה לאופנוע(להוציא מהמשוואה הארלי/גודולווינג למניהם) 

עריכה אחרונה על ידי Ido12
פורסם (נערך)
בתאריך 25.10.2022 בשעה 02:11, ידני כתב:

חלונות כפולים (כמו במטוס)  לבית

זה מבודד רעשים בצורה של 99%

זה לא עוזר כשרוצים לפתוח חלונות (תלוי בבית, זה יכול להיות המצב הרגיל בד"כ), או בחצר, או סתם ברחוב.

ומי יממן, קרן האופנוענים הרועשים? :)

סליחה ל-Cerebral Cortex שאולי לא מהרעשנים, אבל אני תוהה... למה אופנועים חוקיים בכלל לנסיעה בכביש? למי שנוסע עליהם כיף, אבל לאור ההתנהלות של מספיק מהם, יש לזה תועלת ברמת החברה?

אם המשטרה לא אוכפת רמות רעש (וצורת נהיגה, אבל זה לדיון אחר), אולי שיוגבלו רק למסלולי ספורט ייעודיים. זה יפשט אכיפה: אופנוע בכביש = הורדה. שיאפשרו רק קטנועים, לשיפור קיבולת תנועה בתוך ערים.

אגב, זו בעיה לא רק בארץ. משהו מקרי מבריטניה:

https://reaction.life/lets-end-the-menace-of-excessive-motorbike-noise

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם
בתאריך 25.10.2022 בשעה 07:07, לירון .ה. כתב:

הרוע בעולם זה לא רק בגלל אנשים רעים, זה גם בגלל האנשים הטובים שעמדו מהצד ולא עשו כלום.

כאילו,  יש גם  את החלק של הרעים

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם

רוצה אחד יותר טוב

"או שאתה מת כגיבור, או שאתה חי מספיק זמן כדי לראות את עצמך הופך לנבל"

הארווי דנט.

רוע משחיט ומושך. נותן לך תחושת כוח מזויפת.

• אהבתי 2

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 3 שעות, לירון .ה. כתב:

רוצה אחד יותר טוב

"או שאתה מת כגיבור, או שאתה חי מספיק זמן כדי לראות את עצמך הופך לנבל"

הארווי דנט.

רוע משחיט ומושך. נותן לך תחושת כוח מזויפת.

"זה לא מי שאני מתחת אלא מה שאני עושה שמגדיר אותי". 
ברוס ויין.
"טירוף כמו שאנחנו מכירים אותו הוא כמו גרווטיציה. כל מה שנדרש הוא דחיפה קטנה". 
הג'וקר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...