Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אפתח ואציין - 2 מטרות עיקריות לשרשור זה:

1. לספר על ההליך שעברתי מבחינת דיטיילינג ראשון לרכב (תמונות יופיעו גם בסוף)

2. לספר על ציפוי OPTI COAT, ולעדכן עם הזמן האם החומר הזה מצדיק את עלותו היקרה

--

בבוקר של ליל הסדר, לקחתי את הבראבו שלי לטיפול אצל אלון מ VIVIDETAILING

הגעתי אליו דרך הפורום הזה, לאחר שחבר אחר בפורום (צ'יפופו) שלח לי לינק למדריך מאוד מפורט שפורסם בפורום זה בעבר, ע"י אלון. אגב, ממליץ בחום לכל המתחילים בינינו לעבור על המדריך הזה, שלא ברור לי איך הוא לא דביק...

הטיפול כלל פלסטלינה, פוליש דו-שלבי, חידוש פנסים, ניקוי קיטור פנים, ויישום ציפוי* לרכב.

בנוסף, יש פאקים בצבע הרכב (צלקת על מכסה המנוע עוד מהבעלים הקודמים שלא ברור כיצד נגרמה, שאריות לכה סביב הפנסים עקב טיפול לקוי שלי), והטיפול בהם לקח לא מעט זמן מעבר לזמן הטיפול הנ"ל.

(*)למי שלא יודע מה זה ציפוי (כמוני עד כמה ימים לפני הטיפול אז Murzilka היקרה לליבי הדביקה אותי בחיידק הOPTI COAT) - מדובר בחומר שמיישמים על צבע הרכב, בסביבה נקיה ורק כאשר הצבע במצב מצוין (מומלץ לאחר פוליש), הציפוי מתקשה ומהווה שכבת הגנה לצבע, שאמורה לשמור עליו מפני שלל מפגעים. מקריאה בפורום כאן וברחבי הרשת קיבלתי את הרושם שזה לא גימיק אלא דבר אמיתי, והיות ואני תכננתי לעשות פוליש אצל אלון הבנתי שאם אני מיישם ציפוי אז צריך לעשות זאת עכשיו - רכשתי את הדבר הזה במחיר יקר-עד-כדי-גיחוך של 440 שקלים למזרק של 20 מיליליטר (מסתבר שהחומר הזה הוא יהלום גרוס או משהו, אחרת לא מבין מאיפה הם באו עם המחיר) והגעתי איתו לאלון. בנוסף אציין משהו שדי הרגיז אותי - למרות שהחומר יקר מאוד, ומגיע מעט ממנו, במזרק שקיבלתי היו 18 מ"ל בלבד, זה היה מאוד מעצבן מהבחינה העקרונית, שכן החומר הזה כאמור יקר להחריד מלכתחילה.

הגעתי לאלון ב0930 בבוקר ליל הסדר. השטיפה הראשונית והפלסטלינה לקחו מעט זמן יחסית, אבל אז היו כמה אינטרפטים אישיים של אלון מ'עסק צד' נוסף שלו, ולאחר מכן התחיל הליך הפוליש שהיה מאוד יסודי - מעבר ראשון ולעיתים שני עם פוליש גס, לאחר מכן עם פוליש עדין יותר. 90% מהסווירלים נעלמו, אלו שנשארו ניתן לראות רק עם פנס שמאיר עליהם ישירות (בשמש, אני לא מצליח להבחין בכלום).

לאחר הפוליש הדו-שלבי שהיה בבירור אוכל הזמן העיקרי, התחלנו ליישם יחד את הציפוי, כאשר אלון מיישם אותו ואני 3 דקות מאחוריו מבצע באפינג עדין עם מיקרופייבר שסופג את שאריות הציפוי שלא נספג בצבע. בתום המעבר הראשון על הרכב, אלון ביצע ניקוי קיטור לפנים הרכב, ולאחר מכן התחלנו במעבר שני על כל הרכב עם הציפוי. שני מעברים מלאים וקפדניים על הרכב השאירו אותנו עם מזרק המכיל 10 מ"ל נוספים. כך שבהנחה שאת שארית הציפוי אמכור, עלות של 220 שקלים לציפוי נשמעת הרבה יותר סבירה, ואם החומר באמת יבצע את מה שהוא אמור לבצע - העלות תצדיק את המוצר מבחינתי.

השעון כבר מורה על 1900, ואלון לא מוכן לעזוב את הרכב ומתעקש לנקות את הצמיגים למרות שאני מסביר לו שאני מחליף את כל הרביעייה בקרוב, מבחינתו הרכב יוצא מהבית שלו מדוגם ולא מעניין אותו הרציונל. בחור יסודי כבר אמרתי?

בשעה 1930 יצאתי ממנו בטיסה קלה אל עבר חיפה, הגעתי לבית משפחת אשתי בבגדי סחלה כאשר הם והוריי כבר נמצאים שם מדוגמים ומצוחצחים, כשהם ראו אותי מגיע לסדר פסח במכנס מנומר חולצה קרועה וכפכפים הם צחקקו, ובצדק :)

שבוע עבר, הרכב נראה טוב מאוד, טיפות הגשם בחוץ מסתדרות על פח הרכב כמו חיילים סוביטיים (צירפתי תמונות).

אציין עוד שאפילו עכשיו אני עדיין לא לגמרי מבין האם הציפוי הזה הוא דבר אמיתי או וודו, מצד אחד הן אלון והן המון אנשים נוספים מרחבי הרשת טוענים ומעידים שהציפוי הזה באמת עושה משהו, מצד שני בתור אדם ריאלי לחשוב ש8 מ"ל של חומר שקוף יכול להגן על שטח פנים של רכב בצורה שמתארים נשמעת לי הזויה! אעדכן עם הזמן את ממצאיי.. כאמור עם חלוף הזמן אעדכן בשרשור זה את מצב צבע הרכב, והאם נראה שהציפוי עשה משהו או האם זה סתם גימיק.

שורה תחתונה: 10 שעות עבודה ברוטו (~8 נטו), 1100 שקלים לטיפול ועוד 440 עלות הציפוי (או 220 בהנחה שאמכור חצי ממנו).

מבחינתי מדובר בלא מעט כסף (עלות אחזקה שנתית של הרכב הקודם שלי...) - ועם זאת מבחינת עבודה המחיר מצדיק את עצמו והעברתי את הכסף לאלון בשמחה, הוא הרוויח זאת ביושר. מדובר באדם ישר, הגון, ומקצוען אמיתי. אין לי ספק שאחזור אליו בעתיד.

לינק לאלבום תמונות מהטיפול, ותמונות לאחר גשם כשבוע לאחר הטיפול.

--

אור

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחדש, עבודה יפה! 8)

Opti-Coat - אני מבין שלא מעט שואלים את עצמם אם זה גימיק או לא ומביעים ספקות. זה טבעי, בייחוד בסביבה הישראלית. זה מוצר של חברת Optimum, הלא היא האם של ONR המהולל (ושל מוצרים מעולים אחרים). הרעיון של הציפוי הוא כמו וקס או אוטם - רק שהעמידות שלו ארוכה יותר (הרבה יותר), ומושגת באמצעות תגובה כימית בין הציפוי לצבע. זה הכל. לא וודו, לא גימיק.

פורסם (נערך)

נראה טוב!

ממש טוב.

ולמזלך (פ"ש) הצבע שלך לא גבשושי כמו ברכבים אסיאתיים (כמו אצלי, לדוגמה) אז בכלל אפקט המראה נראה טוב.

רק באמת שלא הבנתי איפה קנית את הציפוי ב440 ש"ח... הרקולס כבר חצי שנה מוכרים אותו ב-250- 280 ש"ח :shock:

ומסקנה אישית שלי- אני צריך שכבה שניה על הגג (לפחות) :)

ועוד שני דברים קטנים-

1. בד"כ ממליצים לא לחשוף את הרכב ל"אלמנטים" במשך 24 שעות אז אני לא מבין איך הבחור נתן לך לנסוע אחרי כל העבודה הקשה הזו

2. כשעברת עם המגבת 3 דקות אחרי לא נראה לי שספגת משהו כי מהנסיון שלי אין מה לספוג (ראבק, 7-8 מ"ל לכיסוי של כל הרכב). זה יותר בכיוון של לשטח נקודות גבוהות, ואני לא יודע כמה אפשר להשיג את זה בליטוף עדין. אני הייתי צריך ממש לשפשף (יחסית למה שאפשר לקרוא לו מעבר עדין)

עריכה אחרונה על ידי I.G

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

לא יודע אם אפשר להגיד תתחדש אבל הרכב נראה כמו חדש!

התוצאה מדהימה.

איך עכשיו שומרים על זה לאורך זמן? יש טיפול מיוחד מעבר לשטיפה עצמאית ולא במכונות?

פורסם (נערך)

מק׳לאבין, ציפוי הוא ״קצת״ מעבר לווקס/אוטם עם עמידות ארוכה יותר.

יש את עניין הקשיחות המוגברת (9h במקרה הזה), ואת העמידות המוגברת לכימיקלים כאלה ואחרים.

אור, לצערי לא מצליח להכנס לתמונות דרך האייפון.

1100 שקלים לטיפול הכולל פוליש דו שלבי, נקיון פנימי,יישום של ציפוי וכו׳, זה אחלה מחיר.

את המזרק קנית בהון תועפות, כמעט כפול מהמחיר של הרקולס, אבל בכל מקרה אין יותר מלאי מהמזרקים הנ״ל (מעבר לכך הפסיקו את ייצור האופטי ועברו לייצור של ציפוי אחר, בעל עמידות מופחתת אך עם מראה ויישום טובים יותר).

לגבי חשיפה לאלמנטים, אכן הרכב צריך ״לשבת״ במשך יום ולא להחשף ללחות ורטיבות.

תתחדש :)

עריכה: איך שומרים מעכשיו?

תחזוקה רגילה של שטיפה ביתית, קוויק דיטיילר אם ממש משעמם, וזהו.

מעל האופטי לא מיישמים כלום, הוא דוחה כל חומר שיבוא מעליו.

עריכה אחרונה על ידי sciPoPo

"יאללה בירי".

פורסם (נערך)

- לגבי המחיר, ידוע שבהרקולס מכרו ב250, הבעיה נעוצה בכך שזה PAST TENSE, קרי אין להם יותר במלאי. מדובר במוצר דור 1, והוא אזל יום לפני שהתקשרתי... בדקתי חיפשתי וכו', היחידים שמצאתי עם המוצר הם אוטוסטור, ומדובר בדור 2 (לא יודע מה ההבדל) והוא אכן יקר יותר באופן משמעותי.

- לגבי הבידוד, את האפליקציה ביצענו במוסך סגור, אך אכן נסעתי משם לאחר כשעה+- מתום הציפוי. הבנתי מאלון שהציפוי מתייבש די בזריזות ושלא צריך להשבית את הרכב, מכאן והלאה קטונתי (ייתכן שהיה צריך להמתין, אני לא מספיק בקיא, מקווה לטוב)

- מבחינת המעבר עם המיקרופייבר לאחר היישום - היו כל מיני 'איים' של אקסטרה חומר בכל מיני אזורים, הבנתי שאם לא מנגבים אותם הם עלולים להתייבש כך ולאחר מכן אי אפשר להסיר אותם בלי לבצע פוליש. שמתי לב שהיו אזורים בהם חיכיתי קצת יותר זמן (עד שהגעתי אליהם) ואז היה הרבה יותר קשה להסיר אותם.

- אתמול חזרתי הביתה וניסיתי איטרציה של שיטת המגבות של צ'יפופו. ONR על QD עם מגבת קוריאנית (איך קוראים למגבות הדקות יותר?), לאחר מכן מעבר נוסף עם Optimum Instant Detailer ומגבת באפינג קוריאנית (זו העבה והפלאפית). יצא נהדר.

נ.ב. מבחינת חידוש פנסים, אני ביצעתי את החידוש המפורסם בפורום (עם היאכט ורניש) וזה עזר אבל היו כמה פאקים. אלון טען שהם נראים 'סבבה והכל' אבל יש כמה אזורים צהבהבים, אז הוא עבר על הפנסים עם פוליש עדין ויישם לאחר מכן אוטם צבע. הפנסים כרגע נראים יותר טוב משמעותית מאשר מה שאני עשיתי עם הלכה. אעדכן מבחינת עמידות בחודשים שיבואו.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אור תודה רבה על המחמאות!

העבודה הייתה קשה אך מספקת במיוחדת, הרכב יפייפה וקיבל את הטיפול הראוי לו.

שתזכה לשנים ארוכות עם הכלה כמו שאתה רגיל עם קודמותיה!

אלון

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

עבודה יפה!

אלון, האם ביצעת מדידות של עובי לכה? (זה דבר שאני בכל אופן מנסה לעשות, בטוח שעל רכבים שאני לא מכיר ולא יודע מה ההיסטוריה שלהם)

מה שאר הציוד שעשית בו שימוש?

אשמח לראות פרוייקטים נוספים.

M-TECH E46

פורסם

למרות שכבר בורכת באפיק תקשורתי אחר, אברך אותך שוב.

נראה אש! איך אני מבסוט שאתה כל כך אוהב את הרכב ומשקיע בו.

ומשהו קטן לאלון, איפה נעלמת קיבינימאט?! היית אמור לבוא למפגש דיטיילינג הראשון, הברזת (סמכתי עליך עם הנרגילה) ומאז לא שמענו ממך.

הכל בסדר?

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

נראה טוב חברים, אני עם Opti Coat 2.0 כבר כמעט שנתיים, עדיין לא ראיתי שינוי כלשהוא מהיום של היישום, אחלה בידינג.

הטיפול היחידי שאני עושה זה שטיפה עם ONR Wash&Wax.

• תוכן חדש...