Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אחרי שיטוטים רבים בפורום וברחבי האינטרנט די נסגרתי על רנו קליאו ידנית 1.2 2011/2012

בהתאם לתקציב כ-40K ורוב הזמן אסע לבד כ-50ק"מ ביום לעבודה אני חושב שזה הרכב האידיאלי בשבילי

כמובן שאשמח לשמוע לחוות דעת אחרות

ישנו רכב אשר בעליו טוען שהוחלפה דלת ימין קדמית בעקבות מכה ואין שום פגיעה אחרת כתוצאה מכך

האם צריך לתת לזה תשומת לב מיוחדת או שזה תקין ואפשר להמשיך הלאה כמובן עם בדיקה וכל הנדרש

תודה מראש

דוד

פורסם (נערך)

לא פירטת הרבה לגבי הצרכים שלך, אומר שלפני שנה הייתי בנעליים שלך והקליאו הגיע גבוה מאוד אצלי ברשימה ואני סבור שהיא אכן אחת הסופר-מיני הכי מוצלחות בשוק המשומשות מבחינת תמורה/מחיר, בשקלול של אבזור בטיחות (יחסית לסופר מיני כמובן) וצריכת דלק.

בזמנו, בדקתי בנוסף את הפונטו-איבו, ואת הפולו החדשה.

בסוף בחרתי באיבו, אני מרוצה מהבחירה.

חבר אחר שלי בחר בקליאו, הוא היה במוסך בשנה האחרונה 3 פעמים והוציא כמה מאות שקלים על בעיות כאלו ואחרות. עם זאת - זה לא אומר שום דבר כי יכול להיות שלי היה פוקס ולו היה ביש מזל... אבל היות ורכשנו את הרכבים ממש יחד לפני שנה זו נשמעת לי כמו אנקדוטה ששווה להעלות (השם הרע של רנו מבחינת אמינות גרמו לי לרדת מהקליאו, ומצד שני גם לפיאט יש שם רע - אבל אני סבור שזה בגלל רכבים מדור קודם...)

בכל מקרה היתרונות של האיבו הם אבזור עשיר יותר בחלק מהדגמים, ומושבים אחוריים שמשטחים בעת קיפול ומציעים נפח תא מטען מכובד מאוד. בנוסף, לטעמי, יש לה מראה יותר מיוחד ויפה בהפרש ניכר.

החסרון המרכזי של האיבו הוא שהרכב חלש, הן בהאצה והן בשיוט (אני על 3100 סל"ד במהירות 100 קמ"ש). איני יודע את הנתונים של הקליאו, אך אני משער שהם יהיו קצת עדיפים.

אם תחליט לבדוק את האיבו, אני ממליץ לך להתמקד בגרסאות דיינאמיק וספיריט - הן מאובזרות מאוד, ומתומחרות לא רע בכלל. היום ראיתי פיאט ממש כמו שלי (SPIRIT) שמגיעה עם מגנזיום, סאנרוף, מחשב דרך, בלוטות' מובנה ועוד כמה פיצ'יפקעס ב45K לפני מיקוח - לא רע בכלל...

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

יש פה סיכום של הקליאו של חבר פורום

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?473758-סיכום-שנתי-16-אלף-ק-quot-מ-עם-רנו-קליאו-III-ידנית!-(סיכום-שנה-שניה-בעמוד-4)

אני נסעתי על האוטומטית אמנם אבל די אהבתי,נוחה,בטיחותית ולפי הסיכום גם די חיסכונית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בטיחות

אמינות

חסכון בדלק

באמצ"ש אני רוב הזמן לבד נוסע לעבודה 25KM בדרך בין עירונית ברובה ובחזרה אותה הדרך בתוספת פקקים, בסופ"שים מדי פעם אמלא את הרכב בחברים אבל זה לא שיקול לכן אפילו חשבתי לחפש גם רכבי מיני שיש להם שוק יד 2 נרחב יותר בתקציב הנ"ל אבל זה בא על חשבון נוחות הנסיעה

התקציב 40K זה אחרי מתיחה שלו ולכן הפונטו איוו לא ממש נכנסת בו. בנוסף הרכבים שמוצעים ביד2 הם עם 20K יותר קילומטראז שזה דבר שאני מיחס לו חשיבות די רבה בבחירת רכב

פורסם

בטיחות

אמינות

חסכון בדלק

באמצ"ש אני רוב הזמן לבד נוסע לעבודה 25KM בדרך בין עירונית ברובה ובחזרה אותה הדרך בתוספת פקקים, בסופ"שים מדי פעם אמלא את הרכב בחברים אבל זה לא שיקול לכן אפילו חשבתי לחפש גם רכבי מיני שיש להם שוק יד 2 נרחב יותר בתקציב הנ"ל אבל זה בא על חשבון נוחות הנסיעה

התקציב 40K זה אחרי מתיחה שלו ולכן הפונטו איוו לא ממש נכנסת בו. בנוסף הרכבים שמוצעים ביד2 הם עם 20K יותר קילומטראז שזה דבר שאני מיחס לו חשיבות די רבה בבחירת רכב

yulianx

קראתי את הסיכום כבר בעבר ומאוד התלהבתי, זה מהווה שיקול בבחירת הקליאו

פורסם

לא יודע לגבי ק"מטראז'ים, תקציב 40K נשמע לי אפשרי לחלוטין (האיבו שאני אמרתי לך פורסמה ב45K והיא מאובזרת מאוד ועם ק"מ הגיוני לגמרי משהו כמו 60K משנתון 2011, קצת מיקוח ואולי זה רלוונטי).

מבחינת הפרמטרים שחשובים לך, האיבו תתאים מאוד. וכאמור - גם הקליאו אחלה בחירה לדעתי.

בטיחות - האיבו והקליאו מגיעות עם האבזור הכי עשיר בקטגוריה

אמינות - תלוי את מי אתה שואל, לי יש נסיון טוב עם האיבו ולחבר רע עם הקליאו, אבל אני בטוח שיש גם הפכים

חסכון בדלק - שתיהן חסכוניות. אשתי (הנהגת על האיבו) עושה 1:13-14 ממוצע לפי חישוב אמיתי, כאשר יש לקחת בחשבון ש1/3~ מהנסיעות בחיפה רוויית העליות

בכל מקרה, כפי שגם אמרתי לפני כן, הקליאו בחירה מצויינת, ואם אין לך בעיה עם פיאט שווה לך להוסיף אותה ולקבל טווח רחב יותר של אפשרויות לבחור מהן.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תודה על ההכוונה

אעשה חיפוש ובירורים בנוגע לאיוו המדוברת ונראה מה ימשוך אותי יותר

למישהו יש תשובות בנוגע להחלפת דלת קדמית ימין בקליאו ומהן ההשלכות של זה

תודה

דוד

פורסם

התקציב 40K זה אחרי מתיחה שלו ולכן הפונטו איוו לא ממש נכנסת בו.

אל תהיה כלכך בטוח, כשחיפשתי רכב, הייתי על סף סיכום על איבו 2011 יד 1 פרטית רובוטית 40000 ק"מ ב40000 שח. ואף ניתן היה להוריד עוד כמה שקלים מטה.. קצת סובלנות, ניתן למצוא, המחיר הראשוני אגב היה הרבה יותר גבוה.

בסופו של דבר ירדתי מהעסקה כי חששתי שהרכב יהיה קטן מידי לצרכים שלי.

אגב, יש לי חיבה גדולה לפיאטים, כאחד שרכב בתוליו היה פיאט אונו שהלך איתו לכל מקום במשך הרבה שנים, בלי תקלות מיוחדות, ובמינימום תחזוקה, תמיד אשמור חסד נעורים.

פורסם

אחרי חיפושים ראיתי פונטו איוו 2010 עם 40000 ק"מ והיא כבר נעלמה מיד 2

אחרי שהייתי די סגור על הקליאו גיליתי את האיביזה 1.4 ידני 2011 באותם מחירים

בהשוואה בין הקליאו לאיביזה מה עדיף?

פורסם

החסרון המרכזי של האיבו הוא שהרכב חלש, הן בהאצה והן בשיוט (אני על 3100 סל"ד במהירות 100 קמ"ש).

:shock::shock:

למה זה קורה ומה זה אומר? (שואל באמת) הרי פיאט לא מייצרים רכבים מאתמול.

בניסאן מיקרה ידנית זה הסל"ד בהילוך רביעי במהירות הזאת, אולי אפילו 3000.

פות"ש,

בשלב מסויים גם אני חיפשתי איבו, הידניות יותר נדירות ומבוקשות מהרובוטיות. זאת תופעה לא נדירה בכלל שככל שהרכב מתיישן (והגיר אירופאי מושמץ) אז הידני נסחר יותר טוב ובמחיר יותר גבוה למרות שכחדש עלה פחות.

בין האיביזה לקליאו, עדיף שתלך לעשות נסיעת מבחן. מלבד זאת, קרא סיכומים שהעלו בעלי רכבים כאלה לפורום (שים לב לשנתון ותת דגם).

סך הכל נשמע לי שהמוכנות שלך לגיר ידני תאפשר לך לרכוש רכב שמור משנתון מתקדם.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

גם אני בהתחלה הופתעתי מהסלד אבל ככה הוא עובד.

האיביזה 1.4 לא רעה,ולדעתי זה עניין של טעם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הסל"ד ככה גם בקליאו, 100 קמ"ש על הילוך חמישי מייצרים כ-3100-3200 סיבובים לדקה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אין לי מושג למה הסל"ד ככה, או יותר נכון - אין לי מושג למה אין הילוך שישי לרכב.... מבחינתי זה אחד החסרונות (היחידים) שלו. מלבד העניין הזה באמת שיש לי אפס תלונות, לאחר שנה של שימוש ו20K קמ. מקווה שלא יצוצו חסרונות בעתיד :)

מבחינת איביזה, שגם אני שקלתי בזמנו (הוא היה הרכב שתכננתי לרכוש עד שהתחלתי לשוטט כאן בפורום) - רכב יפה וסחיר, וכנראה קצת יותר חזק.

אבל - פחות מאובזר (בטיחותית, וגם מבחינת הנדסת אנוש), יקר יותר לתחזוקה (טיפולים וביטוח), נפוץ בטירוף (מבחינתי זה חסרון אבל לאחרים זה יתרון - בדמות סחירות), ואישית הייתי מוטרד מה'גניבות' שלוושל חלפים שלו היות והוא נפוץ בטירוף בקרב אוכלוסיות של אנשים ש... בוא נקרא לזה 'פחות נרתעים מלגנוב'... :o

פורסם

בין האיביזה לקליאו, עדיף שתלך לעשות נסיעת מבחן. מלבד זאת, קרא סיכומים שהעלו בעלי רכבים כאלה לפורום (שים לב לשנתון ותת דגם).

סיכומים על הקליאו מצאתי והתלהבתי על האיביזה לא מצאתי כמעט

מישהו מכיר משהו שיעזור לי?

• תוכן חדש...