Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

רציתי לקנות רכב עם מנוע דיזל בגלל האמינות, חיסכון והמומנט העדיף שלו.

רוב הנסיעות שלי הם בעיר - סדר גודל של 20 דקות נסיעה.

הבנתי שברכבים החדשים יש ממיר חלקיקים שדורש נסיעה במהירות גבוהה יחסית למשך כחצי שעה כדי לבצע ניקוי. עם הנושא הזה כבר החלטתי שאני מוכן להוציא את הרכב לטיול מפעם לפעם לצורך הניקוי.

עכשיו יש טענה חדשה שבנסיעות קצרות המנוע לא מגיע לטמפרטורת עבודה ולכן זה לא בריא לו. בעברי פולו קלסיק דיזל 98 - אני זוכר שמד הטמפרטורה היה מגיע לאמצע הסקלה אחרי כשתי דקות ונשאר שם גם בנסיעה ארוכה.

דיברתי עם מנהל מוסך של סיטרואן והוא אמר שיש להם תוסף מיוחד שהמנוע יודע להוסיף כדי לבצע את הניקוי.

בשיחה עם מוסך רנו נאמר לי שאכן יש להוציא את הרכב לטיול.

ראיתי גם פוסטים של נהגי מוניות שנוסעים בעיר שיש להם בעיה עם הממיר הזה.

מישהו יכול לשפוך קצת אור על הנושא?

מאיזה שנה התחילו עם הממחיר הזה?

פורסם

עד כמה שאני יודע מסנן החלקיקים מותקן ברכבים משנת 2011

נזק למסנן יכול לגרור הוצאה של 10-15 אלף שח !!

עד כמה שאני זוכר מקריאת ספר הרכב , הטמפרטורה שבה מתבצעת ה regeneration היא גבוהה מאוד 500-600 מעלות והיא לא טמפרטורת המנוע (שעון טמפרטורה) אלא טמפרטורת סעפת הפליטה .

כאשר מסנן החלקיקים מראה סימנים של סתימה , (יש חיישן לחץ לפני ואחרי הממיר) מופעלת פעולת regeneration למשך 15-20 דקות בהם המנוע עובד באופן שבו נשרף יותר סולר כדי לעלות את טמפרטורת הפליטה , לכן צריך להיות במהירות מעל 60-70 קמ"ש .

רכב חסכוני לעיר הוא רכב היברידי ! רכבים של טויוטה הם גם אמינים וגם די חסכוניים ,אם כי אני לא בטוח שהעלות הנוספת של הדגם ההיברידי מחזירה את ההשקעה בחיסכון בדלק .

פורסם

ברכב הדיזל שלי יכול לקחת 10 דקות בעיר כדי להגיע לטמפ' עבודה, בוודאי בחורף, והתרמוסטט תקין. ואתה בוודאי מדבר על טורבו דיזל, כך שכאשר המנוע קר יש להיות עוד יותר עדין איתו, ולהימנע משימוש במומנט הנחמד הזה.

רכב דיזל זה פחות בשביל נסיעות קצרות.

אני אכן הייתי הולך על היברידי אם הייתי רוצה את החיסכון בדלק, ונסיעות עירוניות.

פורסם

מה ננעלת על מנוע דיזל לשימושים שציינת?

נסיעה של 20 דקות בעיר? רכב מיני יהיה לא פחות חסכוני (ואולי אף יותר חסכוני) מרכב דיזל מגושם.

גם רכב היברידי יהיה יעיל לשימושים שציינת אם כי יעילות הסוללה אינה במיטבה ללא נסיעות מחוץ לעיר אשר טוענות אותה בצורה אידאלית לרמה המקסימלית. ובכלל, לכל רכב מומלץ לצאת מדי פעם לשיוט נינוח מחוץ לעיר.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נסיעה של 20 דקות בעיר? רכב מיני יהיה לא פחות חסכוני (ואולי אף יותר חסכוני) מרכב דיזל מגושם.

גם רכב היברידי יהיה יעיל לשימושים שציינת אם כי יעילות הסוללה אינה במיטבה ללא נסיעות מחוץ לעיר אשר טוענות אותה בצורה אידאלית לרמה המקסימלית. ובכלל, לכל רכב מומלץ לצאת מדי פעם לשיוט נינוח מחוץ לעיר.

איתמר

מיני זה נחמד כשאתה חי לבד. לא מתאים למשפחה...

אני צריך רכב שמסוגל להסיע 2 מתבגרים ובוגר במושב האחורי.

פורסם
מיני זה נחמד כשאתה חי לבד. לא מתאים למשפחה...

אני צריך רכב שמסוגל להסיע 2 מתבגרים ובוגר במושב האחורי.

עצה שלי ,במצב שלך, רק גז! כיום כבר העסק הזה לא בחיתולים ויש מקומות מוסמכים ומקצועיים לטפל בזה ,ולהקטין כל סיכוי של נזק במנוע ,ע"י זה שההתקנה היא מקצועית ,ובחירת הרכב הנכון להסבה

בצלחה

פורסם

רכב עם הסבה לגז מאבד חלק ניכר מנפח תא המטען עד כמה שאני מבין.

מחיר של טויוטה פריוס הוא כזה שאני אצטרך לרדת עוד יותר בנתונים מה שיביא אותי קרוב יותר לסוף החיים של הסוללות.

דיברתי עם מנהל מוסך של סיטרואן שאמר שיש להם הרכבים תוסף אוראה שעוזר לתהליך של רגנרציה של הממיר. מישהו מכיר את זה? זה קיים בעוד רכבים?

פורסם

בנסיעות כאלו קצרות תהיה בעיה עם המסנן חלקיקים גם אם יש מזרק חמישי ולכן עדיף לפזול לכוון הבנזין או דיזל ישן יותר מ 2012 שאין לו מסנן חלקיקים.

פורסם

דן, אתה יכול להרחיב על המזרק החמישי? הבנתי שניקוי מתבצע בעזרת העלאת טמפרטורה של גז פליטה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

איתמר

אתה לגמרי טועה, להורים שלי יש דיזל, מנוע SDI בנפח 1900. 64 כ''ס שגם בכביש מהיר יודע מה שנקרא לזגזג .

הרכב עושה 1:20 עירוני ( נבדק ) ובנסיעה של 90 1:25 אם לא 1:24.5 +- בגלל שהוא ישן.

380 אלף ק''מ על מנוע מקורי , גיר רגיל שלא נפתח ולא שופץ מעולם. אז מה כלכך רע בדיזל?

פורסם

בדיזל ישן לא היה dpf.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
דן, אתה יכול להרחיב על המזרק החמישי? הבנתי שניקוי מתבצע בעזרת העלאת טמפרטורה של גז פליטה.

יש כמה שיטות האחד היא הוספת פעימת הזרקת פוסט ש המרססי דיזל הרגילים כדי לשרוף דלק בסמנן חלקיקים ואז מתבצע רענון והשנייה היא תוספת של מזרק במיוחד שיושב במערכת פליטה ומרסס סולר לתוך המסנן חלקיקים.

עם מזרק החמישי הזה לא מדללים את השמן מנוע עם סולר וגם מתבצע רענון בנסיעה איטית וערונית אים כי בצורה מוגבלת.

פורסם

תודה על המידע. לצערי בvag זה הוספת פעימת ההזרקה. אני תוהה כמה נזק זה גורם למנוע לטווח ארוך וממתין בקוצר רוח לתום האחריות כדי לתקן את הדבר הזה על ידי פירוק של המסנן.

פורסם
אתה לגמרי טועה, להורים שלי יש דיזל, מנוע SDI בנפח 1900. 64 כ''ס שגם בכביש מהיר יודע מה שנקרא לזגזג .

הרכב עושה 1:20 עירוני ( נבדק ) ובנסיעה של 90 1:25 אם לא 1:24.5 +- בגלל שהוא ישן.

380 אלף ק''מ על מנוע מקורי , גיר רגיל שלא נפתח ולא שופץ מעולם. אז מה כלכך רע בדיזל?

היה לי כזה - פולו קלסיק SDI 1998 - רכב נחמד במישור וקצת מתקשה בעליות בירושלים וחיפה.

הייתי מעדיף משהו טיפה יותר מודרני.

באיזה רכבי יש מזרק חמישי?

האם מישהו יכול לספק רשימה של רכבים ללא DPF?

פורסם
ממתין בקוצר רוח לתום האחריות כדי לתקן את הדבר הזה על ידי פירוק של המסנן.

פירוק DPF מחייב שינוי תוכנה במחשב מנוע לגירסה של Euro 3/4 או למשהו מקוסטם שלא כולל תמיכה ב DPF.

יש מי שעושה את זה בארץ וכמה עולה?

• תוכן חדש...