Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היה לי כזה - פולו קלסיק SDI 1998 - רכב נחמד במישור וקצת מתקשה בעליות בירושלים וחיפה.

הייתי מעדיף משהו טיפה יותר מודרני.

באיזה רכבי יש מזרק חמישי?

האם מישהו יכול לספק רשימה של רכבים ללא DPF?

פשוט שמים הילוך 3 או רביעי, מושכים קצת והכל מסתדר.. חוץ מזה, אם היית תלמיד תיכון לדוגמא כמוני היית שם פול פעם חודש ומתדלק רק עוד חודש וחצי אחרי..

אם היו מציאות של מנועי TDI אפילו בלי בדיקה הייתי קונה.

פורסם

יש לי פינה חמה בלב לרכב הזה - עברתי איתו 9 שנים מיום יציאתו מהסוכנות. נמכר פוחת מ-24 שעות מרגע הפירסום.

ועדיין - זה רכב עם אבזור בטיחות חסר מאוד יחסית להיום (שלא לדבר עם אבזור אחר).

פורסם
....

עם מזרק החמישי הזה לא מדללים את השמן מנוע עם סולר וגם מתבצע רענון בנסיעה איטית וערונית אים כי בצורה מוגבלת.

למה הכוונה "לא מדללים את שמן המנוע עם סולר... " ? איך יש קשר בין הסולר לשמן ??

פורסם

במערכת רגילה ללא מזרק חמישי בתהליך רגנרציה (ריענון מסנן חלקיקים) מוזרק סולר נוסף בשלב מאוחר של תהליך השריפה. הסולר הזה לא מיועד להישרף בצילינדרים אלא במסנן.

עקב כך חלק מהסולר חודר דרך טבעות הבוכנה ומתערבב עם שמן מנוע.

כל עוד המערכת עובדת תקין, המסנן לא סתום ורכב נוסע גם מחוץ לעיר, תהליך רגנרציה מופעל פעם ב...כמות הסולר שמגיע לשמן די זניחה.

אבל אם הרכב לא יוצא מהעיר, המסנן נסתם יותר ויותר. יחידת הבקרה רואה לפי קריאות חיישנים שמסנן לא מתפקד כנדרש ומנסה להתחיל תהליך רגנרציה בתדירות הולכת וגדלה. מזריקה עוד ועוד סולר נוסף בפעימת הזרקה נוספת.

במצבים אלו אפשר לראות עליה משמעותית של מפלס שמן מנוע, עקב דילול השמן בסולר.

פורסם (נערך)
פירוק DPF מחייב שינוי תוכנה במחשב מנוע לגירסה של Euro 3/4 או למשהו מקוסטם שלא כולל תמיכה ב DPF.

יש מי שעושה את זה בארץ וכמה עולה?

זה דורש התקנה של תוכנה לא מקורית, אין גירסא EURO 3/4 עבור מנועים החדשים של VAG. בארץ סדנאות שיפורים עושות את השינוי הזה. עלות תלוי מה עושים, זה כמה אלפי שקלים, הרבה יותר זול מהחלפת הפילטר.

פתחתי שרשור בפורום שיפורים. על הדרך אפשר לבטל EGR. חוסך הרבה מאוד בעיות.

אני נוסע הרבה מחוץ לעיר, אבל לפעמים כאשר הרכב עומד אני רואה שתהליך רגנרצייה מופעל (פעם ב), בVAG רואים שסל"ד סרק עולה ל1000סל"ד וכם מאוורר קירור מתחיל לעבוד כמו מטורף במשך רבע שעה ללא הפסקה. אם תהליך לא מצליח מספר פעמים נדלקת נורית אזהרה, אם מסנן נסתם ל75% אז ההספק יורד.

דבר די נוראי למעשה - זה בפקק בצנרת פליטה, להבדיל מכוורת של ממיר קטליטי, אין לגז פליטה גישה ישירה החוצה, הוא עובר במבוכים כדי ללכוד את החלקיקים. גם תהליך רגנרצייה עולה כסף מבחינת סולר. מכו כן אין אחריות על פילטר, אם נסתם גם בתקופת האחריות - לא מחליפים. :(

חדש עולה כ15,000ש"ח. בעיקרון ניתן לחתוך את בית המסנן ולנקות את המסנן בחוץ אם ניקוי רגנרצייה נכשל, אבל במשאיות מסנן הזה פריק וניתן לניקוי בחוץ והחזרה נורמאלית. אם מבטלים רגנרצייה על ידי תוכנה, אז המסנן נסתם תוך שנה.

אם הייתה לי ברכב מערכת רגנרצייה נורמאלית עם מזרק נוסף - מיילא, שיעשה לבריאות גם בתמורה לכסף, אבל אני לא מוכן למהול שמן בסולר ולחמם בגלל זה מנוע. בנוסף למסנן הזה גם ככה יש שם עוד שני ממירים קטליטיים מסוגים שונים בדרך.

כמו כן, בזמן הרגנרצייה יש ריח שרוף נוראי. במילים אחרות, אירו 5 זה קללה למנועי דיזל.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא הייתי עושה את זה לאוטו שלי. בשימוש נורמאלי עם אחוז גבוה של בינעירוני ושימוש בשמנים לפי תקן שמיועדים ל DPF המסנן אמור להיזיק 200.000 ק"מ או יותר.

ראיתי שערכת. לא משנה את דעתי.

אני יכול רק לספר לך שבשנות ה 90, כשהלך לאנשים ממיר קטליטי הרבה אנשים פירקו אותו. אמרו שהוא מיותר וכו'...

אחר כך בשנות ה 2000 התחילו לבצע בדיקת 4 גזים והם רצו להחזיר ממיר.

מה שאני מנסה לאמור - יכול מאוד להיות שבעתיד ישנו תקנות בדיקת זיהום שהיום יחסית מקלות בדיזל.

פורסם (נערך)

ערכתי לפני התגובה שלך :) - הוספתי כמה פרטים בנושא הDPF כדי לתת עוד אינפרומציה.

ממיר קטליטי זה משהו אחר והוא הרבה פחות מזיק. לי ברכב בנוסף לשני ממירים בטור, יש גם מסנן הזה. מיילא שהוא לא היה מזיק, אבל זה דבר מזיק מאוד למנוע, מערכת פליטה וטורבו. וגם זה מעלה צריכת דלק ופוגע בביצועים.

יש אופציה לפרק את צינור פליטה עם הפילטר ולשמור אותו, אז צריך לקנות צינור ללא פילטר במקום. זה פתרון יקר יותר, אבל למקרה שמיהו ירצה אי פעם להחזיר, זה אפשרי.

יותר מזה, כדי שDPF יעבוד כמו שצריך, דרוש סולר איכותי ביותר.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

סולר בארץ בשנים האחרונות דווקא לא רע.

ושוב, אם זה היה האוטו שלי לא הייתי נוגע בזה כל עוד הכל עובד תקין. עובד - שיעבוד.

אם יתקלקל, נחשוב מה עושים.

בכל מקרה, רכב עם DPF לא מעשן, לא מזהם, צינור פליטה נשאר כמעט לגמרי נקי מפיח וזה משהו שלדעתי חבל לבטל, במיחוד ברכב חדש עם כל המערכות מתפקדות כמו שצריך.

• תוכן חדש...