Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה בסיאט איביזה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחרונה רכשתי סיאט איבזה שנת 2014

מנוע טורבו (105 כ"ס) TSI.

דגם: AM5

הנהיגה ברכב היא באופן אוטומאטי (לפי מה שאני יודע זה נקרא "DSG7".

יש גם אפשרות לחילוף עצמי של ההילוכים אך בינתיים אני לא משתמש בזה).

הבעיה שלי היא בנסיעה בירידות - כאשר אני נוסע במהירות בירידות המחוג המצביע

על כמות הסל"ד ממריא ל3500 ואפילו ל4000- לכן כדי להקטין את הסל"ד אני נאלץ ללחוץ בצורה

משמעותית על הבלם וכך אני נוסע באופן מאוד איטי בירידות.

ברכבים אחרים שנהגתי בהם (פורד פוקס עם הילוכים רובטים, פורד מונדאו) לא הרגשתי בקושי זה.

מספיק היה דיווש קל בדוושת הבלם כדי לנסוע במהירות סבירה (לא מוגזמת כמובן) ובכל זאת לשמור על סל"ד תקין.

לעומת זאת באיבזה החדשה דיווש קל על דוושת הבלם אינו מקטין את כמות הסל"ד, יש צורך בדיווש משמעותי בדוושת הבלם

כדי להוריד את כמות הסל"ד.

אני משער או לפחות מקווה כי בעיה זו מוכרת ואשמח אם למישהו יהיה פתרון בשבילי.

חיפשתי במנוע החיפוש של הפורום תשובות לשאלה זו אך לא מצאתי.

רב תודות

דוד

פורסם

-- זו אכן 'בעייה' מוכרת, וגם אני חוויתי אותה עם DSG7. זה באמת מעצבן, אבל אמור לגרום ל'בלימת מנוע' בירידה. יש תופעה דומה, לזכרוני, בגירים רציפים.

פתרון? -- לא יודע אם יש באיביזה - אבל אצלי יש אפשרות להחלפת הילוכים ידנית, וכך ניתן להעלות את ההילוך ולהימנע מזה.

פורסם

ה DSG הוא בעצם גיר ידני והחלפת ההילוכים נעשית ע"י רובוט.

לכן, כמו שבגיר ידני בירידה, נניח בהילוך רביעי, הסל"ד נשאר גבוה ולא יורד לניוטרל כמו

בתיבה אוטומטית רגילה.

פורסם

אני דווקא מרוצה שזה ככה, למרות שבגלל שהמנוע קטן, אין מספיק בלימת מנוע.

המטרה של זה בירידות זה למתן את המהירות. מה אכפת לך מה הסל"ד, לא יקרה שום דבר למנוע. המנוע יודע להתמודד עם סל"ד כזה, זה רק קצת רועש. ברגע שתגיע למהירות גבוהה יותר וסל"ד גבוה מספיק ההילוך יעלה אוטומטית.

דווקא בירידות חדות אני מעביר ל-S על מנת למשוך את ההילוכים.

אני מאוד מקווה שבירידות אתה לא לוחץ כל הדרך על הבלמים, ומטגן אותם.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

תקין לחלוטין.

בהנחה ומהירות הנסיעה סבירה - אין שום סיבה להוריד את הסל"ד ואת מהירות הרכב באמצעות הבלמים. להיפך - בירידות ממושכות הבלמים עלולים להתחמם ולאבד מיעילותם.

אין צורך לדאוג מבלאי, המנוע מתוכנן לעבוד בסל"ד שכזה. גם צריכת הדלק לא נפגעת - בירידות המנוע מסתובב ע"י הגלגלים ולא באמצעות שריפת דלק.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

גם אם אתם צודקים שזו לא בעייה מכאנית - זה גורם לרעש של טרקטור. לא ממש מתאים ליומרות של רכבים כמו, נגיד, פאסאט או סופרב.

פורסם

תקין גם ביטי וגם בפולו ... זה נקרא בלימת מנוע . הרכב בא לעזור לך להאט ללא שימוש מוגזם בבלמים. אהבתי את זה גם ב al4 של הרנו. משם מה אנשים לא אוהבים את זה. בניגוד לגיר יפני כנוע.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

גם באיביזה הרובוטית 1.2 של אבא שלי זה כך, לא לדאוג כבר הסבירו לך את זה.

היית קונה איביזה ידנית 1.4 כמוני, ומעביר הילוכים לפי שיקול דעת שלך!! סתם, בצחוק, מזל טוב וסע בדרכים טובות.

לדעתי האיביזה האחרונה הינו רכב מאוד מוצלח וכיפי לנהיגה מניסיון של שתי איביזות במשך 3 שנים!!

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

• תוכן חדש...