Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

נחשפתי לפטנט דרך הפורום אבל לא מצאתי מישהו שהתנסה בפועל.

מדובר בעמותה חרדית שגוררים את הרכב על חשבונם ומקבלים זיכוי מס לפי סעיף 46 על מחיר המחירון של הרכב. 

אשתי עצמאית אז אני עושה שומת מס כל שנה גם ככה.

יש לי פונטו שנת 2010 במצב נסיעה אתמול ראו אותה סוחר שהציע 2500 בלחץ. 

לפי מה שאני רואה המחירון המשוקלל צריך להיות בערך 10 (את השנתון שלי משום מה אין באתר). זיכוי מס 35% מבחינתי שווה יותר מאשר למכור או לבזבז זמן עם סוחרים.

מה אומרים?

פורסם

שים לב שהשווי של הרכב לא נקבע רק ע"פ מחירון. הוא משמש כנקודת מוצא בלבד. 

אם אף אחד לא רוצה לקנות אותה וסוחר הציע 2500... אני בספק אם מישהו ייתן לך עליה 10 אלף לצורך החזר מס... 

פורסם (נערך)

זה לפחות הרעיון.

הם לוקחים גם רכבים מושבתים מוציאים קבלות לפי מחירון.

https://www.kars4kids.co.il/שאלות-נפוצות.php

העמותה נקראת עורה הקיצה

זה הדף שלהם בגיידסטאר.

https://www.guidestar.org.il/organization/580466852

אתה מסתכל על הדוחות הכספיים של העמותה והרעיון עושה שכל. הם מקבלים רכב בחינם מקבלים עליו לצורך העניין 1000 ש"ח לאחר תשלום לגרר הוצאות הנה"כ ותפעול. ומנגד מוציאים לך קבלה על תרומה בסכום של 10 א' ש"ח כשלא יוצא מהחשבון שלהם שקל.

אין להם תשלומי מיסים או מע"מ על הפעילות הזאת.

בסוף יוצא שאני אפילו תורם לעמותה שגם אם לא הייתי תורם לה ביום אחר הפעילות שלה נראית מספיק לג'יט שמבחינתי זה אחלה.

עריכה אחרונה על ידי urich
פורסם
לפני 5 דקות, urich כתב:

אתה מסתכל על הדוחות הכספיים של העמותה והרעיון עושה שכל. הם מקבלים רכב בחינם מקבלים עליו לצורך העניין 1000 ש"ח לאחר תשלום לגרר הוצאות הנה"כ ותפעול. ומנגד מוציאים לך קבלה על תרומה בסכום של 10 א' ש"ח כשלא יוצא מהחשבון שלהם שקל.

אין להם תשלומי מיסים או מע"מ על הפעילות הזאת.

לא ראיתי את הדוחות הכספיים שלהם, אבל אתה בטוח שהם מתנהלים בקביעות ככה? 

אם אני הייתי רשות המיסים, ובקביעות היו מבקשים החזר מס על סכום של 10אלף , כאשר בפועל מקבלים עליו 1000-2000 שקל, זה היה מקפיץ לי את כול הנורות האדומות.

פורסם

ניסיתי עבור אחרים במשפחה:

1) הם לא נותנים קבלות בגובה המחירון לכלי רכב מושבתים - הרבה פחות (אבל יותר ממה שיתן סוחר ברזל)

2) במקרה של רכב במצב נסיעה אבל גבולי לעניין מכירה הם מודיעים תוך כמה ימים אם הם מעבירים בעלות אליהם (מכירה) או מוכרים לפירוק ומודיעים לך להוריד מהכביש.

בשני המקרים הם מתאמים ובאים אליך. 

• אהבתי 2

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הרכב במצב נסיעה משמש כדיילי שלי לנסיעות ירושלים-שפלה כבר כמה חודשים.

לעניין מכירה מדובר בגרוטאה משנת 2010.

אם היה אפשר לקבל גריטה ב3000 גם היה מתאים לי.

פורסם

בדוק את הסטטוס שלהם כאן. ושאישתך תבדוק את הזכאות האמיתית מול רואה החשבון שלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

"אני רואה החשבון שלה 🤣". היא עוסק זעיר אני עושה את הדוח השנתי לבד ומקלל כל פעם את היום שבו החליטה להירשם במקום לעבוד בשחור.

בדקתי אז באתר רשות המיסים והם קיבלו חידוש לשנת 2026 ככה שמבחינתי לא צריכה להיות בעיה.

פורסם (נערך)

שמעתי עליהם אבל לא מכיר אישית.

ובלי שום קשר,

לעשות מולם חוזה מסודר מתי הרכב עובר אליהם. מתי הם מעבירים בעלות איזה קבלה ועל כמה הם מביאים לך.

עריכה אחרונה על ידי om2
  • רעיון טוב! 1

.

פורסם
לפני 3 שעות, zvit כתב:

ניסיתי עבור אחרים במשפחה:

1) הם לא נותנים קבלות בגובה המחירון לכלי רכב מושבתים - הרבה פחות (אבל יותר ממה שיתן סוחר ברזל)

2) במקרה של רכב במצב נסיעה אבל גבולי לעניין מכירה הם מודיעים תוך כמה ימים אם הם מעבירים בעלות אליהם (מכירה) או מוכרים לפירוק ומודיעים לך להוריד מהכביש.

בשני המקרים הם מתאמים ובאים אליך. 

אולי לא הובנתי עד הסוף.

ה"ניסיון" שלי מבוסס על תרומה של שני כלי רכב:

שברולט אופטרה 2008 של אחי (נוסעת ואוכלת שמן).

יונדאי i30  שנת 2013 עם 350000 ק"מ.

בשני המקרים הם הגיעו במועד שנקבע איתם מצוידים בחוזה מסודר, התורם קיבל קבלה מוכרת במס לפי סעיף בגובה הסכום שסוגם איתם מראש.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 5 שעות, davemustaine87 כתב:

אם אף אחד לא רוצה לקנות אותה וסוחר הציע 2500

לפני 4 שעות, urich כתב:

אם היה אפשר לקבל גריטה ב3000 גם היה מתאים לי.

רק שם את שני אלה כאן. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 6 שעות, urich כתב:

ש לי פונטו שנת 2010

אם זה ידני ולא אוכל שמן ומים ומזגן עובד הגיוני למכור ב 3.5 או 4

אם זה רובוטי השוק ממש חלש

משתדל לעזור

פורסם

ידני לא אוכל שמן ולא מים.  לדעתי הייתי יכול להוציא עלייה 4 אחרי הרבה בלבולי מוח.

נקנתה בזמנו ממודעה בפורום.

אתמול אחרי שהשארתי את הרכב במוסך נסעתי חזרה עם הפונטו והגעתי לתחנת דלק בירושלים אמרתי למתדלק שים לי 50 שקל שאל אותי 50 שקל אמרתי לו כן אני מעיף את האוטו התחיל להזיל ריר להסביר שהוא גם סוחר שאל אם יש לי אזור אישי ואמר שיבוא בלילה אחרי המשמרת לקנות מראש אמרתי לו 4 א'  (מבחינתי התחלתי במחיר ריאלי במטרה לסגור על 3.5 ויש מצב שהייתי סוגר גם ב-3 אם היה הולך זריז וקל במיוחד ).

בלילה הגיע עם חבר עשו את כל המופע להגיד לי כמה האוטו גרוע ביזבזו לי 40 דקות כולל שיחה לאשתי על ספיקר לשאול מה היא אומרת על 2.5 א' (האלופה אמרה שאין מצב 😀). מעדיף לתרום לקבל אולי פחות ולחכות שנה להחזר מס או לקחת את האוטו למסע גרוטאראלי מאשר לתת לסוחר רכב סביר ב- 2.5. 

ברור לי שסוחרים שמתעסקים ברכבים בתקציב הזה זה לגרד את התחתית.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...