Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזור ה10K

Tronie
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דרך אגב אם ביד 2 מסמנים מגאן II, בתקציב שלך הרוב הן באמת דור ראשון בכלל. במיוחד בשנתונים עד 2003 כולל.

נכון, צודק. אבדוק גם את רנו מגאן דור ראשון אם ככה.

סיאט איביזה, בכל זאת? מישהו יכול להמליץ?

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

לנו במשפחה היו המון רכבים מקונצרן VAG וגם הרבה סיאט. לאחי הגדול היתה קורדובה 2001 מנוע 1.6 עם 75 כ"ס שזהה לזה באיביזה.

בגדול הרכב היה מאוד אמין, אבל אחי הגדול פדנט מאוד ושמר על הרכב ברמה ממש גבוהה (עד היום ככה).

זה רכב שדורש טיפול מסור ואוהב, אוהב חלקים מקוריים (היתה לו בעיה עם המפלג, הוא הרכיב תחליפי חדש שעשה בעיות ורק כשהרכיב מקורי מפירוק הרכב חזר לעבוד כשורה).

בתקציב נמוך מצב הרכב הרבה יותר חשוב מהיכולות שלו. אם תקנה איביזה שחוטה בלי היסטוריית טיפולים, שלא החליפו אף פעם רצועת טיימינג, שהמכלולים לא עובדים וכו'....אל תצפה לאמינות גבוהה (נכון לכל רכב).

חפש רכב עם היסטוריית טיפולים מלאה ומתועדת שיש קבלות על כל הטיפולים, שכל המכלולים עובדים ועם טסט ארוך.

יש רכבים שמורים והשוק מוצף, צריך רק סבלנות.

עריכה:

מצאתי מודעה מעניינת ביד 2 ששוה לבדוק:

ibiza.png

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם
לנו במשפחה היו המון רכבים מקונצרן VAG וגם הרבה סיאט. לאחי הגדול היתה קורדובה 2001 מנוע 1.6 עם 75 כ"ס שזהה לזה באיביזה.

בגדול הרכב היה מאוד אמין, אבל אחי הגדול פדנט מאוד ושמר על הרכב ברמה ממש גבוהה (עד היום ככה).

זה רכב שדורש טיפול מסור ואוהב, אוהב חלקים מקוריים (היתה לו בעיה עם המפלג, הוא הרכיב תחליפי חדש שעשה בעיות ורק כשהרכיב מקורי מפירוק הרכב חזר לעבוד כשורה).

בתקציב נמוך מצב הרכב הרבה יותר חשוב מהיכולות שלו. אם תקנה איביזה שחוטה בלי היסטוריית טיפולים, שלא החליפו אף פעם רצועת טיימינג, שהמכלולים לא עובדים וכו'....אל תצפה לאמינות גבוהה (נכון לכל רכב).

חפש רכב עם היסטוריית טיפולים מלאה ומתועדת שיש קבלות על כל הטיפולים, שכל המכלולים עובדים ועם טסט ארוך.

יש רכבים שמורים והשוק מוצף, צריך רק סבלנות.

עריכה:

מצאתי מודעה מעניינת ביד 2 ששוה לבדוק:

[ATTACH=CONFIG]405918[/ATTACH]

תודה רבה!

אך רק כמה שאלות ספציפיות לגבי האיביזה - היא חסכונית (אם לדוגמא אקנה עם גיר רגיל)?, אמרת שהם אוהבים חלקים מקוריים, זה אומר גם חלקים יקרים? ז"א האחזקה יקרה או זולה?

פורסם

מחיר החלקים בסדר- לא יקר מדי ולא זול מדי. גם בהונדה/מאזדה/טויוטה החלקים יקרים. חפש רכב מטופל כפי שכתבתי ותמשיך לטפל בו כראוי. אם לא במוסך מורשה יבואן אז במוסך טוב שמשתמש בחלקים איכותיים ולא זבל (תוכל לשאול בפורום/לערוך חיפוש) בטווח הקצר זה ניראה אמנם יקר להכריב חלק מקורי/תחליפי איכותי אבל בטווח הארוך להרכיב חלק מקורי זה משתלם כ האוטו יעבוד טוב.

צריכת הדלק לפי מה שאני זוכר היתה טובה עם גיר רגיל בקורדובה, מאמין שגם באיביזה ושוב גם זה תלוי בתחזוקה של הרכב ומצבו המכאני (במיוחד ברכב ישן) , בסגנון הנהיגה ואופי הנסיעות (עיר צפופה/לא צפופה).

בגדול לפי מה שזכור לי היא צורכת בערך 1:10-1:11 בעיר, אם אני זוכר נכון 1:16 מחוץ לעיר (יכול להיות שאפילו פחות).

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

בנסיעה על אוטומט הבנתי שזה מה שאני רוצה ולא ידני, הרבה יותר נהנה ויהיה לי הרבה יותר נוח אישית. אז צמצמתי את האפשרויות שלי לסוזוקי בלנו, יונדאי גטס ישנה, פיאט פונטו ספייס (אם אצליח למצוא בתקציב), רנו מגאן או סיאט איביזה.

השאלות הן, אם כבר בלנו - אז רק סופר בלנו (מטעמי בטיחות)?

יונדאי גטס - היא לא מבזבזת דלק ברמה מטורפת כמו שאומרים?

רנו מגאן דור ראשון, איך היא בגרסא האוטומטית? (המליצו עליה כאן בנושא בגרסא הידנית)

סיאט איביזה, למישהו יש ניסיון עם גיר רציף שלה?

פורסם

אל תהסס בכלל - רנו מגאן דור ראשון תהיה הבחירה הכי טובה מבחינתך. עם 10,000 ש"ח אתה מלך, הן נמכרות בפחות. חפש אחת מהשנים 2001-4 שטופלה היטב (אל תוותר על קבלות!), חפש בסבלנות, יש כאלה שמורות מאוד, הן שורדות יפה מאוד, והגיר הידוע לשמצה מצוין, בייחוד אם לא קרעו אותו.

המכונית נוחה, בטוחה, חסכונית מאוד (יחסית לאוטומטיות)...

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
אל תהסס בכלל - רנו מגאן דור ראשון תהיה הבחירה הכי טובה מבחינתך. עם 10,000 ש"ח אתה מלך, הן נמכרות בפחות. חפש אחת מהשנים 2001-4 שטופלה היטב (אל תוותר על קבלות!), חפש בסבלנות, יש כאלה שמורות מאוד, הן שורדות יפה מאוד, והגיר הידוע לשמצה מצוין, בייחוד אם לא קרעו אותו.

המכונית נוחה, בטוחה, חסכונית מאוד (יחסית לאוטומטיות)...

מניסיון?

ועד כמה חסכונית היא בגרסא האוטומטית?

פורסם

מעבר להעדפה אישית, אני גר באיזור פקוק ולעיתים יש גם עליות מעצבנות שלי אישית אין כוח להתמודד איתן... אחרי כמה פעמים שנסעתי על אוטומט זה פשוט עולם אחר.

פורסם

לגבי מגאן דור ראשון אוטומטית - אני מדבר מנסיון, ונסיון ארוך (3.5 שנים), הרכב עם 216,000 ק"מ, נוסע כמו חדש, למעט איזה שסתום, עדיין לא נגעו בגיר, הרכב חסכוני מאוד (עכשיו אני עושה ניסוי, דרכים הרריות, נסיעה עדינה עם מזגן - 14 ק"מ/ל').

לדעתי בתקציב הזה חבל לחפש מכונית אחרת - יש היצע די גדול, הרכב מצויין ותקבל עודף.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
לגבי מגאן דור ראשון אוטומטית - אני מדבר מנסיון, ונסיון ארוך (3.5 שנים), הרכב עם 216,000 ק"מ, נוסע כמו חדש, למעט איזה שסתום, עדיין לא נגעו בגיר, הרכב חסכוני מאוד (עכשיו אני עושה ניסוי, דרכים הרריות, נסיעה עדינה עם מזגן - 14 ק"מ/ל').

לדעתי בתקציב הזה חבל לחפש מכונית אחרת - יש היצע די גדול, הרכב מצויין ותקבל עודף.

האמת שזה כרגע או רנו מגאן דור ראשון, או יונדאי גטס ישנה יחסית או סיאט איביזה ישנה שלא שמעתי עליה דבר רע אחד עדיין מחיפושים מעמיקים בגוגל ובלנו.

פורסם (נערך)

אני לא ממליץ לך לקחת מגאן 2 יש מלא בעיות עם הכרטיס הזה (אין מפתחת)

הדור הראשון שלהם והסניק יותר טובים

ממליץ לך גם לחפש פיג'ו 307 עם ק"מ נמוך ! ורכב מטופל כמו שצריך

אם אתה מחפש משהו יותר גדול ממליץ לחפש 406 רכב מפנק עם מראה חיצוני יפה, אחזקה סבירה ונמכר בגרושים אבל צריך סבלנות למצוא רכב טוב.

ואם אתה רכב זול לאחזקה ללא תקלות רק לשים דלק ולנסוע, חפש טויוטה קורולה מודל 98-99

זאת האופציה הכי מומלצת! אבל המראה שלה לא נראה לי הטעם שלך

עריכה אחרונה על ידי A900

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

קורולה לא נראית רע, אבל אם יש לי אופציה בתקציב שלי לקנות רכב בתחילת שנות האלפיים בקטע של 4-5 שנים הבדל אז אני חושב שעדיף לקחת את החדשה יותר, כמו גטס למשל.

לגבי הפג'ו, אני יודע שלא כולן עם בעיות ומחצית מהן נוסעות טוב אבל אני מפחד ליפול על המחצית השניה, אני באמת מחפש מכונית שזה בעיקר לתדלק ולנסוע, יופי זה בונוס.

פורסם (נערך)
קורולה לא נראית רע, אבל אם יש לי אופציה בתקציב שלי לקנות רכב בתחילת שנות האלפיים בקטע של 4-5 שנים הבדל אז אני חושב שעדיף לקחת את החדשה יותר, כמו גטס למשל.

לגבי הפג'ו, אני יודע שלא כולן עם בעיות ומחצית מהן נוסעות טוב אבל אני מפחד ליפול על המחצית השניה, אני באמת מחפש מכונית שזה בעיקר לתדלק ולנסוע, יופי זה בונוס.

307 לדעתי רכב מצויין, אני מכיר כמה אנשים עם הרכב ואין להם שום בעיות.

וגטס זה רכב מאפן שבמחיר הזה שמצא רכבים יוצאי השכרה או לינסג ומודל 03-04 שבשנים האלה זולל דלק כמו רכב מנהלם, לדעתי עדיף קורולה מודל 98-99 עם ק"מ נמוך או בלנו

ואם תגדיל את התקציב ל15 תוכל למצוא ליאנה

עריכה אחרונה על ידי A900

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

• תוכן חדש...