Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מצאתי אקזמפלר די שמור של

RAV4 החדשה.

המוכר סיפר שרכב קיבל מכה קטנה מאחור (הראה לי תמונה) עם מעיכה קטנה בדלת תא מטען ופגוש אחורי.

התיקון התבצע במוסך מורשה של טויוטה, הוחלפו דלת תא מטען ופגוש אחורי בחלקים חדשים ומקוריים. לפי הרישום בטויוטה לא התבצע פחחות, רק צביעת הדלת (מגיעה לארץ בצבע שחור) והחלפות.

לפי המוכר, הוא קיבל מהשמאי ירידת ערך של כ- 1000 ש"ח (0.5% - האם סביר?)

השאלות הן

1. האם זה נחשב לתאונה? האם החלפות מסוג זה מגלים בבדיקה?

2. האם וכמה זה צריך להשפיע על המחיר כשאני רוכש את הרכב ועד כמה זה יקשה עלי למכור את הרכב בהמשך.

תודה

פורסם

1-כן,זאת תאונה ובבדיקה יגלו את זה.

2-פגוש זה לא רציני,ודלת לא נעים אבל לא קריטי כול עוד זה הדלת.

ראשית תבקש לראות דוח שמאי ולא רק מה שהמוכר אומר לך,דבר שני איזה שנה הרכב?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה.

הרכב מ- 2013, הדגם החדש ברמת אבזור פרמיום.

ביקשתי דוח שמאי, הוא לא מוצא אותו. הבטיח לבקש מחברת ביטוח.

האם החלפת הדלת והפגוש אכן גורמים לירידת ערך? עשיתי חיפוש ברשת ולרוב כותבים שלא.

נניח סיכמתי איתו על מחיר X לפני שידעתי על התיקון הנ"ל, כמה אני צריך להוריד לו על כך אם בכלל?

פורסם

מה שמחובר בברגים לא מקבל ירידת ערך.

תיראה רכב יחסית חדש שכבר הוחלף פגוש+דלת נשמע לא ממש אטרקטיבי,לכן אם הוא מוכר במחיר דומה לממוצע ביד 2,אין סיבה להעדיף אותה זה לא שיש רק טיוטה אחת כזאת.

אבל קודם שיראה באמת דוח שמאי.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מחינה מהותית אין לתאונה כזאת ממש השפעה, אבל מבחינה קוסמטית זה לא יהיה אותו הדבר.

דבר ראשון גם הפגוש מגיע בצבע יסוד שחור ועבר צביעה.

הצביעה במוסך, גם במוסך מורשה, לעולם לא תהיה צביעה כמו במפעל, מרקם הצבע פחות חלק בדרך כלל. כמו כן בפינות בעייתיות ניתן בחלק מהמקרים לראות את צבע היסוד השחור.

קיים סיכוי מסויים גם להבדלי צבע עם שאר חלקי המרכב, למרות שהרכב חדש תיתכן דהייה מסויימת של שאר חלקי המרכב.

מלבד זאת הפגוש הרבה פעמים לא יושב בדיוק במקומו, קצת בולט, קצת בפנים.

דלת תא המטען אולי לא תהיה מכוונת לגמרי מבחינת הצירים והחלון שיודבק עליה בוודאי לא יודבק כמו במפעל.

אלו דברים קטנים אבל אותי מעצבנים.

ברכב חדש כזה הייתי מעדיף למצוא רכב ללא תאונות כלל, אם זה לא בוער לך.

למה המוכר מוכר את הרכב שאלת? (לא שתקבל תשובה אמיתית בהכרח).

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם (נערך)

התגובה האינטואיטיבית שלי הייתה לוותר על הרכב, אבל:

1. מסתבר, מסיבה לא ברורה לי, במקרה של RAV4 הביקוש עולה על ההיצע. מספר האקזמפרים למכירה (ברמה ארצית) הוא 2-4 רכבים, מתוכם ברמת גימור גבוהה 1-2. לכן נוכחתי לדעת שאין קשר בין המחירים שאנשים מבקשים למחירונים. אני כמובן לא יודע בכמה הרכבים נמכרים בפועל, אבל הם לא מוכנים להתפשר.

2. הרכב הנ"ל לא מפורסם בלוחות וחוץ מהמכה זו נראה בסדר גמור. כמובן שזה כפוף לבדיקה.

3. לקחתי את הרכב לאיש פחחות שאני סומך עליו, הוא אמר שהתיקון בוצע טוב, הדלת יושבת בצורה מדויקת. אם הוא לא היה מראה לי שתי נקודות קטנות של צבע, לא הייתי שם לב. הפגוש אגב לא צבוע אלא בצבע פלסטיק מקורי ומתחבר מדויק בצדדים על הכנפיים.

מה שאני לא מבין עדיין, זה אם הוחלפו רק דלת תא מטען והפגוש האחורי מפלסטיק, שניהם מחוברים רק עם ברגים/קליפסים, למה המוכר קיבל ע"י השמאי ירידת ערך של כ- 0.5% (אם כי המוכר ציין שקיבל אותה לאחר התעקשות לא פשוטה). אני כמובן ממתין לדוח השמאי, אבל זה לא מסתדר לי.

לאחר משא ומתן, הפער בין הרכב הנ"ל לרכב דומה שעלה לכביש 4 חודשים מאוחר יותר ונקי לגמרי, עומד על כ- 14K ש"ח. אם אני "מנטרל" 4 חודשים (כל חודש כ- 1000 ש"ח), הפער יורד ל- 10K ש"ח. האם הפער מצדיק את המכה הזו?

תודה

עריכה אחרונה על ידי Random
פורסם

10 אלף זה סכום גבוה ולדעתי מספק הנחה הגיונית.

אולי המוכר לחץ עליו כדי לקבל כסף מהביטוח.

למרות שאני באופן אישי לא בייתי קונה,היה צורם לי שרכב חדש יחסית וכבר הוחלפה דלת,אבל זה אני.

פורסם

בגדול מעיכה כזו יכולה לקראות בשינוע רכב חדש (ואם אני לא טועה היבואן כלל לא חייב לדווח על נזק עד 5%).

פורסם

אני רוצה לקחת את הרכב מחר לבדיקה. אני בדרך כלל לוקח לקומפיוטסט בצ'ק פוסק, האם יש מכון מומלץ יותר טוב באיזור הצ'ק פוסק/קריות?

האם יש אפשרות לבצע בדיקה רק לגבי התאונות מכיוון שהרכב עדיין באחריות לגבי הצד המכאני. אם כן, כמה זה אמור לעלות לראב4?

פורסם

אני גם ממליץ על קומפיוטסט בצ'ק פוסט.

אפשר לערוך בדיקה רק של תאונות השאלה אם הבדל המחיר מצדיק לוותר על בדיקה מכנית.

אם ההבדל זניח, הייתי מבצע בדיקה מכנית בכל זאת בשביל השקט הנפשי.

בסך הכל אם נזקי התאונה הם כפי שציינת הרי שלא מדובר בנזקים מהותיים.

כמה דורש המוכר?

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...