Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
א.השמן בתחנות דלק זוועתי יקר מאוד ולא איכותי כלל(כל מילה בדוקה)ראיתם שמן מוטול אסו או מים של פסטרון.

ואני מניח שיש לך מעבדה שאפשר לך לקבוע בודאות כל כך גבוהה שהשמן בתחנות הדלק לא איכותי?

בעניין מדידת מפלס שמן לאחר כיבוי מנוע - סיפור קטן וטרי.

אבא שלי לקח את האוטו שלו (פג'ו 306 1.4 מודל 99) לבדיקה במכון לקראת עסקת טרייד אין.

בין היתר נכתב בתוצאות הבדיקה שחסר שמן (יחד עם ההערות הרגילות על סימני שריפת שמן, נזילות שמן וכו').

בטרייד אין הורידו לו עוד סכום גדול מדי מהמחיר שהציעו לפני בדיקה, אז העסקה לא יצאה לפועל, אבל אבא שלי נלחץ שהיה חסר שמן, כי עד עכשיו הוא לא היה צריך למלא שמן אף פעם בין טיפולים.

אז ירדנו לאוטו בבוקר עם מיכל שמן, בדקנו מדיד, והפלא ופלא - מפלס השמן היה בשליש העליון של התחום התקין.

אז כל מי שטוען שהמדיד מראה מפלס נכון דקה או שתיים אחרי כיבוי המנוע, שיילך לעשות שיעורי בית, ואם הוא עובד בתחנת דלק, שיזכור שעל המצפון שלו הנזק שייגרם למנועים כתוצאה מעודף שמן.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
א.השמן בתחנות דלק זוועתי יקר מאוד ולא איכותי כלל(כל מילה בדוקה)ראיתם שמן מוטול אסו או מים של פסטרון.

ב.המתדלקים מקבלים בונוסים על מכירות (או שיש אווירה של מכירות כך שמי שלא מוכר יודע שמקומו שאול)

ג.מש שכן לגבי רכבים חדשים לאבי יש שני טרופרים .חברה שלי ביקשה ממני לבדוק מים שמן אמרתי לה עזבי רכב חדש(2004)התעשקה ו....נו טוב .....אין שמן במדיד אין קמצוץ של נגיעה נדה גורניק.הייתי בהלם רכב באחריות הזמנתי מסוקים ......

מזל מזל מזל שלא הלך מנוע כי אין אחריות למנוע ואני לא רוצה לספר לכם כמה עולה מנוע לטרופר

1.לא מדוייק - אני עבדתי בדור - אלון, אומנם הייתי מבין הרבה יותר מהמנהלת שלי בשמנים אבל אצלנו הפריזו במחיר אבל מכרו ARAL שזו חברה מכובדת ביותר ודור הם היבואנים שלהם.

לגבי כל שאר הדברים לצערי אני יכול לתמוך בך (הדבר שהכי הרג אותי מצחוק שהם הביאו נוזל בלמים DOT 3,4 של חברת VALVOLIME :-P )

2. בדור המתדלקים לא מקבלים בונוסים על מכירות (בתחנות של הרשת, לא בזיכיון)

3. יצא לי לי לבדוק שמן בISUZU ג'יפ החדשות בנזין מנוע מעל 2500 ס"ק והוא היה יבש מאוד והם אפילו לא הרגישו, מה שכן לא חבל להם על הכסף כי היו מתדלקים כל 3 יום 98).

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם
1.לא מדוייק - אני עבדתי בדור - אלון, אומנם הייתי מבין הרבה יותר מהמנהלת שלי בשמנים אבל אצלנו הפריזו במחיר אבל מכרו ARAL שזו חברה מכובדת ביותר ודור הם היבואנים שלהם.

לגבי כל שאר הדברים לצערי אני יכול לתמוך בך (הדבר שהכי הרג אותי מצחוק שהם הביאו נוזל בלמים DOT 3,4 של חברת VALVOLIME :-P )

2. בדור המתדלקים לא מקבלים בונוסים על מכירות (בתחנות של הרשת, לא בזיכיון)

3. יצא לי לי לבדוק שמן בISUZU ג'יפ החדשות בנזין מנוע מעל 2500 ס"ק והוא היה יבש מאוד והם אפילו לא הרגישו, מה שכן לא חבל להם על הכסף כי היו מתדלקים כל 3 יום 98).

כן דור אלון גם אלופים במהילות.

פורסם
לרוני שלום רב!

טווח צריכת שמן,למכוניות חדשות,של חצי קילו ויותר הוא הגיוני בהחלט,

ולו רק מהסיבה, של טבעות שמן , שעוד לא התישבו מספיק , והתאימו את עצמם, לצילנדר, ובדרך

סחפו איתם שמן, וזוהי אחת הסיבות שרכב לאחר שיפוץ, בזמן "ההרצה" , אוכל שמן!

צביקה

- Roni

Not only that Tzvika is 100% correct, but this is reason number one that synthetic oil for example isn't recommended in brand new or just re-built motors, as the film that the synth oil llives is too thin and can actually make damage, even if it is in general recommended to use synth oil in that type of motor, like turbo / supercharged engines and prepared race engines

.Moti

פורסם
ואני מניח שיש לך מעבדה שאפשר לך לקבוע בודאות כל כך גבוהה שהשמן בתחנות הדלק לא איכותי?

לא אבל רוב החברות הם קקמיקה מסין וזימבבואה (פה ושם תמצא יציאות נחמדות אך בגדול גנבים וזבלנים)

פורסם

- Roni

Not only that Tzvika is 100% correct, but this is reason number one that synthetic oil for example isn't recommended in brand new or just re-built motors, as the film that the synth oil llives is too thin and can actually make damage, even if it is in general recommended to use synth oil in that type of motor, like turbo / supercharged engines and prepared race engines

.Moti

wrong

.the film is depended on the viscosity grade, not ON the oil kind

IN ADDITION TO THAT SYNTH OIL FILM IS MORE STABLE THEN DINO OR semi-synthetic generally

the difference between the kinds of oils is on the film strength and more, but not in the viscosity

It HAS THE SAME FILM WHETHER ITs DINO OR SYNTHETIC 5-40 ,5-30

ACEA A3 OILS HAVE A MINIMUM OF HTHS THAT IS SAFE

ON XW-40 IS 3.6cp MINIMUM

(SAFE LIMIT FOR ALL ENGINS IS 2.9cp MINIMUM(XW-30.

BUT NOT RECOMMENDED FOR OLD ENGINES

Nitzan

פורסם

בעניין מדידת מפלס שמן לאחר כיבוי מנוע - סיפור קטן וטרי.

אבא שלי לקח את האוטו שלו (פג'ו 306 1.4 מודל 99) לבדיקה במכון לקראת עסקת טרייד אין.

בין היתר נכתב בתוצאות הבדיקה שחסר שמן (יחד עם ההערות הרגילות על סימני שריפת שמן, נזילות שמן וכו').

בטרייד אין הורידו לו עוד סכום גדול מדי מהמחיר שהציעו לפני בדיקה, אז העסקה לא יצאה לפועל, אבל אבא שלי נלחץ שהיה חסר שמן, כי עד עכשיו הוא לא היה צריך למלא שמן אף פעם בין טיפולים.

אז ירדנו לאוטו בבוקר עם מיכל שמן, בדקנו מדיד, והפלא ופלא - מפלס השמן היה בשליש העליון של התחום התקין.

אז כל מי שטוען שהמדיד מראה מפלס נכון דקה או שתיים אחרי כיבוי המנוע, שיילך לעשות שיעורי בית, ואם הוא עובד בתחנת דלק, שיזכור שעל המצפון שלו הנזק שייגרם למנועים כתוצאה מעודף שמן.

אותו הסיפור בדינמומטר רעננה.

גרנד לאונה 93' שעברה אצלהם בדיקה נכתב בטופס "חסר שמן במנוע, להשלים דחוף" - וזה מנוע שבמשך 6 שנים לא אכל גרם 1 של שמן !

יצאתי החוצה לבדוק אחרי שהרכב נח 20 דקות - והפלא ופלא, יש מספיק שמן במנוע...

זו רק עוד אנקדוטה קטנה למי שהולך למכוני בדיקה ויוצא עם הרגשה שלקח לבדיקה גרוטאה. תבינו שבחלק מהמקרים לאנשים הללו אין ידע מקצועי ברמה גבוהה והבדיקה נעשית בצורה לקויה... וכמו שציינתי בהודעה אחרת מלפני כמה ימים, למי שיש את הידע עדיף לקחת את הרכב לבדיקת שילדה בלבד ואת הצד המכאני להשאיר לעצמכם או למוסך שאתם סומכים עליו (ואם מדובר ברכב עם גיר ידני, אז בכלל יותר קל לכם לבדוק).

ושוב, למי שיש את הידע וממש מתעקש לשלם 450 שח על טופס שרשום בו "רעש מע' שסתומים, לבדוק תצרוכת שמן, לבדוק הח' רצועת תיזמון, קלאץ' מפריד גבוה/בלאי דיסקיות-שמן כהה"... אז שיבושם לו :-)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

גרנד לאונה 93' שעברה אצלהם בדיקה נכתב בטופס "חסר שמן במנוע, להשלים דחוף" - וזה מנוע שבמשך 6 שנים לא אכל גרם 1 של שמן !

זו רק עוד אנקדוטה קטנה למי שהולך למכוני בדיקה ויוצא עם הרגשה שלקח לבדיקה גרוטאה. תבינו שבחלק מהמקרים לאנשים הללו אין ידע מקצועי ברמה גבוהה והבדיקה נעשית בצורה לקויה... וכמו שציינתי בהודעה אחרת מלפני כמה ימים, למי שיש את הידע עדיף לקחת את הרכב לבדיקת שילדה בלבד ואת הצד המכאני להשאיר לעצמכם או למוסך שאתם סומכים עליו (ואם מדובר ברכב עם גיר ידני, אז בכלל יותר קל לכם לבדוק).

ושוב, למי שיש את הידע וממש מתעקש לשלם 450 שח על טופס שרשום בו "רעש מע' שסתומים, לבדוק תצרוכת שמן, לבדוק הח' רצועת תיזמון, קלאץ' מפריד גבוה/בלאי דיסקיות-שמן כהה"... אז שיבושם לו :smile:

איציק

:mm_yeah:

זה רק מראה על "המקצועיות" ועל חוסר האוביקטיביות של המכונים-הכל כסת"ח -חס וחלילה שיתבעו אותם.(ואני כבר לא מדבר על אלה שעושים יד אחת עם סוחרי רכב נוכלים תמורת אי אלו מצלצלין בזיוף תוצאות)

ואשר לתחנות הדלק-לא אכפת להם שיגרם לך נזק במנוע עקב עודף שמן-העיקר למכור.

אגב איציק- שאלה-היכן ניתן לבצע בדיקת שילדה אמינה?

ניצן

פורסם
:mm_yeah:

זה רק מראה על "המקצועיות" ועל חוסר האוביקטיביות של המכונים-הכל כסת"ח -חס וחלילה שיתבעו אותם.(ואני כבר לא מדבר על אלה שעושים יד אחת עם סוחרי רכב נוכלים תמורת אי אלו מצלצלין בזיוף תוצאות)

ואשר לתחנות הדלק-לא אכפת להם שיגרם לך נזק במנוע עקב עודף שמן-העיקר למכור.

אגב איציק- שאלה-היכן ניתן לבצע בדיקת שילדה אמינה?

ניצן

פחח רכב מקצועי שאתה מכיר. ב 10-15 דקות הוא אומר לך את מצב השילדה בפרטי פרטים (מרים את הרכב על הליפט, בודק קצוות שילדה, סף הרכב, משקופים תחתונים וכד'). פתיחה של מכסה תא המנוע, תא המטען ובדיקה מסביב לדלתות.

רובם יעשו את זה בחינם אבל מחובתך כאדם הגון להציע תשלום בכל מקרה.

זה מה שאני עשיתי, בכסף של הבדיקה האוטו קיבל טיפול גדול + ברקסים חדשים ב-4 גלגלים (4 דיסקים דנדשים ו-2 סטים של רפידות). על זה הוספתי עוד קצת כסף, עשיתי כיוון פרונט ממוחשב וטיפול גדול לגיר האוטומטי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לרוני שלום רב!

טווח צריכת שמן,למכוניות חדשות,של חצי קילו ויותר הוא הגיוני בהחלט,

ולו רק מהסיבה, של טבעות שמן , שעוד לא התישבו מספיק , והתאימו את עצמם, לצילנדר, ובדרך

סחפו איתם שמן, וזוהי אחת הסיבות שרכב לאחר שיפוץ, בזמן "ההרצה" , אוכל שמן!

ובנוגע להערתו של גורג, על חוסר של ב-2 ליטר שמן, אני נתקל בתופעה זאת, לעתים קרובות

לצערי, ולאוו דווקא בגלל הזנחה של בעל הרכב.

בברכה

צביקה

הבהרה :על מנת לחדד את דברי, הייתי מוסיף,שלכל רכבי הדיזל ,של השנתונים אחרונים,

שהשימוש אצלם , לפי הוראות יצרן, הם שמן בצמיגות 15/40 , תצרוכת השמן, תהא בהם גבוהה מהרגיל,

לכל אורך תקופת חייהם!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ושוב, למי שיש את הידע וממש מתעקש לשלם 450 שח על טופס שרשום בו "רעש מע' שסתומים, לבדוק תצרוכת שמן, לבדוק הח' רצועת תיזמון, קלאץ' מפריד גבוה/בלאי דיסקיות-שמן כהה"... אז שיבושם לו :-)

איציק

צודק אלף אחוז אני שילמתי והתרוצצתי כמו דביל צריך להעביר את ההודעה הזאת לפורם יעוץ קנייה

פורסם

יש לי C5 1800 שנת 2002. ב 75000 ק"מ היא התחילה לאכול שמן.

בעצם לאכול זה אנדרסטיטמנט, היא זוללת, על כל 5000 ק"מ גלון.

מוזר לי שהמנוע הוא אותו מנוע של הקסנטיה, איתו הגעתי ל 125000 ק"מ והוא לא אכל שמן בכלל.

האוטו בליסינג, ואמור לחזור לניו קופל עוד חודש.

אריאל :-)

פורסם
יש לי C5 1800 שנת 2002. ב 75000 ק"מ היא התחילה לאכול שמן.

בעצם לאכול זה אנדרסטיטמנט, היא זוללת, על כל 5000 ק"מ גלון.

מוזר לי שהמנוע הוא אותו מנוע של הקסנטיה, איתו הגעתי ל 125000 ק"מ והוא לא אכל שמן בכלל.

האוטו בליסינג, ואמור לחזור לניו קופל עוד חודש.

אריאל :-)

מובילי שסתומים הלכו פאקקט בהסתברות גבוהה ביותר.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

מה לגבי עודף שמן?

מה הנזק העלול להגרם באם יש כחצי קילו יותר שמן במנוע, ומדוע יגרם נזק זה?

פורסם
מה לגבי עודף שמן?

מה הנזק העלול להגרם באם יש כחצי קילו יותר שמן במנוע, ומדוע יגרם נזק זה?

למד כלל: תמיד עדיף חצי ליטר פחות, מאשר חצי ליטר יותר!

עודף שמן במנוע , יוצר לחצים במנוע, שנורם לנזילות, הזעות, ובמקרים קצונים לפריצת, מחזירי שמן במנוע!

לכן רצוי להמנע , מהוטפת שמן מעל קו המקסימום!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...