Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום הייתי במוסך (נו, חשבתם שהודעה בפורום הטכני תתחיל אחרת? :wink: ) ושוחחתי מעט עם מנהל המוסך שלי. הוא סיפר לי משהו מעניין - יש ברשותם מסמך חתום מהיצרן (PSA) שמפרט רמות תקינות של צריכת שמן ברכבים חדשים (וכמובן גם ישנים מן הסתם). במסמך כתוב כי צריכת שמן של עד לחצי ליטר ל-1000 (!!) ק"מ היא תקינה. כלומר נניח ורכב חדש יוצא מהמפעל, נוסע 4000 ק"מ והמדיד מראה כ-2 ליטר פחות שמן - זה תקין!!

מה דעתכם? נראה לכם הגיוני? מן הסתם ברוב הרכבים זה לא קורה ממילא וצריכת השמן אפסית, אבל מה שמוזר לי הוא שאפילו כמות כזאת רצינית נחשבת נורמלית.

ולמי שמתעניין למה הייתי במוסך - כרגיל, החלפת מנוע, גיר, ציריות... סתם. הוציאו לי שמן מכיוון ששמו לי יותר מדי בטיפול וכן החליפו לי נורות קדמיות. אתם שואלים בטח למה לא עשיתי את זה בעצמי? זה מוביל אותנו לשאלה - כמה מוסכניקים צריך בשביל להחליף נורה בסקסו? (תשובה - יותר מדי, וזה לוקח גם הרבה יותר מדי זמן, מסתבר. חאפרים הצרפתים האלו...)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מנסיון(ויש המון,אצלי בתחנה בודקים להרבה מכוניות)יש אמת בדברים!

אני נתקל במחסור בשמנים בעיקר במכוניות חדשות של אודי,פולקסווגן,ב.מ.וו.,פיז'ו,סיטרואן וולבו!

גורג

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם
מה ההגיון בבדיקת שמן בתחנת דלק כאשר המנוע חם?
הרבה הגיון!

דקה עד שתיים לאחר כיבוי המנוע,בדיקת השמן מדוייקת!

כאשר לקוח מגיע הוא קודם כל מכבה מנוע לאחר מכן מקבל דלק ובהמשך פותח מכסה כך שעבר זמן מספק וניתן לבדוק שמן עם תוצאות ברמת דיוק גבוהה.

חוץ מזה שבודקים עוד דברים(נוזל קירור,מים במצבר,מי סבון למגבים וכ"ו)

בכל מקרה כשבודקים שמן לאאודי A6 חדשה ומוצאים שחסר 2 ליטר שמן בכל מקרה חסר!!! וזאת רק דוגמא אחת מיני רבות.

סוף שבוע נעים

גורג

על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם
היום הייתי במוסך (נו, חשבתם שהודעה בפורום הטכני תתחיל אחרת? :wink: ) ושוחחתי מעט עם מנהל המוסך שלי. הוא סיפר לי משהו מעניין - יש ברשותם מסמך חתום מהיצרן (PSA) שמפרט רמות תקינות של צריכת שמן ברכבים חדשים (וכמובן גם ישנים מן הסתם). במסמך כתוב כי צריכת שמן של עד לחצי ליטר ל-1000 (!!) ק"מ היא תקינה. כלומר נניח ורכב חדש יוצא מהמפעל, נוסע 4000 ק"מ והמדיד מראה כ-2 ליטר פחות שמן - זה תקין!!

מה דעתכם? נראה לכם הגיוני? מן הסתם ברוב הרכבים זה לא קורה ממילא וצריכת השמן אפסית, אבל מה שמוזר לי הוא שאפילו כמות כזאת רצינית נחשבת נורמלית.

ולמי שמתעניין למה הייתי במוסך - כרגיל, החלפת מנוע, גיר, ציריות... סתם. הוציאו לי שמן מכיוון ששמו לי יותר מדי בטיפול וכן החליפו לי נורות קדמיות. אתם שואלים בטח למה לא עשיתי את זה בעצמי? זה מוביל אותנו לשאלה - כמה מוסכניקים צריך בשביל להחליף נורה בסקסו? (תשובה - יותר מדי, וזה לוקח גם הרבה יותר מדי זמן, מסתבר. חאפרים הצרפתים האלו...)

רוני

לרוני שלום רב!

טווח צריכת שמן,למכוניות חדשות,של חצי קילו ויותר הוא הגיוני בהחלט,

ולו רק מהסיבה, של טבעות שמן , שעוד לא התישבו מספיק , והתאימו את עצמם, לצילנדר, ובדרך

סחפו איתם שמן, וזוהי אחת הסיבות שרכב לאחר שיפוץ, בזמן "ההרצה" , אוכל שמן!

ובנוגע להערתו של גורג, על חוסר של ב-2 ליטר שמן, אני נתקל בתופעה זאת, לעתים קרובות

לצערי, ולאוו דווקא בגלל הזנחה של בעל הרכב.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
מנסיון(ויש המון,אצלי בתחנה בודקים להרבה מכוניות)יש אמת בדברים!

אני נתקל במחסור בשמנים בעיקר במכוניות חדשות של אודי,פולקסווגן,ב.מ.וו.,פיז'ו,סיטרואן וולבו!

גורג

שמת לב שהזכרת רק אירופאיות, יש לזה איזו שהיא משמעות?.

פורסם
שמת לב שהזכרת רק אירופאיות, יש לזה איזו שהיא משמעות?.
לא שאני יודע

אבל בזה אני נתקל בעיקר למרות שאתמול שמתי לGMC וואנדורה חדשה של נכה גלון שלם עד שהגיע למפלס המתאים(כן, היה חסר 4 ק"ג שמן במנוע:shock: ).

גורג

•  

פורסם
לא שאני יודע

אבל בזה אני נתקל בעיקר למרות שאתמול שמתי לGMC וואנדורה חדשה של נכה גלון שלם עד שהגיע למפלס המתאים(כן, היה חסר 4 ק"ג שמן במנוע:shock: ).

גורג

4 ליטר שמן באמת :shock: מתוך כמה 5.5? , תוך כמה זמן הרכב איבד את השמן?.

פורסם
לא שאני יודע

גורג

אין GMC וואנדורה חדשה. אולי סאוואנה...

המנועים האמריקאיים הגדולים אוהבים לשרוף שמן במאמץ. נתקלתי בזה מספר פעמים (לפני שקופצים עליי ,זה לא חייב להיות בכל מנוע אמריקאי גדול).

פורסם
הרבה הגיון!

דקה עד שתיים לאחר כיבוי המנוע,בדיקת השמן מדוייקת!

כאשר לקוח מגיע הוא קודם כל מכבה מנוע לאחר מכן מקבל דלק ובהמשך פותח מכסה כך שעבר זמן מספק וניתן לבדוק שמן עם תוצאות ברמת דיוק גבוהה.

חוץ מזה שבודקים עוד דברים(נוזל קירור,מים במצבר,מי סבון למגבים וכ"ו)

בכל מקרה כשבודקים שמן לאאודי A6 חדשה ומוצאים שחסר 2 ליטר שמן בכל מקרה חסר!!! וזאת רק דוגמא אחת מיני רבות.

סוף שבוע נעים

גורג

בתור אחד שעבד בעבודה מועדפת בתור מתדלק בפז , אני חייב לשאול אותך שאלה שהפריעה לי מאוד עוד בתקופה שהייתי עובד שם..

האם באמת הוספת שמן בתחנת דלק היא תקנית/מקצועית?

האם ייתכן בכלל שתקבל בדיקה/עצה מקצועית ממתדלק שכל האינטרס שלו זה למכור לך קילו שמן {במחירים מופקעים לדעתי} כדי שלא יפטרו אותו/יקצצו לו משמרות?

GOT סחוג?

פורסם
אין GMC וואנדורה חדשה. אולי סאוואנה...

המנועים האמריקאיים הגדולים אוהבים לשר שקופצים עליי ,זה לא חייב להיות בכל מנוע אמריקאי גדול).

:oops: אתה צודק(פדיחות)

בכל מקרה, הלקוח הגיע אליי ואמר לי שהוא בטוח שחסר לו שמן ,בבדיקה המדיד היה יבש לגמרי

הוספתי גלון שלם ורק אז המדיד הגיע כמעט ל-MAX!!!

ד"א אני נתקל בדיי הרבה מקרים של הזנחה פושעת ומדידים ריקים משמן,מיכלי עיבוי חומים ממי ברז,מצברים יבשים לגמרי,ועוד כיד הדמיון הטובה!!!

•  

פורסם
בתור אחד שעבד בעבודה מועדפת בתור מתדלק בפז , אני חייב לשאול אותך שאלה שהפריעה לי מאוד עוד בתקופה שהייתי עובד שם..

האם באמת הוספת שמן בתחנת דלק היא תקנית/מקצועית?

האם ייתכן בכלל שתקבל בדיקה/עצה מקצועית ממתדלק שכל האינטרס שלו זה למכור לך קילו שמן {במחירים מופקעים לדעתי} כדי שלא יפטרו אותו/יקצצו לו משמרות?

יש הרבה נכון ולא נכון בעניין!

1.יש תחנות מסויימות ש"דוחפות" גם כשלא צריך לעומת זאת יש תחנות שמוכרות כשחסר,וזה לגטימי לגמרי(כולם רוצים להתפרנס).

2.מקצועיות היא פרמטר משתנה,כך שאם יש מנהל תחנה מקצועי שמעביר את החומר בצורה נכונה ומסודרת לעובדיו , אז אין בעייה (בכל זאת לא פותחים מוסך אלא בודקים מדידים וכמויות).

לעומת זאת אם אין מקצועיות,התוצאות בהתאם!!!

3.המחיר הוא עניין אינדבדואלי,רק תזכור שהשמן הנמכר הוא שמן איכותי ולא ממוחזר(לפחות אצלי) וגם אם אתה או אני יכולים להשיג אותו במחיר זול יותר,אל תשכח שלמשל בפיצוציה אתה לא משלם אותו מחיר על קולה כמו בסופר!! כך שאדם שחסר לו שמן פעם בחצי שנה לא ילך לחקור ולחפש מה יותר זול(וההפרשים הם לא מטורפים כ-20-30%)!

4.יש חשיבות עליונה לצורת המכירה,למשל אמינות,מקצועיות(אצלי למשל מראים ללקוח את המדיד ומבקשים אפילו לצאת מהרכב,לפני שמוסיפים מראים ללקוח שהפקק הפנימי סגור באלומניום וכ"ו).

בכוונה הארכתי והקדשתי תשומת לב לתשובה כי אני חושב שזה חשוב!!!

בסופו של דבר ההגיון והערנות של הלקוח הם אלה שקובעים את רמת השרות לה יזכה:wink:

בברכה

גורג

•  

פורסם

בסופו של דבר ההגיון והערנות של הלקוח הם אלה שקובעים את רמת השרות לה יזכה:wink:

משפט נכון באופן מוחלט.

שאלה .....מה לגבי אלה (עובדים מסויימים) שקונים גלון שמן ב30 שקל, פורסים אותו ל4

ומוכרים כל אחד ב30 שקל, האם התופעה עדיין קיימת?

פורסם

א.השמן בתחנות דלק זוועתי יקר מאוד ולא איכותי כלל(כל מילה בדוקה)ראיתם שמן מוטול אסו או מים של פסטרון.

ב.המתדלקים מקבלים בונוסים על מכירות (או שיש אווירה של מכירות כך שמי שלא מוכר יודע שמקומו שאול)

ג.מש שכן לגבי רכבים חדשים לאבי יש שני טרופרים .חברה שלי ביקשה ממני לבדוק מים שמן אמרתי לה עזבי רכב חדש(2004)התעשקה ו....נו טוב .....אין שמן במדיד אין קמצוץ של נגיעה נדה גורניק.הייתי בהלם רכב באחריות הזמנתי מסוקים ......

מזל מזל מזל שלא הלך מנוע כי אין אחריות למנוע ואני לא רוצה לספר לכם כמה עולה מנוע לטרופר

פורסם
משפט נכון באופן מוחלט.

שאלה .....מה לגבי אלה (עובדים מסויימים) שקונים גלון שמן ב30 שקל, פורסים אותו ל4

ומוכרים כל אחד ב30 שקל, האם התופעה עדיין קיימת?

עניתי גם על זה...

בכל תחנה שמכבדת את עצמה מלמדים את העובדים להראות את פקק הכסף הסגור ללקוח לפני הפתיחה של המוצר(אני הלכתי צעד קדימה ואצלי בתחנה רק אחמ"ש מוציא שמנים מארון נעול).

ליניב 921 אני מציע שתבדוק שוב כל מילה שלך!

אצלי למשל מחזיקים מוצרים של קסטרול שאי אפשר לחשוד שהם ברמה ירודה...

בכל מקרה ממש לא בא לי להתנגח אז אני כותב שוב,פתחו עיניים,הקשיבו לקול ההגיון כך תבינו מתי עובדים עליכם ומתי מוכרים לכם!

גורג

•  

• תוכן חדש...