Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגנה עצמית. מה הכי מומלץ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם.

לאור מה שקורה בירושלים החלטתי (אני תושב העיר) שאני צריך להצטייד באמצעי כלשהו להגנה עצמית.

המחשבה הראשונית הייתה כמובן אקדח. הכי אפקטיבי מול אויב חמוש. אין לי מושג האם אני זכאי לרשיון - אני עובד באיזור תעשיה עטרות שעובדים בו מלא ערבים ישראלים ופלסטינים. לכאורה הגיוני שיתנו רשיון למי שעובד שם, אבל רשימת מקומות זכאים שמורה בסוד, האם מישהו כאן יכול לתת תשובה בעניין? לא בא לי להתעסק עם כל הביורוקרטיה כדי להגיש בקשה ואז שידחו אותה - חבל על המאמץ.

בעייתיות של האופציה הזאת היא קודם כל עלויות גבוהות יחסית, הוצאה וחידוש רשיון עולים כסף + צריך לרכוש בנוסף לאקדח גם כספת וכו'. בעיתיות נוספת זה עצם נשיאת הנשק. לשאת נשק (היה לי לפני מספר רב של שנים אקדח למשך חודשיים מחברת אבטחה) זה אומר כל הזמן להיות עירני, כי יכולים גם לחטוף לך אותו בקלות, ראיתי הרבה פעמים אידיוטים שאם רק הייתי רוצה הייתי חוטף להם בלי שום בעיה, מרגיז.

זה מביא אותי לאופציות חלופיות כמו שוקר חשמלי, גז מדמיע, אלה טלסקופית וכו'. ברור לי שכל אלו הרבה פחות אפקטיביים מהאקדח בניטרול אויב חמוש, אבל זה גם הכי פחות כאב ראש מבחינתי. כי גם אם השתמשת באקדח להגנה עצמית בכלל לא בטוח שתצא מזה זכאי!

מה לדעתכם הכי מומלץ מבין כל האופציות הנ"ל?

אשמח לשמוע דיעות של כולם בקשר לכל האופציות כולל אקדח, לא פסלתי סופית, תודה.

עריכה אחרונה על ידי Arco
  • תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תעזוב אותך אקדח, אתה לא רמבו, תשאיר את מלאכת האבטחה למאבטחים, ואלא אם אתה מפחד שהמחבל ינסה לאנוס אותך, גז מדמיע ושוקר חשמלי רגיל לא יעזרו לך.

פורסם (נערך)

במטווח היחיד שעשיתי אז עם אקדח, דווקא פגעתי בול בכל הכדורים. אין גם שום כוונה להיות רמבו, רק יכולת להגן על עצמי ומשפחתי. אבל אני די נוטה להסכים עם ה"תעזוב אותך אקדח". אתה מכיר את המשפט: תחיה או תמות יקבע בתוך שניות, אבל המשטרה במרחק של כמה דקות בלבד (או משהו דומה). שוקר וגז יכולים לעזור מול מחבל עם נשק קר, השאלה מה יותר אפקטיבי בין שניהם?

עריכה אחרונה על ידי Arco
פורסם

מבחינת תבחין 'עבודה במקום זכאי' - עטרות לדעתי כלולה ברשימת היישובים הזכאים.

אני בשנה האחרונה מסתובב עם אקדח עלי באופן יום יומי, עם נרתיק פנימי נוח אתה לא מרגיש אותו כלל.

רוב האנשים בכלל לא ישימו לב שאני חמוש, בטח לא יחשבו איך לגנוב את האקדח.

צריך לקחת בחשבון שבמידה ואתה באמת הולך לכיוון של כלי יריה פרטי, יקח לזה מינימום שלושה שבועות עם כל הטפסים למינהם, במיוחד בתקופה האחרונה עם שדרוג המערכת הממוחשבת של המשרד לבטחון פנים.

היתרון הגדול בנשיאת אקדח הוא שברור לי שתחזיק אותו באופן חוקי.

לך תסביר לשוטר שיעצור אותך עם שוקר חשמלי, למה אתה מסתובב איתו. (על לדרמן לפני כמה שנים שאלו אותי שאלות)

במידה ויש לך שאלות על הליך קבלת הרשיון, בכיף.

משום מה יש נטיה לאנשים בחברה הישראלית לפחד מהסתובבות של אנשים חמושים. לא יודע למה.

פורסם

יוני אני לא יודע כמה זה חכם שיסתובבו יותר מדי אזרחים חמושים ברחובות.

באקדחים יש הבדל עצום בין ירי סטטי במטווח למטרה סטטית במרחק 10-15 מ' לבין ירי דינמי לעבר מטרה דינמית באותו מרחק של 10-15 מ'.

במטווח סטטי אתה מרביץ יופי של מקבץ של 5 כדורים במרכז המטרה, בירי הדינמי אתה לא מופתע לגלות שחלק מהכדורים בכלל לא פגעו במטרה ואלה שכן פגעו במטרה ממש לא יוצרים מקבץ.

בקיצור, מי שלא מיומן בירי תחת מאמץ ולחץ יש לו יותר פוטנציאל נזק מאשר תועלת בתנאים כאלה, הוא אולי יהרוג את המחבל, אבל עלול על הדרך לפגוע\להרוג עוד כמה חפים מפשע.

הקנה באקדח מאוד קצר ביחס לרובה וזה מאוד משפיע על הבליסטיות של הכדור וקל מאוד להחטיא כדורים בטווחים קצרים כאשר מי שמבצע את הירי נמצא תחת מאמץ\לחץ ויורה לכיוון מטרה שאינה סטטית.

נכתב מתוך נסיון עבר של אחזקת אקדח במשך 3 שנים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בקשר לנוחות/אי נוחות שבנשיאת אקדח יום יומית -

אז אם תישא אותו כל יום (וכל היום) בסוף זה יהיה חלק ממך (ניתן להתרגל אם כי זה לוקח מעט זמן).

קח בחשבון שבאחסנה (קצרה - אתה יוצא מהבית בלעדיו), אקדח מצריך "שתי נעילות" (מבחינת החוק) ע"מ לאבטח אותו (כשהנ"ל נשאר כאמור בבית) - ז"א דלת הבית נעולה + כספת.

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)

יוני אם תוכל לפנות בפרטי ולתת קצת פרטים על ההליך, אשמח.

בעניין השוקר לא ממש הבנתי - לא חוקי להסתובב איתו? וגז מדמיע כן חוקי? או רק לאישה. מבקש לעשות סדר בבקשה. :)

עידן, האם ניתן בארץ לעשות גם אימון ירי בסגנון שאתה מדבר עליו? ז"א מטרה נעה ושאני גם אהיה בתנועה בזמן ירי. ככה גם אהיה במאמץ וגם המטרה לא תהיה סטטית.

חולגי, כן אני מכיר את זה, כבר בהודעת פתיחה רשמתי שאצטרך לרכוש כספת.

עריכה אחרונה על ידי Arco
פורסם

אני לא יודע לומר לך מי מבצע מטווחים אזרחיים שכאלה אבל אני מאמין (ומקווה) שיש מתקנים כאלה.

פחות מעניין אותך ירי תוך כדי תנועה כי עם אקדח מ-א-ו-ד קשה לפגוע כשאתה מבצע את הירי תוך כדי ריצה (לדוגמה), מה שיותר חשוב זה מטווח שמאפשר ירי על מטרות נעות.

כדי לדמות מצב קרוב יותר למציאות אתה יכול פשוט לצאת לריצה קצרצרה של 2 דקות ואז להכנס למטווח ולבצע את המקצה.

את המטווחים במסגרת עבודתי ביצעתי במתקן של משרד הבטחון ששם היו התנאים לבצע סוגים שונים של מטווחים ולראות את ההבדל העצום בין ירי במטווח "סטרילי" לבין ירי בתנאי לחץ ותנועה כמו גם הבדל באיכות וצפיפות מקבצים בין אקדחים שונים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

Arco, לאיזה סוג של אירוע פח"ע אתה מתכוון?

נשק חם לא יעצור מחבל מתאבד עם חגורת נפץ או פיגוע דריסה.

נשק חם נדרש לנטרול מחבל חמוש בנשק קר או חם.

נשיאת נשק באופן קבוע מחייבת מאוד. אתה צריך להיות מאומן, זהיר ואחראי.

מבחינה חוקית, רמת האימון המינימלית הנדרשת כיום מנושאי נשק היא מזעזעת.

נתקלתי פעמים רבות באנשים הבאים לבצע מטווח לצורך חידוש רישיון נשיאה/אחזקה המסוכנים לעצמם ולסביבתם, ולא מצליחים לפגוע במטרה סטטית ממרחק של 7 מטר. אני מניח שבתנאי לחץ של אירוע אמיתי הם לא יתפקדו טוב יותר.

הימצאות של נשק חם בידיך עלולה לדרדר אירוע שהיה יכול להסתיים ברמת אלימות נמוכה.

אני מציע לך להסתפק בספריי פלפל . הוא אמנם פחות יעיל אבל יכול לטעת בך יותר ביטחון והוא לא קטלני.

פורסם

ובכן, על פי הנורמה במדינה הכי טוב זה להתקפל לתנוחת עובר, להגן על הראש ולקוות שזה יסתיים מהר. אנשים שמשתמשים באקדח להגנה עצמית מוצאים את עצמם מטורטרים ע״י המשטרה בחקירות, נשקם מוחרם ואינו מוחזר. מעבר לכך, חוקי ההגנה העצמית בישראל דורשים ממך למצוא שניה לפני שאתה עומד למות כלי להגנה עצמית שיעלם באורח קסם בצורה מיידית עם נטרול התוקף (בצורה שאינה הורגת או פוצעת אותו לצמיתות, כמובן).

לחלופין אפשר ספרי פלפל (תבדוק עוצמה, יש כאלו שהם בדיחה) או ספרי גז.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אני כבר התחלתי להתנייד בטנק כשאני מתכוון להגיע לירושלים וקאנו במרכז בחורף. בקשר להתניידות ברחובות העיר ברגל אני עם שכפץ ומשגר טילי נ"ט.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

ראיתי שיש ספריי פלפל בצורת אקדח, כך שיש גם את אפקט האיום של אקדח ואם הוא לא עובד, עדיין זה לא סתם חתיכת פלסטיק, אלא ניתן לירות למרחק 2-3 מטר גז פלפל. זו אופציה חוקית ומועדפת לדעתכם? אם אני מגן על עצמי עם גז פלפל המשטרה לא תרדוף אותי כמו במקרה של אקדח כפי שKEYSER מתאר?

COMMANDER

מדבר על כל הסוגים של פח"ע. גם פיגוע דריסה אפשר לעצור, הם לא משתמשים ברכבים ממוגני ירי למטרה הזאת. ואם תראה רצועת נפץ בזמן, גם את זה ניתן לעצור. לגבי רמת האימון, אל דאגה, אני לא אהיה ברמה נמוכה כמו שאתה מתאר ואם אחליט ללכת על אקדח, אלך על יריחו ארוך, שאני יודע מנסיון שמתאים לי כמו כפפה ליד.

שומאכר עבור כל הנפגעים עד כה בעיר הציניות שלך לא רלוונטית. זה יכול לקרות בכל רגע נתון לכל אחד בעיר הזאת.

פורסם (נערך)

זאת הבעייה עם כלי נשק חמים, כל אחד רואה בטלווזיה בסרטי פעולה אנשים משתמשים באקדחים כל הזמן וחושב לעצמו "כמה קשה זה כבר יכול להיות?, מכוונים ולוחצים על ההדק.", זה לא יכול להיות רחוק יותר מהאמת.

השימוש באקדח דורש מיומנות נרכשת ותחזוקה של המיומנות הזאת, אקדח לא עושה אבחנות, טעות אחת ואתה הורג בנאדם חף-מפשע, אתה צריך להיות מספיק מיומן בשביל לדעת שאתה לא הולך לעשות טעות (וירי במטווח לא דומה אפילו לירי מלא אדרנלין ופחד במהלך קרב יריות).

אחזקת אקדח לא עושה אותך יותר גבר ולא מאריך לך אף איבר, זאת מחוייבות גדולה מצדך להבטיח מיומנות גבוהה ולהתאמן ע"מ לשמור עליה בכשירות מבצעית.

עוד משהו, ירי באקדח דרך טווח כלשהו (כמו שמשת מכונית למשל) שמשנה דרסטית את המסלול הבליסטי של הכדור זאת מיומנות נוספת שנדרשת בה התמחות ספציפית.

כותרת השירשור דיברה על הגנה עצמית, לא על לעצור פיגועים.

צר לי שאני מכבה את חגיגת הטסטוסטרון שרצה פה.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם (נערך)

צודק וזה מה שמרטיע אותי מאקדח. אבל שוב, המטרה זה לא להאריך איבר מין או לעשות רושם, אני כבר נשוי+1, המטרה היא הגנה עצמית נטו.

בעניין הטסטוסטרון, סתם עניתי לחבר פורום שדברים כאלה אפשריים, לא שאני ארוץ בכל העיר ואחפש מחבלים לעצור אותם.

במקור התכוונתי להגנה עצמית כולל כמובן מקרה של פיגוע שמכוון נגדי, האמת שזה המטרה העיקרית. רשמתי שהסיבה היא האירועים שיש בירושלים וזה פיגועים.

עריכה אחרונה על ידי Arco

• תוכן חדש...