Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב קטן לנסיעות עירוניות, בדקתי הרבה אפשרויות וצימצמתי ל 3 אחרונות, או I10 חדשה, או אלטו חדשה או פיקנטו אבל יד 2, בגלל שפיקנטו יקרה יותר מI10 ואלטו, ואני וחפש ידני כמובן.

אני מתאר לעצמי שהאלטו הכי חסכונית בגלל המימדים שלה, אבל באופן כללי, הייתי רוצה לשמוע מאנשים שיתנסו עם הרכבים האלא קצת מעבר לנסיעות מבחן, כי אני עשיתי עליהם נסיעות מבחן ותאמת הכי נוחה לי הייתה היונדאי, אבל מה אני כבר יכול להבין בכמה דקות של נסיעה.

מה אתם חושבים עדיף? מבחינת דלק? נוחות? אמינות? ואולי יש בכלל עוד רכב ששחכתי שגם הוא טוב ובמחיר דומה לזה.

תודה לעונים!

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הדלק הסוזוקי עדיפה,נוחות הם הפיקנטו וגם המנוע אצלה לא רועד בעמידה.

היום הספארק נמכרת ב49 אלף במבצע,אם זה עדיין הייתי הולך עליה.

אם לא,הייתי קונה אלטו חדשה אם מדובר על אותו מחיר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש לנו אלטו ידנית כבר 4.5 שנים.

לא בודק צריכת דלק בשגרה. כשבדקתי קיבלתי 1 ל 11-12 בנסיעה עירונית להחריד (כמעט אך ורק לב ת"א) עם מזגן ועם רגל ימין שלא מנסה לחסוך.

במעט הנסיעות הבינעירוניות עושה 1 ל 15 בקלות עם מזגן וביום מאוד בינעירוני ובנהיגה חסכונית מאוד מגרד את ה 1 ל 20.

עד כה מוכיח אמינות מושלמת חוץ מדלת תא מטען שלפני חצי שנה לא מתקבעת בפתיחה כי הבוכנות נפגמו.

רכב ספרטני אבל מאוד אפקטיבי. בזמנו היה האופציה היחידה. היום לדעתי החלופות יותר מוצלחות אבל הייתי ממליץ עליו אם זול מהן.

אני מבין שהאלטו חסכוני יותר מהמתחרים בכל הקשור לצריכת דלק וזה כמובן משמעותי ככל שנוהגים יותר.

סוזוקי מייצרים מסורתית מכוניות מאוד פשוטות ואמינות. אין סיבה לחשוב שזה יהיה אחרת עם האלטו. אצלינו זה ממש מוכיח את עצמו. והדבר מקבל ביטוי בשוק יד שניה.

.

פורסם (נערך)

אני נוהג על אלטו אוטומטית ולאחי יש ידנית.

על הידנית אחי מצליח להוציא 1:21 כשרובה בין עירונית ועל האוטומט האמת לא בדקתי כי לא רק אני נוהג ברכב יוצא בערך 1:15-1:17 משולב.

מבחינת אמינות - 2 הרכבים עם 0 תקלות (האלטו כבר 4 שנים, הידנית שנה.)

מבחינת נוחות - אמנם הכסא נוח אבל מצער אותי שאי אפשר לכוון אותו לתנוחת ישיבה 'מגוונת' יותר מאשר אחורה קדימה. יש מחסור רציני באבזור בהרבה אופנים - הנהג לא יכול לפתוח איזה שהוא חלון מלבד שלו ובכלל חלונות אחוריים אין. במקום זה יש מין פתחי איוורר מוזרים לכלבים ולאסירים, אין משענת יד או תא אחסון נורמלי בין המושבים.

אבל מבחינת נוחות נהיגה הרכב מגיב מאוד טוב לתזוזות ההגה ובנסיעה עירונית הוא מרגיש מאוד זריז וקליל. בנסיעה בין עירונית ובעליות הוא מרגיש טיפה 'מאחור' אבל זה משהו שלמדתי להתרגל אליו.

עריכה: וכמו שאמרו מעליי, הרכב רועד בעמידה (ובהתחלה הרעשים של ברזל החגורה שרועדים על דפנות הפלסטיק החלולים מאוד הפחידו אותי!)

עריכה אחרונה על ידי Rotem Shmueli
פורסם

יש לנו I10 חודשיים, הרכב עם כמעט 3000 ק"מ, סיכום קצר: הרכב נעים בנסיעות עירוניות ואופן מפתיע בנסיעות בין עירוניות (כמו מהצפון לעוטף עזה וחזרה),

הרכב הוא ידני וצריכת הדלק ממוצע הוא 16.5 קילומטר לליטר בינתיים. הרכב מגיב יפה גם לעליות ועקיפות יציב מאד על הכביש מרווח כמו אוטו גדול עם תא מטען גדול,

יש באוטו כל מה שצריך מבחינת טכנולוגיה. לסיכום הרכב מומלץ ביותר.

פורסם

צריכות הדלק פה לא מרשימות במיוחד, אתם נוסעים ברכב ספרטני ולא נוח, לא בטיחותי במיוחד, צפוף ולא מאובזר, ובסוף - צריכת הדלק שלכם מאוד קרובה לסופר מיני ידנית שנותנת הרבה יותר תמורת 2-3 ק"מ פחות לליטר.

1:16.5 בi10? אם זה מחוץ לעיר זה נתון גרוע. למה? כי קליאו/פאביה/איביזה/i20 יניבו צריכת דלק דומה מאוד אבל לא יתפשרו במרווח הפנים ויהיו חזקות יותר ונעימות יותר לנסיעה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

זאת שאלה של העדפה,נוחות מול רכב חדש.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
צריכות הדלק פה לא מרשימות במיוחד, אתם נוסעים ברכב ספרטני ולא נוח, לא בטיחותי במיוחד, צפוף ולא מאובזר, ובסוף - צריכת הדלק שלכם מאוד קרובה לסופר מיני ידנית שנותנת הרבה יותר תמורת 2-3 ק"מ פחות לליטר.

1:16.5 בi10? אם זה מחוץ לעיר זה נתון גרוע. למה? כי קליאו/פאביה/איביזה/i20 יניבו צריכת דלק דומה מאוד אבל לא יתפשרו במרווח הפנים ויהיו חזקות יותר ונעימות יותר לנסיעה.

צריכת הדלק היא ממוצע כששים אחוז זה עירוני, ולדעתי הרכב נחשב למיני ותקרא קצת מבחני דרכים ותראה שדעה שלך קצת לא מדייקות, ואם תשב ברכב ולאחר

מכן תעבור לכל מכוניות המיני בקטגוריה הזאת תרגיש את ההבדל. ופרט נוסף שהוא לא פחות חשוב מחיר האוטו 60K.

ועוד משהו קטן שאולי נשכח זה לא מרצדס או יגואר זה מכונית מיני במחיר נמוך, הרכב נקנה לצרכים מסוימים ולדעתי הוא

עונה על הדרישות.

עריכה אחרונה על ידי nir1957
פורסם

אתה יודע שמיני זה רכב קטן יותר מסופר מיני?

ה10 ידנית בהחלט טובה,אבל להשוות את המרווח בטח מאחור לרכב גדול זה לא מדויק בכלל.

פורסם

תודה לכולם על התגובות, שמעתי הרבה פה על I10 ועל אלטו, מישהו יכול להגיע משהו על פיקנטו? איך היא מבחינת צריכת דלק ? דווקה ציפיתי שיהיה עליה הרבה תגובות בגלל שהיא הייתה הכי נמכרת ב 2013

פורסם

הפיקנטו מאובזרת,צריכת דלק דומה ליונדאי,בטיחות טובה,אבל בינה ליונדאי לשעתי היונדאי עדיפה עקב מושבים תומכים יותר וסלון נעים יותר עקב שילוב צבעים.

פורסם
צריכת הדלק היא ממוצע כששים אחוז זה עירוני, ולדעתי הרכב נחשב למיני ותקרא קצת מבחני דרכים ותראה שדעה שלך קצת לא מדייקות, ואם תשב ברכב ולאחר

מכן תעבור לכל מכוניות המיני בקטגוריה הזאת תרגיש את ההבדל. ופרט נוסף שהוא לא פחות חשוב מחיר האוטו 60K.

ועוד משהו קטן שאולי נשכח זה לא מרצדס או יגואר זה מכונית מיני במחיר נמוך, הרכב נקנה לצרכים מסוימים ולדעתי הוא

עונה על הדרישות.

נראה שאתה כל כך מנסה להצדיק את הקניה שלך שאתה פשוט עונה בלי קשר למה שדור כתב.

אנסה לפרט כי אני לגמרי מסכימה עם הדעה הלא מדוייקת שלו (דעה זה לא מדע מדוייק, אגב).

היונדאי I10 שייכת לקטוגריית המיני, מתחרה בפיקנטו, פנדה, אלטו ושות'. זה לא אמור להיות נתון מפתיע שהיא משמעותית טובה יותר מהמתחרות שלה מהמזרח (פיקנטו, אלטו) בגלל שמדובר בדגם חדש לגמרי לעומת האחרות שהוצגו כבר לפני כמה שנים טובות, זאת גם הסיבה למה אני לא הייתי מתלבטת בכלל בין I10 חדשה לפיקנטו משומשת או אלטו חדשה (לטובת I10).

מה שדור מנסה להגיד זה שכל סופר מיני ידנית תתן צריכת דלק מאוד קרובה למספרים שצויינו בשרשור, אז בנסיעה משולבת היא לא תעשה 16.5 אלא 14 ק"מ\ל' ובנסיעה עירונית צפופה כנראה שגם לא תרד מ1:11. ההבדל לא כל כך משמעותי בשביל ליסוע בפחית ספרטנית כמו אלטו (באמת שניסיתי).

אז תמורת אותם 60K ש"ח אנחנו לא נקרע את הניילונים, אבל נקבל רכב שהרבה יותר נעים לשהות בו בכל רגע נתון, שלא נדבר על תאונה חס וחלילה. אני לא מדברת על יגואר ולא על מרצדס, רק על קטגוריה אחת מעל, סופר מיני.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

זה תמורת 60 אלף ש"ח משומש, או תמורת מאמץ קל גם מקבלים רכב חדש בסביבות 70-75 אלף ש"ח כמו פאביה, פיאסטה, i20, קליאו החדשה ועוד.

יוליאן - צריך לזכור שאחד היתרונות העיקריים של הפיקנטו הוא נושא האחריות, 7 שנים זה לא מעט.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
נראה שאתה כל כך מנסה להצדיק את הקניה שלך שאתה פשוט עונה בלי קשר למה שדור כתב.

אנסה לפרט כי אני לגמרי מסכימה עם הדעה הלא מדוייקת שלו (דעה זה לא מדע מדוייק, אגב).

היונדאי I10 שייכת לקטוגריית המיני, מתחרה בפיקנטו, פנדה, אלטו ושות'. זה לא אמור להיות נתון מפתיע שהיא משמעותית טובה יותר מהמתחרות שלה מהמזרח (פיקנטו, אלטו) בגלל שמדובר בדגם חדש לגמרי לעומת האחרות שהוצגו כבר לפני כמה שנים טובות, זאת גם הסיבה למה אני לא הייתי מתלבטת בכלל בין I10 חדשה לפיקנטו משומשת או אלטו חדשה (לטובת I10).

מה שדור מנסה להגיד זה שכל סופר מיני ידנית תתן צריכת דלק מאוד קרובה למספרים שצויינו בשרשור, אז בנסיעה משולבת היא לא תעשה 16.5 אלא 14 ק"מ\ל' ובנסיעה עירונית צפופה כנראה שגם לא תרד מ1:11. ההבדל לא כל כך משמעותי בשביל ליסוע בפחית ספרטנית כמו אלטו (באמת שניסיתי).

אז תמורת אותם 60K ש"ח אנחנו לא נקרע את הניילונים, אבל נקבל רכב שהרבה יותר נעים לשהות בו בכל רגע נתון, שלא נדבר על תאונה חס וחלילה. אני לא מדברת על יגואר ולא על מרצדס, רק על קטגוריה אחת מעל, סופר מיני.

אנחנו מאוד מרוצים מהאלטו אבל זה על בסיס קבלת החלטה באביב 2010.

אז האלטו עלתה 60 אלף. הרכב הכי זול אחריה היה אלטו אוטומטית ב 73 בערך. אחריה פז'ו 108 בלמעלה משמונים ויונאי i10 מנוע 1.2 ומאובזרת מאוד ב 95 אלף. כן אלו היו ימים די גרועים למכוניות זולות.

אז האופציות ששקלנו היו אלטו ב 60 או סופר מיני משומשת מאוד ב 30. הלכנו על האלטו מתוך ידיעה שיכולה לשמש להרבה שנים בראש שקט ובעלויות מינימליות. וכך זה באמת המצב. קצת צפופה (אני 1.9 ואשתי 1.76 ויש לנו שתי בנות קטנות) אבל כרכב שני ל 95% נסיעות עירוניות/פרבריות הוא מוצלח.

היום כנראה הייתי הולך על סופר מיני משומשת. ולמי שמתעקש על חדש אז אני מניח שהמתחרות של האלטו יותר מוצלחות. אבל היא עדיין קניה טובה אם המחיר זול מהמתחרות.

דור, פער של 2.5 ק"מ לליטר שווה כ 2000 ש"ח בשנה לחלק מהנהגים. זה לא סכום זניח.

ציינת ש

קליאו/פאביה/איביזה/i20 עדיפות. בהרבה מובנים זה נכון. אבל אני מהמר שבגיל 7-8 האלטו תהיה תקינה בהרבה מכל אחת מהן וגם תגיע לגיל הזה בעלות כוללת מופחתת ותמכר בפחות הפסד ויותר בקלות.

• תוכן חדש...