Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4278 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

לאחרונה נורית החיווי של המצבר בלוח השעונים החלה לדלוק באופן תמידי.

הלכתי למוסך יונדאי ואחרי בדיקה התברר שהחיבור העדין של הנורית בלוח השעונים נשרף.

לטענתם, צריך להליף לוח שעונים והמחיר ללוח משומש (מחודש מפירוק) הוא 3000שקל כולל עבודה.

אפשר להמשיך ליסוע עם האוטו כי אין בעיה אמיתית עם המצבר אבל רציתי להחליף כי זה מפריע לי בעין...

רציתי לשאול האם משהו נתקל בבעיה דומה?

תודה

פורסם

בדוק כמה עולה להזמין מחו"ל. לפעמים זה עשירית מחיר.

אם עדיין יקר פשוט תוציא את הנורה או תנטרל (שבירה מבוקרת ??). כשיהיה כשל של האלטרנטור, אם בכלל, אתה כבר תדע בלי הנורה.

פורסם

יכולות איבחון התקלות במוסכים של יונדאי שוות ערך ליכולת שלי להטיס מטוס. תמיד כאשר הם לא יודעים לאבחן, הם ימליצו על החלפה של כל הרכיב/ חלק.

ממליץ לך ללכת לחשמלאי אמיתי, שיפרק ויבדוק את לוח שעונים.

פורסם

במילים אחרות: אין לנו ז*ן להתעסק בזה.

:?

גש למוסך אחר או חשמלאי רכב טוב. אני בספק שקיימת בכלל תקלה בלוח המחוונים, וגם אם קיימת כזו אז אני בטוח שניתן לתקנה בעשירית העלות ממחירו של לוח מחוונים חדש.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
יכולות איבחון התקלות במוסכים של יונדאי שוות ערך ליכולת שלי להטיס מטוס. תמיד כאשר הם לא יודעים לאבחן, הם ימליצו על החלפה של כל הרכיב/ חלק.

אתה מדבר מניסיון ? אנא שתף אותנו.

איזה כייף לי :)

פורסם
בדוק כמה עולה להזמין מחו"ל. לפעמים זה עשירית מחיר.

אם עדיין יקר פשוט תוציא את הנורה או תנטרל (שבירה מבוקרת ??). כשיהיה כשל של האלטרנטור, אם בכלל, אתה כבר תדע בלי הנורה.

אל תשכח שהחלפת לוח השעונים ברכבים מודרנים לא דומה להחלפת לוח שעונים ביונדאי לנטרה משנת 1995 או גולף דור 2. חייבים למצוא לוח שעונים עם מק"ט דומה וגם לאחר שמצאת לוח שעונים אתה חייב לקודד את לוח השעונים במוסך.

פורסם

התחל מייעוץ וביקור במכון לספידומטרים (כצתוב מהיכן אתה לקבלת המלצות).

אם הבעיה בלוח השעונים ומחוייב להחליפו,ברר מחיר עם יונדאי שופ (ליאור מיונדאי שופ חבר הפורום).

לי היתה בעיה עם I30 עם מד סלד והוא נתן לי הצעת מחיר זולה בהרבה ללוח שעונים. (20% בערך ממה שהוצע לך).

כמובן,שאפשר להתקין מפירוק אחר אבל במחיר שליאור הציע לי את היחידה עדיף חדש כמובן.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
אתה מדבר מניסיון ? אנא שתף אותנו.

אני מדבר מניסיון מר שכלל איבחון של בעיית גיר שכלל נסיעה של 3 דקות, עם גזר דין של שיפוץ גיר מלא בעלות של 8300 ש"ח, כאשר בפועל היה מדובר על בעיית מייסבים.

בנוסף כמובן תקלת יוניט בלם המפורסמת, נאמר לי שצריך להחליף יוניט ואולי(! דגש חזק על האולי) צמה. למזלי צמה לא הייתה זמינה במלאי, כך שהחליפו רק יוניט וביקשו לחזור עוד חודש להחליף גם צמה, איזה פלא אבל חודשיים נהגתי ברכב והנורה לא נדלקה אפילו פעם אחת, וכך נמנעתי מתשלום מיותר.

התלוננתי אצל היבואן לגבי "יכולות האיבחון", מנהל המוסך חזר אליי בטון של "אבי נעלבי" שאני מוציא לו שם רע. חירטט שטויות לגבי איכות התיקון לגיר שעשיתי ואמר שהיה צורך בשיפוץ מלא.

כששאלתי למה רצו להחליף לי צמה ליוניט בלם שלמעשה היא הייתה בסדר, הוא אמר שנהלי יצרן מחייבים החלפה של הצמה, פה תפסתי אותו בשקר כי הבוחן אמר שיבדקו ואם(!) צריך אז יחליפו גם צמה.

שכחתי גם מנגנון חלונות חשמל לנהג שעבד לסירוגין, קיבלתי הצעת מחיר של כ700 ש"ח, כאשר פירוק ניקוי מגעים סידר את הבעיה.

כל הנ"ל רק מניסיון אישי, אני קורא פה עוד על הרבה "איבחונים" מוצלחים המוסמכים יונדאי

פורסם

לפני הכול תבדוק את החיבורים של אלטרנטור ואת המתח והזרם שהוא מוציא.

תיבדוק אם החיבור של המינוס למנוע תקין ושלם.

לא מובן לי איך מצאו בעיה בלוח שעונים בלי לחבר לוח שעונים אחר(תקין)..

פורסם
אני מדבר מניסיון מר שכלל איבחון של בעיית גיר שכלל נסיעה של 3 דקות, עם גזר דין של שיפוץ גיר מלא בעלות של 8300 ש"ח, כאשר בפועל היה מדובר על בעיית מייסבים.

בנוסף כמובן תקלת יוניט בלם המפורסמת, נאמר לי שצריך להחליף יוניט ואולי(! דגש חזק על האולי) צמה. למזלי צמה לא הייתה זמינה במלאי, כך שהחליפו רק יוניט וביקשו לחזור עוד חודש להחליף גם צמה, איזה פלא אבל חודשיים נהגתי ברכב והנורה לא נדלקה אפילו פעם אחת, וכך נמנעתי מתשלום מיותר.

התלוננתי אצל היבואן לגבי "יכולות האיבחון", מנהל המוסך חזר אליי בטון של "אבי נעלבי" שאני מוציא לו שם רע. חירטט שטויות לגבי איכות התיקון לגיר שעשיתי ואמר שהיה צורך בשיפוץ מלא.

כששאלתי למה רצו להחליף לי צמה ליוניט בלם שלמעשה היא הייתה בסדר, הוא אמר שנהלי יצרן מחייבים החלפה של הצמה, פה תפסתי אותו בשקר כי הבוחן אמר שיבדקו ואם(!) צריך אז יחליפו גם צמה.

שכחתי גם מנגנון חלונות חשמל לנהג שעבד לסירוגין, קיבלתי הצעת מחיר של כ700 ש"ח, כאשר פירוק ניקוי מגעים סידר את הבעיה.

כל הנ"ל רק מניסיון אישי, אני קורא פה עוד על הרבה "איבחונים" מוצלחים המוסמכים יונדאי

לפי דברייך המצב רע מאוד במוסך יונדאי שביקרת. תחפש בעל מקצוע עם מוסך פרטי שמכיר את הרכב ותבצע אצלו את התיקונים והטיפולים.

פורסם

המוסך הזה היה כבר הניסיון השני שלי, לאחר שנמאס לי מהרכב הגרוע, האמינות המוטלת בספק, כישלון למצוא מוסך טוב, הרכב תוקן לחלוטין ונמכר

פורסם
המוסך הזה היה כבר הניסיון השני שלי, לאחר שנמאס לי מהרכב הגרוע, האמינות המוטלת בספק, כישלון למצוא מוסך טוב, הרכב תוקן לחלוטין ונמכר

הנסיון המר שלך [לדבריך] אינו בהכרח נחלת הכלל ובכל כלל יש יוצא מן הכלל. רכבי יונדאי הינם רכבים טובים , יש להם יתרונות, יש להם חסרונות, כמו בכל דבר בחיים, אבל הם נמכרים היטב בשוק הרכב ולא במקרה.

לעניין המוסכים, כמו בכל דבר, לא כולם יהיו מושלמים ויתכן וחלקם [בכל סוגי הרכב] לא ייטבו עם בעל הרכב.

רק לא להכליל באופן גורף.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

בשבילי הi30 היה רכב גרוע בלי קשר לאמינות הרכב הספציפי שלי.

המוסך הספציפי נכשל באיבחון ותיקון 3 תקלות, ונכשל כישלון חרוץ מבחינת שירות בכך ששיקר, התנשא מעליי וניסה להוציא את שאר בעלי המקצוע שתיקנו את הרכב כלא מקצועיים ולא אמינים.

בנוסף אני קורא כאן עוד מקרים על איבחונים הזויים כגון זה של פות"ש, שירשור אחר על עוד המלצה לשיפוץ גיר ועוד.

מדובר על התנהלות מעוררת זעם שכן המוסך למעשה רק יודע לבצע טיפול 15 אלף, כל מה שאין לו מושג לתקן הוא ימליץ להחליף את כל החלק ויעביר את העבודה לקבלן משנה, יגזור קופון על החלפה אסטרונומית שלא היה בה צורך, ואיש המקצוע קיבל חלק תקין למלאי שלו.

• תוכן חדש...