Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

אשמח לשתף את הפרטים שלי ולקבל תשובה האם כדאי למחזר.

ב-2019 לקחתי משכנתא בשני מסלולים, פריים וקל"ץ. מניח שרציתי ללכת על בטוח בזמנו.

מסלול פריים: 268,000 ל-25 שנה בריבית מתואמת של 0.95 אחוז

מסלול קל"צ: 547,000 ל-20 שנה בריבית מתואמת של 3.87 אחוז

ההחזר החודשי שלי היום 4886 ש"ח (התחלתי עם 4346 ש"ח) לאחר כל עליית הריבית בתקופה האחרונה. אני לא מתקשה להחזיר את הסכום, אבל סתם חשבתי למחזר כדי שאפנה לי יותר סכום להשקעה.

לפי האתר של הבנק, סה"כ יתרה משוערכת כולל עמלת פרעון מוקדם הינה 686,000 ש"ח.

מה אתם ממליצים? האם שווה לי בכלל למחזר? (אגב, לפני קצת פחות משנה הבנקאי בבנק המליץ לי לא לגעת בתמהיל).

מוסיף : כרגע אין לי רצון לפתוח את תיק ההשקעות שלי או להשתמש בכספי הקרן השתלמות שישתחררו בשנה הבאה לטובה סגירה חלקית של המשכנתא. 

עריכה אחרונה על ידי Shmulik_Miata

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

משכנתא שלקחתי לפני 5 שנים יש בה מסלול של משתנה כל 5 שנים בסכום של 100 אשח. כעת אחרי 5 שנים הריבית משתנה. מריבית של 3.42% עולה לריבית של 7.13%.  בהתאם התשלום החודשי על המסלול הזה עולה מ 710 שח לחודש ל 843 שח לחודש כאשר נשארו כ 72 אשח לסיום התשלום של המסלול הזה.

אני כרגע מאוד מתלבט האם משתלם יותר להמשיך לשלם את העליה הזו או להשתמש ב 80 אשח שיש לי למקרי חירום כדי לכסות את החלק הזה.  האם יש כדאיות לפרויע חלק מהחוב?

עריכה אחרונה על ידי mazinya
פורסם (נערך)

השמונים אלף זה כל הכסף שיש למקרה חירום?

אם כן, אז אל תגע במשכנתא עם הכסף הזה - תוספת של מאה שקל לחודש זה רחוק ממצב חירום.

עריכה אחרונה על ידי stx
פורסם
לפני 8 שעות, stx כתב:

השמונים אלף זה כל הכסף שיש למקרה חירום?

אם כן, אז אל תגע במשכנתא עם הכסף הזה - תוספת של מאה שקל לחודש זה רחוק ממצב חירום.

כן, זה כל מה שיש לי לחירום

פורסם

טוב מאוד, אז שמור אותו לחירום - חירום זה אומר שאין עוד אופציות אחרות.

הכל מתייקר עכשיו, המשכנתא שלך בגלל הריבית, כל השאר בגלל המע״מ וצריך להסתגל -  אפשר לצמצם הוצאות אחרות, אפשר למחזר את המסלול הזה שזה אומר להחליף הלוואה בהלוואה אחרת שאולי יותר מתאימה כרגע, אבל לשמור כסף בצד זה תמיד רעיון טוב.

לא הייתי מקריב כסף חירום בשביל לחסוך הוצאה של 1200 שקל בשנה.

פורסם
לפני 44 דקות, stx כתב:

טוב מאוד, אז שמור אותו לחירום - חירום זה אומר שאין עוד אופציות אחרות.

הכל מתייקר עכשיו, המשכנתא שלך בגלל הריבית, כל השאר בגלל המע״מ וצריך להסתגל -  אפשר לצמצם הוצאות אחרות, אפשר למחזר את המסלול הזה שזה אומר להחליף הלוואה בהלוואה אחרת שאולי יותר מתאימה כרגע, אבל לשמור כסף בצד זה תמיד רעיון טוב.

לא הייתי מקריב כסף חירום בשביל לחסוך הוצאה של 1200 שקל בשנה.

שכחתי לציין שאת המסלול הזה אני אמור לסיים לשלם ב 2035 (נלקח ב 2020) ככה שאם החישובים שלי נכונים, זה אומר שב 10 שנים הקרובות אני אמור לשלם 28 אלף שח רק ריבית.  זה עדיין לא מצדיק?

פורסם

תבדוק האם זה באמת כל הכסף. יכול להיות שיש איזה קרן השתלמות שמתקרבת לפדיון? אל תשכח שאם אתה סוגר את המסלול אתה תיהיה עם 710 ש״ח לחודש יותר היום ממה שהיה עם המסלול. אז לא הייתי רץ לסגור, אבל בהחלט הייתי בודק אופציות.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 21 שעות, mazinya כתב:

משכנתא שלקחתי לפני 5 שנים יש בה מסלול של משתנה כל 5 שנים בסכום של 100 אשח. כעת אחרי 5 שנים הריבית משתנה. מריבית של 3.42% עולה לריבית של 7.13%.  בהתאם התשלום החודשי על המסלול הזה עולה מ 710 שח לחודש ל 843 שח לחודש כאשר נשארו כ 72 אשח לסיום התשלום של המסלול הזה.

אני כרגע מאוד מתלבט האם משתלם יותר להמשיך לשלם את העליה הזו או להשתמש ב 80 אשח שיש לי למקרי חירום כדי לכסות את החלק הזה.  האם יש כדאיות לפרויע חלק מהחוב?

למה לא לעשות מחזור פנימי?

תוכל להמיר למל''צ באיזור 4.8%, או פריים באיזור מינוס 0.5

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
לפני 22 שעות, mazinya כתב:

אני הייתי פורע 40-50 אלף ש"ח וכך לא מצמצם לאפס את קרן החירום.

או לחלופין ממחזר כמו שכבר הציעו לך לפני.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אומנם זה אינדיבידואלי אבל על הלוואה לכל מטרה אפשר לקבל ריבית טובה יותר.
אם יש לך קרן השתלמות נזילה אז בכלל אפשר לקבל ריבית טובה יותר... קח עליה הלוואה ופרע את החלק הזה במשכנתא.

בכל מקרה זה כסף קטן באמת. לשלם 28 אלף ריבית על פרק זמן כזה זה בוטנים, אז לא הייתי הופך עולומות בגלל העניין הזה, כרית בטחון חשובה בהרבה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

נכון, אבל 10K על פני כמעט 10 שנים זה בוטנים.
בהחלט הייתי עושה מאמצים כדי למחזר/למצוא חלופות אבל לא הייתי שובר חסכון חירום של 80K שזה גם ככה לא המון כסף בימינו ליום סגריר.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...