Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה זה המשכנתא הזאת שלקחתי? טובה/גרועה כדאי למחזר?

koka

פוסטים מומלצים

לפני 4 שעות, HybridBoy כתב:

לא מוצא כרגע את הדו"ח, אבל נראה שאני משלם 15-20K ריבית בשנה על החזר חודשי של בסך הכל 3.3K .

חושב שאפשר להוריד את הריבית משמעותית במידה ואעשה מיחזור שכולל הכנסת כסף (נגיד 100K) וקיצור התקופה (15 שנה?).

במקרה יוצא שחודש הבא יש לי גם תחנות יציאה עבור המסלולים המשתנים.

(הקנסות נעים בין כמה עשרות שקלים לכמה מאות גם במידה ואצא לא בתחנת היציאה)

אנסה להיפגש בזמן הקרוב עם יועץ, כרגע אין לי הצעות.

להלן המסלולים:

Screenshot2024-08-03at19-43-48.4444433451_0004-mortgages_pdf.thumb.png.db26d88c8c87730b7d3a6720be4f063c.png

Screenshot2024-08-03at19-44-17.4444433451_0004-mortgages_pdf.thumb.png.12820bd1179587f90963315786a29498.png

מה דעתכם?

יש כמה אופציות כמובן.

אחת היא לגעת רק במסלול האחרון של צמוד מדד ולכסח ממנו כמה שאפשר.

אחרת היא לעשות מיחזור לכל המסלולים ולקצר את התקופה של כולם.

גם חשבתי על אפשרות של הלוואה (יכול להשיג פריים -1 או -1.5) כדי לסגור את המסלול הקשוח.

אז ככה לגבי עמודה 1 ועמודה 2 מדובר בתנאים מעולים!, עמודה 2 לא ניתנת לשחזור כיום כלל, כך שקיצור התקופה אפשרית אך תעלה את ההחזר החודשי עקב עליית שיעור הריבית, עמודה 3 כיום סבירה אך בעוד פחות מחודש (ב01/09/2024 - מועד עדכון העוגן בריבית) היא תהיה ממש רעה ותקבע על כ4.5% צמוד מדד שזה יקר, ככל שיש לך אופציה לסלק אותה באופן מלא זה הזמן, ככל ולא תמחזר רק את עמודה 3.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 4.8.2024 בשעה 01:40, אליהו שבת כתב:

אז ככה לגבי עמודה 1 ועמודה 2 מדובר בתנאים מעולים!, עמודה 2 לא ניתנת לשחזור כיום כלל, כך שקיצור התקופה אפשרית אך תעלה את ההחזר החודשי עקב עליית שיעור הריבית, עמודה 3 כיום סבירה אך בעוד פחות מחודש (ב01/09/2024 - מועד עדכון העוגן בריבית) היא תהיה ממש רעה ותקבע על כ4.5% צמוד מדד שזה יקר, ככל שיש לך אופציה לסלק אותה באופן מלא זה הזמן, ככל ולא תמחזר רק את עמודה 3.

דברתי עם יועץ מהבנק ואכן אמר שהמסלול יעלה ל4.5% עם הצמדה, שזה ממש גרוע.

הציע לי מסלול לא צמוד, אבל משתנה כל 18 חודש עם ריבית של 4.6%.

לטענתו זה מה שאפשר להשיג כרגע בשוק.

עם מסלול כזה והחזר דומה למה שאני משלם כרגע משך התקופה תתקצר ל-9 שנים.

אני בודק כמה אוכל להעלות את ההחזר החודשי, יכול להיות שאצליח לקצר גם ל-5 או אפילו 4 שנים את המסלול הזה.

• רעיון טוב! 1

They are trying to ban me...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אהלן, אשמח לשמוע את דעתכם על ההצעה והתמהיל שקיבלתי

דירה ראשונה במסגרת מחיר למשתכן, 3 חדרים באשקלון

עלות דירה 780 אש"ח

אנחנו רוצים לקחת 350 אשח משכנתא ל10 שנים +-

קיימת זכות למשכנתא בערבות המדינה בסכום של 135 אשח

השאיפה היא בתוך 5 שנים~ למחזר \ לפרוע את המשכנתא

אשמח לשמוע את הדעה שלכם לעד כמה ניתן לשפר את המסלולים \ על איזה מסלול ללכת ועד מה לשים דגש במשכנתא שכזו

תודה רבה מראש

משכנתא.jpg

עריכה אחרונה על ידי shlomi171
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 6.8.2024 בשעה 17:49, HybridBoy כתב:

דברתי עם יועץ מהבנק ואכן אמר שהמסלול יעלה ל4.5% עם הצמדה, שזה ממש גרוע

לא דיברת עם יועץ מהבנק, דיברת עם מוכר מהבנק. הוא מייעץ לבנק איך לקחת לך את הכסף.

תבדוק עם יועץ פרטי.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי יש לך עוד לאן לרדת בקל״צ ואולי כדאי לך לבדוק את האפשרות במקום פריים להחליף למל״צ (חלילה לא יועץ אבל עשיתי קצת סקר שוק וגיסי כלכלן)

ממש בימים האחרונים סגרתי סכום הרבה יותר גבוה וליותר שנים (הון עצמי 50%) כך שלדעתי יש לך מקום לרדת היות והסכום שאתה לווה נמוך יותר וגם מתחת ל-50% 

התמהיל שלי הוא

שליש קל״צ 4.6

והשאר מל״צ 4.58 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אשמח לעזרה/יעוץ/כיוון.

עומד למכור ולקנות דירה. הדירה שבבעלותי בלי משכנתא. שווי הדירה כ2M. הדירה שרוצה לקנות כחצי מיליון יותר. ההפרש קיים בידי.

אני קונה את הדירה השניה קודם למכירת הדירה שלי. יש לי בחוזה מספיק זמן כדי למכור את הדירה שלי. אבל בודק אופציות של מימון למקרה שהמכירה תתעכב.

אני מבין שיש הלוואות גישור. רציתי לברר מחכמי הפורום מה סדר גודל של הלוואת גישור מבחינת סכום וריביות? או אולי יש אפשרות אחרת? [משכתנא?]

תודה רבה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הניסיון שלי לא מעודכן - לפני כ-10 שנים, אבל הייתי במצב דומה לשלך. נזקקתי לשתי הלואות: גישור מקבלת הדירה החדשה עד פינוי הקודמת (תקופת שיפוץ) ומשכנתא לתקופה קצרה, על מנת לא לשבור חסכונות.

הלוואת הגישור היתה הלוואה צמודת פריים לשנה (פרעתי כעבור חודשיים, כשמסרתי את הדירה הקודמת).

המשכנתא היתה קל"צ ל-4 שנים, שזה המינימום למשכנתא (פרעתי אותה הרבה קודם).

התנאים היו המקובלים להלוואות עם אורך חיים זה באותה תקופה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, FROGIE כתב:

אשמח לעזרה/יעוץ/כיוון.

עומד למכור ולקנות דירה. הדירה שבבעלותי בלי משכנתא. שווי הדירה כ2M. הדירה שרוצה לקנות כחצי מיליון יותר. ההפרש קיים בידי.

אני קונה את הדירה השניה קודם למכירת הדירה שלי. יש לי בחוזה מספיק זמן כדי למכור את הדירה שלי. אבל בודק אופציות של מימון למקרה שהמכירה תתעכב.

אני מבין שיש הלוואות גישור. רציתי לברר מחכמי הפורום מה סדר גודל של הלוואת גישור מבחינת סכום וריביות? או אולי יש אפשרות אחרת? [משכתנא?]

תודה רבה!

אם אתה מצליח להעמיד הון עצמי של 750,000 ש"ח (חוץ מהוצאות נלוות) לרכישת הדירה החדשה, תוכל לקבל משכנתא של 1,750,000 להשלמת הרכישה

כשתמכור, תחליט אם לפרוע את המשכנתא או להשקיע את הכסף באפיקים יותר רווחיים מקירות הבית שלך, אבל זו כבר החלטה שלך

זאת תהיה הריבית הזולה ביותר שתוכל להשיג

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על התגובות.

אני מבין שאני יכול לקבל 70% משכנתא (כמו דירה ראשונה). 

אני יודע שיש כאן אנשים משופשפים במשכנתאות, אבל לאחד שחדש בנושא, שתי שאלות (אני יודע שיש טווח אבל בערך, אני יודע שלא רוהבים בערך אבל..) כמה זמן כל הסיפור של לקיחת משכנתא? על איזה ריביות מדובר?

ספריאל- כוונתך שהריבית הייתה פריים? [6 נכון להיום]? מישהו יודע אם זה נכון גם היום?

עריכה אחרונה על ידי FROGIE
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...