Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה זה המשכנתא הזאת שלקחתי? טובה/גרועה כדאי למחזר?

koka

פוסטים מומלצים

מה זה F? לפי אג״ח?

נראה ממש טוב, קלצ של שני אחוז זה כסף בחינם.

עריכה אחרונה על ידי stx
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 שעות, feel כתב:

ymyWphb.png

מה אומרים ?

עמודה ימנית - לקחת קל"צ כשהריבית היתה נמוכה מאוד, היום אין ריבית כזו. (היית מקבל ריבית כזו קבועה - אבל צמודה למדד שמשתולל - וגם זו בסכום קטן רק בזכאות של משרד השיכון...). אכן כסף בחינם.

בקיצור מסלול מעולה. חבל שלא לקחת אותו ליותר זמן על חשבון תקופת ההחזר של המל"צ (אם היה ניתן)

עמודה שמאלית - ריבית משתנה לא צמודה שעשית לפני שנה? נראה כמו מסלול טוב יחסית למה שמציעים היום. מה זה F?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 שעות, stx כתב:

מה זה F? לפי אג״ח?

נראה ממש טוב, קלצ של שני אחוז זה כסף בחינם.

כן, f זה על בסיס אגח. המסלול הזה נוצר לפני חצי שנה , רגע לפני תחנת 5 שנים של צמודה למדד. 

במקור היו 3 מסלולים - קלצ (לא נגעתי בה), מסלול פריים צמודת ומדד כל 5. 

אז לפני חצי שנה, התקרבתי לתחנת 5 שנים של מדד,  מסלולים של פריים וצמודת ממד - מוחזרו ל-435k לא צמודה ריבית על בסיס מדד. 

לפני שעתיים, פריג'י כתב:

עמודה ימנית - לקחת קל"צ כשהריבית היתה נמוכה מאוד, היום אין ריבית כזו. (היית מקבל ריבית כזו קבועה - אבל צמודה למדד שמשתולל - וגם זו בסכום קטן רק בזכאות של משרד השיכון...). אכן כסף בחינם.

בקיצור מסלול מעולה. חבל שלא לקחת אותו ליותר זמן על חשבון תקופת ההחזר של המל"צ (אם היה ניתן)

עמודה שמאלית - ריבית משתנה לא צמודה שעשית לפני שנה? נראה כמו מסלול טוב יחסית למה שמציעים היום. מה זה F?

כן, f זה על בסיס אגח. המסלול הזה נוצר לפני חצי שנה , רגע לפני תחנת 5 שנים של צמודה למדד. 

במקור היו 3 מסלולים - קלצ (לא נגעתי בה), מסלול פריים צמודת ומדד כל 5. 

אז לפני חצי שנה, התקרבתי לתחנת 5 שנים של מדד,  מסלולים של פריים וצמודת ממד - מוחזרו ל-435k לא צמודה ריבית על בסיס מדד. 

בקלצ מוחזר 6k בחודש ובאגח 3.4k. 

בעוד 3.5 שנים קלצ יסתיים, ואז נשאר רק אגח. בתכנון לעלות גובה החזר חזרה ל-9k ולסיים מסלול הנותר asap.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם יש לי היום מסלול פריים מינוס 0.7, אני יכול למחזר אותו ולקבל פריים מינוס 1.0? עד כמה מינוס אפשר להשיג על פריים כיום בבנקים?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי חברים, מתכנן לקחת משכנתא של כ1.5מ, הכנסות כ30k, בשאיפה לקחת לפחות מ30 שנה.

הייתי שמח לשמוע מה לדעתכם בתקופה כזו הוא תמהיל טוב.

1. אני יודע שתמיד הומלץ כאן על קלצ גבוה, בתקופה שהריבית הייתה נמוכה. גם במצב של היום זה מומלץ? או שעדיף לקחת קלצ מינימלי של שליש והיתר בפריים\משתנות?

2. האם מסלולי פיתוי עם הצמדה רלוונטים? אם כן, אז מה עושים במצב שבו הם נותנים את הריביות עם המרווחים הכי טובים דווקא במסלול הצמוד, על חשבון המסלולים הלא צמודים, איך משנים את זה בלי שהבנק ״יבין״ שמנסים לעשות פיתוי?

3. איך עושים פיזית את השוק מול הבנקים, דרך המוקדים הטלפוניים או שקובעים פגישות כשיש הצעות ביד?

וכל טיפ נוסף יעזור מאוד.

תודה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תתחיל עם הוצאת אישור עקרוני מרוב הבנקים הגדולים

ואז הוצאת קביעת פגישה עם יועץ משכנתאות שלהם.

ולכל אחד תביא את ההצעה הטובה ביותר שיש לך עד עכשיו 

אני לא מספיק בקיא בשוק.

אבל לדעתי 1.5 מליון יכול להכנס גם ב25 שנה בלי בעיות עם החזר של 8-10 אלף חודשי.

מה שתקין אצלך. כי מותר שיהיה עד שליש מהנטו.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אכן הגשתי את הבקשות לאישורים עקרוניים, על הסכום שאני באמת רוצה לקחת.

השאלה אם אוכל להכניס רכיב פיתוי בהמשך (כלומר, לקחת משכנתא גדולה יתר על הנייר, מאשר האישור העקרוני שאקבל).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...