Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי בבית מחשב שאני רוצה להשמיש לאחיין שלי , רציתי לדעת האם ניתן לשים כונן SSD על הלוח אם שבכותרת.

הבנתי שיש צורך בחיבור SATA 2 ושהלוח יתמוך בAHCI אבל לא מצאתי באתר של ABIT סימוכין לכך

http://abit.ws/page/en/motherboard/motherboard_detail.php@pMODEL_NAME=KN9S&fMTYPE=Socket%20AM2

תודה

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

פורסם

לא נראה שהלוח תומך ב AHCI (יתכן שעם גירסת ביוס עדכנית), אך במידה ואתה מעוניין להוסיף אותו ככונן משני ולא ראשי, לא אמורה להיות לו בעיה לתפקד. ככונן ראשי, רוב הסיכויים שזה לא יעבוד.

פורסם

אין שום משמעות בנושא הזה בין בין כונן משני או ראשי.

הלוח הזה תומך ב-SATA2, לגבי AHCI צריך לבדוק בביוס.

מומלץ מאוד לא להפעיל SSD כ-IDE מפני שלמרות ש-TRIM יפעל (בוויסטה,7 או 8), הישום של הפרוטוקול הזה במצב IDE הוא לוקה בחסר.

פורסם

וכל היתרונות של ssd באים לידי ביטוי? אני רוצה להתקין את המערכת הפעלה על הssd

פורסם

אין ספק שהלוח יהווה צוואר בקבוק רציני ולא יאפשר את ניצול ה-SSD כמו שצריך, אבל זה עדיין יהיה יותר מהיר מכונן מכני.

תגדיר בביוס IDE או AHCI אבל לא RAID מכיוון שב-RAID אין תמיכת TRIM בכלל.

פורסם

ואז לחבר את הכונן לכרטיס? כיצד הbios יזהה את הכונן?

פורסם

כל לוח שיש לו חיבור SATA תומך בכל SSD שיש לו חיבור SATA. ההבדל הוא במהירות הכתיבה והקריאה ל-SSD.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

השאלה אם יהיה הבדלים בין ssd לhdd רגיל עם הלוח אם הנ"ל

פורסם

אם הלוח תומך SATA 2 כמו שנאמר אז לדעתי תרגיש הבדל. הלוח אם שלי גם הוא SATA 2 (המחשב כבר בן 8-9 ונקנה בימי טרום המשכנתא בהון תועפות). בהחלפה ל-SSD זמן העלייה של הוינדוס התקצר מדקה ל-20 שניות והמחשב פשוט קיבל רוח נעורים, הכול עובד ומגיב מהר. במידה ואין לך לפחות 4GB זיכרון רם הייתי מחליף מחשב ולא נכנס להשקעות במחשב עתיק.

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם (נערך)

למעשה, למרות שהלוח יהיה צוואר בקבוק, ההבדל יהיה גדול יותר אצלך מאשר ההבדל במחשב חדש יותר.

כלל האצבע אומר שככל שיש למחשב יותר זיכרון, ההשפעה של SSD יהיה פחות מורגש בעבודה יומיומית (לא מדבר כרגע על זמני עלייה).

ו-SSD זה לא "השקעה במחשב" הוא בהחלט יוכל לעבור למחשב חדש, כשתקנה.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

ההשקעה כוונה לתוספת זכרון RAM במידה וצריך שאינו יכול לעבור למחשב החדש. לפעמים מגיע הזמן להתקדם.

fiat x1/9

פורסם

לפי מה שאני רואה במפרט אין לי תמיכה בsata2 , תקנו אותי אם אני טועה.

• תוכן חדש...