Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ממש מסכים איתך. ברלינגו מולטיספייס נהדרת. מי כמוני יודע.

שוב פעם, כאשר יש הגבלת תקציב, אין ברירה - צריך להתפשר על משהו.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

היינו בדיוק במצב דומה שלושב ילדים שניים תאומים

הבעיה הגדולה היא הושבת שלושת כיסאות בטיחות, בזמנו הייתה לנו פוקוס בליסינג ועוד לםני הלידה הבנתי שצריך רכב גדול יותר

אל תשכח ישנו ציוד כפול בגודל עגלה וכו

לאחר הקבה לבטים ובדיקות הרכבים שהכי התאינו לנו היו:

מאזדה MPV

קיה קרניבל

הונדה FRV

לא הסכמתי לשמוע על סיטרואן פיקאסו כיוון שהייתה לי כזאת בליסינג והנסיון רע מאוד

גיפים למיניהם גם לא נתנו תמורה טובה כיוון שעדיין נדרש להכניס 3 כסאות בשורה האמצעית ולא בכולם זה מסתדר להוציא אחד :שברולט קפטיבה

לבסוף החלטנו על MPV מכמה סיבות:

נוסעים 1000 קמ לחודש הוצאות הדלק כ- 1000 ש"ח (לא נורא)

אמינות

גודל

פורסם

לשכנע אותי שמיניוואן יהיה הכי מרווח ומפנק למשפחה זה לא צריך. אני כבר יודע את זה. אני לא מסכים עם הקטילה של הפיקסו.

זה ממש "מציק" לי שאני צריך להיתלבט בין הנוחות וההנעה בנהיגה אל מול רכב שיהיה לדרישות שלי יותר פרקטי מבחינת צריכת דלק והתמודדות עם נסיעה בינעירונית שלא ציינתי מקודם אבל 30% ממנה הררית.

בגלל זה רציתי לשמוע מבעלי 5 נפשות במשפחה שכן בחרו בפלואנס או דומה לה ולשמוע מהם איך הם מסתדרים, האם הם מוגבלים במשהו.

אני יכול לספר שהבוס שלי הוא גם בעל חמש נפשות ומחזיק בפיג'ו 407. הוא אומר שלא הייתה בעיה לשים 3 כסאות וגם הראה לי את תא המטען הגדול. אז אני מתאר לעצמי שאם 3 נכמסים ב-407 אז בטח יכנסו בנוחות גם בפלואנס. השאלה שוב, האם יש מגבלה? האם תא המטען רכב מספיק בשביל טיולון תיאומים (שלי ממש מתקפל ל-2) ומזוודה גדולה לכול המשפחה?

פורסם

^ דגם סדאן לא מתאים למשפחות, בוודאי לא למשפחה בת חמש נפשות.

תא המטען פשוט לא שימושי ולמרות נפח תיאורטי שיכול להיות גדול כמו בפלואנס, בפועל הנפח שניתן להשתמש בן קטן יותר, בגלל מגבלות של הכנסת והוצאת חפצים ושל הגבלות המוטות של מכסה תא המטען ושל סידור החפצים שמוגבל בגובה נמוך של תא המטען.

הייתי פוסל רכב בתצורת סדאן על הסף.

מגאן סטיישן דיזל הייתה יכולה להיות אופציה ראויה לאור החסכון בדלק (מבחינת התכונות של הרכב, מיניווואן כאמור יהיה עדיף בכל זאת), אבל היא נמכרה בשנתונים מתקדמים יותר.

בשורה התחתונה הייתי בוחר בפיקאסו במקרה שלך ללא כל התלבטות.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

הייתי באותה דילמה לפני כמה חודשים.

אנחנו עם שני ילדים (על בוסטרים) ועוד תינוק בסלקל (+איזופיקס).

הבחירה הייתה סקודה יטי - עושה את העבודה מצויין, חסכונית בדלק (אני עושה 1:15 בממוצע, בעיקר בינעירוני), מאובזרת ונוחה לנהיגה.

החסרון היחיד - תא מטען קצת קטן, ולכן בנסיעות משפחתיות ארוכות (בהן צריך גם עגלת תינוק וגם הרבה תיקים) אנחנו נעזרים בגגון (רכשתי אחד כזה של טולה, עם התקנה עצמית של 5 דק׳, ככה שהוא לא מותקן קבוע).

לדעתי, עם מחירי הדלק היום, לא מצדיק להחזיק מיניוואן בגודל מלא בשביל 5 נפשות.

פורסם
הסקודה ייטי רחבה יותר מהפלואנס? כי אם לא אז כבר עדיף לי מיניוואן. שנה אחת אחורה מהפלואנס אבל אותו מחיר מבוקש.

פעם אחרונה שמדדתי מושב אחורי של שקודה יטי היו שם 130 ס"מ מידית לידית. שזה הממוצע של משפחתית סדאן. לדעתי לא מספיק לשלושה כסאות תינוק. אז כל הכבוד למי שהכניס לשם את שלושתם.

פורסם

יש לי לחבר שנכון להיום יש לו עדיין 3 ילדים. היה לו פלואנס דיזל ולפני שנה+ הוא החליף ליונדאי i30cw. הוא סיפר שהשלושה נכנסים ביונדאי אבל יותר צפוף מהפלואנס.

לדעתי, ילדים עד גיל 12 פחות או יותר לא יתלוננו על צפיפות. כך שנראה לי שילד בן 7 ועוד שניים בני שנה+ לא אמורים לסבול. בגלל זה אני רוצה לשמוע מאחרים שבחרו במשפחתית.

• תוכן חדש...