Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משפחה זה לא תמיד הורים וילדים - זה יכול להיות גם בני דודים או אפילו משפחה יותר רחבה, כך שדרגת האמון אינה עליונה, במיוחד כאשר יש עניין של קנסות וכו'.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
משהו שאף פעם לא הבנתי (למען האמת תמיד חשבתי ש"רכב עבר ידיים בתוך המשפחה" זה המצאה של סוחרים), למה להעביר את הרכב ידיים בתוך משפחה?

מצטער לא הבהרתי את עצמי נכון.

לא התכוונתי להעברת יד, אלא העברת הרכב במשפחה (לתת במתנה לקרוב משפחה).

Volkswagen Golf 06' 1.6

פורסם

ירידת ערך היא ההוצאה הגדולה ביותר ברכישת רכב חדש. טיפשי לא להתייחס אליה כשבאים לרכוש רכב חדש.

That being said,

איש איש והשיקולים שלו.

יש שיעדיפו רכב שהם פחות אוהבים אבל הינו חסכוני / כלכלי יותר ויש שיעדיפו את רכב החלומות שלהם (או בקירוב לכך) וכל השאר לא משנה.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

מצד המוכר - הוא בטוח שיקבל את התמורה.

מצד הרוכש - יש לו אמון במוכר. כאשר קניתי מכוניות מאבא שלי ומאבא של אשתי ידעתי שמדור במכוניות ללא תאונות או שידעתימה הנזק בתאונה, ידעתי שהרכבים טופלו באופן סדיר ובמוסך מורשה, וכבונוס - לפחות את זו שקניתי מאבא שלי קיבלתי רבע במתנה.

אני מכיר גם משפחות שבהן כל מכונית שמסיימת את שירותה אצל דור ההורים עוברת לדור הילדים לעוד כמה שנות שירות (אנימדבר על ילדים שבעצמם בעלי משפחות, לא על בני תשחורת).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אז הנה סוג האדם שאני מדבר עליו: לוקח רכב ליסינג ומחליף כל 3 שנים, משלם יפה יפה חודשי על הרכב, וחושב שככה הוא לא משלם את ירידת הערך כי הוא לא קונה אוטו אלא רק משתמש באוטו. כי מבחינתו הוא יכול להוציא 2000 שקל בחודש כשהוא קונה רכב או 1000 שקל בחודש כשהוא לוקח ליסינג! כאילו דא! זה זול יותר! ואז גם אין לו ירידת ערך כי הוא לא צריך למכור את האוטו. :brickwall::brickwall::brickwall:

לצורך העניין, אני מתכנן להשאיר את הרכב שלי עד שהוא ישב בפירוקייה באום-אל-פחם, בברזלים באיזה מסגריה, או עד שהוא יחמיץ ויהפוך ללימון.

אתה יודע שיש אנשים שעושים את החשבון ומגלים שהליסינג פשוט יותר משתלם אחרי הכל?

יש לי הגבלה של כ-42K ק"מ לשנה, ורק מרכיב הדלק (נטו דלק) יצא לי כ-2400 שקל לחודש בתקופה שהייתי עם רכב זמני ושילמתי על דלק וקיבלתי החזרים.

וזה עוד עם רכב חדש (משומש יצרוך יותר דלק) וידני (אוטומט יצרוך יותר).

אני בכלל לא נכנס לביטוח חובה, מקיף, טיפולים (כמעט 3 טיפולים בשנה).

כמה אתה חושב שאני משלם בליסינג על הרכב? הרבה הרבה פחות.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אם אני מביט רק בכותרת - אז התשובה שלי היא מאוד פשוטה - כי משעמם לנו!

נכון, רכב זו הוצאה כלכלית כבדה ביחוד בארץ שלנו, נכון יש המון משתנים שנכנסים להחלטה של מה כלכלי לנו ומה לא ויש גם הפתעות בדרך כמו תקלות לא עלינו.

אבל בסופו של דבר למה אנחנו חושבים למכור את הרכב עוד לפני שקנינו אותו?

כי זה לא משהו שמסב לנו אושר אמיתי, משהו שיכול להחזיק את השנים - זה משהו שמסב לנו אושר רגעי ואחרי זה אנו מגיעים לתחושה של מיצוי ואז שיעמום ואז הסוף הוא כבר בלתי נמנע.

בעיני לקנות רכב שלא נחשוב ישר על למכור אותו צריך להיות רכב שנותן איזשהו ערך מוסף -

ערך סנטימנטלי כמו למשל לקנות את הרכב של אבא - בשבילי זה אומר המון.

ערך יוקרתי כמו למשל לקנות מותג ולהחזיק אותו הרבה שנים רק מתוך הסיפוק שיש לנו בחניה משהו שירצו לגנוב לנו (אותי למען האמת זה רק מפחיד)

ערך של להיות שונה מהעדר כמו לקנות רכב מיני - הם קטנים, לא נוחים במיוחד באף פרמטר אם בכלל אבל הם מחזירים איזושהיא הנעה לנהיגה גם בנהיגות הכי מנהלתיות שיש כי הם הרבה יותר קרובים לקצה הביצועים שלהם מרכב שהוא מכונת על שתקועה בפקק על כביש מהיר.

ומה רובנו עושים? - נכון, קונים מכונית שאין בה שום דבר מהדברים מעלה - לא ספורטיביות, לא שיק כזה או אחר, לא מרווח פנימי ואיכות נסיעה מספקת - ואז אנחנו חושבים על ירידת הערך עוד לפני שבכלל הורדנו את הניילונים מהרכב.

עצוב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
שני אמירות שאפשר להבין אותן אבל עוד לא ראיתי כאן מגיב אחד שנותן תגובה עניינית ואובייקטיבית,

אחד מתלונן על הישראלים (שזה לדעתי כל כך ישראלי להתלונן על ישראלים), אחר אומר שזה הפסד כלכלי לרכוש רכב חדש

ואחד, שבאופן טיפה יהיר מדי אומר שהוא קונה אך ורק רכב חדש ואני חושב שצריך להעיר כאן את כולם.

רכב, לפחות בשבילי, הוא הרבה יותר מפח, גלגלים והגה.

רכב צריך לבחור בהתאם לצרכים של כל אחד, וזה דבר שהוא מאוד אינדיבידואלי.

לא כל אחד צריך לרכוש רכב חדש ואין מה לעשות, זאת עובדה שאיך שאתה מוציא את הרכב מאולם התצוגה אתה כבר מפסיד

כסף לא מבוטל אבל מה לעשות, אין מתנות חינם, לרכוש רכב חדש מצריך להכיר בעובדה שהערך הכספי שלו יורד משמעותית בתקופת ילדותו,

בתקופת הנעורים הערך יורד פחות, ולקראת הזקנה הערך שלו כבר פחות ופחות יורד אבל עדיין יורד.

ישנם אנשים שכאשר הם רוכשים רכב הם רוכשים אותו בידיעה שיבלו איתו חמש שנים ויותר וכאן פחות חשוב ירידת הערך כי היא בלווא הכי תתקיים

ותורגש משמעותית במעמד המכירה אבל כאן יותר חשוב העובדה שהוא חדש כי מפה אתה מכיר את הרכב מההתנעה הראשונה,

אתה מכיר את ההסטוריה שלו ולא מוטרד ממה הוא עבר, ואיזה יחס הוא קיבל וזה משהו ששווה כסף(!!!)

כי לרכוש רכב יד שנייה זה אמור להיות בידיעה שאתה לא יודע מה עבר עליו והסיכוי שמכלול יקר ילך הוא גבוה יותר.

אבל סטודנט צעיר, או חייל משוחרר לדעתי לא צריך לרכוש רכב חדש מפאת התקופה הדינמית שהוא נמצא בה,

בין אם זה לימודים (שזה 3 שנים פלוס מינוס אבל עדיין תקופה זמנית), בין אם זה כי הוא בתקופה שהוא מחפש את עצמו

ואין לו צורך אמיתי ברכב חדש ולכן כאן ערך הכסף פקטור יותר משמעותי מהסיבה שתוך תקופה יחסית קצרה של עד שנה- שנה וחצי

הוא יימכור את רכבו, וכאן כן צריך לבחור רכב עם שוק יותר ער, וירידת ערך משמעותית פחות.

למגיב שקנה רכב משנת 98 ב- 14K ש''ח- שלא תחשוב שאתה פועל נכון.

מהתגובה שלך הבנתי (תקן אותי אם אני טועה), אתה איש משפחה וגם אם אתה רוכש רכב עד 15K ש''ח ומתכוון לנסוע בו עד שיעצור

זה נחמד ויפה אבל רכב ישן לא מתאים למשפחה גם אם מדובר ברכב משפחתי.

מעבר לעניין ירידת הערך והפסד הכספים צריך לדאוג שרכב גם יהיה בטוח למשפחה, שיהיה מספיק בטיחותי לילדים

כזה שיהיה מספיק אמין ולא ייתקע בדרך להביא את הילד מהחוג ב8 בערב.

אבל לסטודנט שלא מתכוון להשקיע הרבה כסף כי תוך שנה הוא יימכור זה רכב שיתאים.

למגיב שרכש ריו אדומה, תתחדש.

אני לא יודע מה זה רכב לימוני ואיך שילבת את הלימון בתוך שיחה כלכלית על רכבים (ואגב שאפו על החוש היצירתי הגבוה)

אבל יש משפחות שבא בחשבון או לא בא בחשבון זה לא פקטור בכלל. יש כסף- קונים. אין כסף- לא קונים.

לא כל אחד שאין לו כסף עדיף שלא ירכוש רכב בכלל כי עדיין צריך להתנייד איכשהו ואם כולם היו מתפנקים עם רכב חדש כמוך

אז השוק המשומשות היה מת טוטאלית וגם במצבו הנוכחי הוא לא בדיוק בריא.

בגדול תבינו כאן כולכם שרכישת רכב צריך להתבצע לאחר לא מעט שיקולים, שיקולים אינדיבידואלים מאוד חשוב להדגיש,

יש כאלה שכן צריכים לקחת בחשבון ירידת ערך וקלות מכירה, ויש כאלה שצריכים פחות לחשוב על זה עקב והרכב ישרת לתקופה של יותר מחמש שנים.

וכן, אין כמו רכב חדש, הראש הכי שקט שיש אבל צריך גם לקחת בחשבון שלהוציא כל כך הרבה כסף על רכב חדש זה לא תמיד נכון לכל אחד.

הרכב שלנו זה מאזדה 626 שנת 98 (עלה 14 אלף). האוטו מאוד אמין, לגבי בטיחותית אני כבר לא זוכר (ומקווה שלא נצטרך לבדוק את זה), נרכש על ידי מכונאי רכב אז יש ידע לגבי המצב באופן כללי, לכן הלכנו על האוטו הזה.

לדעתי זאת תמורה מצוינת למחיר, והרכב כבר יעבור לילדים ולא ימכר כלל. לפי דעתי זה ניצול טוב של 14 אלף במשך כמה שנים (בינתיים שנתיים). לעומת זאת, תוציא עכשיו רכ מהחברה, אחרי חצי שנה כבר תאבד את ה 14 אלף האלה.

אתה צודק בזה שאתה אומר שלמי שיש כסף שיקנה. לנו פשוט אין תקציב גדול לרכב וזאת התמורה הכי טובה למחיר.

Volkswagen Golf 06' 1.6

פורסם

לדעתי זאת תמורה מצוינת למחיר, והרכב כבר יעבור לילדים ולא ימכר כלל. לפי דעתי זה ניצול טוב של 14 אלף במשך כמה שנים (בינתיים שנתיים). לעומת זאת, תוציא עכשיו רכ מהחברה, אחרי חצי שנה כבר תאבד את ה 14 אלף האלה.

למסעדות אתה הולך? לחו"ל נוסע? גם על הדברים האלה אפשר לחסוך, אבל קשה לקרוא לזה חיים... :twisted:
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אצלי אותו המצב. תמיד הייתי נגד רכב עממי ורגיל. לא אוהב מאזדה 3, קורולה ועוד כמה. לא אומר שהם לא טובים- פשוט לא אוהב.

אז קניתי לי אלפא מעט ישנה, אני מודע למה נכנסתי, שהיא יכולה להיות קצת יקרה (אלקטרוניקה, צמיגים רחבים וגדולים, מנוע יחסית גדול).

הרבה אנשים רק שואלים בכמה קניתי ו"כמה הורדת לו?" (בכלל קניתי אותה בכמה אלפים טובים מעל המחירון), לפני מס' ימים ניגש אלי אחד העובדים במקום העבודה שלי ואמר לי "מה? קנית אלפא? למה? אתה יודע שהיא מאוד יקרה לאחזקה?" אמרתי לו: "אני יודע- בגלל זה קניתי אותה". :-D

ברור שרכב כזה זו לא השקעה כלכלית (יש רכב שכן?) , אבל אני נהנה!

עריכה אחרונה על ידי Pavlik
הוספת שורה

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

יש לי הגבלה של כ-42K ק"מ לשנה, ורק מרכיב הדלק (נטו דלק) יצא לי כ-2400 שקל לחודש בתקופה שהייתי עם רכב זמני ושילמתי על דלק וקיבלתי החזרים.

אם לא אכפת לך, אפשר לדעת כמה? ליסינג עם כל כך הרבה קילומטרים לא יכול להיות זול.

לצורך העניין, הרוב המוחלט של האנשים שמדברים איתי את השיחות המעצבנות האלו זה הסוג של 5000 קילומטר בשנה.

פורסם
למסעדות אתה הולך? לחו"ל נוסע? גם על הדברים האלה אפשר לחסוך, אבל קשה לקרוא לזה חיים... :twisted:

מסעדות פעם בחודשיים, או אירוע כלשהו.

לחול לא נסעתי בכלל (בן 17) ואבא לא טס מאז החתונה בערך (20 שנה).

Volkswagen Golf 06' 1.6

פורסם
אם לא אכפת לך, אפשר לדעת כמה? ליסינג עם כל כך הרבה קילומטרים לא יכול להיות זול.

לצורך העניין, הרוב המוחלט של האנשים שמדברים איתי את השיחות המעצבנות האלו זה הסוג של 5000 קילומטר בשנה.

4K מהברוטו על ליסינג, יוצא כ-3300 מהנטו.

אין אצלי כמעט פגיעה בזכויות הסוציאליות (קרן השתלמות גם ככה בתקרת פטור, קופת גמל טיפה נפגעה בסכום זניח, הפנסיה כנ"ל, שניהם כבר חושבו ל-3300 מהנטו).

וזה אגב יקר, הייתי יכול לקחת רכב קטן וזול יותר ולשלם פחות, ואני כמובן גם משלם על זה שלקחתי ידני ולא אוטומט.

אחרי הכל מה שאני "מפסיד" זה 3300 שקל בנטו.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

התשובה על השאלה שלך ברורה מדי,במדינה של היום אם אנשים שמים לב(יודע ומכיר את הנושא כי יש לי חברים שעובדים בסוכנויו רכב) אחוז ענק מהאוכ' קונה היום רכבים עם מימון גבוה ויש אפילו שקונים את הרכבים ב80-90 אחוז מימון. בנוסף לזה אתה משלם במדינה סכום אסטרונומי והזוי על רכב חדש שאם נשווה את מחירי הררכבים פה לאירופה או כמעט כל מקום אחר בעולם ככל הנראה שבמציאות שונה כל מאזדה בעצם הייתה פה מרצדס/ב אמ וו וכו'.

ירידת הערך היא חלק חשוב מעלות הרכב בחודש,קנית חדש, תוסיף את הסכום של הירידת ערך להוצאות הלא צפויות שאולי תיקלע אליהם אחרי סיום האחריות או אפילו בזמן האחריות שינסו להתנער ממך על כל מיני דברים. ובסופו של דבר זה כרוך בהפסד של בין 10-20 אלף בשנה לרכב הממוצע או טיפה מעל הממוצע. ולא הוספנו את הביטוח טסט ועוד כל מיני הפתעות כאלה ואחרות,אז כן יש פה מן הסתם חישוב עצום כי בקניית הרכב הבא אנשים צריכים שוב פעם כסף ויש אנשים שהוצאה של 25 אלף בשנה למאזדה ממוצעת היא משהו שלא בא בחשבון.

אז כמובן שניתן להבין את הצד הזה.

אני אתן אפילו דוגמא מהנסיו ןשלי בחיים.

הרכב הראשון שלי נקנה בסכום מאוד טוב,רכב עם ביקוש,ואגית גודשת ,הייתי איתה 5 שנים והפסדתי סך הכל 10 אלף שקל!!! 2000 שקל בשנה.

הרכב הבא שלי נקנס גם בסכום מעולה ובסופו של דבר לאחר 3 שנים הפסדתי עליו 7 אלף שקל!! גם מגוכך בהשוואה לרכב שהחזקתי.

הרכב הנוכחי שקנית גם בסכום מעולה אני יכול למכור אותו ברגע זה ברווח של 10-15 אלף כי קניתי אותו גם בסכום ממש שווה ואני יודע שבעוד שנתיים שלוש אני אולי אפסיד עליו גם 5-8 אלף שקל.

ככה שלדברים האלה יש חשיבות כי במצב אחר אני כבר הייתי עד היום מוציא משהו כמו 150-200אלף שקל ב7 שנים על הפסד כסף במידה והייתי קונה אותם חדשים.

ואגב זאת הסיבה שאני ממליץ לכל אחד לקנות רכב קצת יותר מהממוצע ,לא מזמן פרסמתי עלויות של לאון קופרה במהלך של 3 שנים והמחיר לא שונה משמעותית כל כך מכל מאזדה או הונדה,מאוד חשוב לקנות לדעתי רכב עם ביקוש ולדעתי שאתה אולי נכנס להוצאה קצת יותר גדולה מבחינת האחזקה,אבל היי בסופו של דבר העניין התבטא בשנה מול מאזדה 3 באותו שנתון בעוד 3 וחצי אלף שקל,לא נורא לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי viper05
פורסם

אם יש לי את היכולת הכלכלית לרכוש רק רכב חדש, אז ברור שאעדיף לקנות חדש.

בפועל, עם המחירים ההזויים בארץ, עדיף כלכלית לרכוש רכב יד-שניה שהוא שנתיים-שלוש על הכביש.

מי שחושב שכשהוא קונה חדש אז הוא מקבל ראש שקט, זו שטות. אין שום אחריות שרכב שנקנה חדש יהיה חף מתקלות ובעיות ולדעתי זה אפילו כואב יותר (למרות שמדובר ברכב באחריות) לטייל בין מוסכים עם רכב חדש מאשר עם רכב משומש שקנית.

פורסם

המעסיק מסבסד עמוקות את עלות הרכב שלך. אתה גם מנצל מקלט מס מסויים, כי אתה משלם מס על שווי של פחות מ-4K.

כלומר הסיבה היחידה שכדאי ליסינג היא שחלק מהעלות נופלת על המעסיק ועל המדינה.

אם היית צריך לחכור רכב באופן פרטי (~2300 שקל לחודש + קנס על הק"מ הגבוה) ולשלם מכיסך על הדלק (אתה אמרת 2400) אז פתאום הליסינג נראה יקר מאוד. כבר יותר זול רכב פרטי.

ואני מצטרף לפות"ש בהרגשה שזה מטומטם לרכוש רכב חדש מהשקית ולהיפטר ממנו אחרי 3 שנים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...