Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיה פיקנטו - חדש או משומש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

אני בחור צעיר עם פיאט פונטו שנת 2003. מעוניין להשתדרג לקיה פיקנטו ידנית.

חשבתי על לקנות חדשה, אבל אני רואה שניתן למצוא שנת 2011-2012 בהפרשים של בערך 15 אלף ש"ח מחדשה.

השאלה שלי היא קודם כל - האם ניתן בדרך כלל להוריד ב3-5 אלף ש"ח את המחירים שמציעים בלוחות יד שניה לרכב הזה? אני יודע שיש לו שוק טוב, אבל ההבדל הקטן הזה הוא מה שיכול להטות את הכיוון שלי מחדש למשומש.

בנוסף, אני לא מכיר את ההיסטוריה של הרכב הזה - ואני רוצה לקנות רכב שיקנה לי שקט לסביבות 3 שנים. האם רכב כזה שרץ 2-3 שנים על הכביש יתן לי את המענה או שעדיף להוסיף 15-20 אלף שח ולקנות חדשה?

תודה

פורסם

עדיף לנסות להשיג אחת מחברות ההשכרה, בת חצי שנה-שנה, נותן לך פער סביר ביותר מאחת חדשה לגמרי מבחינת המחיר אבל לא דופק אותך מבחינת כמות ק"מ.

אחותי קנתה אחת כזו אוטומטית. בת חצי שנה עם 11 אלף ק"מ, נראית ומרגישה כחדשה לגמרי - ב62K בעסקת טרייד אין (ז"א שבמזומן אפשר היה להשיג עסקה טובה יותר). מדובר על הדגם האוטומטי המאובזר שעולה 79K על הכביש - ככה שבפועל יש כאן 17K פחות מרכב חדש.

יש אנשים שבשבילם זה לא הרבה כסף ויעדיפו רכב חדש לגמרי, ויש אנשים שזו כבר מתיחה של התקציב מבחינתם - וזו מציאה אמיתית, גם אם מתפשרים על זה שלא בחרת את הצבע ועל זה שמישהו אחר נהג באוטו לפניהם.

פורסם

בניגוד לדעה מעלי, לא הייתי נוגע ברכב השכרה. מדובר ברכב שברור לי שזיינו לו את התחת, בשביל להוציא מהמנוע עוד כמה קמ"שים, פתיחות וכד'.לגבי חדש או משומש, לכאורה, אם מצאת רכב כזה שנה / שנתיים שמור ומטופל, עם ק"מ נמוך, ובהחלט שאתה יכול להוריד עוד כמה אלפים - המשומש יהיה עסקה טובה יותר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אגב, אם כבר שקלת פיקנטו ידנית חדשה אז שווה לך לבדוק את המתחרה החדשה - יונדאי i10 החדשה. לדעתי היא מכונית המיני הידנית הטובה ביותר בשוק כיום.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

האמת שחשבתי על הi10 ברצינות, הדבר היחיד שקצת מרתיע אותי זה העובדה שהיא מקבלת 3 שנות אחריות לעומת 3 שנים + 4 מוגבלות בפיקנטו.

השיקול הוא נטו מחשבה עתידית של למכור את האוטו, אני מניח שבגלל הסיבה הזאת הקיה תשמור ערך יותר טוב, לא?

פורסם

4 השנים הנוספות בפיקנטו הם אכן תוספות נחמדה שאין בעיה אבל צריך להכניס אותן לפרופורציות - מדובר על 4 שנות אחריות על מנוע, גיר ומכלולי הנעה נוספים. זה נחמד, אבל זה לא 5 שנות האחריות המלאה של סובארו.

לגבי שמירת ערך - תסתכל על דגמים מקבילים של יונדאי וקיה במחירון לוי יצחק ותראה שברוב המקרים המחירון של היונדאי טיפה יותר גבוה (או ממש זהה) לזה של הקיה.

פורסם
לגבי שמירת ערך - תסתכל על דגמים מקבילים של יונדאי וקיה במחירון לוי יצחק ותראה שברוב המקרים המחירון של היונדאי טיפה יותר גבוה (או ממש זהה) לזה של הקיה.

לפני שנתיים-שלוש מחיר של רכב חדש יונדאי i30 היה יותר גבוה מקיה סיד/קיה פורטה, ו- של i20 היה יותר גבוה מקיה ריו.

לכן ברור שהמחירון של יונדאי יותר גבוה.

פורסם

במקרה יש לי את המחירונים הרשמיים של קיה ויונדאי בסוף 2009/תחילת 2010 -

יונדאי i30 רמת אבזור inspire - מחיר 116337 ש"ח

קיה סיד רמת אבזור LX - מחיר 116500

קיה פורטה רמת אבזור LX - מחיר 116500

פורסם

גם לי יש במקרה את המחירונים של קיה ויונדאי משנת 2011 כי קניתי בשנת 2011 את קיה סיד.

יונדאי i30 Supreme -

124000 ש"ח

קיה סיד EX -

119000 ש"ח

נכון להיום מחירון של לוי יצחק:

יונדאי i30 Supreme -

88000 ש"ח

קיה סיד EX -

81600 ש"ח

פורסם

עדיף חדש בטח עם אין כזה הפרש גדול במחיר ,לקיה גם יש תוכנית מימון של 30 אלף ללא ריבית ,תבדוק את הפיקנטו "ספורט" אין שום קשר לספורט אבל הרכב ניראה מצויין וגם מאובזר בנדיבות .

פורסם
גם לי יש במקרה את המחירונים של קיה ויונדאי משנת 2011 כי קניתי בשנת 2011 את קיה סיד.

יונדאי i30 Supreme -

124000 ש"ח

קיה סיד EX -

119000 ש"ח

נכון להיום מחירון של לוי יצחק:

יונדאי i30 Supreme -

88000 ש"ח

קיה סיד EX -

81600 ש"ח

אז למעשה במקור היה הפרש של 5000 ש"ח, וכיום יש 6400 ש"ח הפרש - כך שירידת הערך הגבוהה יותר של קיה מסתכמת ב-1400 ש"ח אחרי 3 שנים. זה הרבה יותר טוב ממה שהיה בעבר ומראה על ההתחזקות של המותג.

פורסם

drsubaru

נכון. ואם ניקח בחשבון שעל קיה סיד קיבלתי הנחה של 4000 ש"ח ותוספות על סכום של 3500 ש"ח וביונדאי לא נתנו כלום, אז עשיתי בחירה נכונה.

פורסם

אוקיי, אז שמירת הערך הרשמית של קיה סיד דומה מאוד לשמירת הערך הרשמית של יונדאי i30. זה מצוין. עכשיו מעניין לבדוק מה אומרים מחירי השוק על הבדלי הדגמים. אנסה לבדוק את הנושא מול אחת מחברות הליסינג.

• תוכן חדש...