Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הדבר נובע לא כי אני מעוניין בשיפור בכוח, נטו הבנה ליעילות וחיסכון בדלק .. סטו..

בוא נניח שמסנן אויר של K&N אכן משפר במשהו את צריכת הדלק. אתה יודע לכמת בכסף לשנה את החסכון הזה? וכמה עול המסנן? וערכת הניקוי שלו? והזמן שאתה משקיע בניקיון שלו, בהנחה שזמנך בכל זאת שווה לפחות איזה חמשה-שה שקלים לשעה?

זה בסדר שאתה רוצה לשכנע את עצמך שתשיג שיפור כלשהו עם מסנן אויר של K&N, אבל אל תשלה את עצמך שתצא ברווח כספי כלשהו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אתה לא מסכים שיש רכבים רבים שקיים בחו״ל הרבה יותר מידע לגביהם בחו״ל מאשר בארץ?

:shock:

זו אפילו לא דעה, זו עובדה ידידי.

נו שוויין.

לא מעניין אותי רכבים בחו"ל ומה עושים להם, אנחנו נמצאים בארץ ומדברים על טויוטה אוריס 1,600 אוטומטית.

עכשיו אם יש לך משהו לתרום לעניין אז על הכיפאק. עד אז אני לא רואה טעם להמשיך עם ברבור האגו ולמי יש יותר גדול האין-סופי הזה.

בטויוטה הנ"ל לא יתקבל שום שיפור עם מעבר לפיטר פתוח, נקודה סוף. אם מישהו מעוניין לעשות ניסויים תוך כדי סיכון המנוע וחיישנים שיבושם לו.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני לא חסיד של פילטרים פתוחים,כי בדרך כלל הם לא תורמים הרבה,אבל במכוניות משופרות בכדי להוסיף עוד אויר כניראה זו הדרך.אני לא בטוח לגבי הנזק כי עובדח שחברה כמו פורד מוכרים חבילות שיפור למכוניות הספרטביות שלהם (בלי שתפגע האחריות).http://www.mountune.com/index.php/services/performance-upgrades/fiesta/fiesta-st-2013

פורסם

ומה עם רכבי מירוץ מקצועיים שב-90% מהמקרים עושים שימוש בפילטר פתוח?

ראית פעם רכב דריפט למשל עם פילטר שאינו "פתוח"?

APRלא מוציאה קיטים ששונים שכוללים פילטר פתוח? ( חברת שיפורים שעובדת עם VAG).

בקיצור לא חסרות דוגמאות.

אני שוב אומר שעל רכב סטנדרטי אין שום יתרון לפילטר פתוח אבל לעיתים אין מנחעה מכך ברכב משופר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אצלי מותקן אינבוקס של K&N.

ביצעתי בדיקה נקודתית של צריכת דלק עם פילטר מקורי לחלוטין ועם האינבוקס של K&N תחת אותם תנאים: בתוך מנהרות הכרמל בעליה מכיוון הצ'ק פוסט לגרנד קניון במהירות 90 קמ"ש עם בקרת שיוט מופעלת.

בתוך המנהרה קיים קטע בעל שיפוע קבוע ובו צריכת הדלק הרגעית הייתה:

מקורי - 14.5 ל'/100 ק"מ.

K&N אינבוקס - 12.5 ל'/100 ק"מ.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

גם אצלי מותקן אינבוקס של K&N מסיבות של חסכון בעלות החלפה לפיטר נייר. אבל האם באמת יכולות סינון של האינבוקס נופלות מול אלה של מוקרי מנייר, והאם שי מישהו שאכן נפגע לו החיישן?

פורסם

איתמר, מדברייך ניתן להסיק כי חברות כמו APR / MOUNTUNE וכו' (המייצרות קיטי יניקה משודרגים) ובהם נעשה שימוש בפילטרי INBOX (מתוצרת - K&N / BMC / PIPERCROSS / Whatever) - טועים. בפועל, מבדיקות דיינו בארץ (כמובן שיש גם מחו"ל) יש שיפור הספק מורגש בשימוש עם קיט יניקה יעודי שכזה. זה נראה היטב ברכבי VAG השונים, שם קיט יניקה איכותי - מעלה בספק בסביבות 10 כ"ס, מדודים.

אני נעזר ב-INBOXים של K&N מספר שנים (דאז ב-1.2TSI והיום ב-1.6VVT) - ויש תגובות דוושה מעט מחודדת יותר, צלילי יניקה מעט נשמעים יותר ונשימה קלה יותר בתקרת הסל"ד - וזה בהשוואה ישירה לשימוש בפילטר קרטון דחוס המקורי, המסופק ע"י יצרן הרכב - כמובן.

היתרון הגדול שלה ה-INBOX האיכותי, טמון בעובדה שהוא רב פעמי - דורש ניקוי חד שנתי וסה טו. בנוסף לכך, עלות פילטר מקורי (אשר דורש החלפה אחת לשנתיים) - גבוה מהותית במצטבר, איכות החומר נמוכה יותר וכך גם יכולת זרימת האוויר שלו, בהשואה אל זה של K&N / BMC.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

יש לך שתי בדיקות דיינו כאלה להשוואה שאתה יכול להעלות?

פורסם

תכנס לפורום VAGIT, תעשה חיפוש ותמצא. דובר שם לא מעט על הנושא הנ"ל, כולל לא מעט מדידות דיינו שונות.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

עברתי על כל השרשור של הדיינו בואגית, לא מצאתי בדיקה אחת שנעשתה עם ובלי קיט יניקה לרכב שאינו משופר.

פורסם

בנוסף שים לב שהוויכוח כאן לא מתייחס ל"קיטי יניקה" למיניהם שמהווים סוג של ראם אייר, אלא ל"פילטר פתוח" פשוט אינבוקס או בלי.

פורסם

אין לי אינטרס מיוחד לשכנע את מי שרוצה לחשוב אחרת, אבל אם לא הייתה שום תועלת על רכב סטנדרטי K&N בהיותם חברה אמריקאית לא היו יכולים לטעון לשיפור מאחר והיו תובעים אותם עד פשיטת רגל. מעבר לזה לכל מי שטוען שמערכת היניקה המקורית מתוכננת ובנויה בצורה אופטימלית ושהפילטר המקורי איננו צוואר בקבוק, הנה אנקדוטה קטנה שתוכלו לשבור עליה את הראש:

בבעלותי פיאט פיורינו בנזין, כלומר מנוע 1400 של פיג'ו (TU1.4 כמו ב-205\206\306...). הפילטר המלבני שיושב אצלי ברכב בוודאי תוכנן למנוע הזה ומהווה התאמה מושלמת לשאר החלקים, נכון? אז זהו שאותו פילטר בדיוק יושב גם בהונדה אקורד מנוע 3 ליטר, אקיורה TL מנוע 3200 וגם באקיורה RL עם מנוע בנפח 3500. למי שלא מכיר מדובר בדגם המקביל ללקסוס GS \ מרצדס E \ ב.מ.וו סדרה 5.

מבולבלים? כנסו ללינק למי שחושב שהמצאתי את זה :wink:

http://www.knfilters.com/search/product.aspx?prod=33-2299&pkid=1074325&rw=1

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

• תוכן חדש...