Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שים לב שזה שפילטר פתוח לא נותן ערך מוסף על פני הפילטר הרגיל בדמות ביצועים או סאונד משופר הוא גם לא אמור לגרום נזק שכן הוא מסנן אויר לא פחות טוב מהפילטר המקורי ויתרונו המרכזי שהינו רב פעמי.

יחד עם זאת אני כן מסכים עם חלק אחר של התגובה שלך שנוגע לפילטרים הפתוחים שיושבים בתא המנוע שלא בתיבת הפילטר המקורית, ברוב המקרים מבוצעת התקנה ״נוחה״ שלהם ולא התקנה יעילה ונוצר מצב שהרכב יונק אויר חם מחלל המנוע ולכן למעשה ביצועי הרכב נפגמים.

פילטר פתוח שימוקם בצורה נכונה וינק אויר קר מחזית הרכב עשוי במידת מה לתרום במקצת לתגובת המנוע (אויר קר תמיד חביב על מנועים, במיוחד כאלה שגודשים או עתירי נפח\הספק.

אם אין אפשרות למקם את הפילטר במיקום שבו תתבצע יניקת אויר קר מומלץ להתקין פילטר אויר פתוח inbox שהינו למעשה פילטר תחליפי לזה המקורי של הרכב ויושב בתיבת הפילטר המקורי.

לקחת בחשבון שבניגוד לפילטר אויר שממוקם בחלל המנוע ויוצר סאונד יניקה מוגבר בפילטר אויר inbox אין שינוי בסאונד היניקה וגם אם יהיה כזה הוא יהיה מאוד שולי.

ראשית, אינני מזלזל בדעתך ובנסיונך בנושא.

לדעתי האישית בלבד, לאחר שפירקתי פילטר כזה על שכבותיו, קל לראות שהחומר ממנו הוא עשוי הרבה פחות צפוף מפילטר מקורי מנייר, ולכן גם כנראה שמסנן פחות טוב.

בעבר גם ראיתי בפורומים בחו"ל טבלה של עובי החלקיקים המסוננים במיקרונים שמישהו העלה, שהראתה עדיפות לפילטרים המקוריים שהושוו (אנסה למצוא ולהעלות את זה).

על כל זה- כנראה שההבדל לא קריטי ולא יגרום שום נזק בטווח הקצר, בפרט אם משווים לפילטרים חלופיים מנייר מיצרן עלום שם, שכן במקרה הזה יכול להיות שהם פחות טובים גם מפילטר רב פעמי.

פורסם

אני חושב שהפורום הזה הוא מקום לקבל דעות בעד ונגד ולדעתי חלק מהאנשים כאן לא תורמים לדיוניום .

בכל מקרה, אם זה המצב למה כל כך הרבה אנשים ממליצים?

פורסם

הרבה אנשים גם ממליצים על אגזוז פתוח שייתן עוד 20 כ"ס, להוריד טרמוסטט כי ככה עדיף, לא להחליף גומיות ובוקסות ישנות ובלויות כי האוטו ישן, להרכיב פנסי לד על הפגוש הקדמי כי כי זה דומה לאודי, להרכיב "מגנזיום" גם אם הוא שוקל 5 ק"ג יותר מחישוק פלדה מקורי (כי זה עדיין שיפור), לעשות טיפולים בחווארה כי זה יותר זול והם מקצועיים ולא גנבים כמו בארץ, וכן- אם תחפש בשרשורים קודמים תמצא גם המלצות על פילטר פתוח בלי קופסה בטענה שזה מוסיף 5 ואפילו 10 כ"ס, למרות שטענה זו הופרכה מאות פעמים.

לפעמים צריך לבדוק דברים בעצמך ולבחון את העובדות בשטח ולא להסתמך על "המלצות".

אבל היי, גם אני רק ממליץ- בסופו של דבר תעשה מה שאתה רוצה העיקר שאתה מבסוט (בלי ציניות בכלל).

פורסם

הדבר נובע לא כי אני מעוניין בשיפור בכוח, נטו הבנה ליעילות וחיסכון בדלק .. סטו..

נזק צריך להתפרש על תקופה וגם ניסיון של אחרים יכול לעזור , הפורום הזה בדיוק בשביל להעלות את השאלות.

טרמוסטט להוריד - לא שמעתי על סיפור כזה - לא הגיוני ובטוח לא בריא כי המנוע צריך טמפרטור עבודה מסויימת, פנסי לד זה משהו אחר לגמרי יש לזה היבטים בטיחותיים וקוסמטים .

והאמת אני באמת מנסה למצוא תשובת ענייניות ולא לגרום לכמה מחברי הפורום לקום אחד נגד השני.

בדיוק ההיפך.

פורסם

רוצה לחסוך בדלק? תוריד את הרגל מהגז והחמר את שגרת הטיפולים.

לחץ אוויר בצמיגים, משקל עודף ברכב, נהיגה מתונה ותכנון עצירות והאצות מראש יכולים לשפר את צריכת הדלק בלא מעט אחוזים.

פילטר אוויר פתוח ושאר "שיפורים" (טורבו חשמלי, כמוסות לחסכון בדלק, מגנטים, תוספים לשמן ולדלק ועוד כיד הדמיון הפורה) טובים על הנייר בלבד והביצועים המשופרים מתקבלים רק בראש של בעליהם.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר הרעיון הכללי שלך נכון אבל לא תופס בכל מקרה.

כל עוד רכב לא משופר בצורה אגרסיבית הסיבה היחידה מבחינתי למעבר לפילטר פתוח תיהיה העובדה שהוא רב פעמי.

הוא לא יעלה הספק מהסיבה שמראש היצרן מתאים למנוע פילטר מקורי שתואם את ספיקת האויר שהמנוע דורש כך שאין שם צוואר בקבוק מבחינת יניקת האויר.

כל זה משתנה כשאתה לוקח מנוע ומשפר אותו בצורה אגרסיבית ברמה שה פילטר אויר המקורי כבר אינו תואם את נתון ספיקת האויר של המנוע ולכן עכשיו כן יש שם צוואר בקבוק.

במצב כזה החלפת הפילטר המקורי לכזה שהינו בעל ספיקת אויר התואמת לדרישות המנוע (יש נוסחה מתמטית לחישוב) תשחרר את אותו צוואר בקבוק, המנוע יוכל לינוק אויר בחופשיות ותתקבל תוספת הספק.

למה בכל זאת ממליצים על K&N ? כי למרות מחקרים ״מפחידים״ דוגמת זה שפרסם poratnir (ושאין יודעים אם יש או אין אינטרס מאחורי המחקר)- אני לא מכיר רכבים שהמנוע שלהם ניזוק כתוצאה משימוש בפילטר אויר אפטרמרקט של K&N או יצרן ממותג אחר.

יתרה מכך, בעולם האינטרנט הכל פתוח וגלוי ואם היו הרבה כשלים של מנועים כתוצאה משימוש בפילטר אויר כזה או אחר ובמיוחד כזה אשר מגיע מחברה מאוד מוכרת- כנראה שאותה חברה היתה סופגת הרבה אש.

יכול להיות שאכן הפילטר של K&N מעברים יותר ״לכלוך״ למנוע, זה לא בהכרח אומר שהלכלוך שמועבר הינו ברמה שאכן מזיקה למנוע.

בשורה התחתונה כל אחד עושה את הבחירות שלו, אישית צירופי האותיות DSG, TSI,SMG ושות׳ מפחידים הרבה יותר מצירוף האותיות K&N.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בפעמיים האחרונות ששימנתי, לפני שהעברתי את הפילטר למכר, שימנתי את האינבוקס שלי בעזרת ספריי שימון לפילטר אוויר של קסטרול, שעלה משהו בסביבות ה-35 שקלים באוטוסטור.

הרבה יותר קל לשלוט על הכמות שמשתחררת, השמן יוצר במן mist ממש עדין שמקל מאוד על יצירת שכבת שימון בול כמו שצריך.

מה שאין לפילטר זה את הפגמנט האדום שk&n מוסיפים לשמן פילטר שלהם, אם אתה יכול לחיות עם פילטר ורדרד ולא אדום, מומלץ.

ככל הידוע לי הם לא מוסיפים פיגמנט, זה פשוט שמן ATF אדום רגיל. 20 ש"ח לליטר בכל חנות חלפים.

בגדול כל שמן יעשה את העבודה של לתפוס אבק וחלקיקים, אין צורך בתכונות מיוחדות.

ואם לא היה ברור עד כה אז אכן חובה לשמן את הפילטר לאחר ניקוי אחרת יכולת הסינון שלו נפגעת.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

עידן, אם יש משהו שלמדתי מתחום המערכות לרכב דווקא זה שקיים הרבה מאוד בולשיט. המון. אין לך מושג כמה.

ה"הארה" הזו גרמה לי להפסיק לקבל דברים כמובן מאליהם ולהאמין בצורה עיוורת לפרסומי היצרנים, שכן ברור למדי שכל רצונם הוא למכור ולעשות כסף. עם השנים למדתי לחפש, להתעניין ולהעמיק ולהסיק לבד ובצורה אובייקטיבית את המסקנות המתבקשות, לא על פי פרסומי יצרנים ואינטרסנטים כאלה ואחרים.

יצרני הרכב יודעים מה הם עושים, נקודה. פילטר אוויר מקורי יעביר את ספיקת האוויר הנדרשת למנוע, על אחת כמה כאשר מדובר בפילטר צעיר ורענן. פילטר אוויר פתוח בהכרח מסנן פחות טוב ומאפשר זרימת אוויר בחופשיות, אך לא מתקבל מכך שום שיפור בביצועים ולעיתים אף להפך.

הסינון הלקוי הזה בא לידי ביטוי בכניסת חלקיקים גדולים יותר מהמתוכנן לסעפת היניקה, מה שתורם להצטברות בוצה במנוע וחמור מכך עלול לשרוט ולפגום בחיישן ה MAF העדין והיקר להחריד.

אז בשביל מה לקחת את הסיכון? פילטר אוויר מקורי עולה גרושים והחלפה כל 20-30K ק"מ, המחמירה מהמלצות היצרן, מבטיחה ביצועים מעולים תוך סינון וזרימת אוויר אידאליים. פילטר "רב פעמי" לעולם לא יהיה נקי לאחר ניקוי, תמיד ישארו בו זיהומים ואיכות הסינון וספיקת האוויר רק יורדים מטיפול לטיפול, אז בשביל מה?

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כמו שאמרתי, כשמדובר ברכב סטנדרטי אני איתך- החלפת הפילטר לא תביא לכל שיפור.

יחד עם זאת מעבר לפילטר אפטרמרקט הינו הכרחי עקב זה שהמנוע צריך ספיקת אויר גבוהה יותר מעבר ליכולות הפילטר המקורי.

גם אני כמוך מטיל ספק בהצהרות היצרנים השונים ( מיצרני פילטרים שמבטיחים העלאת הספק ועד יצרני אגזוזים שמבטיחים דבר דומה ), אני מסתמך אך ורק על דבר אחד:

גוגל ותוצאות החיפוש שהוא נותן לי אודות רשמים של בעלי רכבים שהתקינו רכיב X שאני שוקל התקנתו.

כשאני מקבל מספיק חוו"ד חיוביות אני מקבל החלטה או פותח ראש לכיוונים אחרים.

יש יתרון גדול לרשמים שמקבלים מפורומים זרים כיוון שיש להם נגישות גבוהה לכלי מדידה שבארץ אין.

תמיד רצוי וכדאי להתגלח על נסיונם של אחרים רק לא לשכוח להשוות תפוח לתפוח.

פורסם

למה אתה חושב שקהל היעד בארצות נאורות שונה מקהל היעד כאן? אנשים זה אנשים.

על כל מוצר בעולם תמצא חוות דעת אוהדות יותר ופחות, ובכל מיני דברים שקשה להוכיח "מדעית" לפסיכולוגיה יש תפקיד חשוב. פילטר אוויר פתוח הוא דוגמה מצויינת לדבר כזה.

איתמר

פורסם

מי אמר שקהל היעד שונה?

אתה יכול להתווכח על העובדה שבחו"ל יש לבעל הרכב הממוצע נגישות גבוהה יותר לכלי מדידה של השפעות של שיפורים כאלה ואחרים על נניח שמן המנוע?

כמה אנשים בארץ אתה מכיר ששולחים דגימת שמן למעבדה בכל החלפת שמן כדי לקבל אינדיקציה אודות מצב המנוע?

אני מכיר לא מעט כאלה.

קהל היעדהינו אותו קהל יעד, זמינות הכלים ל מדידת השפעות שיפורים- שונה בתכלית כמו כן יש רכבים שבחו"ל יש עליהם הרבה יותר מידע מאשר בארץ ( עם כל הכבוד לישראל, זו מדינה מאוד קטנה ואתה לא יכול להשוות ל של את כמות הידע שיש על ב.מ.וו בארץ לכמות הידע שיש בארה"ב.

אני כאמור לא מסתמך על פסיכולוגיה, אני מסתמך על אנשים עם ידע ונסיון ברכב שלי ספציפית.

מה מעניין אותי איך השפיעה התקנת פילטר כזה או אחר בניסן Z350 שלו אם אני בכלל נוהג ברכב שונה בתכלית משלו?

ניתן לקבל אינדיקציה כללית אם הוא מרוצה או לא אבל אני אעדיף לקבל רשמים מבעלי רכבים כמו שלי שנוסעים כבר x שנים עם אותו פילטר.

אנשים הם אותם אנשים, הידע וזמינות כלי המדידה שונים לגמרי.

פורסם

בוא נסכים שלא להסכים, לא רואה טעם להמשיך את הויכוח הזה. שכל אחד יעשה לפי ראות עיניו וכיסיו.

איתמר

• תוכן חדש...