Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

לאחרונה התחילו להופיע רעשים מהמנוע בייחוד כאשר המנוע קר אבל גם כאשר האוטו לא זז במשך אבל עדיין חם

הרעשים מפסיקים אחרי דקה עד שתיים

מבדיקה במוסך המרכזי נאמר שזה הרעש הטבעי של המנוע

לא נראה לי שמנוע אמור להרעיש ככה

ממה שנאמר לי זה אופייני למנוע הזה וגם מיני קופר סובלים מאותה הבעיה

האם ידוע לכם על כך משהו

תודה

פורסם

ע"פ מה שקראתי מדובר בפגם במותחן של השרשרת טיימינג,אל תתן לאף מוסך לסבן אותך,הם יודעים לגבי הפגם במותחן.

האם אתה מרגיש הפסדי כח תוך כדי נסיעה?

אם הרכב באחריות תטפל בזה בצורה מיידית.

פורסם

קדם מותחן ב50000 קמ?

אני לא מרגיש שום נפילות כח

הרעש הוא בסל״ד נמוך שמתגבר עד אזור ה2500-3000 ואז נעלם

לפי המרכזי זהו רעש נורמאלי של המנוע הספציפי הזה

אם אף אחד בפורום לא מכיר בעיה כזאת אז כנראה שזה לא כזה מוכר כמו שאומרים ...

רעיונות נוספים ?

פורסם

נשמע קצת כמו טרקטור?

אם כן, זה אכן משהו ידוע. אין לי מושג אם מדובר בתקלה או לא, אך ה- 207 שלנו עושה את אותו רעש וממה שראיתי יש עוד חבר פורום אחד (לפחות) עם אותו סיפור. משיחה שלי איתו עלה שבמוסך אמרו לו ש"זה הרעש הרגיל", מה שנראה לא מאוד הגיוני, לי לא היה זמן עדיין לגשת לטפל בעניין.

אגב, מה עושים במקרה שכמו שנאמר כאן יש בעיה מסויימת ברכב אבל לא רוצים לטפל בה במסגרת האחריות בטענות ש"ככה זה אמור להיות"? איך אני אמור להוכיח שיש להם אחות?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

בהחלט כן זה מעין רעש של טרקטור :)

ממה שהבנתי הבעיה היא גם במכוניות מיני שלהן יש את אותו המנוע

אני מודאג שהרעש הזה יחמיר עם הזמן ויגרום לנזק

כמה קמ יש לך ב207 ?

פורסם
בהחלט כן זה מעין רעש של טרקטור :)

ממה שהבנתי הבעיה היא גם במכוניות מיני שלהן יש את אותו המנוע

אני מודאג שהרעש הזה יחמיר עם הזמן ויגרום לנזק

כמה קמ יש לך ב207 ?

אין קשר בין המנוע של ה207 לשלך,מנועים שונים לגמרי,ל207 מנוע VTI,לך יש THP.

וגם אין דבר כזה קדם מותחן,יש מותחן.

פורסם

יש ועוד איך קשר בין מנוע 1.6 120 כ"ס של 207 למנוע 1.6THP.

זה אותו מנוע, אותו בלוק, אותה מערכת תיזמון.

אותו מנוע בגירסה אטמוספרית ובגירסת טורבו.

הבדל נוסף - הזרקה רב נקודתית רגילה באטמוספרי והזרקה ישירה בטורבו.

פורסם

חד משמעית מותחן ושרשרת שהתרחבה, יש הוראת תיקון מסודרת מהיצרן,אני עשיתי זאת במוסך ליטל תחת אחריות. לבדוק גם חופש בציר טורבו.

פורסם

מנוע ה1.6 של פיג'ו (ב-207) הוא, כמו שאמר בוקי, בדיוק אותו אחד כמו זה עם הטורבו, רק בלי הטורבו. מדובר על מנוע ה- 120 כ"ס (שוב, כמו שבוקי אמר) ולא ה-VTI עם 110 כ"ס.

יש לה 22 אלף ק"מ בערך, קצת פחות. אני אשתדל למצוא זמן ולגשת למוסך לטפל בזה במסגרת האחריות. אגב, יש למישהו תשובה מעניינת (מידע או השערה) לשאלה מהפוסט הקודם שלי?

פורסם
מנוע ה1.6 של פיג'ו (ב-207) הוא, כמו שאמר בוקי, בדיוק אותו אחד כמו זה עם הטורבו, רק בלי הטורבו. מדובר על מנוע ה- 120 כ"ס (שוב, כמו שבוקי אמר) ולא ה-VTI עם 110 כ"ס.

אם כבר רוצים לדייק, אז מנוע 1.6 NFU הקודם שהיה בפיז'ו 206, 307 עם 110 כ"ס הוא לא VTI. VTI זה תזמון שסתומים משתנה, ולא היה כזה במנוע 110 כ"ס. גירסה של מנוע NFU (הישן) מגעיה היום לארץ רק בפיז'ו 301 וב C elisse. שם כן יש לו VTI, וההספק עלה ל 115 כ"ס.

כל שאר דגמי 1.6 בנזין של פיז'ו - סיטרואן שנמכרים היום מצויידים במנוע Prince, שפותח בשיטוף פיז'ו עם BMW. יש כאמור גירסה אטמוספרית 120 כ"ס וגירסאות טורבו בכמה רמות הספק.

פורסם
חד משמעית מותחן ושרשרת שהתרחבה, יש הוראת תיקון מסודרת מהיצרן,אני עשיתי זאת במוסך ליטל תחת אחריות. לבדוק גם חופש בציר טורבו.

+1

לי החליפו ב- 35000 ועכשיו שוב ב- 90000. רק בהחלפה השנייה נפתרה בעית הרעש המעצבן, שהיה נוכח גם בסרק מיומו הראשון של האוטו.

אל תעשה כמוני ותקבל את "זה נורמלי", כי משקרים לך במצח נחושה. הם יודעים בדיוק במה מדובר! יש לי מריבה רצינית עם לובינסקי על הסיפור הזה, כי עכשיו, באחריות המורחבת, פתאום המחלקה הטכנית ידעה להמליץ בטלפון בלי לראות את האוטו בדיוק מה לעשות. מוזר שעד עכשיו אמרו לי שזה נורמלי, וברגע שנגמרת האחריות על הטיימינג הם נהיו חכמים.

אני יכול גם להוסיף לך שזה מופיע באינטרנט בהמון בלוגים מכל העולם, וזה לא רק המותחן (הדפוק כשלעצמו). גם השרשרת עצמה מתארכת ונדפק לך הסינכרון בין שתי קבוצות השסתומים. בהחלפה הם מתעקשים על קיט מלא, כולל מובילים, גובים על חלקים 1500 שקלים ועבודה לפחות 1000. זה יכול להיגמר גם בהרבה יותר. אם הרכב באחריות, לפחות תתעקש שתבוצע בדיקה מלאה לאורך שרשרת. זו בדיקה שבה פותחים את כיסוי המנוע, מרכיבים על שני הגלים איזה בלוק מתכת שכאילו מסנכרן ביניהם, ואז רואים מה מתיחות השרשרת שעוברת בין גלגלי השיניים של שניהם.

פורסם

עידכון....

אכן מדובר על שרשרת.

מבדיקה גם במדינות אחרות מסתבר שהבעיה מוכרת בסוג המנועים הזה, המותחן ממה שהבנתי מחובר עם בורג והוא לא קבוע (אני מתאר לי שהמכונאים יקפצו עלי עם מינוחים מדוייקים), הדבר יוצר חופש בשרשרת כמו שהסבירו בשירשור הזה.

התיקון מאוד יקר, במוסכי פיזו בארץ נוטים להתעלם מהבעיה הזאת ואומרים שזהו הרעש הטבעי של המנוע.

כמובן שכאשר נגמרת האחריות הם דורשים בשביל אותה "בעיה טבעית" סכום גבוה לתיקון הבעיה.

אני מציע לבעלי פיזו שעדיין באחריות לפנות מיידית למוסף ולדרוש לתקן את השרשרת אחרת הם צפויים לעלות תיקון של 2000-3000 שח, תלוי עד כמה נחמדים אליהם בבני ברק.

מצער לראות איך היבואן וחוסר המקצועיות של מוסכיו הורסים את התדמית של המכוניות שלהם וגורמים לאנשים לעבור לטויוטה או מאזדה "אמינו" יותר.

האם לדעתכם ישנו מקום נוסף שבו אני אוכל להתריע ולהזהיר בעלי פיזו אחרים מהעיה הנ"ל?

פורסם
אני מציע לבעלי פיזו שעדיין באחריות לפנות מיידית למוסף ולדרוש לתקן את השרשרת אחרת הם צפויים לעלות תיקון של 2000-3000 שח, תלוי עד כמה נחמדים אליהם בבני ברק.

מצער לראות איך היבואן וחוסר המקצועיות של מוסכיו הורסים את התדמית של המכוניות שלהם וגורמים לאנשים לעבור לטויוטה או מאזדה "אמינו" יותר.

האם לדעתכם ישנו מקום נוסף שבו אני אוכל להתריע ולהזהיר בעלי פיזו אחרים מהעיה הנ"ל?

אני מבקש להזכיר שהטיימינג לא כלול באחריות המורחבת, כלומר זו שמעבר ל- 3 השנים המלאות, למרות שהשרשרת היתה אמורה להחזיק לנצח. על זה בדיוק רבתי עם לובינסקי עכשיו, בהצלחה חלקית מאד. יש פה פרדוקס מדהים - בגלל האחריות המורחבת, המוסך חייב לציית להוראות המחלקה הטכנית ולהחליף מה שהם קובעים. אבל הם מורים לבצע עבודה שהיא לא כלולה באחריות. התשובה שלהם לטענה זו מדהימה לא פחות: מנהל שירות ענה לי שיכולתי לבחור לשלם 300 ש"ח על הבדיקה (שהם הכריחו את המוסך ואותי לבצע) ולא לעשות את העבודה אצלם.

וזה מראה שהמוניטין הבעייתי לא צנח מהשמיים. זו יריה ברגל של היבואן. אני מכיר בחור שקיבל מטויוטה מנוע חדש שבכלל לא היה בשום אחריות, כי במוסך קבעו שכך יש לעשות. אתם שמעתם על המקרה? ברור שלא. כי יבואן חכם מטפל בבעיות בשקט ובמהירות, כדי שאף אחד לא ישמע.

פורסם

אז בעצם מדובר בתקלה מוכרת שיש לתקן אבל המוסכים "מעלימים עין" (או יותר נכון אוזן) מהעניין ובוחרים לא לטפל בבעיה כי מדובר כביכול ב"רעש הטבעי" של המנוע?

מה אמור לעשות בעל רכב שקיימת אצלו בעיה כזו? פנייה למחלקה הטכנית? פנייה ליצרן? רעיונות?

• תוכן חדש...