Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עידכון....

אכן מדובר על שרשרת.

מבדיקה גם במדינות אחרות מסתבר שהבעיה מוכרת בסוג המנועים הזה, המותחן ממה שהבנתי מחובר עם בורג והוא לא קבוע (אני מתאר לי שהמכונאים יקפצו עלי עם מינוחים מדוייקים), הדבר יוצר חופש בשרשרת כמו שהסבירו בשירשור הזה.

התיקון מאוד יקר, במוסכי פיזו בארץ נוטים להתעלם מהבעיה הזאת ואומרים שזהו הרעש הטבעי של המנוע.

כמובן שכאשר נגמרת האחריות הם דורשים בשביל אותה "בעיה טבעית" סכום גבוה לתיקון הבעיה.

אני מציע לבעלי פיזו שעדיין באחריות לפנות מיידית למוסף ולדרוש לתקן את השרשרת אחרת הם צפויים לעלות תיקון של 2000-3000 שח, תלוי עד כמה נחמדים אליהם בבני ברק.

מצער לראות איך היבואן וחוסר המקצועיות של מוסכיו הורסים את התדמית של המכוניות שלהם וגורמים לאנשים לעבור לטויוטה או מאזדה "אמינו" יותר.

האם לדעתכם ישנו מקום נוסף שבו אני אוכל להתריע ולהזהיר בעלי פיזו אחרים מהעיה הנ"ל?

כן,בפורום פיגו סיטרואן,PSI.

פורסם
אני מבקש להזכיר שהטיימינג לא כלול באחריות המורחבת, כלומר זו שמעבר ל- 3 השנים המלאות, למרות שהשרשרת היתה אמורה להחזיק לנצח. על זה בדיוק רבתי עם לובינסקי עכשיו, בהצלחה חלקית מאד. יש פה פרדוקס מדהים - בגלל האחריות המורחבת, המוסך חייב לציית להוראות המחלקה הטכנית ולהחליף מה שהם קובעים. אבל הם מורים לבצע עבודה שהיא לא כלולה באחריות. התשובה שלהם לטענה זו מדהימה לא פחות: מנהל שירות ענה לי שיכולתי לבחור לשלם 300 ש"ח על הבדיקה (שהם הכריחו את המוסך ואותי לבצע) ולא לעשות את העבודה אצלם.

וזה מראה שהמוניטין הבעייתי לא צנח מהשמיים. זו יריה ברגל של היבואן. אני מכיר בחור שקיבל מטויוטה מנוע חדש שבכלל לא היה בשום אחריות, כי במוסך קבעו שכך יש לעשות. אתם שמעתם על המקרה? ברור שלא. כי יבואן חכם מטפל בבעיות בשקט ובמהירות, כדי שאף אחד לא ישמע.

כל מילה,לצערי,בסלע,מכוניות מעולות,יבואן מחורבן שלא רוצה לתת שירות,זה אני אומר אחרי 6 רכבים[4 חדשים] שלהם ב20 שנה האחרונות.

פורסם

אחת הסיבות שרכשתי רכב עם מנוע דיזל הן הבעיות ששמעתי עליהן במוסכים עם המנועי בנזין החדשים. בדיעבד מסתבר שההמלצה היתה אמיתית.

אצלנו במשפחה יש פיג'ו עוד משנות השמונים. לא נתקלנו בבעיות מיוחדות בשירות או במכוניות שלהם, אבל כנראה שהמנועים החדשים לא משתלבים טוב.

נקווה שהמנוע 1.2 טורבו עם 130 כוחות סוס שמשווק בחו"ל על ה-308 החדשה עם תיבה אוטומטית יגיע לארץ ויהיה אמין יותר. להבנתי זה מנוע מפיתוח עצמי של פיג'ו ולא שיתוף פעולה כלשהו.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

מלטבשי,אני חייב לציין שדווקא המנועים של פיגו אמינים מאד,ה2 ליטר RFN בן 12 עדיין עובד כמו חדש ברכב שלי,לא אוכל טיפת שמן,שקט מאד.

גם הRFJ שבא אחריו מנוע מעולה.

אני יכול להמשיך עוד הרבה אחורה,בקיצור ימח שימם הגרמנים,אפילו מנוע בלי תקלות לא יודעים לייצר..:-).

ה1.2 החדש,135סוסים דרך אגב,בהחלט מנוע חשוב בפיגו,הוא יכנס למרבית הדגמים אם לא לכולם.

פורסם

מעניין אותי איך יהיה השילוב מנוע/גיר וכמובן צריכת הדלק.

יהיה שווה לזנוח מנוע דיזל לטובת מנוע כזה? יהיה חסכוני מהמקבילים ב-Vag או רנו?

אלעד

פורסם

מנוע 1.2 החדש של פיז'ו כבר נמכר כשנתיים בגירסה אטמוספרית בפיז'ו 208, 301 וכיום גם ב 2008. 3 צילינדרים, לפי צו האופנה הנוחכי.

הוא מראש תוכן להיות מוצע בשתי גירסאות - אומוספרית וטורבו.

גם לו יש שרשרת תזמון.

נקווה שיהיה מוצלח יותר, אבל את זה נדע רק בעוד 4-5 שנים, כשהם יצברו קילומוטרז'.

לדעתי לא יהיה חסכוני יותר ממנוע דיזל, כיוון שגם בדיזלים הטכנולוגיה לא עומדת במקום אלא צועדת קדימה, ולמנוע דיזל יש נצילות טבעית עדיפה.

פורסם

גם במנועי בנזין הטנולוגיה בהחלט מתקדמת,מי חלם על מנוע 3 צילינדרים 1.2 טורבו עם נתונים כאלה ועוד במשפחתית קומפקטית?

הצריכת דלק אמורה להיות בהחלט פנטסטית וברת תחרות למנועי דיזל.

לגבי האמינות,רק הזמן יגיד,אם לשפוט עפ מנועי העבר של פיגו,העתיד נראה על פניו מבטיח.

פורסם (נערך)

נכון שטכנולוגית הדיזלים מתקדמים מאוד, אבל המחירים שלהם כחדשים מתרוממים מעלה (בארץ ההפרש רציני יותר מאשר בחו"ל) ולרכוש רכב בתקן יורו 6 עם מנוע דיזל אולי יוריד את הדירוג הירוק, אבל יעלה יותר לצרכן. דובר על המחיר של הגרנד פיקאסו החדש עם מנוע דיזל בתקן יורו 6 עם תג מחיר של 180,000 ש"ח.

יקר לדעתי.

אולי במקרה הזה לאדם שצורך ק"מ ממוצע ואולי קצת יותר לא ישתלם כלכלית לרכוש דיזל כזה כחדש אלה 1.2 טורבו במקומו.

אגב, באתר האנגלי של פיג'ו מצוין שההספק של המנוע עם התיבה האוטומטית הוא 129 כ"ס.

אלעד

עריכה אחרונה על ידי מלטבשי

• תוכן חדש...