Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מצאתי רכב מעניין, והוא נכמר ב 10% מתחת למחירון בערך.

דיברתי עם האדם, ורק בטלפון הוא אמר שהרכב היה בליסינג מימוני (במודעה לא היה לזה תזכורת).

האדם אמר שהוא עצמו יד ראשונה.

אני לא מכיר את עניין הליסינג המימוני (ולא בטוח שרוצה להכיר), אבל בכ"ז שואל פה כמה שאלות, כי המחיר אטרקטיבי.

כמה שאלות:

1. האם יש מצבים בהם לקנות מליסינג מימוני זה פשוט כמו לקנות רכב מאדם פרטי?

2. האם גם בליסינג מימוני וגם בליסינג רגיל יהיה רשום על הרשיון אותו דבר? (החכר)

3. מה הסיכוי שמדובר באיזשהי מרמה (ליסינג רגיל/סוחר רכב וכו')? ואיך אני נמנע מזה?

לא בטוח שאקח את הסיכון, אלא אם כן ממש ארגע ממה שתכתבו...

תודה

פורסם

ליסינג מימוני זה דבר מאוד נפוץ, רק תוודא שאכן כך הדבר ושהרכב הוא לא השכרה לשעבר.

יכול להיות שנדרשת גריעה גדולה מ10% מהמחירון, אם אני לא טועה אז 15%

תוודא שהוא אכן סיים את העסקה ושהרכב אכן שלו ולא משועבד / שייך לחברת הליסינג

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

פשוט מאד לראות ברשיון שהרכב לא היה בהשכרה, נכון?

הרי אם הוא היה בהשכרה, אז המוכר יהיה כבר יד שניה, לא?

אגב, אם הרכב היה בליסינג מימוני, האם ברשיון יופיע גם השם של האדם שמוכר לי, או רק שהוא מ"החכר"?

פורסם
שלום,

כמה שאלות:

1. האם יש מצבים בהם לקנות מליסינג מימוני זה פשוט כמו לקנות רכב מאדם פרטי?

2. האם גם בליסינג מימוני וגם בליסינג רגיל יהיה רשום על הרשיון אותו דבר? (החכר)

3. מה הסיכוי שמדובר באיזשהי מרמה (ליסינג רגיל/סוחר רכב וכו')? ואיך אני נמנע מזה?

1. לא. בליסינג מימוני הרכב רשום על שם חברת הליסינג ולא על שם האדם הפרטי. כדי לסגור כזאת עסקה צריך לשלם חלק מהסכום ישירות לחברת הליסינג, לקבל מהם אישור על סגירת החוב ויפוי כוח לביצוע העברת בעלות, לשלם את יתרת התשלום לאדם הפרטי ורק לאחר מכן לקנות את הרכב.

2. כן. יהיה כתוב השכרה/החכר.

3. סיכוי גבוה.

איך אתה נמנע מזה? מבקש מהמוכר אישור חתום של חברת הליסינג שהרכב המדובר אכן היה בליסינג מימוני על שמו, בודק במשרד הרישוי שהרכב אכן עדיין רשום על שם חברת הליסינג (ולא בוצעה הפקדת סוחר) או מנסה לפנות לחברת הליסינג כדי לאמת את הפרטים שקיבלת מהמוכר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

חפש יד ראשונה פרטית (00 בעלים קודמים ברישיון ) ושאל בטלפון האם הרכב רשום על שם המוכר/ת.

ככה כשתראה ת"ז של המוכר תהיה בטוח שלא עובדים עליך (אלא אם גם את הרישיון זייפו).

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
1. לא. בליסינג מימוני הרכב רשום על שם חברת הליסינג ולא על שם האדם הפרטי. כדי לסגור כזאת עסקה צריך לשלם חלק מהסכום ישירות לחברת הליסינג, לקבל מהם אישור על סגירת החוב ויפוי כוח לביצוע העברת בעלות, לשלם את יתרת התשלום לאדם הפרטי ורק לאחר מכן לקנות את הרכב.

2. כן. יהיה כתוב השכרה/החכר.

3. סיכוי גבוה.

איך אתה נמנע מזה? מבקש מהמוכר אישור חתום של חברת הליסינג שהרכב המדובר אכן היה בליסינג מימוני על שמו, בודק במשרד הרישוי שהרכב אכן עדיין רשום על שם חברת הליסינג (ולא בוצעה הפקדת סוחר) או מנסה לפנות לחברת הליסינג כדי לאמת את הפרטים שקיבלת מהמוכר.

ממה שהבנתי המכונית כבר שייכת לאדם הפרטי. הוא שילם את מלוא הסכום לליסינג.

כמובן צריך לוודא שאין שעבוד של חברת הליסינג על הרכב, נכון?

בנוגע לרשיון:

בעצם על הרשיון בכלל לא מופיע שם האדם שמוכר לי? מופיע רק "השכרה/החכר"?

אז הוא יכול להיות גם סוחר אם ככה...

באמת הדרך היחידה להוכיח שהוא היה בליסינג מימוני היא דרך חוזה או אישור חתום מצד חברת הליסינג...

בקיצור, למעט Guy25 אתם כולם אומרים שה"ליסינג המימוני" הפך פתח לנוכלויות בשנים האחרונות...

שצריך להזהר מזה מאד...

עוד קצת דברים מחשידים מעט:

כששאלתי את בעל הרכב איך הוא יכול להוכיח לי שזה היה ליסינג מימוני, הוא אמר שלפי הקילומטרז' אני יכול לראות שזה לא ליסינג רגיל, אלא מימוני (סיריון שנת 2010 שעשה 60K ק"מ...)

בנוסף באותו יום צצו עוד שני סיריון מאותו מושב קטן באותו לוח (משנתונים אחרים), אבל בדיוק אם אותו מלל: "ללא תאונות. שמורה מאד" לקוני.

למרות שכשהתקשרתי ושאלתי "לגבי הרכב", הוא ישר דיבר על הסיריון הספציפית שהתכוונתי אליה.

נשמע גם אדם אמין (אבל קשה לדעת).

בינתיים אני כן פוסל את זה, כנראה. אבל אולי אדבר איתו פעם נוספת בדוגרי, ואבקש את החוזה מול חברת הליסינג. שם זה יחתוך את העניין לכן או לא.

נכון?

פורסם (נערך)

סיפור מאוד פשוט. אם זו הלוואה אז הוא יד ראשונה. אם זה ליסינג מימוני אז הוא יד2 אבל יש לו את הסכם המימון כדי להוכיח לך שהוא היה בעצם גם היד הראשונה... אם אין לו את זה, יש סיבה לחשש. אבל אם יש לו - אני לא רואה בעיה. בדוק במחשב שאין שעבודים או עיקולים - מה שממילא מומלץ תמיד- וסע לשלום. אחרי בדיקת הרכב כמובן :-)

עריכה אחרונה על ידי bar72

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
ממה שהבנתי המכונית כבר שייכת לאדם הפרטי. הוא שילם את מלוא הסכום לליסינג.

כמובן צריך לוודא שאין שעבוד של חברת הליסינג על הרכב, נכון?

בליסינג מימוני חברת הליסינג היא היד הראשונה. במידה והמכונית כבר שייכת לאדם הפרטי אזי הוא יהיה היד השנייה ואתה היד השלישית. לפעמים, כדי לחסוך את היד המיותרת הזאת, חברת הליסינג מאפשרת לאדם הפרטי למכור את הרכב בעצמו ולחסוך טרחה לחברת הליסינג וכסף לאדם הפרטי. השאלה היא האם זה המצב אצלך או שלא.

שעבוד צריך לבדוק בלי קשר ובכל רכישה של רכב משומש מאדם פרטי.

מ

עוד קצת דברים מחשידים מעט:

כששאלתי את בעל הרכב איך הוא יכול להוכיח לי שזה היה ליסינג מימוני, הוא אמר שלפי הקילומטרז' אני יכול לראות שזה לא ליסינג רגיל, אלא מימוני (סיריון שנת 2010 שעשה 60K ק"מ...)

בנוסף באותו יום צצו עוד שני סיריון מאותו מושב קטן באותו לוח (משנתונים אחרים), אבל בדיוק אם אותו מלל: "ללא תאונות. שמורה מאד" לקוני.

למרות שכשהתקשרתי ושאלתי "לגבי הרכב", הוא ישר דיבר על הסיריון הספציפית שהתכוונתי אליה.

נשמע גם אדם אמין (אבל קשה לדעת).

בינתיים אני כן פוסל את זה, כנראה. אבל אולי אדבר איתו פעם נוספת בדוגרי, ואבקש את החוזה מול חברת הליסינג. שם זה יחתוך את העניין לכן או לא.

נכון?

אין קשר לקילומטראז'. רק לפני שבועיים נכנסו לאחת מחברות הליסינג שאני עובד איתן משהו כמו 5 סיריונים מליסינג תפעולי עם 20-30-40 אלף קילומטרים. זה שיש לרכב מעט קילומטרים לא אומר שהוא היה בליסינג פרטי, יש גם רכבי ליסינג תפעולי שנוסעים מעט (למשל כל מיני רכבי כוננות במפעלים בטחוניים).

אגב, סוחרים מתוכמים כבר מזמן מחזיקים מספר נפרד לכל מכונית שהם מוכרים. זה לא כזה קשה היום, כמה שקלים לחודש וגם אתה יכול לקבל עשרות מספרים וירטואליים.

פורסם

תודה רבה חברים,

כיוון שזה עסק די מסובך (בשבילי, חדש לי), עשיתי סיכום של מה שהבנתי שאמרתם.

אשמח מאד לתיקונים ועוד הבהרות והערות על הכל, כי אולי לא הבנתי נכון:

בליסינג מימוני, כמו גם בהשכרה או ליסינג תפעולי, יהיה רשום על הרשיון כי היד הראשונה היתה "השכרה/החכר".

לכן עלי לוודא שהרכב לא היה בהשכרה, או בליסינג תפעולי. אלא בליסינג מימוני.

אני יכול לעשות זאת כך:

1. לבקש לראות את הסכם מימון הליסינג (החוזה) של המוכר מול חברת הליסינג.
  2. לראות ספר טיפולים מסודר החל מק"מ 0, ובו מופיע שם האדם שמוכר לי.

אפשרות אחרת היא כי האדם נרשם על ידי חברת הליסינג על השם שלו, כיד הראשונה

(tzvika pick, אמרת שתמיד הרכב יופיע על שם חברת הליסינג, אבל הבנתי שכיום יש גם מצבים בהם חברת הליסינג מאפשרת לרשום

את הרכב על שם האדם שהשתמש ברכב, כדי למנוע מצב שרשום ליסינג ברשיון, או משהו כזה).

לכן אם שם האדם מופיע כיד הראשונה, אני כבר יכול לדעת בוודאות שהרכב היה בליסינג מימוני בלבד ?? (ולא בליסינג תפעולי או השכרה)

במקביל אני גם בעצם מוודא שהמוכר הוא לא סתם סוחר, אלא באמת קיבל את הרכב בליסינג מימוני.

בנוסף אם אכן היה ליסינג מימוני עלי:

1. לוודא שהאדם שילם את מלוא הסכום (לקבל אישור מחברת הליסינג על כך)
  2. לוודא שהרכב לא משועבד לחברת הליסינג (בדיקה שבכל מקרה טוב לעשות ברשם המשכונות באינטרנט). איך בודקים עיקולים?
  3. לבדוק במשרד הרישוי שהרכב אכן עדיין רשום על שם חברת הליסינג (ולא בוצעה הפקדת סוחר)
  4. פונה לחברת הליסינג כדי לאמת את הפרטים שקיבלתי מהמוכר, לקבל אישור על סגירת החוב מולם, ויפוי כח להעברת בעלות.
  5. ערך הרכב יורד ב 10-12%

לגבי הכתוב ברשיון:

ממה שאתם אומרים (bar72, tzvika pick), אם השם של אותו אדם שמוכר לי רשום ברשיון כיד הראשונה,

זה יכול להיות רק שהרכב התקבל בהלוואה? (מה זה אומר, בר?)

אין בעצם מצב שזה ליסינג מימוני אם האדם שמוכר לי מופיע ברשיון כיד ראשונה?

בעצם אתם אומרים שתמיד ברשיון של רכב שהיה בליסינג, תופיע חברת הליסינג כיד ראשונה ("השכרה/החכר")?

ומה שיכול להיות זה שכדי לחסוך את היד המיותרת הזאת, חברת הליסינג איפשרה פשוט לאדם הפרטי

למכור את הרכב בעצמו ולחסוך טרחה לחברת הליסינג וכסף לאדם הפרטי?

ולגבי מה ש nepet כתב, אני חושב שהוא פשוט מייעץ לי לרדת מליסינג, וללכת על רכב מיד פרטית, נכון?

פורסם

אני, למשל, רוכש רכבים חדשים באמצעות מימון בנקאי בד"כ. זה אומר שאני רשום כבעלים. זו יד ראשונה פרטית לחלוטין.

שותפי היקר, לעומת זאת, "רוכש" באמצעות מימון חוץ-בנקאי, שזה ליסינג מימוני. הוא אמנם יד2 אחרי ליסינג מימוני, אבל כל הטיפולים ברכב זה הוא עשה.

כלומר: לבנק מספיק שעבוד, למממן חוץ-בנקאי זה לא מספיק והוא רושם עצמו כבעלים (ויש פה גם עניין חשבונאי אחר אבל לא רלבנטי לנושא אלא רק לשורת הרווח של חברת המימון ;-) ).

הרבה אנשים מבלבלים ביניהם.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

השיטה הזאת של רישום הרכב על של האדם הפרטי בליסינג פרטי התחילה רק השנה ובמספרים קטנים מאוד. זה לא היה קיים בשנת 2010 ולכן זה לא רלוונטי אליך כרגע.

רכבים שהיו בהשכרה יקבלו רישום ״השכרה״ ברישיון, אבל לא תמיד. לפעמים יש רכבים שהיו חצי שנה בליסינג, קיבלו רישום ״השכרה/החכר״ ברישיון ואז יצאו לשנה בהשכרות.

עיקולים נבדקים אוטומטית וללא תוספת תשלום במעמד העברת הבעלות בדואר. אי אפשר לבצע העברת בעלות בדואר על רכב מעוקל.

פורסם

אוקי,

אז דיברתי שוב עם האדם שטוען שהסיריון 2010 שלו היא מליסינג מימוני.

עכשיו ידעתי יותר איך לשאול, והתברר שהוא אכן רשום כיד שניה, כשהראשונה זה "השכרה/החכר".

ושהוא סיים רכישת הרכב מהחברת ליסינג.

הוא אמר שאין לו בעיה להביא אישור מחברת הליסינג שהוא אכן עשה דרכם ליסינג מימוני (חברת "שלמה מימון").

יש לו גם ספר טיפולים של הרכב ממוסך דייהסטו, על השם שלו, מכל השנים...

כמובן שאם ארצה להתקדם, אעשה גם כל הפרוצדורות הנדרשות מול חברת הליסינג

(אישור שהסכום שולם במלואו, העתק חוזה הליסינג המימוני, וידוא שאין עיקול וכו')

אם כך באמת אעשה מול חברת הליסינג - האם די בכל זה כדי לוודא שאכן לא מדובר בסוחר ו/או בליסינג תפעולי/השכרה?

או שעלי להוציא אישור נוסף כלשהו משהו מהמוכר ו/או מחברת הליסינג?

אגב, הוא רוצה על הרכב 49.5K ש"ח (עם טסט לשנה). כאשר המחירון 53K ש"ח (כי זה שהוא יד שניה אחרי ליסינג מוריד המחירון ל 53K).

אז המחיר שלו חייב לרדת מ 49.5K, נכון? נראה לי לפחות 48K.

תודה

פורסם

אם הרכב רשום על שמו והוא היד השנייה, אז בטוח שהוא סיים לשלם לחברת הליסינג ואין לך מה לבדוק מולם שהסכום שולם במלואו. כן כדאי לעשות בדיקת שעבודים ברשם המשכונות ולא צריך לעשות בדיקת עיקולים (זה נעשה אוטומטית בדואר לפני ביצוע העברת הבעלות).

ברוב המקרים הדומים אליהם שמעתי המוכר התברר להיות סוחר רכב ולכן אני די ספקטי. במיוחד כשמדובר בסוחרי השלמה הידועים, שיספרו לך כל דבר שרק תרצי בטלפון כדי שתסעי עד נתניה/חולון לראות את הרכב ורק שם תגלי שאין דובים ואין יער. כמובן שיכול להיות שאני טועה ואכן יש לו קבלות על שמו ממוסך מורשה דייהטסו לאורך כל השנים, ואז 95% שאכן היה מדובר בליסינג פרטי. אם את רוצה את ה-100% אז צריך לקבל אישור מחברת הליסינג.

פורסם

כן,

אדרוש מחברת הליסינג את חוזה הליסינג מול אותו אדם, החל מק"מ 0.

ומהמוכר אדרוש את ספר הטיפולים החל מק"מ 0 (ואוודא מול המוסך שהכל רשום אצלם).

ואדרוש מחיר זול יותר.

עוד משהו?

פורסם

קח בחשבון שלמרות שיתכן והמכונית היתה פרטית לחלוטין, יש לה "כתם" ברישיון שילווה אותה שנים ארוכות, ולכן יהיה לך קשה יותר למכור אותה, לכן הפחת ממחיר המחירון 10-15% לפחות, על מנת שלא תפסיד במעמד המכירה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...