Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוהג על רכב של אבא שלי פורד פוקוס 2014 רובוטית עם דאבל קלאצ'.

מישו יכול להסביר לי על הדאבל קלאצ'?

איך זה עובד?

מה היתרונות וחסרונות?

טיפים לנהיגה עם זה?

(קוראים לגיר Dual Clutch Tranmission "Powershift" נראה לי.)

*הרכב הוא אוטומטי פשוט מובנה עם שתי קלאצ'ים.

פורסם

תיבה זו היא לכאורה שתי תיבות. אחת עם ההילוכים הזוגיים ואחת עם ההילוכים האי זוגיים. לכל "תיבה" יש קלאצ' משלה. כאשר הרכב בהילוך ראשון, ההילוך השני כבר מוכן וברגע שצריך להעלות הילוך, הקלאצ של התיבה האי זוגית מתנתק והקלאצ של התיבה הזוגית מתחבר. כל זה קורה בחלקי שניות.

יתרונות: צריכת דלק וביצועים כמו בתיבה ידנית. חסרונות: מסובכת ויקרה לתיקון.

איך נוהגים עם זה? כמו בתיבה אוטומטית רגילה.

פורסם

שגיא צודק בדברים רק אנסה להגיד את זה טיפה פשוט יותר.

לפי מה שאני יודע זו תיבת הילוכים אחת שיש בה שני קלאצ'ים.

זאת אומרת שבזמן שאתה נוסע על הילוך ראשון הילוך שני כבר מוכנס אבל הקלאצ' שלו מופרד,וכשצריך להעביר הילוך פשוט יש החלפה בין הקלאצ'ים,והקלאצ' של הילוך שני נכנס וכן הלאה בזמן נסיעה בהילוך שני הילוך שלישי כבר מוכנס אבל הקלאצ' עדיין מופרד עד לרגע ההחלפה,זאת אומרת שאין באמת החלפת הילוך אלא החלפת קלאצ'ים,יש קלאצ' אחד להילוכים הזוגיים וקלאצ' אחד להילוכים הלא זוגיים,השיטה נותנת החלפות מאוד מהירות ואפילו כמעט ולא מורגשות בהרבה מהתיבות הילוכים,וזה מקנה לרכב ביצועים טובים יותר חיסכון בדלק.

בקשר לחסרונות ולטיפים בנהיגה על תיבה מסוג זה: אני נוהג הרבה על ג'טה עם תיבת כפולת מצמדים עם 7 מהלכים,אני נוסע בעיקר על התפעול הידני ובעיקר בעיר וזה בגלל שיש לה יחסית הרבה הילוכים אז היא כל הזמן מעלה ומורידה הילוכים דבר שנמנע בתפעול הידני כשאני מתפעל אותה,ובכך חוסך בדלק ובלאי. אבל אפשרי לנהוג בה כמו בכל רכב אוטומט רגיל ולא מצריך נהיגה מיוחדת.

• תוכן חדש...