Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שידרג ציוד צילום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מתכת מרגישה שונה. זה כמו הבדל בין נהיגה על קורולה ללקסוס. אני לא רק צלם חובב, אלא גם טכנופיל - אוהב ציוד מעניין. .

מ.ש.ל.

dorsht, אני חושב שהכיוון שלך בצילום הוא להיות יותר כמו tzvipper בגישה לצילום. לא בעניין ה-ISO [זו העדפה אישית, שהיא קצת מוזרה בהתחשב ביכולות ה-ISO של מצלמות היום, אבל זה כמו לרוץ עם משקולות, מוסיף עניין...], אלא בעניין בחירת הפריימים.

יש מחיר לכך שמצלמים המון, והוא שלא לומדים לצלם טוב. לצלם טוב זה לצלם סלקטיבי. להיות מסוגל לדעת מהי תמונה טובה, לפני שאתה מצלם. כשאתה מרסס ובוחר מתוך אלפים שצילמת, אתה בוחר מתוך מבחר שהוא הרבה יותר אקראי.

אני חושב שלפני שאתה קונה עדשות וגופים, יהיה לך הרבה יותר מעניין, מועיל ומשפר בצילום, אם תצא מהבית עם החלטה לצלם לא יותר מ-X תמונות ביום נתון, ואפילו רצוי שבאורך מוקד לא משתנה.

פתאום תצטרך לבחור בחירות קשות, שרק ישפרו את היכולות שלך לראות תמונות טובות מראש (וגם לראות את אלו שלא תצלם...).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפי דעתי הדבר הכי חשוב בצילום זה לדעת לגרום למה שאתה רואה בדימיון להופיע על המסך (או הנייר)

הכל מתחיל מהדימיון שלנו, איך אנחנו רוצים שהתמונה תראה, מה המסר שלה.

הציוד עוזר לנו מאוד להגשים את מה שאנחנו רוצים, אבל אם זה קנון, ניקון, פוג'י, לא כל כך משנה, גם ככה העדשות ברמות שאנחנו מדברים (2.8 או 1.4) יקרות :lol:

פורסם
לפי דעתי הדבר הכי חשוב בצילום זה לדעת לגרום למה שאתה רואה בדימיון להופיע על המסך (או הנייר)

הכל מתחיל מהדימיון שלנו, איך אנחנו רוצים שהתמונה תראה, מה המסר שלה.

או! בדיוק! לא יכולתי לנסח את זה יותר טוב בעצמי.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
מ.ש.ל.

dorsht, אני חושב שהכיוון שלך בצילום הוא להיות יותר כמו tzvipper בגישה לצילום. לא בעניין ה-ISO [זו העדפה אישית, שהיא קצת מוזרה בהתחשב ביכולות ה-ISO של מצלמות היום, אבל זה כמו לרוץ עם משקולות, מוסיף עניין...], אלא בעניין בחירת הפריימים.

יש מחיר לכך שמצלמים המון, והוא שלא לומדים לצלם טוב. לצלם טוב זה לצלם סלקטיבי. להיות מסוגל לדעת מהי תמונה טובה, לפני שאתה מצלם. כשאתה מרסס ובוחר מתוך אלפים שצילמת, אתה בוחר מתוך מבחר שהוא הרבה יותר אקראי.

אני חושב שלפני שאתה קונה עדשות וגופים, יהיה לך הרבה יותר מעניין, מועיל ומשפר בצילום, אם תצא מהבית עם החלטה לצלם לא יותר מ-X תמונות ביום נתון, ואפילו רצוי שבאורך מוקד לא משתנה.

פתאום תצטרך לבחור בחירות קשות, שרק ישפרו את היכולות שלך לראות תמונות טובות מראש (וגם לראות את אלו שלא תצלם...).

אני מאוד הצטמצמתי בתמונות, פעם כמו שרשמתי הייתי מרסס.

עכשיו הגעתי למצב שיש ימים שאני חוזר עם כמה עשרות תמונות, וזהו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

טוב, הנה מספר תמונות מהקנון M וה22 ממ עליה.

את האמת אני פשוט אוהב להסתובב איתה, זה כיף, לא צריך תמיד מצלמה גדולה בשביל תמונות טובות.

IMG_1545.jpg

IMG_1555.jpg

IMG_1563.jpg

IMG_1841.jpg

IMG_1850.jpg

IMG_1855.jpg

IMG_1880.jpg

פורסם

התמונות, כרגיל, נפלאות. בעיקר הפרח המוזר.

האיכות מפתיעה, בעיקר אם לוקחים בחשבון את הקובץ הדחוס שעולה לשרת.

עם אילו עדשות אתה משתמש? מה הקרופ פאקטור שלה?

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

צ'מע, ראיתי את העלות שלה - גרושים. האם היא מתאימה גם ל-EF או שצריך לקנות מתאם?

קיבלתי גם המלצות על הפנקייק 40MM, רק שאני שוקל לוותר מכוון שכבר יש לי 50MM 1.4.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

RS, אומרים פנקייק 40ממ טובה מאוד יחסית למחיר שלה.

היא גם יחסית זולה, אפילו זולה יותר מה50/1.4. אם יש לך מקצלמה קרופ ואתה רוצה לצלם עם פריים, ה40ממ הרבה יותר פרקטית בשבילך.

קנון M נשמעת מאוד אטרקטיבי. דרוש מתאם לעצמיות EF רגילות, אבל דווקא הגדולה של המצלמה הזאת בגודל הקטן. ביחד עם עצמית קבועה זה נשמע טוב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צבי, אני עם FF (עברתי ל-6D, אם לא קראת. ציינתי זאת בת'רד הזה לא מעט פעמים), מאז ה-50 הפכה להיות עדשה שקשה לנתק מהגוף (אלא שלפניה נעמדת לה בגאון ה-24-70 2.8II החדשה, אני נהנה ממנה כל פעם מחדש).

שקלתי את ה-40 פנקייק כי היא קלה, חדה, קטנטנה וזולה. נראית כמו עדשה שתגרום לאמא לחזור ולחבב את המצלמה שלי :lol:

מלבד ה-22, יש גם את ה-11-22IS שנראית כמו עדשה מאוד מעניין. השאלה איך היא בכללי ואיך היא תהיה על גוף FF עם מתאם - האם זה יפגע באיכויות שלה בדרך זו או אחרת (כפי שעושה מכפיל לעדשות - בעיקר בגופי קרופ. על ה-FF אני מרגיש את הירידה הקלה באיכות אך ורק כשתנאי תאורה הופכים בעייתים מידי). במידה ואין פגיעה כזאת או אחרת באיכות וביכולת - בשימוש עם המתאם, זאת יכולה להיות אופציה נהדרת - ללא ספק (ה-16-35 2.8 מאוד מפתה אותה, רק שהתקציב לא מאפשר את התענוג הזה כרגע). תיתן יופי של של "רוחב" על ה-FF.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
האיכות מפתיעה, בעיקר אם לוקחים בחשבון את הקובץ הדחוס שעולה לשרת.

האיכות איננה מפתיעה, אלא לא קיימת.

פרטים שחסרים פשוט אינם.

מה שאתה אומר זה, שאתה לא מרגיש בחסרונם.

ומה שאתה רואה זה תמונות שצילם צלם מקצועי, שיודע לצלם ויודע לעבד, וזה הרבה יותר משמעותי היום מהבדלים טכניים בין חיישנים/מצלמות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני במעקב אחרי FF משומשות כמו D600/D700.

העניין, שהמחירים הזויים. נתקלתי היום במצלמה שעשתה 360 אלף קליקים ודורשים עבורה 4500₪. :shock:

לגבי העדשות, חושב שאם אשאר בניקון, אקח את ה35-70 F/2.8 הישנה והמצוינת. זה ישאיר לי רק את הצורך להשלים 15-30 או 12-24, ובעתיד לשדרג את ה70-300VR למשהו ארוך יותר כמו 80-400VR או 150-600 של טמרון וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

תודה תודה.

dorsht - במרץ אני יהיה בארץ לשבוע, ואיתי גם הקנון 5D מרק 2, אתה מוזמן לשחק איתה ולראות אם FF שווה לך את ההשקעה.

כמה אתה מוכן להשקיע על גוף?

פורסם
זה ישאיר לי רק את הצורך להשלים 15-30 או 12-24, ובעתיד לשדרג את ה70-300VR למשהו ארוך יותר כמו 80-400VR או 150-600 של טמרון וכו'.

אתה שואף להשלים את כל הטווחים של אורכי מוקד? אולי במקום מספר עצמיות זום, עדיף לחשוב על מספר עצמיות פריים? איכות למחיר תיהיה הרבה יותר גבוהה. על FF את רוב הצרכים שלי מספקת 50ממ - יש לה זוית ראיה שמספיקה לצילום כל הטווח הבינוני. ולדברים שנמצאים רחוק יותר יש לי 200ממ. אני רגיל להשתמש בפריים עוד מתקופת סרט צילום: עושים זום עם הרגליים ומוצאים גם זויות יותר מוצלחות לצילום על הדרך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
תודה תודה.

dorsht - במרץ אני יהיה בארץ לשבוע, ואיתי גם הקנון 5D מרק 2, אתה מוזמן לשחק איתה ולראות אם FF שווה לך את ההשקעה.

כמה אתה מוכן להשקיע על גוף?

אני לא יודע מה המצב של הגוף שלך,

לכן אני לא יכול להעריך כמה אני מוכן לשלם לך.

אהיה כנה והוגן, לא אשלם בחיים 5500-6000₪ על D700/5D2. גם אם היא במצב מדהים. בתוספת קטנה אני קונה D600/6D חדשה.

אתה שואף להשלים את כל הטווחים של אורכי מוקד? אולי במקום מספר עצמיות זום, עדיף לחשוב על מספר עצמיות פריים? איכות למחיר תיהיה הרבה יותר גבוהה. על FF את רוב הצרכים שלי מספקת 50ממ - יש לה זוית ראיה שמספיקה לצילום כל הטווח הבינוני. ולדברים שנמצאים רחוק יותר יש לי 200ממ. אני רגיל להשתמש בפריים עוד מתקופת סרט צילום: עושים זום עם הרגליים ומוצאים גם זויות יותר מוצלחות לצילום על הדרך.

כן, כל הטווחים חשובים לי.

פריימים זה נחמד, זה לא פרקטי לצילומי תעופה. לשאר אולי כן, אבל אני מעדיף זומים איכותיים על פריימים.

• תוכן חדש...