Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שידרג ציוד צילום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אויייי, אני לא מוכר את שלי :lol::lol::lol:, היא נשארת אצלי עד שהיא מתפגרת :lol::lol:

אין צורך לשלם סכומים כאלו, אני שאלתי כמה אתה מוכן להשקיע, רק כדי לדעת מה הכיוון שלך.

לפי דעתי עדיף לך להשקיע בעדשות איכותיות, לפי מה שאתה רושם אתה מחפש את כל טווחים.

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אויייי, אני לא מוכר את שלי :lol::lol::lol:, היא נשארת אצלי עד שהיא מתפגרת :lol::lol:

אין צורך לשלם סכומים כאלו, אני שאלתי כמה אתה מוכן להשקיע, רק כדי לדעת מה הכיוון שלך.

לפי דעתי עדיף לך להשקיע בעדשות איכותיות, לפי מה שאתה רושם אתה מחפש את כל טווחים.

את האמת שמבחינת טווחים אני מכוסה היטב ומרוצה מהאופטיקה שיש לי בסך הכול.

הייתי שמח לשיפור בטלה שלי, אבל הוא גם לא רע בנתיים,

ותהיה לי הזדמנות לשדרג ל80-400VR במחיר די נמוך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

עפר, אני לא שותף לגישתך הטוענת שרק לצלמים מקצועים יש צורך ויש הצדקה ל-FF.

יש צלמים חובבים שברשותם ציוד צילום יקר משמעותית מצלמים מקצועיים - ויש כמובן להיפך.

כאשר זהו תחביב, גם נראה לי שניתן להנות מהצילום יותר.

דור, אני מעולם לא צילמתי בתעופה, אך בנוגע לעדשת הטלה, 70-300VR בעלת פוקוס מהיר ושקט מאשר-80-400D.

הייתי נשאר איתה עד שיהיה תקציב ל-80-400G או לחילופין ממתין למבחנים וביקורות על הטמרון-150-600 החדשה.

היא צפויה להיות זולה יחסית, מחיר ההשקה בסביבות 1000USD.

ד.א, 80-400D צפויה לזחול עם גוף כמו D90, הפוקוס שלה צפוי להשתפר ולהיות אכיל עם גופים מקצועיים.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

הבחור שמוכר את ה80-400VR הוא ספוטר כמוני,

יש לו D600 וD7000. הוא אמר שאין בעיה שפעם כשנפגש לספוטינג הוא ייתן לי לנסות אותה.

אמר לי בנוסף שהפוקוס איטי יחסית על המצלמות שלו, ושעם ההגבלה ל3 מטר עד אינסוף בפוקוס, היא יותר נסבלת, אבל הוא משדרג לדגם G AF-S.

ה150-600 נשמעת לא רעה.

על D7100 בכלל יכולה להיות מטורפת עם המוד קרופ 1.3X. :shock:

מן הסתם על גוף כמו D800/D700/D3/D4 היא תפקס יחסית מהר. זה לא המנוע שיש בD90.

(או שאולי כן, אבל בD90 הוא מוגדר לעבוד יותר לאט, אי אפשר לדעת)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אני מאוד אוהב את הבלוג של נשיץ.

http://sneye.blogspot.co.il/2010/08/blog-post_29.html

הוא כבר לא מוסיף לו תוכן משמעותי, אבל יש שם עוד הרבה דברים שכתב בעבר ואפשר ללמוד מהם הרבה, כמו גם קישורים להרבה אתרים מעניינים על צילום.

הגישה שלו ללא ספק מוכוונת לצלמים שהם דוקומנטרים בגישתם, וככזו לא ממש מתאימה למי שמשתמש במצלמה ככלי לצייד (מטוסים, ציפורים), וגם קשה להסכים עם כל מה שהוא כותב, אבל יש גם הרבה יידע כללי מועיל.

בנוסף, האיש ציודופיל לא קטן, ויודע על מה הוא מדבר כשהוא מנתח איכות תמונה.

הוא מתייחס הרבה לשימוש בעדשות פריים, תוך הסתמכות על הכרתו של אורך מוקד נתון והבנתו, משהו שאני מאוד מזדהה איתו.

לצלמים מתחילים יש נטייה להתייחס לזום כאל "מקרב", ולכן מאוד שימושי, ולא כך הוא. אם תעשה זום או תקצר מרחק ותצלם באורך מוקד קצר יותר, תקבל שתי תמונות מאוד שונות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני מאוד אוהב את הבלוג של נשיץ.

http://sneye.blogspot.co.il/2010/08/blog-post_29.html

הוא כבר לא מוסיף לו תוכן משמעותי, אבל יש שם עוד הרבה דברים שכתב בעבר ואפשר ללמוד מהם הרבה, כמו גם קישורים להרבה אתרים מעניינים על צילום.

הגישה שלו ללא ספק מוכוונת לצלמים שהם דוקומנטרים בגישתם, וככזו לא ממש מתאימה למי שמשתמש במצלמה ככלי לצייד (מטוסים, ציפורים), וגם קשה להסכים עם כל מה שהוא כותב, אבל יש גם הרבה יידע כללי מועיל.

בנוסף, האיש ציודופיל לא קטן, ויודע על מה הוא מדבר כשהוא מנתח איכות תמונה.

הוא מתייחס הרבה לשימוש בעדשות פריים, תוך הסתמכות על הכרתו של אורך מוקד נתון והבנתו, משהו שאני מאוד מזדהה איתו.

לצלמים מתחילים יש נטייה להתייחס לזום כאל "מקרב", ולכן מאוד שימושי, ולא כך הוא. אם תעשה זום או תקצר מרחק ותצלם באורך מוקד קצר יותר, תקבל שתי תמונות מאוד שונות.

אני מכיר את נשיץ מפורום צילום בתפוז,

יכול להיות שגם ראיתי אותו באחד המפגשים שנכחתי בהם, אבל על זה אני לא סגור.

אני זוכר שהוא כתב שבסופו של דבר, כל צלם יחזיק 3 עדשות פריים, אחת רחבה, אחת נורמלית ואחת טלה.

אינני מסכים עם ההשקפה הזאת.

אני לא חושב שלצלם בעדשות זום הופך אותך לצלם פחות טוב.

שוב, צילום מטוסים הוא תחום שונה לגמרי, ורוב הצלמים, טובים ככל שיהיו, משתמשים בעדשות זום.

אני לא בא להגיד שאין יוצאים מן הכלל שמשתמשים בפריימים, אבל הרעיון הזה לא מתאים לתחום הנ"ל.

מעבר לכך עסקנו בשדרוג הגוף, אין לי מושג איך הגענו למצב שאנחנו מדברים על בלוגים ועל עדשות פריים.

פורסם

בלוג מעולה, לא הכרתי אותו. תודה falou.

אני אוהב את הגישה של פריים.

dorsht, שדרוג הכי גדול באותו פורמט זה רק עצמיות. שדרוג גוף בעיקר ניואנסים. וכן, פריים לרוב הופך תמונות ליותר טובות, לפחות יחסית למחיר העצמית. וככל שאורך מוקד עולה, ככה זה משמעותי יותר.

הזכרת 150-600 - זה כבר סופר זום. אני בעיקרון נגד סופר זום, ואם כבר וזום מעדיף לא לחרוג X3.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אז לתוהים לעצמם,

לפניי שבוע רכשתי לעצמי D7100 חדשה ודנדשה.

הייתי באותו לילה בתל אביב, התרשמתי לטובה מהמצלמה! צילמתי מהיד בISO6400 בחשיפות ארוכות יחסית (1/6-1/10"), והתמונות שמישות למדי! טוב יותר מהISO1600 של הD90.

כמובן שבISO נמוך התוצאות מדהימות. מערכת הפוקוס מעולה, המצלמה מהירה.

רק נותר עכשיו לחסוך כסף לכרטיס זכרון גדול ולעדשות פריים מעניינות.

פורסם

הזמנתי לא מזמן כרטיס 16gb 30mB/sמאיביי בסביבות 85 ש"ח. לתשומת לבך. המחירים שגובים בארץ על כרטיסי זיכרון פשוט מגוחכים, לא רואה סיבה לקנות כאן.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

במצלמה שמתי עכשיו 32GB + 16GB ויש לי עוד 16GB בצד.

יש עוד כרטיס של 16GB שמוקנה לJ1 שלי, כמובן שבטיולים ארוכים אם אני לא אקח את הJ1, הכרטיס יעבור ל7100...

• תוכן חדש...