Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

היום עשיתי טיפול שגרתי לרכב במוסך צמרת בחיפה.

מדובר ברכב חדש יחסית, שנתיים על הכביש, פיז'ו 107.

טיפול ראשון לאחר 20000 ק"מ.

הרכב לא עבר שום תאונה בתקופה הזו, טיפול שגרתי ביותר.

הערה נוספת: הטיפול התבצע שעה וחצי, חוייבתי על שעתיים וחצי (הסבר של איש שירות הלקוחות: "זהו מחירון יצרן, על פי היצרן עבודה כזאת צריכה להימשך שעתיים וחצי וככה גובים, זה שאני מזרז את האיש שלי לעבוד מהר יותר כי הלקוח מחכה זה לא אומר שצריך לגבות פחות"....מלים אמיתיות, I SHIT YOU NOT)

מצורפת חשבונית, אשמח לשמוע את מנסיונכם האם הסכומים סבירים או לא.

תמונה.JPG

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל לא ברור מדוע אתה עושה טיפול 15K אחרי שהרכב עבר כב 20K ?? ולמה עברו כבר שנתיים - אני חושב שאתה אמור לעשות טיפול כל 15K או שנה - המוקדם מביניהם .

:angel:צמפיון ממש מלאכים לעומת החברה האלו ....

460 ש"ח רק עבודה על החלפת שמן + ופילטר ?????????? (390+ מע"מ)

הכניסו תוסף ניקוי משקעים ב 100 ש"ח - למה ?? רכב חדש עם 20K ???

איך סט רפידות עולה ~390 ש"ח ?:screwy: איזה ברקסים יש לך לעזאזל? (אם זה רגיל צריך להעלות שליש או רבע ! )

אני לא מכיר את המחירים של חלפי פז'ו אבל אולי נכנסת למוסך BMW בטעות ?

• מבאס 1
פורסם

אתה רציני שאחרי 20000 קמ החליפו לך צלחות ברקס מקדימה??? ביקשת לקבל את שלך בחזרה?

פשוט לא הגיוני, אני עם אותו אוטו ויש כבר 63000 קמ ואני עדיין עם צלחות קידמיות מקוריות ורק בטיפול הקרוב אני הולך להחליפם.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

הוסיפו לך דברים שאין צורך בהם.

בשביל מה כול התוספים ?

למה החליפו אחרי 20K צלחות ? אני הייתי מבקש לראות או בודק אצל מכונאי אחר האם באמת החליפו צלחות והאם היה צריך להחליפן.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה לכולם על התגובות,

1. כן אני יודע שצריך להיכנס לטיפול אחרי שנה או 15K, טעות שלי שלא עשיתי זאת בזמן.

2. הרכב ידני

העבודה כבר נעשתה והחשבון שולם, האם לדעתכם שווה לחזור לשם להתעמת איתם בנושאים שציינתם:

1. תוספים מיותרים (איזה בדיוק?)

2. צלחות אחרי 20K

3. סט רפידות ב 390 שקל?

4. 460 ש"ח על החלפת שמן + פילטר?

יש טעם להתעמת? מישהו מכיר את המוסך והאם יש סיכוי שהם יעשו החזר חלקי?

לפי התגובות ברור לי שזאת פעם אחרונה בחיי שאני מטפל ברכב שם השאלה היא רק אם שווה לבזבז זמן וכוחות כרגע

פורסם

לגבי החיוב על משך זמן העבודה לעומת זמן העבודה בפועל: איש השירות צודק. לכל טיפול או תיקון נקבע שעתון יצרן ועל-פיו מבוצע החיוב.

יש בחשבונית כמה דברים שהם נמצאים בתחום האפור ויש מוסכים שאינם מחייבים עליהם, כמו למשל בנדים וקפסולה לנוזל שמשות.

האם נתת את אישורך טרם תחילת העבודה לשים לך תוסף לניקוי משקעים במנוע ואת הקפסולה הזאת?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אחרי שכבר שילמת והלכת, אין טעם להתעמת.

המחירים של חלקי חילוף הם שערוריה. בכך אשמים יבואני הרכב המחייבים את המוסכים המורשים לרכוש מהם חלפים למרות שיש ייבוא חליפי.

להשוואה, סט דיסקים של BREMBO ל- 107 עולים באנגליה 60 לי"ש כ-350 ש"ח כולל מיסים ודמי משלוח מקומיים.

פורסם

לפי דעתי האישית והבלתי מחייבת: עושק מה זה עושק....ככה הוא חי.

סתאם לשם השוואה, בקורולה שלי השבוע בדיוק הייתי בקריות, שמתי גוגל מוסך קרוב אלי... בין לבין מצאתי מוסך הכי קרוב אלי,במקרה מוסך ציון,בספונטאניות התקשרתי אליו שאלתי אותו אם יש לו זמן ...אמרתי לו מה אני רוצה להחליף וסוגים בדיוק וכו.שאלתי אם אפשרי,אמר שבכיף...בינתיים הוא הזמין כל החלקים שמן פילטר וכו. החלקים והרכיבים בדיוק מה שביקשתי, באתי אחרי חצי שעה הכל מוכן חצי שעה הייתי בחוץ אחרי החלפת שמן מנוע סנטטי מלא טויוטה מקורי!,פילטר שמן טויוטה מקורי! שמן גיר סינטטי מלא מקורי 4 ליטר(הוחלף 3.5, העודף נשאר אצלי),פילטר אויר לא צריך להחליף כי זה אינבוקס פתוח, על הדרך בדק לי מתחת לאוטו צינורות גומיות רצועות הכל תקין! . שילמתי לו 600 ש"ח ואמרתי תודה יפה, זה שירות כמו שצריך.

(ותדע לך שזה גם יקר, אבל בשביל הזמינות והמהירות והשירותיות, אמרתי סבבה נזרום עם זה,זמן עולה כסף).

המחיר ששילמת על הברקסים היית יכול לנסוע ל"מלטש" , היית מחליף סט קדימה ואחורה קומפלט צלחות ורפידות באותו הכסף,לא חבל!

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

יצא לי לטפל בצמרת בסיטרואן שלי וגם יצא ממש יקר.

אני מטפל במוסך י.ש. מוסכי הגליל שגם הוא מורשה יבואן אבל, הוא נראה פחות טוב, הוא יותר קטן, גם יקר אבל פחות מצמרת ואני יותר מרוצה מהמקצועיות שלו יחסית לצמרת.

לפני כל טיפול, תודיע לאחראי עבודה שלא יחליפו שום חלק (לא כולל שמן ופילטרים כמובן) על דעת עצמם, אלא יבקשו ממך אישור ויסבירו בדיוק למה הם חושבים שצריך להחליף. תבקש שיקחו אותך לרכב ויציגו לך את הבעיה.

אחרי כל טיפול תתעקש על הנחה גם על חלקים וגם על עבודה, יש להם אפשרות לתת הנחה בגובה של 10 עד 20 אחוז, אבל הם ממש לא מנדבים את ההנחה הזאת. תראה איזה הנחה הם נתנו לך בחשבונית, פשוט בדיחה.

פורסם

אני מאד שמח על התשובות, בדיוק מהסיבה הזאת פתחתי את השרשור,

אני כמו הרוב לא מבין בזה ולא יכול לבזבז זמן כדי ללמוד את תחום מכונאות הרכב,

אני חייב לסמוך על אנשי המקצוע שהם עושים את עבודתם נאמנה ומחייבים אותך על מה שצריך.

וזאת בדיוק הבעיה בתחום, מכיוון שהרוב לא מבינים מה דוחפים להם, מה כבר אפשר לעשות?

אז כמובן להיעזר בפורום זאת דרך מעולה ומכאן והלאה אני אדע לבדוק את נחיצות חלק מהטיפולים לעומק או להתייעץ לפני שאני עושה טיפול.

תודה לכולם

• רעיון טוב! 1
פורסם
לגבי החיוב על משך זמן העבודה לעומת זמן העבודה בפועל: איש השירות צודק. לכל טיפול או תיקון נקבע שעתון יצרן ועל-פיו מבוצע החיוב.

אם זה ככה, אני רוצה שהעובד יעבוד על הרכב שעתיים וחצי ולא יזוז ממנו, ואם סיים קודם, שישב על כסא ליד הרכב ולא יעשה כלום.

אתה יודע מה, אני לאר'ג, שיעשה 10 דקות הפסקת סיגריה.

מה צודק? מה? זאת ראייה צרה ונוהג שהמוסכניקים הישראלים הפכו אותו לזרנוק.

אם היה מחירון קבוע של המוסך להחלפת שמן עולה X והחלפת בלמים עולה Y, וכולם היו משלמים אותו דבר לא הייתי אומר מילה.

אבל לחייב לפי זמן שלא היה זמן בפועל, זה גזל.

מה גם שאני בטוח שאנשים שמתווכחים יותר מקבלים הנחות.

אם היה מגיע אליו בעל הונדה לצורך הדוגמא, היה מחויב על פי הזמן בפועל, אז למה כאן זה שונה? רק כי הוא יכול?

פורסם

תעשה סקר שוק בפעם הבאה בין המוסכים. יש שפע של מוסכי סיטרואן באיזור והם מתחרים אחד בשני, כולל שימוש בחלקים תחליפיים איכותיים היכן שצריך. זה היה יכול לעלות לך בוודאות 500 ש"ח פחות אפילו באותו מוסך.

פורסם

א. המחיר ששילמת נראה לי יקר מאוד - בסה"כ זה רכב חדש - עלות טיפול בסיסית 15 אלף לא אמור להגיע ליותר מ 600 שקל .

ב. לגבי המחירון עבודה , המוסך צודק , בין אם הבן אדם עובד על האוטו 5 שעות ואם עובד 20 שניות זה אמור להיות מחיר אחיד.

מחירון זמן עבודה נקבע בשביל להגן על הלקוח אחרת מה אכפת להם למשוך אותך שם 5 שעות.......

פורסם

לדעתי טיפול כזה (ללא כל האפ-סיילים שתפרו לחשבון) לא אמור לעבור את ה-1000 ש"ח במקרה קיצוני.

בכל אופן, אני ממליץ לדאוג לפרסם את החשבונית ברבים ברחבי הרשת.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• תוכן חדש...