Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתחיל בכך שחבר שלי מרבה לקרוא כאן (אך לא כותב).

הפורום מכיל אנשים מכל קצוות האוכלוסיה, החולשים על הרבה תחומים, תחביבים ועיסוקים.

הוא נמצא כעת בצומת בחייו וזקוק ליעוץ מכם, הנה לשון הבקשה כפי שנשלחה אלי:

שלום,

מעוניין בדעתכם. לפני שנתיים השתחררתי מהצבא והתחלתי לעבוד כטכנאי רשתות. מקצוע טוב עם אפשרות פיתוח ומשכורת גבוה.

לפני חצי שנה התפטרתי והתחלתי ללמוד הנדסת חשמל ומדעי המחשב בתל אביב.

עכשיו אני מתלבט האם כדאי להישאר בתואר הזה 4 שנים, לא להרוויח כסף, ולהשתעבד ללימודים, או לעזוב ולחזור לעולם התקשורת (או הסבה לסיסטם) ומשם לנסות להתפתח תוך כדי לימודי תואר בפתוחה של מנהל עסקים או משהו בסגנון (רק בשביל התעודה כדי להתקדם בהמשך).

בקצרה, השאלה שלי היא אם שווה עכשיו להקדיש 4 שנים ללימודי הנדסה או לחזור לעולם התקשורת\סיסטם,להרוויח משכורת טובה ומשם לנסות להתקדם.

תודה למשיבים,

המשך יום נעים.

פורסם

השאלה היא מה הבחור רוצה לעשות - כי נשמע שהוא לא סגור על עצמו.

הוא רוצה להיות איש סיסטם מעולה?

הוא רוצה להיות מפתח או תחום אחר שקשור בתואר מדעי מחשב?

הוא רוצה להיות משהו שקשור בהנדסת חשמל ? (שזה שוב תחום אחר?)

הוא רוצה להתקדם לכיוון של ניהול אחרי מספר תפקידי סיסטם?

4 בחירות שלכל אחת יש תשובה אחרת.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

בתור סטודנט אני אומר לך אם יש לך עבודה טובה עם אופק קידום ותנאים טובים שמור עליה וותר על התואר ותתקדם תוך כדי העבודה ולגשת ללמוד רק במצב של צומת בו מובטח קידום בעבודה לאחר הלימודים, המצב מחורבן עבור האקדמאים והעבדות החדשה זה הסטאזיונרים (אם בכלל אפשר למצוא סטאז כשאתה לא אח/בן דוד/מכר של...).

אבל וזה אבל גדול, במידה והבחור התחיל תואר גם אם זה סמסטר ראשון שימשיך ויסיים במה שהתחיל, אמא תמיד אמרה לי התחלת משהו תסיים אותו.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

לבוגרי הנדסת חשמל/מדעי המחשב (עם ממוצע נורמלי ומעלה) אין שום בעיה למצוא עבודה במשכורות יפות מאוד++.

אני ממליץ בחום להמשיך עם התואר, במיוחד אם נהנים מהלימודים.

(ולתת לזה לפחות עוד שנה, הקורסים המעניינים הם כנראה לא חדוו"א/מדר1 וכו')

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

חסרים כל כך הרבה נתונים.

למה עזב ?

האם אחרי שעזב פתאום העבר נראה מתוק יותר ?

חי עם ההורים או לבד ? כלומר, חייב הכנסה קבועה או שההוצאות ממומנות לו ?

השימוש במילה "להשתעבד" מעיד על רגש חזק של שנאה למצב הנוכחי ומכאן כנראה נוצרה ההתלבטות.

גם אני בגישה של ללמוד תוך כדי עבודה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אם הוא מנסה לעבור לפיתוח - יהיה עדיף שיתאמץ ויצא עם ציונים גבוהים וידע אקדמאי טוב מאשר יהיה לו ציונים בינוניים או נמוכים ועוד ניסיון של סיסטם שלא יחשב.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

חברים יקרים,

החבר קורא וביקש להגיב על השאלות שהופנו כלפיו:

"עזבתי את מקום העבודה כיוון שהוא היה יחסית מנומנם מבחינה מקצועית. החלטתי לנסוע לטייל קצת ולחזור ללימודים בעיקר כדי שיהיה תואר ביד ובמחשבה להגיע יום אחד לתחום הפיתוח.

אני גר עדיין אצל ההורים אבל מקווה בשנים הקרובות לעבור לגור בשכירות.

היה נראה לי מעניין לעבוד מאחורי הקלעים של הציוד שעבדתי איתו בתור איש תקשורת. השאלה היא אם היום בתחום ההייטק שגם ככה בגיל 40 אתה נמצא בסכנת פיטורים, לא כדאי ללכת על בטוח ולהמשיך לעבוד בתחום שאני כבר מכיר ומרוויח בו?

ולגבי נושא האופציה של המשך הלימודים. יש טעם ללמוד את התואר המשולב? או שהיום בארץ כשגם ככה תחום החומרה נמצא בירידה עדיף ללכת לתואר במדעי המחשב בלבד?"

מודה לכם שוב.

פורסם

לימודי הנדסה זה תמיד טוב לרזומה, אבל אני אישית בדעה שאדם צריך להכיר את מגבלותיו ולעסוק בתפקיד בו יוכל להצטיין ולהנות, לא רק "לזרום" ולהתקיים. אם לימודי ההנדסה אינם הולכים היטב או לא עומדים בציפיות - אולי זו לא הדרך. זה לא בהכרח אומר לחזור לנתיב הקודם, אולי בכלל דרכו של הבחור אל האושר (והעושר) עוברת בקורס נגרות של משרד התעסוקה, אבל כדאי לו להיסגר על עצמו לפני שהוא שורף זמן וכסף על דברים כבדים כמו השכלה גבוהה. אם הוא עדיין לא יודע במה הוא טוב ומה גורם לו לסיפוק מקצועי, אולי כדאי שינסה עוד כמה עבודות בתחומים שונים ואז יחליט.

מה שבטוח - הדבר האחרון שהעולם הזה צריך זה עוד מהנדס בינוני וחסר מוטיבציה, כאלה כבר יש בשפע.

פורסם

ואדים,עד כמה שאני יודע , הקשר בין לימודי הנדסה לעבודה בתור מהנדס בפועל ,הוא רק בשם.

לא צריך להשליך חיי תעסוקה שלמים רק בגלל שקשה בתואר ולומדים דברים מוזרים שלא בהכרח תצטרך אותם בעתיד

פורסם

זה לא כלכך תלוי במסלול, זה יותר תלוי באדם. האם הוא מסוגל לסיים את התואר? האם הוא יכול לעשות את זה בממוצע טוב? האם פיתוח זה דבר שמעניין אותו? (קצת קשה לדעת במהלך התואר, אבל הוא צריך לראות אם הוא שואב הנאה ועניין מתכנות, או שזה סתם נטל עבורו). מקצועות התוכנה זה לא עבור כל אחד.

הוא גם יכול לנסות משרת גישור בין העולם שלו לבין עולם ההנדסה, כמו סיסאדמין נניח. יש בזה קצת ממה שהוא מכיר, קצת תכנות ולא צריך רקע אקדמי (אלא רק סקרנות ויכולת למידה). סיסאדמין יכול לעשות הרבה כסף, ומשם אפשר להתקדם לדברים כמו devops שלדעתי מבוקשים מאוד כיום וגם בעתיד, במיוחד בסטארטאפים ולא רק בחברות אפרוריות.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...