Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

ניסיתי למצוא תשובה ממוקדת ולא מצאתי אז ככה: פולו 2011 1.4 ידנית, כרגע עם חישוקי ברזל וצמיגי דנלופ sp sport 01

במידה 175/70/R14

אני מעוניין להחליף לחישוקי מגנזיום ולשנות גם חתך צמיג. אשמח אם מישהו יודע להגיד אם כדאי לי מבחינת שיפור התנהגות כביש, יותר דינאמיות וספורטיביות אם כדאי לי להישאר על מידה 14 ולשנות חתך צמיג ל185/60 למשל (אם זה אפשרי), או שעדיף אולי

לשים חישוקים במידה 15 עם חתך של 195/55? אשמח לקבל על הדרך גם הבהרה לגבי עיקרון בחירת חתכי צמיג והשפעתם

על התנהגות הכביש וכו. אשמח גם להמלצות על דגמים ספציפיים.

תודה

פורסם

למה אתה קורא "התנהגות כביש"?

הרכב נכנס לתת היגוי? היגוי יתר? רך/קשה מידי? טרן-אין לא מספיק חד?

מה חסר לך?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
למה אתה קורא "התנהגות כביש"?

הרכב נכנס לתת היגוי? היגוי יתר? רך/קשה מידי? טרן-אין לא מספיק חד?

מה חסר לך?

אני מחפש כניסה יותר טובה לפניות חדות, צמיגים שיסייעו בהתנהגות כביש יותר ספורטיבית,

הרכב נכנס יותר לתת-היגוי עם הצמיגים הנוכחיים ואני מחפש יותר לכיוון של היגוי יתר(שהתחת ישתתף יותר בפנייה

בפעם הבאה שאני הולך למסלול)

אמרו לי שצמיגי ספורט בחתך 195/55/15 יסייעו בעניין מאוד.

פורסם

צמיגים רכבים יותר לא בהכרח יסייעו לך לקבל תחת שובב.

הסיבה היחידה שבגללה שווה לעלות למידה של 15׳ היא שככל הנראה במידה הגדולה יהיה קל למצוא מבחר רחב יותר של צמיגים ספורטיביים.

מעבר לזה, אל תצפה למיסים ונפלאות, יש מכוניות עם נטייה גדולה יותר לזנב שובב ויש כאלה שפחות ואף עם נטייה מובהקת לתת היגוי.

בכל אופן, ב-2 המקרים לרוב תצטרך לבצע פרובוקציה כלשהי על מנת להוציא לגרום לזנב לפסוע.

לא מכיר אותך ואת נסיונך אז אל תעלב חלילה, איך כישורי הנהיגה שלך?

יכול להיות שהרכב נכנס לתת היגוי בפניות כי אתה נכנס לפנייה מהר מדי\נותן בגז בתזמון לא מתאים?

בכל אופן, הגדלת שטח המגע של הצמיגים עם האספלט- זה לא מה שיתן לך זנב שובב ברכב.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
צמיגים רכבים יותר לא בהכרח יסייעו לך לקבל תחת שובב.

הסיבה היחידה שבגללה שווה לעלות למידה של 15׳ היא שככל הנראה במידה הגדולה יהיה קל למצוא מבחר רחב יותר של צמיגים ספורטיביים.

מעבר לזה, אל תצפה למיסים ונפלאות, יש מכוניות עם נטייה גדולה יותר לזנב שובב ויש כאלה שפחות ואף עם נטייה מובהקת לתת היגוי.

בכל אופן, ב-2 המקרים לרוב תצטרך לבצע פרובוקציה כלשהי על מנת להוציא לגרום לזנב לפסוע.

לא מכיר אותך ואת נסיונך אז אל תעלב חלילה, איך כישורי הנהיגה שלך?

יכול להיות שהרכב נכנס לתת היגוי בפניות כי אתה נכנס לפנייה מהר מדי\נותן בגז בתזמון לא מתאים?

בכל אופן, הגדלת שטח המגע של הצמיגים עם האספלט- זה לא מה שיתן לך זנב שובב ברכב.

אני מודע לזה שלא צמיג רחב נותן זנב שובב, אבל כדי להביא את המנוע והרכב למקומות שהוא מאפשר זנב שובב

רצוי וצריך שיהיו צמיגים ספורטיביים שבין היתר יאפשרו לטובת העניין אחיזה טובה בזה שהם רחבים יותר (תקנו אותי אם טעיתי)

אני סה"כ נוהג בסדר, יודע להשתמש נכון בגיר ולהיכנס לפנייה בהילוך ובסל"ד הנכון, אין ספק שיש לי עוד מה לשפר וללמוד

ואני גם בתהליך של למידה, אני אחרי קורס נהיגה מתקדמת לקראת קורס יותר מתקדם ככה שיש לי מושג כלשהו.

מה שכן יכול להיות שאני צריך בין היתר להחליף לרכב שיש לו יותר אופי ספורטיבי והתנהגות כביש דינאמית (למרותי שהפולו

1.4 הידנית שלי רכב מעולה)

פורסם

תמצא ג'אנט קל במידה 15" (תבוא לפנצ'ריות עם משקל, ככה אני עשיתי) ועליו תלביש צמיגים ברוחב 195.

מקדימה תשים צמיג יותר אוחז מאשר מאחורה. למשל קומבינציה של TOYO R1R מקדימה (יש במידה הזו בארץ) ומאחורה

TOYO פרוקסס כלשהם (פחות אוחזים). ל-R1R יש דופן יחסית קשיחה והאוטו ירגיש חד יותר וגם הדופן לא תקרוס תחת לחץ בפניות.

נראה לי כמו שינוי מרענן ביחס למה שיש לך עכשיו.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
תמצא ג'אנט קל במידה 15" (תבוא לפנצ'ריות עם משקל, ככה אני עשיתי) ועליו תלביש צמיגים ברוחב 195.

מקדימה תשים צמיג יותר אוחז מאשר מאחורה. למשל קומבינציה של TOYO R1R מקדימה (יש במידה הזו בארץ) ומאחורה

TOYO פרוקסס כלשהם (פחות אוחזים). ל-R1R יש דופן יחסית קשיחה והאוטו ירגיש חד יותר וגם הדופן לא תקרוס תחת לחץ בפניות.

נראה לי כמו שינוי מרענן ביחס למה שיש לך עכשיו.

אחלה תודה. אז אני מבין שמקדימה צריך צמיג ספורטיבי עם אחיזה ממש טובה ומאחורה אחיזה קצת פחות טובה?

איזה דגמים עוד מלבד הטויו פרוקסס למיניהם נותנים פחות אחיזה כצמיג אחורי?

ואיזה צמיג כצמיג קדמי ייתן אחיזה טובה עם דופן קשיחה? הבנתי שהטויו t1r עדיף על הr1r וגם לו יש דופן קשיחה נכון?

והיוקהומה s-drive? גם נחשב לצמיג אוחז טוב יותר מהטויו נכון?

פורסם

הבנתי שהטויו t1r עדיף על הr1r וגם לו יש דופן קשיחה נכון?

הפוך, ה-T1R נמרח יחסית בפניות והוא יתן לך אחיזה סבירה מקדימה ולא יותר.

אתה צריך צמיג אקסטרים מקדימה סטייל R1R או פדרל 595rs-r (נתתי אותם כדוגמא בגלל שהן זולים יחסית).

מאחורה תשים צמיג ספורטיבי בינוני כמו דנלופ DZ101, טויו פרוקסס4 ודומיו.

ה-S DRIVE יותר טוב מה-T1R אבל ההבדלים קטנים יחסית.

לפני 5 שעות, green כתב:

פורסם
הפוך, ה-T1R נמרח יחסית בפניות והוא יתן לך אחיזה סבירה מקדימה ולא יותר.

אתה צריך צמיג אקסטרים מקדימה סטייל R1R או פדרל 595rs-r (נתתי אותם כדוגמא בגלל שהן זולים יחסית).

מאחורה תשים צמיג ספורטיבי בינוני כמו דנלופ DZ101, טויו פרוקסס4 ודומיו.

ה-S DRIVE יותר טוב מה-T1R אבל ההבדלים קטנים יחסית.

הבנתי תודה. ואם ארצה בהתאמה צמיגים קצת יותר איכותיים ויקרים אז על איזה צמיגים קדמיים ואחוריים היית ממליץ?

סורי על החפירה:lol:

פורסם

שטויות.

סתם דוגמא למשל:

קדימה - יוקוהמה ADVAN NEOVA AD08

אחורה - יוקוהמה S DRIVE

מיותר לדעתי.

לפני 5 שעות, green כתב:

פורסם
שטויות.

סתם דוגמא למשל:

קדימה - יוקוהמה ADVAN NEOVA AD08

אחורה - יוקוהמה S DRIVE

מיותר לדעתי.

תודה רבה!

• תוכן חדש...