Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

כמו שהכותרת רומזת זה שרשור השוואה בין כמה מערכות בולמים קפיצים/ קויילאוברים משני יצרנים מעולים בתחומם.

הרכב הוא CORSA OPC לצורך העניין אבל אני אשמח לכל נסיון שיש בכל רכב שהיו מורכבים.

B12 לעומת הסטים האחרים הוא סט בולמים קפיצים ללא יכולת הנמכה (חוץ מהמובנה 15MM) שאגב תואם למערכת שמורכבת על הNURBURGRING EDITION שהיא הגרסה שלא נמכרת בארץ ומצויינת בחו"ל בחיוב.

הייתרונות בB14 וV1 זו היכולת לכוון גובהה עצמאית. הם גם יקרות מעט יותר.

הרכב הוא רכב ספורט ואני ממש לא מדמיין שיהפוך לנוח יותר כי זה כמובן יהיה על חשבון ההתנהגות שאותה אני מחפש לשפר.

תחת מאמץ אני מרגיש כי הרכב טיפה מרחף לי מתחת לעכוז, מי שמכיר את ההרגשה.

בקיצור, כל המלצה לסט נוסף או חוות דעת לגבי הסטים שהצעתי יתקבלו בברכה.

תודה לכולם.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לחבר היה ניסיון מעולה עם KW על רכב אחד, על הרכב השני הניסיון היה מריר יותר ולכן נרכשו בילשטיינים במקום. לטענתו יש שיפור מורגש עם המעבר לבילשטיין, גם בנוחות הנסיעה.

לחבר נוסף יש בילשטיינים על האיוו אבארת שלו - והם שינו את הרכב לחלוטין. לא נפגעה נוחות הנסיעה והרכב חד כתער.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תשמע, דווקא ב-OPC שלך הופתעתי מהנוחות בהתרסקות על מהמורות...בסדר גמור ביחס לרכבים ספורטיביים אחרים.

גם בתוך הסיבוב עצמו אפשר להוסיף גז בלי חשש שהחרטום יתחיל לצאת לתת היגוי.

אם אתה רוצה להרגיש שהרכב ממש שתול באספלט אז הנוחות תיפגע וזה מבאס.

שמעתי על ה-KW V1/2 שהם היו נוחים יותר מהמקורי אצל חלק מהחבר'ה ועשו את העבודה מצוין.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

יוני, ה-OPC רחוקה מלדהים בנוחות. אם ניקח את האיוו אבארת' כמתחרה, היא נוחה מהקורסה ובפער די גדול.

בכל מקרה, לא חסר פורומים בחו"ל - תתייעץ עימם, סביר להניח שהניסיון שלהם מתעלה על שלנו. ברמת העקרון - האופציות ראויות. קח בחשבון שהבילשטיינים זולים יותר במפתיע, אם עלות היא שיקול מכריע אצלך.

יוני, לאו דווקא מסכים איתך ולראייה יש לנו את הבילשטיינים על האיוו אבארת' - הנוחות לא נפגעה ביום יום (אלא אם נפלת על שבר אספלט חד) - למרות השיפור המהותי בהתנהגות הכביש.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מנסיון שלי על לאון קופרות, S3, איביזות קופרות, אפילו ה-GTI שלי כשהייתה עם 18" אם היית מגיע לבור האוטו היה מתפרק..

ב-OPC הופתעתי לטובה ביחס אליהן.. ציפיתי שהאוטו יתפורר אבל לא היה משהו דרמתי.

כמובן שאין על בילשטיין, הכל שאלה של תמורה ביחס למחיר.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

זה לא ממש השוואה, אבל יש לי KW V1 בסיוויק 99.

אצלי בשונה מאצלך הרכב כמקורי רחוק מליהיות ספורטיבי או מתנהג טוב, לכן השינוי היה אדיר.

הרכב נהפך לרכב אחר,

במהמורות הגלגלים ממהרים לחזור לקרקע, בשינויי כיוון מהירים הרכב נשאר יציב, במהירות גבוהה הוא מרגיש דבוק ולא מרחף כמו פעם, גם בישורת וגם בפניות.

התחלתי לקחת פניות שהכרתי בעבר במהירות משמעותית יותר גבוהה, וכל זה ביציבות וביטחון שהם משרים, באמת הבדל עצום ותענוג צרוף.

הקשיחות לדעתי מכוונת בצורה מושלמת, גם אם הייתי יכול לכוון קשיחות לא הייתי נוגע.

אני עם R1R חתך 50, בכבישים משובשים זה בכלל לא נורא, מכסי ביוב לא מזיזים בכלל, רק בכבישים שהם לא שטוחים- בבורות, בליטות או תלאים גבוהים מרגישים פחות נוח והרכב מקפץ, אבל גם אז הם לא מתרסקים ובועטים, פשוט הרכב מקפץ.

הגובה שתכוון משפיע מאוד על הנוחות, הייתי בהכי נמוך, אחרי כמה חודשים הגבהתי בס"מ בערך, והנוחות השתפרה, שיכוך ההחזרה ניהיה הרבה יותר נעים.

אני בטוח שגם בילשטיינים מצויינים, אבל לא התנסיתי ואין לי השוואה.

בהצלחה.

פורסם

החברה מחו"ל באותם דילמות האמת, יש גם SPAX שחלק מתקינים אבל זה חברה אנגלית לכן סביר להניח שזה זול להם משמעותית וזו הסיבה העיקרית.

V2 הם טובים ללא ספק אבל אני לא רואה את עצמי מתעסק בכווני קשיחות יותר מידי ביום מחוסר הבנה בנושא והיכולת להרוס יותר מלהביא תועלת.

אגם שמעתי שה V1 בעלי נוכות לא רעה כלל.

אשמח לעידכונים RazorJunior, אגב איזה רכב?

פורסם

הבימר שלי עם KW V2 חתך 35 ג'נט 18 ומרגישה יותר נוח מהפיז'ו שלי עם חתך 45 וג'נט 16 + בילשטיין B12 והנמכה 30ממ.

שניהם בולמים טובים, לעניות דעתי.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

ההבדל במחיר מ B12 ו KW V2 הוא כפול, לפחות מחו"ל.

כיצד כוונת את הקשיחות ב V2? זו אופציה שאתה משתמש בה לעיתים?

אגב מי היבואן בארץ של KW ו בילשטיין?

פורסם

פיט סטופ

לפני 5 שעות, green כתב:

פורסם
ההבדל במחיר מ B12 ו KW V2 הוא כפול, לפחות מחו"ל.

כיצד כוונת את הקשיחות ב V2? זו אופציה שאתה משתמש בה לעיתים?

לא שיניתי את הכיוונים מאז שקניתי את הרכב. משהו כמו 4 חודשים. לדעתי הוא כוון על הכי מוקשח והכי מונמך. העלתי את הרכב ב 10 ממ כי נמאס לי לשמוע איך פסי האטה ודוקרנים מתכחכים בצנרת שלי.

פורסם
הבימר שלי עם KW V2 חתך 35 ג'נט 18 ומרגישה יותר נוח מהפיז'ו שלי עם חתך 45 וג'נט 16 + בילשטיין B12 והנמכה 30ממ.

שניהם בולמים טובים, לעניות דעתי.

פיזבן, אתה משווה קויילאובר (KW-V2) לשילוב של בולמים-קפיצים (בילשטיין B12 וקפיץ הנמכה)...

לעניות דעתי - עם כל הכבוד (ויש) - זאת אינה השוואה נכונה כלל וכלל. ידוע שהבילשטיין (כבולם) בשילוב קפיץ - לא המתכון לשיפור נוחות. בכל רכב שנסעתי / נהגתי בו והיה סט כזה, נוחות הנסיעה נפגעה ובפער די מהותי. כמובן שסעיף ההנאה עלה פלאים בהתאם.

ממכיר את ה-V1 על 500 אבארת' - נוחות הנסיעה שופרה מול המקור (למעט מקרים של שיבושים חדים / חדים במיוחד). אותה 500 אבארת' מצויידת היום בבילשטיין B14PSS והחבר מדווח על שיפור קל בנוחות ושיקול מורגש בהתנהגות (השוואה ל-V1).

חבר נוסף - עם איוו אבארת' גם היא עם B14PSS - וכפי שאמרתי, הנוחות השתפרה (בעיקר כשהרכב היה על 17'. כעת הוא על 18' ועדיין זה טוב מבעבר) וההתנהגות היא עולם אחר לחלוטין.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

צודק, זו לא באמת השוואה נכונה.

פורסם

פיטסטופ מיבאים רק kw והמחיר של v1 גבוהה מאוד לדעתי.

מהיכן ניתן לברר מי היבואן של בילשטיין?

לפי האתר זה אספיר, אבל הם מיבאים רק לג׳יפים.

• תוכן חדש...