Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנהלים 2.0

IdobI
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תנסה ללכת יותר בכיוון המודרניזציה.כל אחת מהמכוניות מספקת ברמה סבירה, ה 407 יותר אבל לא בהפרשים ניכרים משמעותית. על המאזדה 6 הייתי מוותר כמו כן על המונדאו המזדקנת .

ההכרעה צריכה ליפול [לטעמי] בין ה 407 לבין הסובארו B4

רבים השניים מן האחד.. מה.. לא?

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם מאוד חשוב הנוחות אני ממליץ מניסיון על סיטרואן C5. המושב מעולה ומאוד תומך ואפשר לכוון אותו גם בקשיחותו והנוחות נסיעה מדהימה כמו שכולם יודעים לפי מה שאני מבין זה חשוב לנהג המדובר. בעיות מכניות רציניות עד עכשיו לא היה, רק נגמר הגז של המזגן והוא ומילאו אותו במוסך מורשה ללא תשלום.

על המאזדה 6 באמת כדאי לוותר כי לפי העיתונאים יש לה מושב נהג גרוע ביותר.

b bo bos bose baaaaaaaaas

פורסם
אם מאוד חשוב הנוחות אני ממליץ מניסיון על סיטרואן C5. המושב מעולה ומאוד תומך ואפשר לכוון אותו גם בקשיחותו והנוחות נסיעה מדהימה כמו שכולם יודעים לפי מה שאני מבין זה חשוב לנהג המדובר. בעיות מכניות רציניות עד עכשיו לא היה, רק נגמר הגז של המזגן והוא ומילאו אותו במוסך מורשה ללא תשלום.

סתם שאלה, נראה לך הגיוני שברכב בן 3 "יגמר הגז" במזגן ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
על המאזדה 6 הייתי מוותר כמו כן על המונדאו המזדקנת .

ההכרעה צריכה ליפול [לטעמי] בין ה 407 לבין הסובארו B4

"הייתי מוותר"???

"מונדאו מזדקנת" ???

ואם אני יגיד לך, למרות העדר שעם ישראל יצר מעל ה-6 היא עדיין המכונית הדינמית, המאובזרת, והמשתלמת שניתן לקנות בסכום הנ"ל???

ואם אני יגיד לך שהמונדאו גם היום (עד כמה שהיא זקנה) היא עדיין מכונת הנהיגה המהנה בסגמנט המנלים 2 ליטר?

יותר מזה שהמונדאו עדיין נחשבת לאחת הטובות- רק מה לעשות ש"עם ישראל" לא יודע דבר מהו רכב טוב וקונה לפי מוניטין ושם (ראה מאזדה).

אוקי, אותי אישית זה דיי מצחיק. אני רכשתי סיטרואן C5 PACK 2 ליטר לפני כ-3 שנים (עוד חודש) בסכום של 135 אלף שח והיום המחיר מחירון שלה (יצחק לוי) הוא קצת מיותר מ-110 אלף שח. אם זה ירידת ערך מטורפת אז כנראה שביפנית המחיר היה עומד על 125 אלף שח

אני לא מתערב בויכוח פה על מכוניות צרפתיות ויפניות והאמינות שבינהן.

רק אומר לך, שאני מכיר חבר טוב מאוד שלי, שרכש בדיוק כמוך C5 עם חבילת PACK ועם כל שאר האיבזורים לפני 3 שנים.

פגשתי אותו לפני מספר שבועות ושאלתי אותו מה שלום הרכב....

הוא לשניה לא הפסיק לקלל את סיטרואן וסיפר לי גם על ירידת ערך לא נורמלית ואין ספור תקלות.

אגב, את הרכב הוא העיף מביתו במהירות האפשרית והוא היה בהתלבטות בין ה-B4 ל-6. (לא יודע מה קנה בסוף)

פורסם

בהחלט , ה C5 נהדרת , שולטת בקטגוריה הזו בצורה כמעט אבסולוטית. נוחה מאוד מרווחת ומפנקת.

שמעתי על הבעיות הביזאריות שהיו בחלק מהדגמים אבל אני מכיר חבר שהרכב בבעלותו גם כן כשנתיים , והוא לא נתקל שם בשום דבר , הרכב עם 30 אלף ק"מ מצבו מצויין..

אבל אני חושב שבכל זאת כדאי ללכת יותר לכיוון ה 407...

פורסם

קודם כל אני מקבל את מה שאתה אומר על ה 6 והמונדאו הן בהחלט דינמיות יותר . מסיבה זו גם נוחות הנסיעה בהן מחפירה והן סובלות [ה 6 יותר] מהתרסקות על בורות.

באשר ל 407 , מי שנהג יודע היטב עד כמה דינמית הילדה הזו , כאשר מגבלות האחיזה שלה גבוהות ברמה בלתי הגיונית בעליל..

באשר לעניין ה C5 שוב אני אומר, שמעתי על הענינים המוזרים שלה, לא נתקלתי בזה , עד כמה שידוע לי גם אחרים לא [לפחות לא בצורה גורפת] , ועדיין מדובר במכונית מצויינת. אבל אני לא מתכוון להתווכח יתר על המידה, תבדוק את הדברים יותר לעומק...

בהצלחה

פורסם

אני הייתי שוקל להכניס לרשימת האופציות גם את השברולט מאליבו החדשה.

לא נהגתי עליה(עדיין), אבל לפי הרשמים מעמיתנו האמריקאיים, ניתן להבין שהיא מאוד דינמית(יותר מהוקטרה המקבילה), מנוע חזק מאוד, נוחות מצויינת(לא אמריקאית רפוייה) ואבזור רב, וכל זה במחיר של 160 אלף ש"ח.

אני הייתי ממליץ לבצע נסיעות מבחן על המאליבו, אקורד, מונדיאו, 407 ועל ה-6.

רק ככה תוכל לדעת מי הכי כדאית בשבילך.

פורסם
אני הייתי שוקל להכניס לרשימת האופציות גם את השברולט מאליבו החדשה.

לא נהגתי עליה(עדיין), אבל לפי הרשמים מעמיתנו האמריקאיים, ניתן להבין שהיא מאוד דינמית(יותר מהוקטרה המקבילה), מנוע חזק מאוד, נוחות מצויינת(לא אמריקאית רפוייה) ואבזור רב, וכל זה במחיר של 160 אלף ש"ח.

אני הייתי ממליץ לבצע נסיעות מבחן על המאליבו, אקורד, מונדיאו, 407 ועל ה-6.

רק ככה תוכל לדעת מי הכי כדאית בשבילך.

אני מאוד התרשמתי מהנתונים של המאליבו. ב-160 אלף שח אתה מקבל מנוע 200 כ"ס!! התנעת מנוע במפתח, בקרת שיוט, רדיו דיסק עם שליטה מההגה, מחשב דרך ענק בקונסולה המרכזית וכו' שווה לנסות עליה נסיעת מבחן.

http://www.netspirit.co.il/allads/malibu/

b bo bos bose baaaaaaaaas

פורסם

"ד"ר ואנדורה" כתב:

נכון ולא נכון.

בדר"כ (למרות שהפער מצטמצם עם השנים) במכוניות הצרפתיות מושקעת יותר מחשבה מאשר המכוניות היפניות.

כל השכלולים והמכלולים השונים שדיברת עליהם - בסה"כ אמורים להקל את מלאכת הנהיגה ולהפיק מקסימום הנאה מהרכב במינימום עבודה נדרשת.

אך מה - מר ישראלי רוצה את ההנאה הזו בלי לדעת שצריך להשקיע זמן, ידע וכסף כדי לשמר אותה.

האקלים שמחסל את הצרפתיות שנכנעות ונשרפות אחת אחרי השנייה בדרך לפירוקייה ורמת הידע של המוסכים בארץ והתייחסות הכללית לרכבים אירופאים (צרפתיים בעיקר) בנוגע לאחזקה - פשוט נותנות אגרוף בבטן לכל מי שחושב על אחזקת רכב צרפתי.

אותה סיבה ששרדו הרבה יותר לאונות מאשר BXים. (למרות שה-BX הייתה עדיפה על הלאונה, אך הלאונה הוכיחה אמינות לעומת הBX שפשוט נעלמות מהכבישים)

ברמה הכללית, פלח השוק הישראלי (בחלקו) לא בנוי לטכנולוגיה האירופאית (וזאת מהסיבות שציינתי - דיסאינמפורמציה, סטיגמה, תנאים) ולכן היפניות הממוצעות 1600 סמ"ק פשוט כובשות את השוק.

ושלא תבין אותי לא נכון - אני מעדיף להיות גם מאותו בעלי העדר יפניות-1600. מי שבשבילו "הנאה מנהיגה עם שלדה מ-ט-ו-ר-פ-ת!" (כהגדרת אחדים מהם), זה לחיות עם אצבע על הדופק בכל פעם שיש רעש קטן ברכב ולהתפלל בכל רגע נתון שמערכות החשמל יעבדו כמו שצריך - שיבושם לו. לפי דעתי המכונה צריכה לשרת את האדם,ולא האדם את המכונה.

וזו החתימה שלו:

בן 17.5, מחזיק רישיון מזה 3 חודשים ונוהג על ה

מאזדה לאנטיס הזו .

כן כן, שמעתי אותך נובח עלי כבר, מתוק שלי, תחדש לי משהו שאני לא יודע...

new_sleeping.gif

אז לבקשתך, לא אנבח עליך, אבל בעניין הידע שלך הרשה לי לפקפק.

לתלמיד תיכון, בעל רשיון נהיגה של שלושה חודשים, שכל הידע שלו מבוסס על COPY PASTE מהודעות שהוא קרא בפורום יום קודם לא יהיה קשה לחדש משהו שהוא לא יודע.

בדקת באחוזים מה היחסים בין יפניות/צרפתיות בפירוקיות ?

בדקת באחוזים מהי הסטטיסטיקה של ריקולים של יצרנים בין יפניות/צרפתיות ?

בדקת באחוזים מהו מספר תביעות לתיקון במהלך תקופת האחריות בין יפניות לצרפתיות ?

די מזמן עדיין היו בפורום ויכוחי סרק כאלו, אתה היית אז בן 5 בערך (מייד נגיע לזה).

אז אם הידע שלך מתבסס על נהיגה בלאנטיס, ונסיעה בסונומה, שבזכותה אתה מרשה לעצמך להשתמש בכינוי ד"ר, תשתדל לא להציף את הפורום בהודעות, שאמנם הן רהוטות ומנסוחות היטב, אבל הן מבוססות על הרבה דעות קדומות וסטיגמות, וחסרות כל תוכן ממשי.

תשתדל לא להמליץ לאנשים שבאים לבקש ייעוץ, ומתרשמים שד"ר ואנדורה הוא מומחה לרכב בעל נסיון רב, בעוד שלמעשה מדובר בנהג חדש, שסיים את תקופת החניכה שלו, וכנראה מתישהו בגיל 5 מישהו דיבר איתו בחדר המדרגות, ואחר ברח מהמקום בקטנוע (כך קראתי עליך באחד השרשורים בפורום אופנועים), או כנראה ב-BX או 205 עם דש בורד מתפרק.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

מונדיאו. אני לא מוצא את הC5 נוחה יותר בצורה משמעותית, וגם על הקצת בו היא עדיפה,

המונדיאו מפצה עם כסאות עדיפים ותא נוסעים נעים יותר (לדעתי).

המונדיאו מהנה מאוד, נעימה מאוד, למעשה מלבד חוסר מסויים בשקט בתא נוסעים

לא מצאתי בה שום דבר רע.

אני לא הייתי מתלבט. מונדיאו all the way.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

קודם כל הרבה תודה על כל התגובות המלומדות...חבל רק שהבקשה שלי לעזרה הציתה וויכוחים והשמצות...

בינתיים התבייתנו על שתי מכוניות שאיתן נתחיל - המונדאו והמזדה 6. אשלח את הנהג עם כאבי הגב לנסיעת מבחן ונראה איך תהיינה התגובות (במיוחד אחרי שהתרגל 15 שנה לצרפתיות).

בבוידם השארנו את ה C5 וה 407 - על אף הרצון בהתנתקות חד צדדית מצרפתיות, הנוחות עדיין מושכת.

לגבי השברולט, נראה לי שצריך להיות בעלים של תחנת דלק פרטית עם מנוע של 3.5 ליטר...

האקורד וה B4 יקרות לנו - שמנו גבול של כ 150,000 ש"ח.

בינתיים שוב תודה רבה!

פורסם

שלום!!!

ההתלבטות אותה אתה עובר עכשיו הייתה מנת חלקנו במשפחה בדיוק לפני חודשיים.

בסופו של יום נותרנו עם המאזדה 6 והמונדאו.

הבחירה הייתה חד משמעית מסיבות מגוונות לטובת המונדאו אך שיקול משמעותי היה נוחות הנהיגה אותה המכונית מציעה. אני סובל מפריצת דיסק בגב ואחרי נהיגה ממושכת בד"כ הייתי מרגיש בכאבים (באימפרזה 2004) אך במונדאו עד עתה הנסיעה מענגת והנוחות מרשימה.

בנוסף, המאזדה מאוד נפוצה לטוב ולרע מה שהופך את המונדאו לקצת יותר מיוחדת חיצונית (לא שהמאזדה מכוערת).

הזמן נסיעת מבחן כמובן השיקולים הם סוביקטיבים לעיתים ובכל שאלה בקשר למונדאו אתה מוזמן לפנות.

פורסם

דביר, תודה על דעתך.

יש כמה תכונות שקורצות לנו מאוד במזדה:

1. ברמת אבזור בינונית היא כוללת תוספות בטיחותיות חשובות שלמונדאו אין - בקרת יציבות, בקרת אחיזה ומשיכה ועוד.

2. שמירת ערך לאורך שנים (אנחנו מחליפים רכב כל 5 שנים) וקלה יותר למכירה.

3. אמינות/אחזקה (או שמא זה רק עניין של מוניטין?).

בכל מקרה השורה התחתונה תהיה "מבחן הגב" - ויש לי הרגשה שהמונדאו תנצח.

פורסם
דביר, תודה על דעתך.

יש כמה תכונות שקורצות לנו מאוד במזדה:

1. ברמת אבזור בינונית היא כוללת תוספות בטיחותיות חשובות שלמונדאו אין - בקרת יציבות, בקרת אחיזה ומשיכה ועוד.

2. שמירת ערך לאורך שנים (אנחנו מחליפים רכב כל 5 שנים) וקלה יותר למכירה.

3. אמינות/אחזקה (או שמא זה רק עניין של מוניטין?).

בכל מקרה השורה התחתונה תהיה "מבחן הגב" - ויש לי הרגשה שהמונדאו תנצח.

אם כל הבעיות שלך סובבות סביב הגב (כמו עוד משתמשים פה שמתלוננים על בעיות גב) אז איפה בדיוק הבעיה שלכם ?

כנס ליבואן או לחנות אביזרים לרכב שמוכרת כסאות של אספיר,

שלם כמה אלפים (סביב ה-3000) וירכיבו לך כסא אחד מבין 100 סוגי כסאות עם כיוונונים הידראולים, תמיכה מעולה ושאר ירקות.

אין כאן איבוד אחריות מצד החברה, וככה אתה יכול לבחור רכב לפי יכולת/ביצועים/מחיר נטו ולא לפי כסא נהג!!!!!

אגב, חבר של אבא שלי קיבל ניסאן טראנו חדשה מהחברה(ליסינג)

הוא סבל מהכסא ומהנוחות, שילם מכספו סכום נכבד ורכש כיסא מדהים של אספיר.

בבוא היום כשהוא יחזיר את האוטו לחברה הוא מחזיר את הכסא המקורי ולוקח את האספיר לרכב הבא.

פורסם

BMW - תודה רבה על הרעיון! פרט לכך שזו הוצאה נוספת (והבאר כבר יבשה למדי) הרעיון מעולה...

ד"א, כבעליה של מזדה 6, אשמח אם תוכל להביע את דעתך עליה ובפרט: איזה ציון היית נותן לה מבחינת נוחות ואיך היא עוברת את "מבחן" המהמורות בכביש...כי בכל אספקט אחר היא נראית לי די מושלמת (בעיקר ביחס תמורה למחיר).

שוב תודה!

• תוכן חדש...