Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנהלים 2.0

IdobI
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ההתלבטות כרגע היא בין המכוניות הבאות (חדשה, דגם 2005):

1. מאזדה 6

2. פיז'ו 407

3. רנו סניק II

4. רנו לגונה

5. פורד מונדאו

כולן 2.0 ליטר בזנין (חוץ מהסניק - 1.6) - רמת גימור הנמוכה ביותר.

אשמח לכל עצה וכיוון נוסף (הרשימה כמובן פתוחה לשינויים).

בנוסף, נכנסתי לאתרים של היבואניות (חוץ מפורד, שאין לה אתר (?)) והן מעלימות מידע...לדוגמא כמה שנות אחריות הן מציעות - נושא שמאוד חשוב לי.

הרבה תודה מראש!

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סובארו לגאסי \ טויוטה אוונסיס....

לפי דעתי,אני הייתי הולך על דגש על אמינות ואח"כ על שאר הדברים.

מה יעזור לי רכב עם נוחות של סלון ...לחכות בנוחות לגרר בצידי הדרך??!!!

לא מדבר אליי כל הליין הזה של הרכבים צרפתיים\אירופאים....(אוקיי המושבים יותר נוחים,ביג דיל...)לא יודע,שורה תחתונה,רק צרות אני שומע,כל מיני שיכלולים וטכנולוגיות חדישות בצירוף עם מכלולים שמורכבים באיכות ירודה ומחומרים לא איכותיים,סחירות ואיבוד ערך אסטרונומי,לאורך זמן זה לא מחזיק,אם ברצונך רכב לטווח קצר ,עד 3 שנים מקסימום ואתה מוכן לספוג ירידת ערך ללא כל פרופורציות ויש עוד הרבה....אז בבקשה.

אין מה לעשות,רק יפני.

פורסם
שלום רב,

אתה תגיד לי תכיוון שלך

1. מאזדה 6 תמורה למחיר והנאה

2. פיז'ו 407 עיצוב, אבזור נוחות ואף הנאה

3. רנו סניק II למשפחה בעיקר

4. רנו לגונה אם אתה רוצה להיות בטוח

5. פורד מונדאו הנאה מנהיגה ועיצוב אגרסיבי

בנוסף, נכנסתי לאתרים של היבואניות (חוץ מפורד, שאין לה אתר (?)) והן מעלימות מידע...לדוגמא כמה שנות אחריות הן מציעות - נושא שמאוד חשוב לי.

הרבה תודה מראש!

במקרה שלך אני הייתי הולך על הפיז'ו.

אבל אני בכלל מכחה לC5 החדשה

b bo bos bose baaaaaaaaas

פורסם
שלום רב,

1. מאזדה 6

2. פיז'ו 407

3. רנו סניק II

4. רנו לגונה

5. פורד מונדאו

הרבה תודה מראש!

נתחיל בזה שלא נתת מדד טוב להשוואה כי הסניק אינה מאותו סגמנט כמו שאר המתחרות.

דבר נוסף שאתה צריך לציין אם זה רכב לקנייה פרטית או מלסינג!

תבצע חיפוש על כל אחת מאלה ותמצא רשמים מפורטים והרבה מידע.

-המונדאו וה-6 מגיעות הכי מאובזרות בגרסאות איבזור הנמוכות.

-ללגונה יש תמחור גבוה, ומעבר לנוחות ובטיחות אין לה שום דבר שמצדיק רכישה.

-המונדאו היא המהנה שבחבורה והיא משתלמת וכדאית מבחינת יכולת וביצועים לתימחור.

-ה-6 מאובזרת, ידועה, נותנת תמורה מעולה ואיבזור עשיר ובסך-הכל היא הביאה סטנדרט חדש לגסמנט.

שווה גם לבדוק את ה-B4 (אין לי מושג לגבי איבזור בסיסי)

ל-407 אני לא מתייחס כי אין לי יותר מדי מידע.

תתן פרטים שיעזרו לנו לייעץ לך:

-מה אתה מחפש ברכב?

-מה חשוב לך? נוחות? ביצועים? אמינות?

וכדומה...

אמיר.

פורסם
כל מיני שיכלולים וטכנולוגיות חדישות בצירוף עם מכלולים שמורכבים באיכות ירודה ומחומרים לא איכותיים,סחירות ואיבוד ערך אסטרונומי,לאורך זמן זה לא מחזיק,אם ברצונך רכב לטווח קצר ,עד 3 שנים מקסימום ואתה מוכן לספוג ירידת ערך ללא כל פרופורציות ויש עוד הרבה....אז בבקשה.
נכון ולא נכון.

בדר"כ (למרות שהפער מצטמצם עם השנים) במכוניות הצרפתיות מושקעת יותר מחשבה מאשר המכוניות היפניות.

כל השכלולים והמכלולים השונים שדיברת עליהם - בסה"כ אמורים להקל את מלאכת הנהיגה ולהפיק מקסימום הנאה מהרכב במינימום עבודה נדרשת.

אך מה - מר ישראלי רוצה את ההנאה הזו בלי לדעת שצריך להשקיע זמן, ידע וכסף כדי לשמר אותה.

האקלים שמחסל את הצרפתיות שנכנעות ונשרפות אחת אחרי השנייה בדרך לפירוקייה ורמת הידע של המוסכים בארץ והתייחסות הכללית לרכבים אירופאים (צרפתיים בעיקר) בנוגע לאחזקה - פשוט נותנות אגרוף בבטן לכל מי שחושב על אחזקת רכב צרפתי.

אותה סיבה ששרדו הרבה יותר לאונות מאשר BXים. (למרות שה-BX הייתה עדיפה על הלאונה, אך הלאונה הוכיחה אמינות לעומת הBX שפשוט נעלמות מהכבישים)

ברמה הכללית, פלח השוק הישראלי (בחלקו) לא בנוי לטכנולוגיה האירופאית (וזאת מהסיבות שציינתי - דיסאינמפורמציה, סטיגמה, תנאים) ולכן היפניות הממוצעות 1600 סמ"ק פשוט כובשות את השוק.

ושלא תבין אותי לא נכון - אני מעדיף להיות גם מאותו בעלי העדר יפניות-1600. מי שבשבילו "הנאה מנהיגה עם שלדה מ-ט-ו-ר-פ-ת!" (כהגדרת אחדים מהם), זה לחיות עם אצבע על הדופק בכל פעם שיש רעש קטן ברכב ולהתפלל בכל רגע נתון שמערכות החשמל יעבדו כמו שצריך - שיבושם לו. לפי דעתי המכונה צריכה לשרת את האדם,ולא האדם את המכונה.

פורסם
סובארו לגאסי \ טויוטה אוונסיס....

לפי דעתי,אני הייתי הולך על דגש על אמינות ואח"כ על שאר הדברים.

מה יעזור לי רכב עם נוחות של סלון ...לחכות בנוחות לגרר בצידי הדרך??!!!

לא מדבר אליי כל הליין הזה של הרכבים צרפתיים\אירופאים....(אוקיי המושבים יותר נוחים,ביג דיל...)לא יודע,שורה תחתונה,רק צרות אני שומע,כל מיני שיכלולים וטכנולוגיות חדישות בצירוף עם מכלולים שמורכבים באיכות ירודה ומחומרים לא איכותיים,סחירות ואיבוד ערך אסטרונומי,לאורך זמן זה לא מחזיק,אם ברצונך רכב לטווח קצר ,עד 3 שנים מקסימום ואתה מוכן לספוג ירידת ערך ללא כל פרופורציות ויש עוד הרבה....אז בבקשה.

אין מה לעשות,רק יפני.

אתה מזכיר שיר מפגר של דודו טופז מלפני כמה שנים - מי שלא קונה יפני משחק בקקי.

מה שרשמת זה רשימה נחמדה למדי של סטיגמות שהקשר שלהן למציאות הוא בין לא קיים לחלקי מאוד. כ-ל הרכבים האירופאים זבל? ה-כ-ל כולל הכל נכון? איזה ניסיון יש לך עם פורד פוקוס? או לצורך העניין בשירשור הנ"ל - מונדיאו?

מה בדבר רכב יפני המיוצר בטורקיה\צרפת? תקין?

להבא הודעה כזו אשר תחיל סטיגמות ברמה הזו, ללא כל הסבר מתקבל על הדעת - תימחק. לא מדבר אליך רכב אירופאי, כ-ל הרכבים האירופאים - אל תקנה. אבל אל תבוא לתת עצות לאנשים אחרים ללא כל הסבר הגיוני וכאשר אתה מוחק לא יצרן מסוים (שגם זה אני נגד) אלא את כ-ל הרכבים שהם לא יפנים, כבוד וידע זה לא מוסיף לך.

אני בהחלט מקבל שדגם X פחות אמין, או בעל בעיות מסוימות, אבל להגיד שכל התוצרת האירופאיות (או יותר נכון הלא יפנית) היא לא שווה ת-מ-י-ד? נו באמת.

לד"ר וואנדורה היקר, מה הניסיון האישי שלך עם רכבים אירופאים? בהתחשב בזה שיש לך רישיון 3 חודשים אני בטוח שהוא ארוך מ-א-ו-ד. בוא ניקח בתור דוגמא את הלאטיס מול הפוקוס, הפוקוס לא נופלת מהלנטיס באמינות, אך מהנה ממנה פי כמה לנהיגה + נוחה ממנה משמעותית. היית לבטח נשאר עם ה1.6 סדאן (חלילה 5 דלתות, העדר שולט לא?) הנוחה כמו קרש? מה הקשר גם לBX שידוע בתור רכב בעייתי במיוחד, למגאן II לצורך העניין? אגב אם רוצים לתת דוגמאות, תראה כמה פורד פיאסטה ישנות ( 80-88 ) מסתובבות בכבישים. מה לגבי בטיחות? האם היית לוקח רכב יפני אשר בטוח פחות מאירופאי רק בגלל הפחד שאולי מי יודע תהיה תקלה כל שהיא? האם כ-ל רכב יפני הוא חף מכל תקלה וכל הרכבים האירופאים נתקעים על ימין ושמאל? מוזר כי המגאן II שיש פה בחניה היא בת שנה, עם אפס תקלות, אבל 5 כוכבי בטיחות יש לה, תקלות בעתיד? אולי. איפה היית רוצה להיות בתאונה ?

לפותח השירשור, הייתי מוריד את הלגונה בגלל בעיית שוק עתידי קשה למדי, אם כי הרכב עצמו בהחלט טוב. היתה לי מונדיאו לשבוע, הרכב מאוד נחמד לדעתי, אני העדפתי אותו על פני מאזדה 6 (שגם היא היתה אצלי לכמעט שבוע).

מה עם הB4 והאקורד?

לגבי ה407 אין לי מידע.

ולפורד כבר יש אתר (מזל טוב באמת) http://www.ford.co.il/

בכל מקרה - נסיעת מבחן חובה!

גיא

פורסם
האקלים שמחסל את הצרפתיות שנכנעות ונשרפות אחת אחרי השנייה בדרך לפירוקייה ורמת הידע של המוסכים בארץ והתייחסות הכללית לרכבים אירופאים (צרפתיים בעיקר) בנוגע לאחזקה - פשוט נותנות אגרוף בבטן לכל מי שחושב על אחזקת רכב צרפתי.

אותה סיבה ששרדו הרבה יותר לאונות מאשר BXים. (למרות שה-BX הייתה עדיפה על הלאונה, אך הלאונה הוכיחה אמינות לעומת הBX שפשוט נעלמות מהכבישים)

ברמה הכללית, פלח השוק הישראלי (בחלקו) לא בנוי לטכנולוגיה האירופאית (וזאת מהסיבות שציינתי - דיסאינמפורמציה, סטיגמה, תנאים) ולכן היפניות הממוצעות 1600 סמ"ק פשוט כובשות את השוק.

ושלא תבין אותי לא נכון - אני מעדיף להיות גם מאותו בעלי העדר יפניות-1600. מי שבשבילו "הנאה מנהיגה עם שלדה מ-ט-ו-ר-פ-ת!" (כהגדרת אחדים מהם), זה לחיות עם אצבע על הדופק בכל פעם שיש רעש קטן ברכב ולהתפלל בכל רגע נתון שמערכות החשמל יעבדו כמו שצריך - שיבושם לו. לפי דעתי המכונה צריכה לשרת את האדם,ולא האדם את המכונה.

בהתחשב בעובדה שאתה בן... כמה? 17.5? ויש לך ניסיון של... כמה? שלושה חודשים על הכביש? (מלבד ההשתוללויות המוטרפות בקורטינה של סבא שלך בגיל 5 כמובן, או מה שזה לא יהיה):

1. מאיפה לך שהאקלים מחסל את הצרפתיות שנשרפות בדרך למוסך?

2. מאיפה לך שהמוסכים של האירופאיות פחות טובים מאלו של היפניות?

3. מאיפה לך שפלח השוק הישראלי לא בנוי לטכנולוגיה אירופאית בגלל דיסאינפורמציה אינטרפולרית קטטונית? (ומאיפה הבאת את משפט הבולשיט המפוצץ הזה בדיוק? משיעור לשון?)

4. מה אתה מבין בכלל שיש לך את הזכות להיות מאותו בעלי העדר יפנומטיות 1600? מה אתה מבין בכלל מה טוב ומה לא?

5. מה גורם לך לחשוב שבעלי הצרפתיות חיים עם אצבע על הדופק שיקרה להם משהו באוטו ושמערכת החשמל שלהם תקרוס?

בקיצור, תחזור עוד שנתיים, אולי תבין משהו סוף סוף. (גם אני בגילך עזרתי לאמא שלי לרכוש לנטיס)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
לפותח השירשור, הייתי מוריד את הלגונה בגלל בעיית שוק עתידי קשה למדי, אם כי הרכב עצמו בהחלט טוב. היתה לי מונדיאו לשבוע, הרכב מאוד נחמד לדעתי, אני העדפתי אותו על פני מאזדה 6 (שגם היא היתה אצלי לכמעט שבוע).

מה עם הB4 והאקורד?

לגבי ה407 אין לי מידע.

ולפורד כבר יש אתר (מזל טוב באמת) http://www.ford.co.il/

בכל מקרה - נסיעת מבחן חובה!

גיא

האקורד דווקא יכולה להיות אופציה מעולה- הוא הרי דרש
"רמת גימור הנמוכה ביותר."
:hihi:

ה-B4 אופיצה מעניינת, והיא גם מגיע מאובזרת למדי+ רשמים טובים עד כה.

לגבי ה-407... גם היא מאובזרת למשעי (צרפתייה או לא?!) אך מעט יקרה יותר וכדאית יותר לרכישה בגרסאות המאובזרות יותר (כדוגמת ה-C5 עם חבילת ה-PACK).

פורסם

הרבה תודה על כל התגובות המלומדות!

כעת תגובות לתגובות:

1. הסיבה היחידה שהסניק השתרבבה פנימה היא כי זו המכונית שיש לנו כעת (פזילה לכיוון טרייד אין).

2. הרכב הוא לקניה פרטית (לא ליסינג).

3. המאפיינים החשובים לי - מהחשוב ביותר לחשוב פחות:

- נוחות - הכי חשובה: לנהג הראשי ברכב שנוהג המון יש בעיות גב קשות - לכן אנו תקועים (לטוב ולרע) עם מכוניות צרפתיות כבר 15 שנה.

- אמינות - היו לנו המון צרות עם כל הצרפתיות ולכן זה נכנס כפקטור חשוב למען השקט הנפשי.

- צריכת דלק (עד כמה ש 2.0 יכול להיות חסכני...).

- ביצועים ואיבזור.

4. לא אני דורש "רמת הגימור הנוכה ביותר" אלא התקציב - על אף שהגדרתי זאת בצורה עילגת...התכוונתי כמובן לאופציית האבזור הזולה ביותר בכל רכב נתון.

שוב תודה רבה על כל העצות, אלו שנכתבו ואלו שאני מקווה עוד ייכתבו!

פורסם

כעת תגובות לתגובות:

1. הסיבה היחידה שהסניק השתרבבה פנימה היא כי זו המכונית שיש לנו כעת (פזילה לכיוון טרייד אין).

- נוחות - הכי חשובה: לנהג הראשי ברכב שנוהג המון יש בעיות גב קשות - לכן אנו תקועים (לטוב ולרע) עם מכוניות צרפתיות כבר 15 שנה.

- אמינות - היו לנו המון צרות עם כל הצרפתיות ולכן זה נכנס כפקטור חשוב למען השקט הנפשי.

- ביצועים ואיבזור.

4. לא אני דורש "רמת הגימור הנוכה ביותר" אלא התקציב - על אף שהגדרתי זאת בצורה עילגת...התכוונתי כמובן לאופציית האבזור הזולה ביותר בכל רכב נתון.

לאמא שלי יש 6 - ולאבא B4 - מנהיגה בעיר ובכלל, הייתי מציע לך לשקול את ה B4

במידה ומדובר בבעיות גב קשות, היא רכה, מפנקת הרבה יותר מ ה 6 - וממש ממש נוחה ובטוחה- ופלוס רציני של הנעה כפולה ,

בכל מקרה שיהיה בהצלחה!!

B a r a k

פורסם

כעת תגובות לתגובות:

- ביצועים ואיבזור.

בהנחה והסניק שלכם בעלת נתונים שפויים, עדיף תמיד למכור באופן פרטי מאשר לטרייד אין, הם ישחטו אותכם במחיר.

אם ה-דבר החשוב הוא נוחות, אפשר להכניס פנימה את ה C5. בעירוב של נוחות + אמינות, מונדיאו יכולה להיות אופציה טובה, לא נהגתי או נסעתי בB4 ולכן אני לא יכול להביע דעה לגביה. לדעתי המונדיאו נוחה מה6.

גיא

פורסם

יכול מאוד להיות שזה רק אני אבל שכחת מתחרה מאוד רצינית - הונדה אקורד.

יקרה ואבזור קצת קמצני(לא משהו בלתי נסבל) אבל אוטו כיפי ונוח בצורה שלא תתואר . אם הייתי במקומך(ולצערי אני לא ) הייתי מתלבט קשות בינה לבין המונדאו שאני חולה על ההגה שלה וההתנהגות המדהימה .

מה שלא יהיה הרבה בהצלחה ושבת שלום לכולם

חנוכה

פורסם

המצב הוא כזה,שאם כבר קונים משהו בסכום של 100000+ אז עדיף שזה יהיה משהו שיחזיק לאורך שנים ,משהו שלא יתקלקל-מינימום תקלות, משהו שאני יכול לסמוך עליו בעיניים עצומות,משהו שאני לא אצטרך לחשוש שיילך לי איזה חיישן או שיתחמם לי או 1001 סיבות שאלוהים יודע מאיפה הקריצו אותם, למה אני צריך לחיות בחשש כזה?!

כבודו מוציא פה ים כסף,הוא ייקנה רנו או פזו,אחרי שלוש שנים,כמו שאומרים,ביום שמסתיימת האחריות,הוא יבכה על הרגע שהוא נכנס לזה בכלל ובנוסף המחירון שלה...אוי ואבוי , ירידת ערך של בום....חבל על הזמן,ולהיפתר מרכב כזה בכלל סיפור מהפטרה.רק אז אתה מתעורר ואומר קיבינימט מא אני צריך את זה?!

למה להשלות את הבן אדם...זה כמו שאיזה סטודנט פה שואל לרכב אמין במינימום הוצאות ואתם מביאים לו סיטרואן AX או לנציה דדרה ועוד יוצאים בהצהרות שזה רכב יותר אמין מסובארו...נו באמת.

אני מציע לך כזה דבר, קח יום אחד חופשי,תסתובב בין מוסכים מורשים של פ'גו סיטרואן,רנו,טויוטה,ניסן סובארו....שאל כמה בעלי מכוניות על הרכב..איך הוא,אם היה לו תקלות, התרשמות כללית...מחירי טיפולים וכו...אני מבטיח לך שאחרי יום שכזה, החלטתך תהיה יותר נבונה.

תכלס אין לך מה להפסיד,מקסימום בזבזת יום.

לגבי ניסיון עם מכוניות אירופאיות\צרפתיות לי אין ניסיון עימם וטוב שכך,מכוניות ,את המידע אני לוקח מחברים טובים שיש לי, מסיפורים שאני שומע יום יום ,יצא לי תקופה מסויימת לעבוד במקום שקונים ומוכרים רכבים...הייתי חשוף לכל הסיפורים\תיכמונים\תקלות ובעיות שהיו במרוצת הזמן.

אני מתנצל מראש לאותם אלו שכן יש להם רכב צרפתי או אירופאי,אין לי כוונה לפגוע חס וחלילה באיש ,אני מניח שלאותם אנשים הנושא הזה מרגיז וכואב אך זו האמת ואלו הן עובדות.

אין מה לעשות ,קודם כל אמינות,אח"כ כל השאר.

פורסם
המצב הוא כזה,שאם כבר קונים משהו בסכום של 100000+ אז עדיף שזה יהיה משהו שיחזיק לאורך שנים ,משהו שלא יתקלקל-מינימום תקלות, משהו שאני יכול לסמוך עליו בעיניים עצומות,משהו שאני לא אצטרך לחשוש שיילך לי איזה חיישן או שיתחמם לי או 1001 סיבות שאלוהים יודע מאיפה הקריצו אותם, למה אני צריך לחיות בחשש כזה?!

כבודו מוציא פה ים כסף,הוא ייקנה רנו או פזו,אחרי שלוש שנים,כמו שאומרים,ביום שמסתיימת האחריות,הוא יבכה על הרגע שהוא נכנס לזה בכלל ובנוסף המחירון שלה...אוי ואבוי , ירידת ערך של בום....חבל על הזמן,ולהיפתר מרכב כזה בכלל סיפור מהפטרה.רק אז אתה מתעורר ואומר קיבינימט מא אני צריך את זה?!

אוקי, אותי אישית זה דיי מצחיק. אני רכשתי סיטרואן C5 PACK 2 ליטר לפני כ-3 שנים (עוד חודש) בסכום של 135 אלף שח והיום המחיר מחירון שלה (יצחק לוי) הוא קצת מיותר מ-110 אלף שח. אם זה ירידת ערך מטורפת אז כנראה שביפנית המחיר היה עומד על 125 אלף שח.

b bo bos bose baaaaaaaaas

פורסם

למה להשלות את הבן אדם...זה כמו שאיזה סטודנט פה שואל לרכב אמין במינימום הוצאות ואתם מביאים לו סיטרואן AX או לנציה דדרה ועוד יוצאים בהצהרות שזה רכב יותר אמין מסובארו...נו באמת.

אני מציע לך כזה דבר, קח יום אחד חופשי,תסתובב בין מוסכים מורשים של פ'גו סיטרואן,רנו,טויוטה,ניסן סובארו....שאל כמה בעלי מכוניות על הרכב..איך הוא,אם היה לו תקלות, התרשמות כללית...מחירי טיפולים וכו...אני מבטיח לך שאחרי יום שכזה, החלטתך תהיה יותר נבונה.

תכלס אין לך מה להפסיד,מקסימום בזבזת יום.

לגבי ניסיון עם מכוניות אירופאיות\צרפתיות לי אין ניסיון עימם וטוב שכך,מכוניות ,את המידע אני לוקח מחברים טובים שיש לי, מסיפורים שאני שומע יום יום ,יצא לי תקופה מסויימת לעבוד במקום שקונים ומוכרים רכבים...הייתי חשוף לכל הסיפורים\תיכמונים\תקלות ובעיות שהיו במרוצת הזמן.

אני מתנצל מראש לאותם אלו שכן יש להם רכב צרפתי או אירופאי,אין לי כוונה לפגוע חס וחלילה באיש ,אני מניח שלאותם אנשים הנושא הזה מרגיז וכואב אך זו האמת ואלו הן עובדות.

אין מה לעשות ,קודם כל אמינות,אח"כ כל השאר.

אז לא היה לך רכב אירופאי, אפילו לא אחד אבל לדבר עליהם בשמחה אתה יודע?

שוב הכללות גסות לכל הדגמים?

בן כמה אתה?

האם זה "רק" צרפתיות או שגם VW, BMW, מרצדס ואופל גם נכנסות להגדרה? (הן אירופאיות אתה יודע)

מאיפה לך שכל צרפתיה מתקלקלת בטירוף אחרי שלוש שנים? לא היתה לך אחת... לי היתה יותר מאחת, ולא בכיתי כאשר הסתיימה האחריות. בכיתי כאשר הרכב הצרפתי האחר בבית, (ליסינג) היה במוסך בגלל התקנה מקומית דפוקה והיתה לי לנטיס חילופית במקום.

מה שאתה אומר זה לא עובדות - זה שטויות, שמועות, ומעט אבל ממש קצת עובדות. העובדה העיקרית היא שההודעות שלך מכלילות מדי וכדאי שתחשוב פעמים לפני שתשלח הודעה שאומרת שכ-ל התוצרת הלא יפנית היא לא אמינה, יקרה לאחזקה וכו' -. בדיוק כמו שאי אפשר להגיד שכל היפניות לא מהנות לנהיגה, לא מעוצבות, לא נוחות וכו'.

שים לב שאף אחד פה לא אמר שה407 או ה C5 יראו אמינות מושלמת, א-ב-ל , קח בחשבון שיש אנשים שחשובים להם עוד דברים חוץ מאמינות בלבד, יש גם בטיחות, נוחות, ואפילו - הנאה מנהיגה.

ולסיום, ZVIT (אחד החברים המכובדים בפורום) דיווח פה על לא מעט תקלות לקורולות חדשות. או שזה תופס רק להגדרה יפני שיוצר ביפן? ואז גם היאריס (לא הTS) שמיוצרות מחוץ ליפן בבעיה? וחלק מההונדות ואחרים...

גיא.

• תוכן חדש...