Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

אני חושב על לקנות רכב משפחתי חדש , ככל הנראה טויוטה קורולה שנת 2011 ומעלה.

נתקלתי בליסינג מיד ראשונה של שלמה סיקסט ושאר החברות.

רציתי לשאול מה זה אומר מבחינתי?

מה היתרונות ומה החסרונות?

והכי חשוב, ממה כדאי לי להזהר?

תודה על העזרה חברים.

פורסם

"ליסינג מיד ראשונה" הוא שם של מוצר שהוא הלוואה. השם האחר הוא "ליסינג מימוני".

חברת הליסינג קונה מהיבואן את הרכב ברשיון סוחר (הרכב לא עובר יד ולא נרשם ע"ש החברה) ומוכרת לך אותו בפריסת תשלומים נוחה. הרכב נרשם על שמך ומשועבד לטובת הגוף המממן.

השעבוד יוסר ביום סיום תשלום ההלוואה.

החברה תציע לך אפשרות להמשך העסקה תוך גלגול יתרת החוב שלך לרכב חדש.

היתרון: קניית רכב חדש ללא סכום ראשוני גבוה (לעיתים ללא סכום ראשוני כלל) ואפשרות לעבור לרכב חדש בתום 3 שנים. למעשה אתה קונה רכב שאתה לא יכול להרשות לעצמך.

החסרון: שום הלוואה לא באה בחינם, ולקנות בכסף שאין לך זה תמיד יקר. ההלוואה נושאת ריבית (או תשלום סופי גבוה. כלומר סך התשלומים גבוה ממחיר הרכב), ואם היא אינה נושאת ריבית (כי החברה קונה את הרכב מהיבואן בהנחה משמעותית) הרווח יגיע מההפרש בין ההצעה שתקבל על הרכב בסוף התקופה למחיר בו ימכר בפועל (שים לב שגם אם מובטח מחיר מחירון, יש הרבה מאוד אותיות קטנות ורבות משמעות).

חסרון נוסף - החברות מציעות דגמים אותן הן קונות בהנחות משמעותיות מהיבואן, ולכן קשת הדגמים מוגבלת בדר"כ לגרסאות הפשוטות.

הרכב נותר משועבד עד סיום תשלום החוב. המשמעות היא שאתה לא יכול למכור אותו באמצע התקופה במידה ונקלעת לקושי ואתה זקוק לכסף. קיימים קנסות על תשלום מוקדם או מאוחר ממסגרת התוכנית.

ההזדמנות: מאחר ומדובר בהלוואה הכסף נשאר אצלך. אם יש לך אפשרות למנף את ההלוואה ולהפיק רווח גדול מההון שנשאר אצלך, הרווחת. במצב כזה ליסינג הוא מאוד כדאי.

המשמעות:

אם אתה מרגיש חובה לנסוע ברכב חדש אך אינך יכול להרשות לעצמך רכב כזה, ליסינג הוא אופציה.

בכל מקרה אחר, כדאי יותר לרכוש רכב בן שנה עד שלוש. הוא יספק תמורה דומה במחיר נמוך משמעותית.

פורסם

קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת.

זו לא תשובה לשאלה שלי אבל עדיין זו עוד שאלה שהתכוונתי לשאול ;)

מה שאני שואל זה על רכב יד ראשונה מליסינג , זאת אומרת רכב שאני אהיה היד השניה שלו (אם הבנתי נכון)

אבל לא מדובר ברכב חדש אלא רכב שנת 2011 עם +/- 75000 ק"מ

פורסם

זה אומר שהיד הראשונה של הרכב הייתה חברת ליסינג שהשאילה את הרכב לחברה אחרת שנתנה את הרכב לעובד שלה. מה שנקרא "רכב צמוד מהעבודה" במילים אחרות.

מה היתרון? אתה מקבל את אותו הרכב שהייתה קונה מ"יד ראשונה פרטית" בפחות כסף.

מה החיסרון? ברישיון הרכב כתוב לך שהרכב מליסינג.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אתם יודעים אם חברות ליסינג הפחיתו באבזור של טויוטה קורולה מהשנים האלה למשל?

אגב , כמה זה מוריד מהמחירון?

תודה על העזרה

פורסם

מה החיסרון? ברישיון הרכב כתוב לך שהרכב מליסינג.

טוב, זה כמובן לא החיסרון היחיד (אחרת, אם לכיתוב הזה לא היית שום משמעות, זה לא היה חיסרון). הנה רשימת חסרונות נוספים:

- אתה קונה רכב מחברת הליסינג, ולא ממי שהחזיק ברכב הלכה למעשה, כך שלא תוכל לשמוע מבעל הרכב האמיתי על הרכב.

- אנשים רבים (אם כי לא כולם) נוטים לשמור יותר על רכב שהוא שלהם ולהזניח רכבי ליסינג.

- רכבי ליסינג נוסעים בממוצע הרבה יותר מרכבים בבעלות פרטית באותו פרק זמן.

- במקרים מסויימים חברות הליסינג מחזיקות תתי דגמים משונמכים.

- במקרים מסויימים תנאי האחריות שהיצרן נותן לרכבים שנמכרו לליסינג פחותים מאלה שנמכרו לפרטיים.

כאמור בתמורה לחסרונות האלה אתה מקבל הנחה משמעותית על המחירון של הרכב.

פורסם
זה אמור להיות בערך 9%?

כי ככה זה נראה לפי מה שאמרו לי בטלפון (94 אש"ח לקורולה 2011)

אם אני זוכר נכון, לפי לוי יצחק זה 12%. אבל זה רק מחירון - על רכב שמור שלא נסע יותר מדי הם יתנו הנחה יותר קטנה, ועל רכב שחוט שנסע 40K בשנה ועבר תאונת שילדה, הם מין הסתם יתנו הנחה יותר גדולה.

• תוכן חדש...